Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• cynosure

csendes tag

Apropo P222.
    Hétvégén kínlódtam egy sort, van egy P222 -es vezérlőm, rajta 4 SAS lemezzel. A gépre felraktam egy ProxMox -ot, és abba szerettem volna egy TrueNas -t, de nem tudom átadni a vezérlőt, ha minden igaz a BIOS bugos. Minden a legfrissebb a gépben, iLO -tól BIOS -on át a P222 firmware -ig. Valaki talált már rá megoldást, vagy eresszem el örökre? A TrueNAS -ra is lehet VM -eket rakni, tudom, de a ProxMox erre alkalmasabb felületet biztosít, lényegesen nagyobb a tudása.

Egyébként ha a lemezeket adom át a truenas -nak akkor is ki tudja használni a gigabitet, 110MB/s körül másol, de szinte az összes RAM -ot át kell adni a VM -nek, különben a ZFS nagy méretű fájloknál (7GB ISO például) megroppan. Legalábbis 8GB -tal ez történt.
    Próbáltam átadni neki egy pool -t, hogy a ZFS -t a külső ProxMox kezelje, de a TrueNAS mindenáron magának akarja a ZFS kezelését megoldani, gondolom nagyon szét kéne faragni, hogy ez ne így legyen.
    Ha a TrueNAS natívban fut, akkor semmi probléma, igaz hozzáfér mind a 16GB memóriához.

Bármi ötlet jöhet, ki hogy oldotta meg ezt? Köszi

Új hozzászólás Aktív témák