- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
válasz
Gabesz84 #5313 üzenetére
Igazatok lehet, mert egy Samsung SSD-re átmásolva a filmet nincs akadás a HP-ról se.
Mondjuk nekem fura, hogy kevés hozzá a Seagate ST4000 meg ST2000, azért ezek tudnak 140-150 MB/s olvasási sebességet basic kötetként.
A lényeg, hogy most már látom, hogy a microserver sebessége elég lesz nekem. Kerítek még hozzá 4 nagyobb diszket.
Köszi a segítséget! -
Gombinyó
őstag
válasz
Gabesz84 #5303 üzenetére
Valami nem kerek sztem ezzel kapcsolatban. XPEnology-t raktam a mikroszerverre, a legújabb verziót. A XPEnology megosztásból lejátszva akadozik a 4k BD a HTPC-n, ha ugyanezt az anyagot átmásolom a ryzenes asztali gépre onnan vígan lejátsza akadás nélkül a HTPC.
Lejátszás közben a mikroszerveren alig megy a cpu 5% körül, semmi extra terhelés nincs. Torrent letöltés 70MB/s körül 30%-on ketyeg a proci, raktam bele egy i3-3220-at a legkisebb celeron helyett, amit hirtelen itthon találtam.
XPEnology lehet a ludas? Alapból menne a transzkódolás DSM-en?
-
Gombinyó
őstag
Köszi a válaszokat! Elkezdtem játszani a szerverrel és a 3TB-os diszket már nem látja, a RAID vezérlőben se látszik, a 2TB-os megy. BIOS a 2019-es, elvileg legújabb van fent, ennek kellene tartalmaznia a a b120i vezérlő firmwaret is, nem? Vagy van külön fw a b120i-hez?
iLO-t is lefrissítettem 2.81-re.
Azt olvastam nem kellene gondot jelentenie a 10+ TB-os lemezeknek sem.
XPEnologyt, aki használ Redpill loaderrel melyik DS modell kompatibilis a microserverrel? Bootnál elakad, bármelyik modellel próbáltam eddig. -
Gombinyó
őstag
Sziasztok!
Előkotortam a microservert, amit még újonnan vettem, de elmaradt a projekt, így gyakorlatilag nem is ment semmit az évek alatt. Raktam bele egy SSD-t rendszernek és raknék mellé 4 HDD-t is, ha van értelme. Arra gondoltam, hogy fájlszervernek elketyeghetne NAS helyett, 4k filmeket meg családi fotókat tárolni. Elég lehet a benne lévő alap proci az ilyen 50-60GB-os filmek hálózati lejátszásához, torrent és gigabites net mellett (mármint kiszolgálni, a filmet HTPC játszaná le)?
Milyen rendszert lenne érdemes rá rakni? Server 2012 R2 vagy Server 2016? Egyelőre 4GB RAM van benne, de ha van értelme akkor vennék bele még 4GB-ot.B opció, hagyom a francba az egészet.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Horgász topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű karcmentes állapotban! 100% akku! Gyári garis!
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest