Hirdetés
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Mobilhasználat külföldön
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Yettel topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz
Proci85
üzenetére
A HP weboldalon az látszik, hogy mindkettő verzióval adták, szóval szerintem tökmindegy:
HPE ProLiant MicroServer Generation 8 (Gen8) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
Tangerine
üzenetére
Én Aliexpressről vettem anno.
Végül visszaraktam bele azt a 17w-os kisebb xeon-t, de nekem keveset megy, így nem kellett a teljesítmény.
Abban a 45W-ban asszem benne van az igpu fogyasztás is, szóval azért is bírja jobban. Már nem emlékszem pontosan a terheléses tesztekre, asszem 70 fok körülig fel tudott menni a proci sok idő alatt. -
sasNAXO
aktív tag
"Letöltöttem (...) de nem megy fel."
Hol akarod felrakni, az iLO-n keresztül, vagy pl. egy futó windows alól?
Nincsenek már meg a linkek, de a HP oldalról vadásztam őket egy hónapja:
cp039539.exe a legutolsó BIOS ha minden igaz,
cp053896.exe a 2.82-es iLO ha minden igaz.
Ezek felmentek nekem windows alól, amikor már vacakolt az iLO akkor is (meg nem javult utána sajnos, de frissült). -
sasNAXO
aktív tag
Most kivételesen nem nézek utána, hanem teljesen fejből írom -ezért lehet rossz a
kérdéskiinduló feltételezés-, de nekem úgy rémlik, mintha a grub-okat lehetne valahogy chain-elni, tehát pl. sd-ről a grub indítja az ssd-n lévő grub-ot, amin akármilyen (későbbiekben update-elt) rekord található. Jól emlékszem, hogy létezik ilyen? Mert akkor amíg jó az sd kártyád és tud hivatkozni az ssd-re, akkor sose kell frissíteni már az sd kártyát.
-
sasNAXO
aktív tag
Tudomásom szerint bootolható, volt is aki arról futtatott esxi-t régen.
Én egyszer próbáltam tavaly a belső usb-ről valahogy egy másik rendszert indítani, nem tudom már mit bénáztam, nem ment, úgyhogy maradt egy filléres aliexpress-es usb2<>sata átalakító és rajta egy belül felfogatott ssd a rendszer lemez és akkor így nem kellett a raiddel játszanom.
#5535 Faby: ali-s usb<>msata átalakítóval én megjártam a rendszerindításokat, persze lehet csak az enyém döglött meg, de adattárolásra jó volt, rendszerindításra már nem, és nem tudom miért. Azóta már egy ubuntut se tudok rátelepíteni (most a legfrissebbel próbáltam egy másik gépben). Sima usb-sata megoldásokkal nem volt gondom.
-
sasNAXO
aktív tag
Valaki azzal nem próbálkozott még, hogy a belső usbkulcsra/sdkártyára egy grub-ot rakjon, ami aztán indítja a dvd slotban lévő ssd-t?
(Nekem belső usb-n egy usb-sata van és egy ssd-ről indulok így, ez volt a leggyorsabb megoldás.
) -
sasNAXO
aktív tag
válasz
polygraf
üzenetére
Én egyetlen egy darab 2x3Pin-es PHD 2.0 csatiról tudok amin fordított PWM jel van (tehát amikor a szerver venti gyorsul, a hagyományos PWM-es venti lassul). Azt meg lehet berhelni hogy sima PWM legyen belőle és akkor azzal lehet ventit vezérelni.
Valami youtube videón találtam hozzá linket anno.
Tudtommal sima venti csati nincs sehol?
Van egy lementett kapcsolási rajzom tavalyról amikor megcsináltam, fogalmam sincsen már mi hogy volt, vagy eredetileg honnan ástam ezt elő az interneten (valszeg a videó után valahogy?); az tuti hogy nem muszáj hozzá a jelzett inverter IC, elég egy valamilyen tranzisztor ami fordítja a jelet (utolsó elektro óra is 10+ éve volt, bocsi hogy konyhanyelven írom
) és kondi se kellett, csak valami ellenállás valahova. Keress valami elektrós ismerőst és segíteni fog, nekem is úgy lett meg végül. 
Amúgy köszi a 3D modell képet, nem tudtam hogy létezik ilyen. -
sasNAXO
aktív tag
válasz
polygraf
üzenetére
Kingston oldal alapján a KTH-PL316E/8G UDIMM (unbuffered), a KTH-PL316S/8G RDIMM (registered). Nem fog menni RDIMM rammal.
...vagy esetleg majd valaki kijavít ha tévedtem.
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Ár-érték bajnok pc 5070/7600x16gb DDR 5 Minden új bontatlan!
- Intel passzív csúcsgép: 4,7 GHz Intel i7 1255U, 10 mag / 12 szál barebone
- Intel Ultra 9 285K teljes konfiguráció eladó egyben
- ÚJ Kis gamer/kis tervező PC: Lenovo ThinkCentre M70s G5 SFF: i5 14500, 16GB RAM, 512GB, nVidia T600
- Sok garis asztali gép! ( 7950X3D, Nito+ 9070XT, 32 GB , 1 TB, 850W 80+Platinum ) + LG OLED monitor
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 256GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest