-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
Ha megy az angol, itt le van írva (amúgy igen, kompatibilisek, de szalagkábelt cserélni kell nagyobb felbontású kijelzőre váltás esetén).
-
Tim82
félisten
Csak Win 7 alá van: [link]
HSM:
X220:
- IPS kijelző Tikakukactól
- 2 x 8 GB RAM
- 256 GB-os Crucial M500 SSD (ez mondjuk az előző notiból, a barátnőmnek odaadott T500-amból lett áttéve)
- 4338-as dokkoló (eSATA porttal)
- 9 cellás akku
- 7260AC wifi, Quectel EC20 LTE WWAN
- USB 3.0/eSATA portos EC bővítőkártyaDe van nálam másodgépként egy R61 is, ott még az elején vagyok a bővítgetésnek:
- 4:3 kijelzős, kapott egy hibásként vett T60-ból kimentett IPS panelt
- modBIOS, hogy majd kerüljön bele egy T9300 (még T7500 van benne)
- új palmrest a postán van, a jelenlegi ugyanis vacak (konkrétan elvástak a csavarmenetei, így nem lehet a helyére becsavarozni)
- "még csak" 2 x 2 GB RAM és 120 GB-os Kingston HyperX Fury SSDÉn az ilyeneket, mint extra töltők, meg Ultrabay keretek meg tartalék pöckök, már számon se nagyon tartom.
Oké, van még itthon egy saját R52 és egy T23 is. (Meg egy T500 - barátnő, IPS-es T60 - anyámé, X301 - apáméknál, így a családban elszórva.) A hiányos/működésképtelen X61 tabletről, X201-ről, meg 340X-ről nem is tennék akkor most említést.
total73:
Nem annyira szörnyű a helyzet az EC-s USB 3.0 kártyákkal, inkább lutri, hogy melyik kínai gyártmány jó, melyik nem ér fabatkát sem. Régebben - szintén a topikban - az volt az általános vélemény, hogy az Asmedia chipsetes kártyák eléggé megbízhatóak, a Renesas vezérlősök kevésbé. Mondjuk, ha jól emlékszem, EC/34-ben sajnos csak az utóbbi van, legalábbis még nem találkoztam, hogy bárki megerősítette volna, hogy ebben a kiszerelésben lenne Asmedia kártya is.
A linkelt AC-s kártyát én passzoltam magam részéről, mert sebességre pont nem jobb érdemben egy jobb N-es kártyánál. (Ha három antennás N-es kártyád van a T520-ban - pl. egy Intel 6300AGN - annál pl. ez a kártya konkrétan rosszabb.)
-
HSM
félisten
De egyébként tényleg nem egészen értem magát a problémát sem... Maga a vezeték nélküli technológia ilyen, ha a szomszéd ugyanazon a frekvencián mindenféle csodarouteren tol át millió GB adatot, akkor neked a zajban nem fog jól működni. Az ilyen X-akták mögött leginkább ez szokott állni....
-
beherit
tag
Van otthon egy e6230, az néha nem tudja a onedrive böngészős felüleletéről az ott tárolt dolgokat betölteni, kábelről egyből jó. Utána ha kihúzom, működik wifiről is. Erről jutott eszembe, hogy esetleg a modemmel lehet valami, de lehet, hogy ordas nagy baromság. Én csak azt tudom, hogy igazából bármikor bárminek lehet baja és olyanok amire nem is gondolna az ember.
-
MrSealRD
veterán
Itt írtam egy olyan driver összeállítást ami már hónapok óta stabilan fut. Megjegyzem a 6205-höz ettől frissebb driver nem létezik és már nem is lesz. A pack amit letöltesz drivernek lehet, hogy magasabb verziószámmal van jelölve, de telepítés után 15.18-at fog feltenni mindegyik.
-
HSM
félisten
Tényleg, enyémben is 7mm-es lett volna gyárilag.
Viszont jó tudni, megfelelő gumisínnel/tálcával simán megeszi a 9,5-es HDD-ket is a T420. Érdemes lehet megnézni, kinek mi van benne, mert a sín magasságának nem árt stimmelni. A 7mm-es gumisínbe nem fér be a 9,5mm HDD, a 9,5-es gumisínjében meg szépen lötyög a 7mm magas kütyü.(#90153) Vasy09: Én az LG-t venném. [link]
De a T410-emben a a kiskép alapján elég hasonló Samsung se volt vészes, bár talán ha picivel is, de annak romolottak leggyorsabban a betekintési szögei. Az AUO is használható, de szerintem annak nagyon durva már a tükröződésgátló rétege, nekem az sokat levon az élvezhetőségből, olyan mintha mindig kicsit poros lenne. Összességében szvsz az LG a legkellemesebb, de annak van a leggyengébb tükröződésgátló bevonata.
-
funghi8
újonc
Nem voltam pontos, videót, filmet szeretnénk vele nézni. Eddig samsung laptoppal, amin volt hdmi kimenet kiválóan működött, az adapterrel úgy gondoltam megoldom a dolgot ezzel a notebookkal is. De nem működött ezzel az adapterrel. elvileg laptop, tv mind max hangerőre vannak állítva
donjohnson köszönöm megpróbálom ezt az adaptert.
-
HSM
félisten
A DP++, ami ezeken a laposokon van, nem csak képet.
De megfelelő, DP++-os passzív adapter is kell hozzá.(#90127) funghi8: Azon gondolkoztam, hogyha látja a hangszeközként a TV-t, akkor át kellene mennie a hangnak is.
Nem lehet, hogy valahol lenémítottad, vagy mégsem az alapértelmezett kimenet szól?
-
Tim82
félisten
A *30-as generáció nagyon háklis az akkura, X220 gyári akkujával X230 pl. nem hajlandó tölteni. Ezt a szálat olvasd el, különös tekintettel Flashcash 88167-es hsz.-ére. Lehet, hogy itt van a te esetedben is a magyarázat.
-
HSM
félisten
Az alsó, hogy mi az a töltés, ami alatt elkezdje tölteni, a felső pedig, hogy mikor hagyja abba a töltést.
(#90103) Bluesummers: Ha abszolút nem viszed sehova, akkor elvileg 50-60% között a legjobb az akksinak.
(#90102) Tim82: Igen.
Bár teszek majd egy próbát majd a 10-essel a nemrég tárgyalt leírás alapján.
[link]
-
Tim82
félisten
Win 10 alatt nincs Power Manager, helyette van Lenovo Settings (az Áruházból tölthető le emlékeim szerint).
Ehhez kellhetnek viszont a korábban általad linkelt dolgok (nem a Connect2, a másik kettő).
Tanulmányozd ezt is szorgalmasan, bár látom, már ismered.
-
Tikakukac
titán
Hááát ööö, ha a desktop szó elsőre nem tűnne fel, szerintem a gépek amiket felsorolnak alatta már kibuktatja, hogy ez asztalihoz való.
Neked sima Power Manager kell, nekem első találat volt a lenovo power manager t420 download szavakra gugliban. (Igaz, gugli ugye okoskeres már ilyenkor)Win10 bakker, Win10. Akkor alattam a megoldás, 40-es széria alatt nálam Win10 fel nem fog menni ezekre amíg dobog a ketyegőm
-
-
adika4444
addikt
34mm Renesas van HP 2570P-mben, teljesen stabilan működik. Tartottam tőle hogy nem fog, de nagyon kellemesen csalódtam.
szerk:
Win7 oprrel megy, szval 10-ben nem tudok nyilatkozni. Netről túrtam valami drivert, de már nem tudom megmondani honnan, mert csak ilyen exe-s Winrar-ral kibonthatatlan vackokat találtam, és valami nagyon sokadik Google-találat oldalon bukkantam eszközkezelővel telepíthető file-okra. -
MrSealRD
veterán
Én így raktam össze a gépet júniusban:
- AUDIO: Conexant 8.32.43.0
- card reader: 2.14.18.1
- VGA: Intel 9.17.10.4229
- Synaptics Ultranav: 19.0.17.85
- LAN: Intel 12.15.31.4
- WLAN: Intel 18.20 -> 15.18.0.1
- SATA AHCI controller: 12.8.10.1005
- PowerManagement Driver: 1.67.12.10
- Lenovo Settings: -> Windows Store
- Lenovos System Interface Foundation: 1.0.59.1
- Thinkpad Settings Dependency: 3.0.1.32
- Hotkey Features Integration: 8.80.10
- Express Card USB3: Renesas 3.0.23.0-Control Panel Sound -> Communications -> Do Nothing
-Fast startup off
-Uninstall onedriveAZ USB3-al még 8.1-nél volt egy ámokfutás... Akkor az volt a gond, hogy ha menet közben eltávolítottam a kártyát akkor visszacsatlakoztatás után rendesen szaggatott az egérmutató...Meg egy rakás egyéb sleep-hez köthető anomália volt...
A megoldás PM alól is állítható illetve BIOS-ból is. PM-ben: Advanced -> Global Power Settings lap alja, PCI Express -> Disabled.Win10 alatt nem volt szükség ilyesmire. De a te problémád miatt most nálam is kiderült valami. Ez a mocsok Anniversary update lenullázott pár dolgot, így a renesas drivert is. Ennek következménye, hogy USB3-as pendrivenál azt dobta ki, hogy nem tudja felismerni. Míg USB2 esetén simán ment minden. Szóval most feldobtam a drivert és rendben van.
-
Tikakukac
titán
Háát 95 foknál indul a hőstop, szóval azért inkább lesz az meleg még lapka szinten is, mint hideg.
Emberi oldalról kell nézni mindent. Asztali passzív. Notinál amíg nem hallom a gépet meg nem meleg amihez érek nem érdekel. Ebből a 840 G2 mondjuk remek, tpfancontrol nélkül is tudja azt amit a 20-30-as széria levonóból. Billzetet cseréltem tegnap, és hát sajnos azt kell mondjam, HP elég keményen elhúzott átgondoltságban.
-
Tikakukac
titán
Én is megszoktam, de én csakis szétzúzott meg szutyok gépeket veszek már egy ideje, nem ilyeneket. Ha nincs magas hőmérséklet a gépben teljesen mindegy milyen a paszta. Vezet-vezet aztán csók. Asztalit méregettem, ott 1 év alatt is kikészül egy MX2 is lazán, nyilván van hajtva a vas. Az az állag amit alapból látsz az erősen oldószeres állapot. Kérdeztem az okosakat és igen, valójában ha ez kipárolog akkor morzsolósnak kell lennie. De amíg nem piszkálod ez nem morzsa, hanem rendesen összerakott réteg. De te tudod. Az biztos, hogy minden bontás potenciális patent törések halmaza, drága az a műanyag, már én is ha lehet csak porolok
-
Tikakukac
titán
-
donjohnson
addikt
pedig jó cucc a tpfancontrol.
gyárilag túl érzékenyre van szabályozva bios szinten. nyugodtan használhatod ezt a progit, mert másképp nem lesz halkabb a géped. -
Tim82
félisten
Nem, ezek opcionálisan feltehető Lenovo-s segédprogramok. A Connect2 szerintem a korábbi ShareIT nevű program utódja (elvileg ez ilyen Lenovo-féle "hogyan kapcsolódjunk más gépekhez - telefon, tablet - és osszunk meg köztük adatokat" jellegű cucc), a többi asszem a Lenovo Settings nevű Win 10-es app-hoz kellhet.
-
Tikakukac
titán
Szokásos. Clean meg szilvia esetleg mikroszálas.
Karcokat elég nehéz eltüntetni, ez gumis anyag nem lakkos fényezés. Rengeteg alkohol után dobja ki a fedlap a valódiját, évek mocska keményen bele tud szólni a képbe. Ami karcos volt olyan is marad, klasszikus nepper trükkök vannak csak.
-
stork13
aktív tag
Nincs, max rendszergazdaként kell futtatni a parancssort. Az elkészült fájlt megnyitva nálam a T400-on kiírta a feltöltési ciklusok számát, az eredeti Wh helyett mennyit tud az akksi most és még egy csomó mindent, de engem ezek érdekeltek belőle.
Szerk.:
Ciklust nem csak az eredeti teljesítményhez képest mennyit tud most. -
-
Tikakukac
titán
Csak gondoltam minél kisebb annál gyorsabban bebootol.
Hát ha itt tartunk akkor nyilván nem kérdés, hogy magadnak kell összerakni és az a leggyorsabb. Méretre Lubuntu iparkodós, azt tudom.
Ha más gépek is vannak akkor ez egy ilyen szakma akkor mindenről kell SN, HP és Dell is a gyári konfigot tartalmazza és hajrá. Ezerszer gyorsabb lesz, mint dugdosni meg bootolni befele mindenről, főleg ha 1 penci van.
Hatalmas köd van így, amit lassan oldasz fel, de ha ennyire komoly a dolog akkor első körben csapás, hogy mi kell. Utána ha több is van és tutit akarsz akkor 1 gépet szoktam telepíteni egy SSD-vel és azt végigvinni 1 típuson, aztán másikba bele. Azonos gen. mellett 1 perc alatt win átszabja magát és mindened lesz azonnal, gyorsan, biztosan. Nem tudom mekkora a pool meg mire készülsz, csak mondom, hogy lehet ez nagyobb falat így a kérdésekből ítélve, mint aminek neki kéne menni.
-
Tikakukac
titán
Hát ha ezek stock gépek és nem megbugázottak akkor parts lookup és máris tudom mi a HD+ meg a gyári konfig és akkor eleve abból válogatok.
A LiveUSB az az USB-re rakott Linux. Nem kell azt telepíteni azért van a Live option ott felül
Pencire nem tudok mit mondani, amikor ilyen szinten kell gépet venni a minimum 4 gigás penci az alap a háztartásban
-
scream
veterán
Én inkább valami lightweight disztrót raknék fel, mert úgy is csak az infó szerzés a cél, nem kell szépnek lennie. Pl ott a PuppyLinux.
Aida nincsen Linuxra, de van Open Hardware Monitor, meg Hardinf.
Illetve itt van a HDSentinel Linuxra.
További pár hasznos terminal parancs meg itt.
-
-
Tikakukac
titán
Hát ha nem konkrét gépről van szó és max biosba jutsz el akkor ember legyen a talpán aki megmondja miben mi a konfig, meg milyen panel. Szerintem ilyen nincs. Trükkök vannak, más fedlapos pölö a 900p-s x200s, csak kocka T60-ban volt IPS ilyesmik. De ez így tű és szénakazal.
Ha általában érdekelnek milyen gépek milyen konfiggal voltak akkor nem is tudom, ThinkWiki talán segít.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged