Hirdetés
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- One mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- Samsung Trifold, Pebble, Bosch, AI, AI, meg AI - CES 0. nap
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android szakmai topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Természetesen "kibeleztem", a CPU kivételével.
RAM-ok, SSD, alaplapi elem, de nem indul. Valamikor volt még volt egy ilyen figruája, akkor azt írta, ha nem tévedek, hogy power fan not detected, de aztán XX-edik indításra beröffent. Most bármit veszek ki belőle, ugyanezt a hibakódsort villogtatja. -
-
akaido
addikt
-
akaido
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
és SeniorTilla
Sajnos továbbra sem tudok a BIOS konfigba jutni. A HP EliteBook 840 G4 bootoláskor a Protected by HP Sure Start felirattal jelentkezik, ezen felül a BIOS-a admin pwd védett, így nem lehet az esetleges átkonfigurálást elvégezni. Létezik BIOS pwd feloldás, mert a volt tulaj nem tud_akar segíteni... -
neophyte79
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Fura volt a passmark is az elején, mert 13000 körül kellett volna lennie, de nem foglalkoztam vele.
Köszönöm azért a segítséget.
Ettől függetlenül szuper kis gép, nagyon gyors, aki hajlandó 2 USB-vel, rossz helyen lévő " í/ű"-vel, optikai meghajtó/LAN nélkül élni, annak megérheti. A ryzen 4500 (4 gHz, ezt 90 °C-nél veszi lejjebb a BIOS, előtte a regeditben engedélyezni kell a Windows részről az órajel emelést), világító billentyűzet, gyors SSD, sötét módban akár 10 óra akkuidő, könnyű súly elég jó kompromisszum, én nem játszom rajta, így az integrált GPU megfelelő. 8 GB dual channel RAM, munkára tökéletes, nekem.
Ja, és 3 év gari.
-
neophyte79
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Csökkentett módban újraindítottam, hozta a 2500 MB/s értéket. Ez már gyanús volt, tehát valami driver okozta. Majd kitöröltem egy HP-s illesztőprogramot (már nem tudom melyiket), és...ooyan, mint kell...
... tegnap 1600 MB/s volt egész nap. Sőt, az első passmark diskmark futtatás során sem volt 10000 az érték, tehát valami driver probléma lehetett. Ez most olyan, mint amilyennek lennie kell. -
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx
üzenetére
A Green Cell kb. féláron volt (ebay-en és árukeresőn néztem szét), úgyhogy azt vettem.
Láthatóan az eredeti HP sem bírta tovább ~3 évnél, és viszonylag ritkán használom a gépet akksiról, úgyhogy nem nagyon számít, ha kicsit gyengébb lesz a névleges kapacitástól, vagy kevesebb töltési cíklusnál kopik el. -
szalai112
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Erre van garancia szellemképre? Beégés
Közben olvasom nincs
A monitorok napi 24 órában történő használata során keletkező kép-visszamaradásos meghibásodásokra a
HP jótállás nem terjed ki. A kép-visszamaradásos károsodás megelőzésére mindig kapcsolja ki a monitort,
amikor nem használja, vagy ha a rendszere támogatja, alkalmazzon olyan energiagazdálkodási beállítást,
amely tétlen állapotban kikapcsolja a k -
szalai112
senior tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
kösszi az infót

csak azt tudom nem könnyü új akkut kérni tőlük
Ezt találtam [használati útmutató] csak anyit ír az akkuról , ha program jelzi akkor van akkucsere.
vagy ha hirtelen le kapcsol a gép, de inkáb azt ne -
PTomi92
aktív tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Köszi eddig én is eljutottam... Melyikre gondoltál pontosan?
Ahogy én nézem a legtöbb nem magyar konnektorba való, és vagy használt, amivel nem is lenne gond de 25000 így már kicsit sok érte. Ráadasul ahogy nézem pl bekapcsoló gomb sincs ezeken, vagy rosszul làtom? Az nagy könnyebség lenne -
Ulenspiegel
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Világos az álláspontod. A probléma ott van, hogy igen kevés a valóban megbízható, jó márkafüggetlen szerviz. És ezeket meg is kellene találni, ami nem egyszerű feladat. Kísérletezgetni meg nem mindig van idő. Anyagilag sem kifizetődő.
Én inkább márkaszervizzel dolgoztatok, mert az sem mindegy milyen alkatrész kerül a gépbe.
Megrepedt a laptop alsó része (sebészi pontosságú egyenes vonalon a jobboldali USB csatlakozótól lefelé 2 cm-en át). Külső behatás nem érte, egyértelmű, hogy anyaghibás volt. HP közölte, hogy ez nem tartozik garancia alá. Érthetetlen, hogy miért, de van, amikor nincs értelme vitatkozni. Időtényező fontosabb volt.
-
Ulenspiegel
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nemrég javíttattam náluk. A hiba nem tartozott garancia alá, bár a készülékem garanciális (HP hivatalos álláspont, vitatható, de felesleges, külön történet).
Hogy a javítás során milyen módszert választanak az csak a felmérés során derül ki.
Mindenesetre ez HP márkaszervíz.
-
-
-
-
-
tooma
újonc
-
-
KRoy19
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Úgy tűnik, hogy a pendrive nem teljesen 100%-os, mert most megcsináltam a külső ssd-t.Rufus Gtp-vel is és creation toolal készítve is bebootol, viszont amikor odaérek, hogy melyik partícióra telepítsem a windowst egyik esetben sem látja a telepítő a belső SSD-t.
Mingyárt agyfaszt kapok ettől....
-
akaido
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Köcce a választ.

Már iskolai gép, céges felajánlásból hozzánk került évekkel ezelőtt. Eddig el volt süllyesztve egy raktár alja-végi dobozba. Tehát se számla, se adásvételi, az intézményi alapítvány bevételezte anno, amennyire rudom, hiszen valamennyire bevontak azaz sehogy.
De most kellene egy plusz lapos, így most ebből a sz@ból kellene használható kacsalábonésforgót. szülni, de hát így telepíteni sem lehet.
szerki: pardon van DVD olvasója!
A lényeg, mert eddig csak süketeltem: Ennek az smc.bin fájlnak utánakérdezek, hátha ott valaki még tud róla "egyáltalján". -
Faterkam
addikt
válasz
Pyttawrx
üzenetére
A gyártó drivereire azt mondta, nem kompatibilis némelyik, ok. A HP Support Assist nem talált semmit. A hardver test-re passed mind. Az AMD oldalán az volt, hogy szedjem le a Microsoft oldaláról a legfrissebb VGA drivert. Ráment egy napom és egy fél éjszakám. Marad x86 Win10, csak neteznek és filmeznek rajta. Én mégy egyszer nem szenvedek vele ennyit

-
-
-
válasz
Pyttawrx
üzenetére
+1 neked
nem szabad variálni a töltő feszültségével, főleg nem ilyen himihumi centerpines átalakítókkal. Jézusom, hogy jut eszébe "szakembernek", hogy ilyet használjon!!!???
EZT A MÓDSZERT NEM JAVASLOM SENKINEK SEM, AKKOR SEM HA VALAKI EZT HIRDETI!
Aki kicsit is jártas az elektronikában, az tudja, hogy a feszültséggel nem viccelünk. Van tűrés, van amit még elbírnak az áramkörök, de határon használni őket nem egészséges, sőt hosszabb távon káros lesz. Ne kockáztassátok meg ezt, mert aki itt ezt hirdeti, az nem fogja kifizetni nektek az alaplapcserét, mert elfüstölt a tápáramköre. -
dewill79
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Hogy ne csak szóban lásd a lényeget, kérlek elemezd a csatolt gyári HP töltő adatlapját, hogy milyen gépekhez is használható pontosan. Elárulom előre lesz köztük több olyan laptop, aminek a gyári töltője 18.5V-os és a gép aljára is 18.5V van írva és mégis kompatibilis mindegyikkel. Akkor hogyis van ez? 
-
dewill79
tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem tudjuk pontosan milyen HP gépről van szó...
Amiket én próbáltam ezek közül mindegyik működik HP géppel:
(értelemszerűen a nagyobb teljesítményűeket próbáltam mindenhova, a kisebbeket csak a kisebb gépekbe)
vastag centerpines adapterek:
-130W - 18.5V/6.5A
-135W - 19V/7.1A
-180W - 19.5V/9.23A
-90W - 19V/4.74A
-65W - 18.5V/3.5A
Gyári HP átalakítóval (vastag center pin-vékony center pin) mind működik újabb Probook/Elitebook gépeken is. Gyári vékony centerpines adaptereket nem tudtam bedugni vastag centerpines gépekbe... -
-
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Nem hardveres, több ilyen laptopot is ntelepítettem. De megvan a megoldás úgy hallom: a win8.1 driver kell hozzá, az srs premium sound vezérlővel. Itt lehet még feljebb tolni bőven a hangot. ( nem értem a win 10-hez miért nem rakják be a drivereket, a sim modulnak sincs, úgy kell összekukázni, a 3d guard hoz is máshonnan kell szedni stb)
-
pigiboy
csendes tag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Kösz, hogy visszajeleztetek.
Én is valahogy így gondoltam, ezért is hagytam ki, de csak piszkál a dolog, mert szeretem ezt a sorozatot, és ez a gép a legerősebb i7-3720QM CPU-val és max RAM-mal van szerelve.
Azt hiszem ezt elengedem.Nem hiszem, hogy huligánság lenne benne, persze sose lehet tudni.
Egyébként itt hirdetik: https://hardverapro.hu/apro/uzleti_celu_hp_8570p_laptop_dokkolo_lenovo_thinkvi_2/hsz_1-50.html -
carr
őstag
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Qbittoreent megy. Azonkívül ms security essentials.
Még böngésző. 4gb ram mellett . Kb 10 lapon Firefox . (Lehet 20) a fura hogy Lenovo t430s es egy ryzen 5 1600af 16gb mellett is hasonló galádsákokat művel. És egyikben Intel SSD 2.5 másikban nvme intel van. De lehet nem a gép a hibás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam topic
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Apple MacBook
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Posta, csomagküldés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Hp Elitebook 840 G6 - I5 8365U 1.6GHZ - 8Gb - 256Gb
- Hp Elitebook 850 G3 15"6 - I5 6300U - 8Gb - 256Gb ssd
- Dell Latitude 5580 15.6" - I5 7200U- 8Gb - 128Gb ssd
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4108, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Mar meg is van a kicsike.
Altalanos hasznalat es fotoszerkesztes a ket fö irany,jatszani nem szoktam.Köszönöm,hogy segitettel!