- iPhone topik
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
válasz
Ice&Lime #34920 üzenetére
Pedig furának találnám, ha ilyen funkicóhoz nem kellene engedélyezni a tpm-et. Amit én telepítettem gépet, abban egy gyári 160-as intel ssd van. A sandy bridge-el olyan fürge, hogy még soha életemben nem találkoztam ilyennel. Ennek a konfignak nem sokat mond a software bloat.
-
ro_bert17
őstag
válasz
Ice&Lime #34918 üzenetére
Sajnos tényleg vagy 2 éve volt hogy ezzel foglalkoztam. Ráadásul talán akkor is az zavart, hogy a számomra megszokott gyakorlattól eltérő eljárásrendet igényelt ezeknek a beállítása. De azt hiszem én sem akartam feltenni a protect toolst, most meg rajta van, tehát gondolom kell.
Még az jutott az eszembe, hogy a tpm engedélyezve? -
ro_bert17
őstag
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
Ice&Lime #34911 üzenetére
Én vagy két éve üzemeltem be egy 8460p-t ezzel is. Úgy emlékszem mindenhez kell a protect tools (bár lehet csak az ujjlenyomatos authentikációval való összekapcsolásra.)
Már nem emlékszem pontosan, de biztosan van power-on jelszó kapcsolási lehetőség a BIOS-ban. (sőt én még a hdd lock-ot is bekapcsoltam, vagy hogy hívják, de azt nem tudom hogy az mennyire eredményes)Már csak azért is gyanús hogy kell a protect tools, mert számomra fura mód, mintha a bios szintű védelmek vindóz alól is piszkálhatóak lennének.
Ez az említett gép úgy működik hogy bekapcsolják, és addig nem megy tovább, amíg nem írják be a power-on jelszót, (vagy ujjlenyomat olvasó). -
-
-
-
-
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Ice&Lime #34664 üzenetére
Szia!
Valóban töröltem.(mert az a vacak az úristennek nem akarta magát onnan újrapakolni)
Egyébként nem lehet valahogy visszacsinálni?Próbáltam akkor annó valamit keresgélni de semmi érdemlegeset nem találtam ezért döntöttem a teljes törlés mellett nem láttam így értelmét a helyfoglalásnak.Mindenesetre köszönöm,mihelyst hozzájutok be is állítom.
-
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Ice&Lime #34572 üzenetére
Szeretem is, csak a hangja zavar, illetve ehhez már sajnálok új akksit venni, főleg, hogy ezek még másfél órát mentek friss akksival, nem 3-4-et. Tehát igazából nincs baj vele, csak úgy érzem eljött a csere ideje, néha érzem már, hogy kevés a hw.
Bár kinézetre nem tetszenek annyira azok az elitebookok, a sötét színt jobban preferálom, plusz a szigetes billentyűzet sem nekem való, jobb szeretem közvetlen egymás mellett a gombokat.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Ice&Lime #34564 üzenetére
Nem azért lehet, mert a 60p hűvösebben is tartja a hw-t, mint a 70p? Te nem voltál túl elégedett a géppel, látom most árulod is. Olvastam a hozzászólásaid jó részét, az akksis melegedős probléma pl megoldódott-e? Ugye az volt a gond, hogy akksi üzemmódnál nem lehetett aktívra állítani a hűtési házirendet, ezt orvosolták?
premete is roppant elégedetlen volt a 8460p-vel, ezeket ő írta:
A mostanival (8460p) nem vagyok nagyon megelégedve:
- szinte állandóan és hallhatóan megy a ventillátor, 43 fokos cpu-nál, 798 Mhz-en
- a gyári billentyűzet fekete alapon, apró, szürkésfehér betűkkel nekem nem jön be.
- hp support assistant nem ismeri fel az usb3-akat és pár egyéb dolgot sem
- kijelző fényereje elég kicsi
- a kamera melletti led, ami elméletileg a kijelzőt megvilágítaná, olyan gyenge, hogy a
képernyő fényereje erősebb.
forrásSajnos az Elitebook 8460p-nél is állandóan ment a ventillátor, 38 fokon is , annyira
zavart, hogy egy hét után eladtam. Próbáltam a bios frissítést, bios beállítást, semmit
sem segített.
forrásÉn pedig e 2 laptop között gondolkodom..
-
twine
veterán
válasz
Ice&Lime #34544 üzenetére
Egyetértünk,,,,úgy ahogy van, patent a masina....
Ellenben van egy feleségem akit kinyír minden led a hálószobában,,,nem képes elaludni, amíg világít vagy villog valami,,,erdőben lakunk, nem a belvárosban, tehát csend, és sötét is van,,,
A fehér led pedig éjszaka valóban elég nagyot villan sötétben....
Szóval ha néha napján felkerül a hálóba a gép, akkor nem tudom altatni, ahogy szoktam, hanem muszáj vagyok hibernálni(mert akkor nem villog) de mivel kényelmesebb(és jobban is szeretem) altatni,,,ezért keresek megoldást a dologra, hogy ne "stroboszkópba" aludjunk éjszaka -
válasz
Ice&Lime #34541 üzenetére
A kicsi gépek mind hangosak a nagyokhoz képest. Egyszerűen nincs hely halkan lehűteni ugyanazt a hőteljesítményt. A vékony ventilátoroknak pedig zavaróbb hangjuk van, mint a vastagoknak. Most mondjam azt, hogy a 20"-os Sárkányomban lévő 2 ventit alig hallani, napi 10 órás használat mellett is? Persze, hiszen brutál nagy hely van a levegőnek, ezért nincs hangja.
-
Dronte
aktív tag
-
törölt tag
válasz
Ice&Lime #34483 üzenetére
Szia!
Köszönöm,rajta vagyok az ügyön.
Most azon agyalok,hogy ha beviszem a szervízbe és ilyen beállításokat kell csinálniuk,akkor is megcsinálják garanciába.
Csak azért mert én a bios-ba nem szeretnék belematatni.
Nem tudok angolul annyira,hogy merjek.
Egyébként kerestem ezt a hűtés dolgot és ott nem leltem.
Az energiagazdálkodásban meg nem találtam amit írtál.
Vezérlőpult-Minden vezérlőpultelem-Energiagazdálkodási lehetőségek.
Erre gondoltál?
Kösz. -
-
válasz
Ice&Lime #34175 üzenetére
Én nem vállalnám be a helyedben, egyrészt azokért amiket az előttem szólók leírtak, másrészt:
A bor savas folyadék, ami az alaplapba folyva marni kezdi a fémeket. Ez lehet, hogy csak később okoz majd problémát, azaz pl. egy hónap múlva egyszercsak nem indul el a gép. Aztán majd jönnek a kérdések, hogy miért, hiszen te megcsináltad... és azt mondtad, csak a bill-el van baj...
-
lolka1980
aktív tag
válasz
Ice&Lime #34175 üzenetére
Csak ha nagyon jó ismerősöd.
Személyes tapasztalatom,hogy jobb az ilyenből fizikailag kimaradni,Tanács az lehet de az is csak szigorúan tanács!
Én úgy jártam mint te illetve hasonlóan,ismerősöm kihúzta a laptop oldalán található dvd tálcát majd sikeresen letörte.
Vettem neki egyet helyette kicseréltem működött majd kb 1/2 év múlva beadta az unalmast az úristennek nem írt lemezt csak hibásan amiért természetesen én voltam a hibás.Na akkor megfogadtam ilyet meg hasonlót többet nem vállalok.
Megjegyezném a DVD írót garanciában kicserélték azóta működik szépen -
NEMO1968
őstag
válasz
Ice&Lime #34173 üzenetére
Értem!!!
Az ismerős ismerősének a barátnőjének a lányának a férje mondta.
Ezt tényleg jobb inkább látni.
olka1980
Már megbocsáss,nem sértés és kötekedés,de mindenkinek szuverén joga,hogy mivel önti le a gépét.
Neki borra szottyant kedve.
Lehetett volna rosszabb is(méz,forró csoki,szurok) -
NEMO1968
őstag
válasz
Ice&Lime #34168 üzenetére
Ha azonnal meg lett fordítva,lefolyatva(rázva)csöpögtetve a bor,akkor nem valószínű.
Úgyis kiderül,mikor lekötöd a bill.-t,mert ha alatta találsz valamit,akkor lehet hogy az alaplapon is van.
Akkor óvatosan le kéne mosni valamivel,de ha eddig csak a bill.-el volt probléma,jó eséllyel megúsztad. -
NEMO1968
őstag
válasz
Ice&Lime #34158 üzenetére
Először is le kéne kötnöd a bill.-t,és kipróbálnod egy USB-s bill.-el.
Ha úgy huzamosabb ideig nincs probléma,akkor valszeg megúszod egy bill. cserével.
Esetleg meg lehet próbálni szétszedni,kitakarítani,kimosni.
Van rá esély(ha nem is sok)hogy még jó is lesz,de a cserére is fel kell készülni. -
-
-
bexzy
csendes tag
válasz
Ice&Lime #33670 üzenetére
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02548225&cc=hu&dlc=en&lc=hu
Ilyenem van.
Elvileg nemrég volt tisztítva, én legalábbis úgy vettem.
Friss os? Ez mit takarna? Bocsi, csak nem vagyok ezekben a rövidítésekben otthon.Barátnőmnek 1700-ért pasztázták újra az Asus gépét. Ez szerintetek reális ár, mert én olyan 3-4 közt olvastam ezeket.
-
426os
őstag
válasz
Ice&Lime #33667 üzenetére
Úgy értem, hogy a vékonysága miatt szidjátok?
Csak kíváncsi vagyok.
Én is féltem anno, hogy a 625 vékony kis zsanérjai hogy bírják majd, de azt kell mondjam, hogy 2,5 év után még ugyanolyan, mint újonnan volt. Nem lötyög, nem tört el, igaz nem is dobáltam a gépet. Ha más nem, legalább ez normálisan működik még rajta. Ezek alapján én annyira nem tartok már a vékony zsanéroktól. -
426os
őstag
válasz
Ice&Lime #33631 üzenetére
1) De valószínűleg tudnék csinálni alapjáratot úgy is, de az már ennyire sem lenne életszerű, mint a mostani teszt volt.
2) Tudok gépelni, mert külön bill+egér van rákötve (legalábbis amikor itthon használom).
3) Ez csak teszt volt, de nem hiszem, hogy ha össze van rakva rendesen, akkor bármilyen hűtőpad érne annyit, mint a mostani szétszedett állapot. Még 1-2-3 hónapot remélem kibír aztán ha sikerül lecserélem. -
törölt tag
válasz
Ice&Lime #33620 üzenetére
Jaja
Mondjuk az ujjnyomat tök jó dolog, csak egyiken se működik bug nélkül. Felteszem a protect tools-t és kilövi az alvó vagy épp a hibernáló lehetőséget. Külföldi fórumokon, és a support-nál sincs rá megoldás (én nem találtam, sokat szívtam vele). Amúgy jól működne, leszkennelem az ujjam és már nyitja is.
(#33621) zoliarsnl:
Esetleg vegyél bele párszázért ebay-ről egy mikro usb wifi adaptert, az menni fog. -
törölt tag
válasz
Ice&Lime #33617 üzenetére
A párom egy NC4200-as gépet, hugom egy NC4400-as, én pedig egy 8530p tipust használok.
Már egy ideje ilyenek vannak csak a családban. Előtte ezek is voltak, mind nagyszerű gép, csak ennyit tudok mondani róluk: 6930p, 2530p, EVO N610, NC6220. Mind matt kijelzős, én azokat preferálom a tisztítás miatt. -
426os
őstag
válasz
Ice&Lime #33617 üzenetére
Én ahogy látom a környezetemben azért 140-150k fölött már lehet találni normálisabb gépeket. Legalábbis azokkal nincs gond tapasztalataim szerint. Én konkrétan Lenovo gépeket nézegetek mostanában, de mondjuk ez már eléggé off, úgyhogy nem is folytatnám a beszélgetést ezzel kapcsolatban.
Esetleg az indításkor feltűnő internal battery error (601) üzenettel kapcsolatban ha valakinek van tapasztalata az írhatna valamit.
A HP honlapja szerint a belső (bios) elem energiaszintje alacsony, de véleményem szerint 2,5 év alatt csak nem kellene lemerülnie. Meg nem is tudom cserélni a hátlap levételével. -
426os
őstag
válasz
Ice&Lime #33615 üzenetére
Hát az biztos, hogy nem ennyire low-budget gépet fogok venni Anno az árához képest (95k volt 2011-ben) egész jó teljesítményadatokat tudott felmutatni, de cserébe szar a hűtése, nagyon rossz minőségű és igénytelen a ház kidolgozása. Mivel ez az első laptopom és előtte nem is voltam járatos a témában, ezek csak később kezdtek feltűnni. Ezért is van most az, hogy inkább gyűjtök, aztán veszek valami jobb minőségű gépet és nem feltétlenül azt nézem, hogy a legjobb teljesítményű legyen.
-
426os
őstag
-
426os
őstag
válasz
Ice&Lime #33605 üzenetére
Igen, megnéztem. Megvan nyitva böngésző, torrent, pár pdf és az Aida64. Eközben néha felugrik 10-15 max 20%-ra a procihasználat, de amúgy semmi extra, inkább 5-10% körül mozog. Ha csak a pdf-et nézem és nem csinálok semmit 75 fok körül van a proci, ha megnézek egy weboldalt, mondjuk felnézek ide, akkor felmegy kb 85-re.
Semmi nem indokol ekkora hőfokot.
Mivel mindig melegedős fajta volt, csak a random kikapcsolásokat kezdte el produkálni az utóbbi pár hónapban, most kezdtem vele érdemben foglalkozni. Én azt gyanítom, amit előbb is írtam, hogy borzasztóan alul van méretezve a hűtése, vagy legalábbis nem ehhez a procihoz tervezték. (Ez a TurionII p560 a legerősebb, amivel szerelték).
Mostanában nincs pénzem cserére, amennyit meg kapnék érte, abból nem tudok számomra megfelelő gépet venni. -
426os
őstag
válasz
Ice&Lime #33602 üzenetére
Azzal kezdtem az első hsz-emet, hogy tegnap kitakarítottam (alig volt kosz benne) és újrapasztáztam. A Win7 nemrég volt újratelepítve hdd csere miatt (az is megadta magát így 2,5 év után..)
Majd még megpróbálom azt, hogy veszek valami drágább pasztát, hátha ér valamit, de nem gondolnám, hogy annyit javítana a helyzeten. Most egy 500Ft-os fehér noname paszta van a procin/vga-n) -
válasz
Ice&Lime #33559 üzenetére
Azért voltak még ott hűtési problémák is.
Így igaz (pörögtünk is a fórumon), melegedett a kasztni, és a ventije sem dolgozott annyira mint a 8460p-é, de egyrészt HPfancontrol megoldotta, másrészt utólag kiderült, hogy inkább csak érzésre volt rossz a helyzet: szervizes fickó előttem futtatta Furmark-ot, és 70 fok alatt maradt, teljesen elviselhető ventihanggal, és HPfancontrol nélkül.
De este letesztelem még egyszer, most már én is kíváncsi lettem. -
válasz
Ice&Lime #33555 üzenetére
Szerintem a gagyibook elég finom megfogalmazás és nem sértő és nem is durva.
Hát 18-as karikát nem igényel, de a nagybetűs kiemeléssel elég erős, feltűnő hatása van.A te esetedben végképpen nem értem magát a dolognak a részedről való meg nem értését, mivel neked is voltak vele gondjaid, akkor érthetetlen az érzékeny reagálásod ez ügyben, valami vagy oké vagy nem.
Végigpörgettem a terjedelmes levelezésünket, és nem láttam, hogy különösen panaszkodtam volna rá. Egyedül az üzemidőt viselném el, ha 4+ óra helyett lenne mondjuk 6+ óra, de ez azt hiszem csak álom az i5-ös Ivy prociknál. Meg persze a matt kijelzője nem olyan élénk, mint egyes multimédiás gépeknek, de ez általános feature az üzleti gépeknél.Főleg, hogy nem te vagy a gépezet kitalálója és megalkotója, ezért még inkább érthetetlen a reakciód.
Ez, mint minden más műszaki termék, csak egy tárgy, nem több.
Valóban nem én x@rtam ezt a modellt, de attól még ha valamivel nem értek egyet, azt szóvá tehetem, vagy legalábbis rákérdezhetek. Erre való a fórum, nem gondolod?
Ja és ugye tudod, ált. milyen reakciókat váltanak ki az ilyen kinyilatkoztatások a notis topiklakókból? -
-
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
Ice&Lime #33379 üzenetére
Igen, kicsit én is értetlenül állok ez előtt ... se telepítő lemez hozzá, de még rendes támogatás sincs a hivatalos oldalon.
Ismerősöm vette, gyárilag Linux volt rajta. Én tettem rá a Windowst és most kűzdök az illesztőkkel.
De úgy fest a win 8-as driverek jók lesznek ... -
Khelben
nagyúr
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- Újszerű Lenovo,15,6"FullHd IPS,Ryzen 5(8x3,7Ghz)VEGA 8 VGA,12-20GB RAM,SSD+HDD
- Lenovo 14,1"Áthajtható Érintős FullHd,Ryzen 3,VEGA VGA,8-16GB DDR4 RAM,256-512SSD,Szép állapot
- AKció!Fujitsu 15,6"FullHD IPS,i5 8265u(8x3,9Ghz)Vil.bill,4G LTE,8-32GB RAM,SSD,
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged