Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
- 

PpenoO
őstag
válasz

Proci85

üzenetére
						Igen, ez az, de ez csak csapágydonornak jó (más motor, eltérő pin kiosztás, kisebb mágnes). Mivel kapható belevaló minőségi csapágy, így felesleges ezt megvenni. Én annó csak azért vettem mert munkára használom a szervert és gyors megoldás kellett, nem volt lehetőségem csapágyat méregetni, netet kotorászni.
 - 

sasNAXO
aktív tag
válasz

Proci85

üzenetére
						A HP weboldalon az látszik, hogy mindkettő verzióval adták, szóval szerintem tökmindegy:
HPE ProLiant MicroServer Generation 8 (Gen8) - 

kgymac
őstag
válasz

Proci85

üzenetére
						Passzívval megy évek óta. Elvileg ezek a procik azok, amik még mennek aktív hűtés nélkül. Ugyan vettem egy hűtőventillátort hozzá, de még a dobozában van, nem kellett. Mivel hpe a gép, így nem kis átalakítás kellene a felfogatásához
. ESXI 1-2 vm-mel nem hajtja ki, de a másikat sem proxmox-szal (ez a projekt éppen áll, mert nem sikerült átadnom a vm-nek egy lsi sas vezérlőt. Majd akkor kell igazán, ha az n36l megadja magát)
Van az E3-1230V2 modell, ami támogatott és kimaxolható teljesítményre, de ahhoz kell az aktív hűtés.
Sajna, a homeservershow (2. link itt a topicban) úgy néz ki leállt (a tag, aki üzemeltette már akkor is elég idősnek tűnt, utána meg volt a covid is), így már nem elérhetőek az infói (már csak a web.archive.org-on). Úgy emlékszem, ott is passzív hűtést írtak mellé, bár elég régen néztem, még a 1260L beszerzések előtt. - 

Galopp
tag
válasz

Proci85

üzenetére
						Régen úgy volt, hogy bizonyos típust emulálva több licensz volt elérhető, amit még meg lehetett toldani okossággal.
De ha jól láttam, ezen a fórumon az a rész már feketébb a szürkénél, így konkrét választ nem biztos, hogy kaphatsz. Tőlem azért sem, mert én is csak olvasgattam a témában etéren. - 

Proci85
senior tag
válasz

Proci85

üzenetére
						Oké, közben jött ihlet. Kikapcsoltam a turbó lehetőséget. Max 35.2W-ban megállt.
Ez így akkor vállalható. Dupla akkora cpu benchmark érték, fogyasztás idle-hez képest csak 12W-tal több.
Az a fele viszont nem tiszta, ha kihajtom minden magját többszörösen a G220T-nek, mért eszik csak szintén ~10W-tal többet idle-hez képest? Nem látom a 35 vs. 17W TPD különbséget a fogyasztásban. 
Új hozzászólás Aktív témák
Angol nyelvű infók (BIOS, RAM lista, driverek, stb.)
- Gamer PC RTX 3060TI I7-9700k 16GB RAM 1 TB SSD
 - Asztali PC , R5 8400F , 1660 super , 16GB DDR5 , 512GB NVME
 - ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
 - Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 16GB DDR5 , 512GB NVME , 500GB HDD
 - GAMER PC! i9-13900K / RX 9070 XT / 32GB RGB / Z690 Strix / 850w Strix! BeszámítOK

- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
 - HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
 - BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4070 Ti 12GB Asus TUF Gaming GT 501 750W
 - GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3394, 94% Akkumulátor
 - MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro

Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. ESXI 1-2 vm-mel nem hajtja ki, de a másikat sem proxmox-szal (ez a projekt éppen áll, mert nem sikerült átadnom a vm-nek egy lsi sas vezérlőt. Majd akkor kell igazán, ha az n36l megadja magát)