- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
Pontosan erről van szó. Szánalmas, hogy kifizettetik veled a méregdrága hardvert, közben meg nem lehet kihasználni. Lehet magyarázni, de ez akkor is egy óriási baki, ez már nem ThinkPad sajnos, lassan úgy vagyok vele, hogy előbb választanék a Dell, esetleg a HP palettájáról.
Azért szívesen megnézném lenovo-nál mi történik a tesztlaborban (ha van még egyáltalán olyan), hogy egy ilyen súlyos hibát nem vesznek észre.
-
inkább arra, mert illesztőből nem is találkoztam még eddig olyan vista alá kiadott verzióval, ami rendszergazdaként és vista kompatibilis módban nem települt és működött volna megfelelően win 7 alatt! (pedig asus, msi...stb esetében nagyon sokszor kell adott módszerhez folyamodnom, mert nem jellemző, hogy a régebbi szériák win 7 támogatást kapnának...)
ez sok alkalmazásra is igaz, de ott azért már találkoztam kivétellel! -
gmedman
csendes tag
No közben végre az ssd-hez értem a telepítésben, az előző hsz-ban belinkelt leírás csak a friss telepítése alkalmazható a következő módszer a ssd cacheing-re ad megoldást. Le kell tölteni a lenovotól az expresscache programot ([link] ) az elindítás után csinál egy max 32 GB partíciót és az újraindítás után már elvileg azon dolgozik . Ezt a rendszergazda módban (shift+ctrl+enter) CMD indítása után az ECCMD -info paranccsal tudod leellenőrizni.
-
dbius
veterán
Köszi, megnézem!
(#37542) xcds: Lehet, hogy azzal van a baj, ezért is próbáltam leszedni, majd utána újrarakni. De nem segített. Viszont az előző rendszeren is ugyanez a verzió volt fent és működött.
Most hirtelen az jutott eszembe, hogy még megvan a korábbi rendszer is a vinyón, mivel azon normálisan működik megpróbálom a registryből kimenteni a brd által említett részt, majd az ssd-n lévő rendszerbe - visszaállítási pont készítését követően - berakni.
-
Borote
addikt
Megtaláltam a fizetős alkalmazást - CPU Genie a neve! 30 napig ingyenes...
Éééééééés még nem volt lehetőségem kipróbálni, de vagy egy NAGYON ígéretes funkciója.
A gépeben L7500-as processzor van, aminek a minimum feszültsége 0,850V... RMClock-kal sem lehet lejjebb venni, alapjáraton a CPU Genie-vel sem - ez tiszta sor, mindenhol így működik.Viszont találtam egy olyan funkciót, hogy Unlock Voltages - amivel elméletileg lehetőségem van 0,712V-ra állítanom a feszt... Úgy néz ki, ma este kísérletezni fogok... ki tart velem?
Remélem működik -
Chaser
legenda
Nálam csak a 800mhz volt megadva energy savernek, mégis pörgött az rmclock vmiért. annyi ha akkuról használom kilövöm, win is 800-at enged max, alulfeszelni meg ugye ott nem kell alapból a legkisebb feszt kapja.
szerk: Amúgy nagyon szép az AUO panel, nem sürget a csere de majd meglesz. Pár fokos tartományban majdnem ips szintű
Majd ősszel. Előtte még jó lenne 3G modem meg dokk a gyűjteménybe.
szerk2: akkor maximumot válassz, ott add meg a 800mhz-et, pcie, vga stb-t meg win sémában szabályozd át.
-
Chaser
legenda
Bő ráhagyással számolnak, ami végül is érthető. Ha bios szinten túl kis feszt kap a cpu akkor azon csak cmosclr segít. Az sajnálatos, hogy c2d után senki nem foglalkozott külső sw-rel. Mondjuk nem lepne meg, ha az intel nyomása miatt lenne így. Csoda ulv-nek rajtam kívül azért elég sokan már régen se dőltek be. Most hogy nincs ilyen sw akinek kisebb fogyasztású cpu kell az tényleg kénytelen valami ulv-set nézni ha terhelve is sokat használja akkuról a gépet. Ma már desktopban se standard, hogy alul lehetne feszelni sandy óta. Asztaliba még vadásznom kellett olyan lapot is, ami 0.1V-ot enged, de a legtöbb egyáltalán nem tudja. Tuningért is felárat kérnek, downvoltage részt is elnyomják..evvan'.
-
mitulabattyi
aktív tag
-
cadeyrn
aktív tag
Talán a threadről, amit te indítottál... így hangzott:
brd
No' de komolyan, hogyan lehet ilyen butaságot írni? Ha SSD kerül egy gépbe, és munkára van használva, gyorsan a CPU lesz a hátráltató tényező, és gyorsabb CPU-val kevesebb idő kell bizonyos feladatok elvégzésére. Mivel az idő pénz, több idő (pontosabban azonos idő alatt több elvégzett munka), az több pénz (vagy több szabadidő).franc0
Eredeti vagy mint a Dubmil táska.
Na tűnés, kispocok.brd
Jól van Pistike, leülhetsz.franc0
Nem csak a procin múlik az SSD sebessége, még sok más dolgon is.
Chipset, driverek, registry beállítások...
A T510-ben nem csak a proci, a chipset is sokat dob szerintem.---
Erre válaszoltam, hogy nincs igazad, más is számít. Valamit szerintem te néztél be, mivel cserélhetőségről nem volt szó a témában -
Chaser
legenda
Nézegess teszteket, van itt épp elég
Nem mindig és mindent, de lassíthat. esetek többségében elhanyagolhatóan gyorsabb, nagyon ritkán 10-20!-kal gyorsabb 3MB-nál, viszont van amikor lassít, ez sw-től függ. Lehet épp az van defektesen megírva, de a végeredményen nem változtat.
-
Chaser
legenda
Tele van ez a fórum tesztekkel. Annak idején mikor bejöttek a c2d-k elég sokszor górcső alá vették az L2-t. Hogy mért lassít pontosan azt már nem tudom. annyit tudok, hogy 3 vs 6MB közt már nem sok különbség van ekkora órajelnél. 1500mhz környékén még sok lenne, mert az L2 magórajelen jár. Pl a HT is van, hogy nem gyorsít, hanem lassít adott alkalmazáson, annak se tudom a pontos okát, de tény.
-
cadeyrn
aktív tag
Mondjuk az, hogy 45W notebookban borzasztóan sok hőt jelent?
Core2 vége 25W volt, a P9700 27W, és igen komoly teljesítmény tudott kipréselni magából.
T9xxx volt 35W, ami már szintén nem volt kevés, erre most Ivy 45W?!
Azt hittem a szemem kiugrik, amikor megláttam.Nem lehetne, hogy a W marad fixen max ennyi, és úgy próbálnak teljesítményt növelni? Akkor soha többet nem lenne gond a túlmelegedéssel meg a hangos hűtéssel.
-
sb656
csendes tag
-
sb656
csendes tag
2 fájl van a honlapon, egy CD-s verzió és egy floppy-s. Nos mindkettő megvan. A CD-s nem jött be. Viszont a no-1802.img-t nem tudom megnyitni. Próbáltam Daemon tools-al és egy másik virtuális meghajtóval is. A Daemon tools hozzá sem szagol, a másik virtuális meghajtó meg ISO9660 descriptor not found hibát ír ki.
-
Chaser
legenda
Ha már szóba jött, dokkról egy MS curve2000-rel használom a gépet. A T400-nál az audio gombokat ugyanúgy kijelezte osd-n mint a gép gombjait, T60-nál nem. Hogy ez is minek a függvénye?..Hát tényleg passz
Az viszont biztos, hogy nem kell lenovo driver a T60-hoz, csak hotkey és powermanager driverből a legújabb. System update 1ébként okosan megcsinálja, T400-nál is, de gondolom ezt tudod
-
buherka
addikt
Biztos igazad van. Remélem rosszat azért nem tettem az SSD-vel, hogy mindent beállítottam rajta. Mondjuk én nem megyek rinyálni az SSD totyikba, hogy húúúú...csak ennyi az olvasás-írás, meg mit tudom én.
Használom és csókolom. Egy tesztet futtattam le eddig CrystalDiskMark...Ennyit dobott. Azóta nem foglalkoztam vele. -
Chaser
legenda
Én nem láttam.
J00hnny: Eszerint megy. De fentebb valaki mondta hogy ez csak azt mondja meg az ssd tudja-e a trimet, nem azt hogy ténylegesen működik-e. Már nem tudom követni mi az igaz
!Overdose!: Megkérdem a nagymestert ő honnan vette. Úgy rémlik valami 5-6k körüli összeg volt, ahhoz képest ezek gyanúsan olcsóak. Bár ha van FRU és mégse jó akkor csúnyán ráverem a balhét az ebayes komára ha onnan veszek mert ez akkor ugy. , nem gyári lenovo.
-
amargo
addikt
Én registry szinten megnéztem és nálam semmi sincsen, ami a skype-hoz köthető lenne.
-
azbest
félisten
Az X3100 esetén nincs h264 gyorsítás, a proci dolgozik vele. Ha flash 11.2 van fenn és bármilyen Win7-es drivert használ, akkor még a videó teljes képernyős nagyításához vagy 3d-s flashez sem használja a gpu-t a gyorsításhoz. (Csak a win8-as, opengl-t nem tudó driverrel mennek ez utóbbik flash 11.2-vel, korábban írtam erről itt ebben a fórumban)
A lényeg, hogy a hardveres gyorsítás pipa állásától függetlenül nincs gyorsítás. Flashre máskor is panaszkodtak már itt a fórumon.Ha nem használ opengl-es programokat akkor a fórumban már linkelt win8-as driver és friss flash. Ha a legutolsó Win7-es drivert használja (2009-es), akkor a flash 10.3 az utolsó stabil változat, aminél a videók kinagyítva is szépen mennek és opengl-t is támogat (pl angry bird desktop játék
)
-
lapa
veterán
szerintem be van lőve valami tűrés a battery monitor chipben (pl ds2438) és a kalibrálás előtt nem számol már teljesen jól ezért nem tilt. az is lehet, hogy több paraméter együttállása (hőm + cellafesz/ek - áramok) a tiltás oka. és gondolom a kalibrálásnál helyrerakja azt ami addig elszámolta magát. a datasheet elmeséli, csomót átlagolnak össze-vissza.
aranyosak amúgy ezek a chipek, most épp ilyenekkel próbálom összehozni a lakás smart meteringjét. a 1-wire rendszer nagyon jópofa találmány, berakhatsz több tucat hőmérőt meg ugyanúgy több tucat ilyen fesz/áram/hőmérős chipet is akár 100m vezetékre, és az egész elfut egyetlen usb-ről táplálva. közben mindegyik darabnak egyedi id-je van, van bennük memória meg minden amit az ember el tud képzelni.
-
sz.viktor
csendes tag
860 ciklus van benne, és 2008-as gyártású.
Ami engem meglep csupán hogy, tegnap még simán működött 2 óránál tovább, aztán ma reggel jelzett hogy kevés a power (8-10%), elindultam hogy feltegyem, és kb nem várta meg azt a 2 percet még előszedem a töltőt, és kikapcsolt, aztán kapcsolom be, és azóta ez van... Szóval nem volt elrakva hónapokig, használtam, töltöttem, full jól működött...még akkor is ha 4 éves... megpróbálok egy resetet...
-
lapa
veterán
szerintem is 2gb a min. de idenézz mi van nálam. hátha ezzel winen is szalajt. 1,6 ghz-n még 20%-ot eldob (bár fut a háttérben mindenféle):
BENCHMARKs: VC: 19.057s VO: 1.219s A: 0.384s Sys: 2.561s = 23.220s
BENCHMARK%: VC: 82.0713% VO: 5.2478% A: 1.6526% Sys: 11.0283% = 100.0000%
BENCHMARKn: disp: 435 (18.73 fps) drop: 109 (20%) total: 544 (23.43 fps) -
lapa
veterán
próbáld ki azt, hogy ubuntu 10.04-et usb-re, és felteszed rá az mplayer2-t. nekem ezt dobta ki az mplayer2, de nem világos teljesen mi mit jelent (okébocs, annyi hogy ez ramdrive, hogy a titkolás ne kavarjon be):
lapa@roarrr:~$ mplayer2 --benchmark --framedrop /tmp/x264_killa_sample.mkv
MPlayer2 UNKNOWN (C) 2000-2012 MPlayer Team
mplayer: could not connect to socket
mplayer: No such file or directory
Failed to open LIRC support. You will not be able to use your remote control.
Playing /tmp/x264_killa_sample.mkv.
[mkv] Track ID 1: video (V_MPEG4/ISO/AVC), -vid 0
[mkv] Track ID 2: audio (A_AC3), -aid 0, -alang und
[mkv] Will play video track 1.
Detected file format: Matroska
VIDEO: [avc1] 1920x1080 24bpp 23.976 fps 0.0 kbps ( 0.0 kbyte/s)
Load subtitles in /tmp/
Failed to open VDPAU backend libvdpau_nvidia.so: cannot open shared object file: No such file or directory
[vdpau] Error when calling vdp_device_create_x11: 1
[ass] auto-open
==========================================================================
Opening video decoder: [ffmpeg] FFmpeg's libavcodec codec family
Asking decoder to use 2 threads if supported.
Selected video codec: [ffh264] vfm: ffmpeg (FFmpeg H.264)
Opening audio decoder: [ffmpeg] FFmpeg/libavcodec audio decoders
AUDIO: 48000 Hz, 2 ch, s16le, 448.0 kbit/29.17% (ratio: 56000->192000)
Selected audio codec: [ffac3] afm: ffmpeg (FFmpeg AC-3)
AO: [pulse] Init failed: Connection refused
AO: [alsa] 48000Hz 2ch s16le (2 bytes per sample)
Starting playback...
Movie-Aspect is 1.78:1 - prescaling to correct movie aspect.
VO: [xv] 1920x1080 => 1920x1080 Planar YV12
Colorspace details not fully supported by selected vo.
A: 22.9 V: 23.0 A-V: -0.221 ct: 0.001 0/ 0 38% 8% 1.1% 0 0
BENCHMARKs: VC: 8.831s VO: 1.981s A: 0.259s Sys: 11.959s = 23.030s
BENCHMARK%: VC: 38.3474% VO: 8.6000% A: 1.1241% Sys: 51.9285% = 100.0000%
BENCHMARKn: disp: 544 (23.62 fps) drop: 0 (0%) total: 544 (23.62 fps)
Exiting... (End of file) -
audi100td
nagyúr
Nem ebay, német TP fórum, írtam az eladónak.
Mintha a rugó valamiért be lenne feszülve, kézzel tudom mozgatni a pöcköket, de maga a retesz nem bírja őket feloldani, túl nagy erőre lenne szüksége hozzá. Az nem lehetséges, hogy esetleg kifolyt valami trutyi a cellákból és emiatt nem működik a retesz?
-
Chaser
legenda
Az van fenn amit a W7 felpakolt, majd rálesek jobban. Mintha T60-nál is lett volna hasonló néha.
azbest: tehát a w7 az opengl, a w8 a flash11 drivert tudja x3100-nál, feltételezem x4500-nál is így van.
Más: Az ich9-cel is van egy kis gondom. Volt ilyen chipsetes PB gépem pár éve, kingston 64GB ssd-vel. Ott 270MBps körüli szekvenciális értékek voltak lineáris olvasásnál, most samu 830 van benne és a plafon 200MBps. Ez vajon mitől van? Feltettem a sysupdate által ajánlott matrix storage drivert is, de nem változott semmi. Sata3 ssd-t nem komálná a chipset? nem találkoztam még ilyen leírással. 1ébként gyors a rendszer, minden pörög, csak zavar egy kicsit a dolog. Hosszabb távú dolog lesz ez a gép - T400 -, szeretném ha minden stimmelne.
-
-
xcds
őstag
Úgy volt, de már rájöttem, hogy a Nero-val kínlódtam, utána kezdte el. Rendszer visszaállítás megoldotta. Mondjuk most meg nem kapcsolt még ki magától. Tehát ott van az ikonja a sajátgépben, mint a másik laptopomnál. Mikor kéne ennek kikapcsolódnia magától? Az a zöld reflektor a gép oldalán is baromira idegesítő és alvó állapotban is világít.
-
xcds
őstag
De nem működik rendesen. Ha bekapcsolom a gépet, akkor egy ideig látja a dvd-t, utána átmegy powered off-ba, de onnantól nem lehet vele csinálni semmit. Ha az eszközkezelőben a tulajdonságokra megyek, ezt írja ki:
A Windows nem tudja használni ezt az eszközt, mert az "biztonságos eltávolításra" elő van készítve, de nem lett a számítógépből eltávolítva. (Kód: 47)
A probléma megoldásához csatlakoztassa le az eszközt a számítógépről, majd csatlakoztassa hozzá újra.
Namost az ultrabay ledje folyamtosan világít. Kihúzhatom a helyéről ilyenkor?
-
Chaser
legenda
Jól, nem tudom mi az összefüggés a dokkoló és aközött hogy az akku áramkör blokkolódik. Holnap megnézem a T400-at is, hogy fagy-e ha lehúzom dokkról a töltőt.
Nagyon klassz példányt sikerült kifogni, a kijelzőtől tartottam nagyon, de nagyon szép képe van - csak 1280-as -, és nem olyan mértékben vált át inverzre mint a kommersz tn panelek döntésre...ez a gép most marad egy darabig
Rég volt BT-s gépem, a wlan led meleti antenna ikon led a BT jele lenne?dbius
özben megkaptam máshonnan is választ...na 3G-s gépem még nem volt
-
zdanee
őstag
Ja, igen, és hozzá fényes képernyő bevonat a T430u-n. Kiváncsi vagyok, a rollcage, a vízelvezető és a gyorsulásmérő meddig marad benne ezekbe a "felsőkategóriás üzleti" gépekbe.
Láthatóan az ultrabookok felé terelik a népet, hiába nincs rá szükség, a fontos funkciókat csak azokban hagyják benne / rakják bele.Vajon közösségi projectként mennyibe kerülne T60/61 méretre szabott utángyártott alaplapokat tervezni és készíteni Core i5/i7 CPU-val?
Szerk: atyaég, a PrintScreen gombot csak most vettem észre! Ezek mit szívtak?
-
Napfénysüti
nagyúr
Remélem driver gond lesz csak: WoT-al játszanék kicsit és becsíkozódik a kép. Ilyen rózsaszín meg szürke csíkokkal. A programot már újratelepítetem, eddig jól ment (2 hétig) ma meg ez a hiba fogad. Az Ati driverre gyanakszom, de már azt is újradobtam. Lehet egy régebbi jobb lenne.
-
Gondwana
addikt
Hát, épp ez az a problematika, amit az itteni SSD-topikokban is bekérdeztem, de semmi választ nem kaptam. A fő kérdés SSD esetében: biztosan 0x00 kell mindenhova? Csak mert a Flash-memóriák lelkivilágából nekem nagyon dereng valami olyasmi, hogy 0xFF kell mindenhova, azaz ha egy bit értéke 1 volt, majd a flash-írás "törlés-ciklusa" végigszalad és ismét beír egy egyest, tényleges változás ebben a bitben nem történik, azaz az elméleti (pl. 20nm flash) 2-3000 írási ciklusszám ilyenkor nem csökken eggyel, csak amikor 0 a beírandó bit. Na, ennek a megerősítését, vagy pedig a nem csak szerintem-en alapuló cáfolatát keresem!
Szerk.: na, ez egyszerre ment
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest