Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Frawly #102444 üzenetére

    Na, az Aliexpress visszaadta a 40 dolcsis rendelt X220-as IPS panel árát. Egy hónapig állt a kínai DHL-ben, az eladó meg nem szólt. Nem kezdte el szállítani a DHL, mivel nem tudták melyik város (hiába adtam meg rendelésnél, az Ali levágta a cím egy részét). Pedig a vicc az, hogy az angol irányítószám ott volt a rendelési címben (MK13 0EX), abban bele van kódolva a város (MK mint Milton Keynes, ez ilyen cseles titkosításos hash-el van előállítva, hogy a gonosz kormány mindenki elől jól eltitkolja a Zigass’ágot) és az utca is. Dispute-ot nyitottam, mikor már egy hónap múlva sem érkezett meg a cucc, hiszen az Ali a rendelés infóinál ezt ajánlja. Eladó visszaírt, hogy a cím a baj (mert ugye kitalálta hirtelen egy hónap után), tisztáztuk a várost, abba is belementem, hogy újraküldje a panelt, erre az új címmel is szenvedett pár hetet, megint rinyált, hogy nem jó a cím (mert ők Kínában jobban tudják, hogy hol lakom, mint én, szerintük az New Bradwell, ami igaz is, csak nem a város, hanem a kerület neve, ami valaha önálló község volt, de már kb. 60 éve beleintegrálták Milton Keynesbe). Végül belement a Refund-ba. Ilyen nevetséges egy kifogást, ráadásul kétszer eljátszani. Még sose volt gondom angol címre rendelésnél, pedig jó pár online oldalról rendeltem sokféle cuccot, mindenféle nemzetiségű eladótól.

    Ne rendeljetek tőle semmit, kamu ember. Nem hogy ghostingolós vagy IPS helyett TN panelt nem küld (mint az eBay-esek), hanem semmit nem kaptok egy nem működő kamu tracking numberen kívül. Anyagi kockázata nincs, mert az Aliexpress visszautalja a pénzt, de felesleges rá időt vesztegetni, meg várni, hogy a semmi megérkezzen, akkor inkább várja mindenki a télapót, azt is május 1-én.

    Persze előre éreztem, hogy az IPS panel X220-X230-hoz hiánycikk, potom 40 USD-ért túl szép, hogy igaz legyen, igazából még 80-ért is gyanúsan olcsó lett volna. Csak azért rendeltem meg, mert itt a kolléga a topikban dicsérte, meg a review-k is jók voltak az oldalon. Lehet neki szerencséje volt, mert a látszat kedvéért neki küldtek, hogy legyen 1-2 pozitív visszajelzés is, de igazából csalás az egész, ne dőljetek be neki.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák