- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Sensei
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #58765 üzenetére
Az akksi alatt.
-
JAGER 10
tag
válasz
Sanyi.mTs #58293 üzenetére
Specifikáció:
Intel(R) Core(TM) i7 CPU Q 820 @ 1.73GHz (4mag, 8 szál)
4 GB DDR3 1333Mhz RAM
15.6-inch FHD (1920 x 1080) LED Backlit 95% Gamut (matte finish)
Gyári 320GB-os HDD (recovery partícióval)
Quadro FX 880M 1GB videokártya
ThinkPad Modem
Qualcomm Gobi 2000 HS-USB Mobile Broadband Device 9205 - kártyafüggetlen 3G modem
Intel(R) 82577LM Gigabit Network Connection
Intel(R) Centrino(R) Ultimate-N 6300 AGN
46Wh 6-cell, 135W 20V AC adapter
DVD/RW SuperMulti Double layer
Ujjlenyomat olvasó
Eredeti Microsoft Windows 7 Professional (64-bit) -
r4z
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #58093 üzenetére
A smart card reader az azonosító kártyákhoz van, a nyílása az ExpressCard foglalat alatt van. Asszem az a Ricoh gyártmány is, de ha hazaérek, meglesem.
Ultranav helyett a csupasz Synaptics drivert tedd fel inkább a Synaptics oldaláról, sokkal jobban konfigurálható. Ha fent van, WinUpdate alól tiltsd le a frissítését, mert vissza fogja rakni helyette az Ultranav drivert önkényesen.
-
-
Francia91
veterán
válasz
Sanyi.mTs #57939 üzenetére
Power Managert tedd fel, és azzal tudsz váltani a grafikus megjelenítők között.
System Update-t használd driverek felpakolásához, az biztosan a megfelelőt teszi fel Neked
Nekem is néha lassú újraindításnál, de nem rendszeresen csinálja, amit Neked. -
audi100td
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #57939 üzenetére
Nem kell külön intel driver, elég az ati switchable. Power Manager inkonra jobb egér, majd switchable graphics és már tudsz is választani (high performance -> ati, energy saving -> intel).
Tehát ha még nem telepítetted a Power Manager-t, tedd fel, de amúgy is a legegyszerűbb ha felrakod a system update-et, az telepíti az összes szükséges drivert-t/utility-t.
Az újraindításnál nem mértem le pontosan mennyit, de nálam is szöszmötöl pár mp-et, nem tudom mi ennek az oka, de szerintem normális.
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #57874 üzenetére
el kezdtem próbálgatni a gépet (64bites w7-tel) és valami egyből feltűnt.
normális, h szoftveres újraindítás után, mikor már a venti is leáll, eltelik 15mp (lemértem) míg újra felpörög vmi a gépben és elkezd újra bootolni a gép?dual vga:
először az Intel Chipset-et raktam fel a w7-re, majd telepíteném az inte vga 64bites driverét, de a gép ezt dobja: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek"ezek után feltelepítettem ThinkPad Switchable Graphics Driver-t, viszont ezzel együtt az ati catalyst is felmászott.
tálcán a catalyst ikonon jobb egérgomb és következő látható: 1, 2 és 4-nél csak az extended választható
a 3-asnál pedig ezek:
- hogyan tudom az intel-es drivert felrakni? ha kell egyáltalán.
- hogyan tudok vga-k között váltani? (és honnan tudom, h melyik aktív?) -
Tim82
félisten
válasz
Sanyi.mTs #57884 üzenetére
BIOS-ban hol lehet beállítani, h mennyit RAM-ot haraphat ki az intel vga?
Tudtommal nem lehet, igénybevétel függvényében állítgatja magának a videovezérlő a rendszermemóriából kiharapott RAM mennyiségét.
Hogy a CPU-Z vagy a GPU-Z adata helyes az adott pillanatban, nem tudom, de sima használat alatt inkább a 32 MB tűnik normálisnak...
-
Francia91
veterán
válasz
Sanyi.mTs #57878 üzenetére
Teszel fel egy aktiválatlan x64 Win7-et, kipróbálni mindenképpen megéri, nem?
Szerintem olyan hatalmas problémák nem adódnak 64 bites rendszerrel, nekem is minden zükkenőmentes, nem is kellett bajlódnom a 64 bites programokkal.
Még mikor bejött a 64 bit Win, akkor voltak gondok, mára már egyáltalán nincsenek vele gondok. -
f.szabo
tag
-
audi100td
nagyúr
-
válasz
Sanyi.mTs #57529 üzenetére
-Nem
-Nem kell Lenovo-féle, rámegy a legújabb Atis is, de mivel ez a chip már legacy, ritkán frissül, Catalyst 13.9 a legújabb, ami amúgy sokat hozott játékok alatt (nálam az XCOM-ot megdobta 5 fps-sel)
-Igen, de mindezt elvégzi magának a Lenovo System Update, te csak utána tedd fel rá az új Atis drivert, értelemszerűen, mikor az a kártya aktív. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Sanyi.mTs #57482 üzenetére
Hja win8nál nálam is visít, de nem érdekelt, lelőttem UAC-t.
Amúgy jól haladok vele, csak kevés időm van a teszteléshez.
8x szorzón a legalacsonyabb VID - 0.9250V ( eredeti 1.1375V) 3 óra Prime után stabilnak mondanám.
7x szorzón a legalacsonyabb VID - na ezt tesztelém épp, 1 órája megy prime, jelenleg 0.9000V ( eredeti - 1.1000V)Még van egy 6x szorzóm ami kitesztelésre vár, a SuperLFM meg alapból a legalacsonyabb 0.8750 V-os értéken van,szóval ahhoz nem nyulok.
Jó cucc amúgy, eddig majdnem 20 perccel többet bír az akksim, plusz full terhelés alatt ( Prime95) max 50C-ig megy fel a hőmérséklet. (eredeti 74 helyett)
Villámkérdés. Az mitől van, hogy akksiről használva a gépet, többször felugrik 1.0000V-ra a feszültéség? Illetve oda vissza ugrál a proci a 6x szorzó (1.5Ghz) és SuperLFM (800mhz) között.
-
Tim82
félisten
válasz
Sanyi.mTs #56914 üzenetére
Nvidia Quadro-s T61-eknél, illetve T61p-nél szériahiba a VGA elhullása.
Francia91 említette már a topikban, hogy neki Intel GMA 950-nel szerelt T60-okkal sincsenek túl jó tapasztalatai.
Szerintem megfelelő karbantartással (3-4 havonta a hűtés portalanítása, újrapasztázás) nincsen velük gond (kivéve a Quadro-s T61/p, mert az ettől függetlenül is elhullhat).
-
Colonel993
senior tag
válasz
Sanyi.mTs #56722 üzenetére
Ellenőrizd az alaplapon lévő dolgok épségét...
Nálam T500-nál ugyan ez a helyzet... akkuról sípol/cicereg a munkavégzés fügvényében (ha használva van akkor kussolgat)
Én Csedit fórumtársunk miatt szoptam meg és ment rá 80 000 HUF-om egy újra AirFlow-olt géppel... konkrétan szarrá lettek sütögetve a VGA memóriák meg egyéb Chip-ek Képek amikről persze tudott, de nagyban szarik rám... igazi csaló
(Ami mégrosszabb hogy a PH vezetőség semmit se tesz, csak értékelhettem az egyént, korábban legalább ilyenkor blokkolták az illető hirdetési lehetőségeit míg nem rendezi az ügyét, esetleg kipenderítették) -
Sanyi.mTs
addikt
válasz
Sanyi.mTs #56646 üzenetére
meghallgattam: akku-ról bootolás közben és win7 betöltésekor halottam, majd abbahagyta. rádugtam a töltőt, és továbbra is semmi. mielőtt pár napja újra használni kezdtem (egy friss w7 telepítés után), kb 1-2 hónapig nem volt használva a gép.
bár a többi hsz-t olvasva úgy tűnik másnál is tapasztalható, és (talán) nem szüntethető meg...
-
-
Tim82
félisten
-
dany27
őstag
válasz
Sanyi.mTs #20262 üzenetére
Gondoltam hogy sokkal másabb, de majd igyekszem nem ellustulni és megtalálni az aranyközéputat.
Am ellustulásról annyit hogy nekem volt már belőle tanulság....
Törivel kapcsoaltban, olyan tanárunk volt h csak ritkán kért számon, azok is holt egyszerűek voltak így sokat nem tanultam rá... De aztán jött az érettségi, elő az összes könyv, ismételni minden, tanulni a tételeket. De aztán végülis sikerült össze hoznom 5-re a törit isSzámonkéréseket meg már látom hogy mikor lesznek mert már fent van a jövő évi is a neten....
-
brd
nagyúr
válasz
Sanyi.mTs #20003 üzenetére
40%-ra töltve, 4 C° környékén, de 0 C° alá ne menjen, tehát fagyasztóba ne tedd. Félévenként nézd meg, hogy nem esett-e nagyon a töltöttsége: ha úgy 10%-20% alatt van, akkor mindenképpen töltsd fel 40%-ig megint. Egyébként így is romlik majd az állapota, de úgy évenként kb. 1-2%-ot csak.
-
-
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Sanyi.mTs #19537 üzenetére
Nekem ez a T43-am volt, és hibátlanul feltehető rá a win7 (mindenhez van driver is, a lenovos alkalmazások is működnek), azzal is használtam, sőt gyorsabb mint az XP! /Aero is működik, ha ez valakinek számít/
Két dologra kell figyelni, a wifi drivert a win szedje le update-el (a lenovos driverrel, ha kikapcsolod Fn+F5-el, nem tudod visszakapcsolni) és egy régebbi power managert kell hozzá használni, most így hirtelen meg nem mondom melyiket... -
azbest
félisten
válasz
Sanyi.mTs #19423 üzenetére
Type II az a pcmcia / pc card fajtából van, nem az express cardból.
http://en.wikipedia.org/wiki/PC_Card
http://en.wikipedia.org/wiki/ExpressCard -
mitulabattyi
aktív tag
-
Tim82
félisten
válasz
Sanyi.mTs #10750 üzenetére
T43-ban az összes SSD sápítozni fog az error 2010 miatt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- FOTÓS beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen autót vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- MSI Thin GF63 12VF 15.6" FHD IPS 5-12450H RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- MSI CYBORG 15 A13V
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged