- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
neophyte79
tag
válasz
Pyttawrx #52811 üzenetére
Fura volt a passmark is az elején, mert 13000 körül kellett volna lennie, de nem foglalkoztam vele.
Köszönöm azért a segítséget.Ettől függetlenül szuper kis gép, nagyon gyors, aki hajlandó 2 USB-vel, rossz helyen lévő " í/ű"-vel, optikai meghajtó/LAN nélkül élni, annak megérheti. A ryzen 4500 (4 gHz, ezt 90 °C-nél veszi lejjebb a BIOS, előtte a regeditben engedélyezni kell a Windows részről az órajel emelést), világító billentyűzet, gyors SSD, sötét módban akár 10 óra akkuidő, könnyű súly elég jó kompromisszum, én nem játszom rajta, így az integrált GPU megfelelő. 8 GB dual channel RAM, munkára tökéletes, nekem.
Ja, és 3 év gari.
-
neophyte79
tag
válasz
Pyttawrx #52808 üzenetére
Csökkentett módban újraindítottam, hozta a 2500 MB/s értéket. Ez már gyanús volt, tehát valami driver okozta. Majd kitöröltem egy HP-s illesztőprogramot (már nem tudom melyiket), és...ooyan, mint kell...
... tegnap 1600 MB/s volt egész nap. Sőt, az első passmark diskmark futtatás során sem volt 10000 az érték, tehát valami driver probléma lehetett. Ez most olyan, mint amilyennek lennie kell.
-
janos666
nagyúr
válasz
Pyttawrx #52757 üzenetére
A Green Cell kb. féláron volt (ebay-en és árukeresőn néztem szét), úgyhogy azt vettem.
Láthatóan az eredeti HP sem bírta tovább ~3 évnél, és viszonylag ritkán használom a gépet akksiról, úgyhogy nem nagyon számít, ha kicsit gyengébb lesz a névleges kapacitástól, vagy kevesebb töltési cíklusnál kopik el.
-
szalai112
senior tag
válasz
Pyttawrx #52727 üzenetére
Erre van garancia szellemképre? Beégés
Közben olvasom nincs
A monitorok napi 24 órában történő használata során keletkező kép-visszamaradásos meghibásodásokra a
HP jótállás nem terjed ki. A kép-visszamaradásos károsodás megelőzésére mindig kapcsolja ki a monitort,
amikor nem használja, vagy ha a rendszere támogatja, alkalmazzon olyan energiagazdálkodási beállítást,
amely tétlen állapotban kikapcsolja a k -
szalai112
senior tag
válasz
Pyttawrx #52713 üzenetére
kösszi az infót
csak azt tudom nem könnyü új akkut kérni tőlük
Ezt találtam [használati útmutató] csak anyit ír az akkuról , ha program jelzi akkor van akkucsere.
vagy ha hirtelen le kapcsol a gép, de inkáb azt ne -
PTomi92
aktív tag
válasz
Pyttawrx #52710 üzenetére
Köszi eddig én is eljutottam... Melyikre gondoltál pontosan?
Ahogy én nézem a legtöbb nem magyar konnektorba való, és vagy használt, amivel nem is lenne gond de 25000 így már kicsit sok érte. Ráadasul ahogy nézem pl bekapcsoló gomb sincs ezeken, vagy rosszul làtom? Az nagy könnyebség lenne -
Ulenspiegel
tag
válasz
Pyttawrx #52643 üzenetére
Világos az álláspontod. A probléma ott van, hogy igen kevés a valóban megbízható, jó márkafüggetlen szerviz. És ezeket meg is kellene találni, ami nem egyszerű feladat. Kísérletezgetni meg nem mindig van idő. Anyagilag sem kifizetődő.
Én inkább márkaszervizzel dolgoztatok, mert az sem mindegy milyen alkatrész kerül a gépbe.
Megrepedt a laptop alsó része (sebészi pontosságú egyenes vonalon a jobboldali USB csatlakozótól lefelé 2 cm-en át). Külső behatás nem érte, egyértelmű, hogy anyaghibás volt. HP közölte, hogy ez nem tartozik garancia alá. Érthetetlen, hogy miért, de van, amikor nincs értelme vitatkozni. Időtényező fontosabb volt.
-
Ulenspiegel
tag
válasz
Pyttawrx #52639 üzenetére
Nemrég javíttattam náluk. A hiba nem tartozott garancia alá, bár a készülékem garanciális (HP hivatalos álláspont, vitatható, de felesleges, külön történet).
Hogy a javítás során milyen módszert választanak az csak a felmérés során derül ki.
Mindenesetre ez HP márkaszervíz.
-
-
-
-
-
tooma
újonc
-
-
KRoy19
őstag
válasz
Pyttawrx #52397 üzenetére
Úgy tűnik, hogy a pendrive nem teljesen 100%-os, mert most megcsináltam a külső ssd-t.Rufus Gtp-vel is és creation toolal készítve is bebootol, viszont amikor odaérek, hogy melyik partícióra telepítsem a windowst egyik esetben sem látja a telepítő a belső SSD-t.
Mingyárt agyfaszt kapok ettől....
-
akaido
addikt
válasz
Pyttawrx #52346 üzenetére
Köcce a választ.
Már iskolai gép, céges felajánlásból hozzánk került évekkel ezelőtt. Eddig el volt süllyesztve egy raktár alja-végi dobozba. Tehát se számla, se adásvételi, az intézményi alapítvány bevételezte anno, amennyire rudom, hiszen valamennyire bevontak azaz sehogy.De most kellene egy plusz lapos, így most ebből a sz@ból kellene használható kacsalábonésforgót. szülni, de hát így telepíteni sem lehet.
szerki: pardon van DVD olvasója!
A lényeg, mert eddig csak süketeltem: Ennek az smc.bin fájlnak utánakérdezek, hátha ott valaki még tud róla "egyáltalján". -
Faterkam
addikt
válasz
Pyttawrx #52289 üzenetére
A gyártó drivereire azt mondta, nem kompatibilis némelyik, ok. A HP Support Assist nem talált semmit. A hardver test-re passed mind. Az AMD oldalán az volt, hogy szedjem le a Microsoft oldaláról a legfrissebb VGA drivert. Ráment egy napom és egy fél éjszakám. Marad x86 Win10, csak neteznek és filmeznek rajta. Én mégy egyszer nem szenvedek vele ennyit
-
-
-
válasz
Pyttawrx #52222 üzenetére
+1 neked
nem szabad variálni a töltő feszültségével, főleg nem ilyen himihumi centerpines átalakítókkal. Jézusom, hogy jut eszébe "szakembernek", hogy ilyet használjon!!!???
EZT A MÓDSZERT NEM JAVASLOM SENKINEK SEM, AKKOR SEM HA VALAKI EZT HIRDETI!
Aki kicsit is jártas az elektronikában, az tudja, hogy a feszültséggel nem viccelünk. Van tűrés, van amit még elbírnak az áramkörök, de határon használni őket nem egészséges, sőt hosszabb távon káros lesz. Ne kockáztassátok meg ezt, mert aki itt ezt hirdeti, az nem fogja kifizetni nektek az alaplapcserét, mert elfüstölt a tápáramköre. -
dewill79
tag
válasz
Pyttawrx #52219 üzenetére
Hogy ne csak szóban lásd a lényeget, kérlek elemezd a csatolt gyári HP töltő adatlapját, hogy milyen gépekhez is használható pontosan. Elárulom előre lesz köztük több olyan laptop, aminek a gyári töltője 18.5V-os és a gép aljára is 18.5V van írva és mégis kompatibilis mindegyikkel. Akkor hogyis van ez?
-
dewill79
tag
válasz
Pyttawrx #52215 üzenetére
Nem tudjuk pontosan milyen HP gépről van szó...
Amiket én próbáltam ezek közül mindegyik működik HP géppel:
(értelemszerűen a nagyobb teljesítményűeket próbáltam mindenhova, a kisebbeket csak a kisebb gépekbe)
vastag centerpines adapterek:
-130W - 18.5V/6.5A
-135W - 19V/7.1A
-180W - 19.5V/9.23A
-90W - 19V/4.74A
-65W - 18.5V/3.5A
Gyári HP átalakítóval (vastag center pin-vékony center pin) mind működik újabb Probook/Elitebook gépeken is. Gyári vékony centerpines adaptereket nem tudtam bedugni vastag centerpines gépekbe... -
-
-
mexel
veterán
válasz
Pyttawrx #52094 üzenetére
Nem hardveres, több ilyen laptopot is ntelepítettem. De megvan a megoldás úgy hallom: a win8.1 driver kell hozzá, az srs premium sound vezérlővel. Itt lehet még feljebb tolni bőven a hangot. ( nem értem a win 10-hez miért nem rakják be a drivereket, a sim modulnak sincs, úgy kell összekukázni, a 3d guard hoz is máshonnan kell szedni stb)
-
pigiboy
csendes tag
válasz
Pyttawrx #51984 üzenetére
Kösz, hogy visszajeleztetek.
Én is valahogy így gondoltam, ezért is hagytam ki, de csak piszkál a dolog, mert szeretem ezt a sorozatot, és ez a gép a legerősebb i7-3720QM CPU-val és max RAM-mal van szerelve.
Azt hiszem ezt elengedem.Nem hiszem, hogy huligánság lenne benne, persze sose lehet tudni.
Egyébként itt hirdetik: https://hardverapro.hu/apro/uzleti_celu_hp_8570p_laptop_dokkolo_lenovo_thinkvi_2/hsz_1-50.html -
carr
őstag
válasz
Pyttawrx #51929 üzenetére
Qbittoreent megy. Azonkívül ms security essentials.
Még böngésző. 4gb ram mellett . Kb 10 lapon Firefox . (Lehet 20) a fura hogy Lenovo t430s es egy ryzen 5 1600af 16gb mellett is hasonló galádsákokat művel. És egyikben Intel SSD 2.5 másikban nvme intel van. De lehet nem a gép a hibás. -
I02S3F
addikt
válasz
Pyttawrx #51908 üzenetére
Köszönöm szépen! Akartam kifúvatni munkatársammal, de azt mondta, hogy mivel nem hangos a venti és nem jár állandóan, akkor pasztázni sem szükséges.
Ezek szerint szerinted érdemes lenne kifúvatni, pasztázni? Azt hiszem 2 éve nem lett hozzá nyúlva.
Az előző választ köszönöm!
Ssd van benne!
-
vimes
senior tag
válasz
Pyttawrx #51902 üzenetére
Szia,
köszi a választ. Igazából még van rá bő egy hónap garancia (november 28-ig garanciális). Írtam az eredeti hozzászólásomban, hogy volt már szervízben a gép billentyűzet háttérvilágítás-hibával, plusz ezzel a megjelenítéssel kapcsolatos hibával még szeptember végén (akkor még nem volt ilyen durva a helyzet, mint most), de azon kívül, hogy újratelepítették az OS-t () nem csináltak vele semmit, azt mondták, hogy biztos szoftveres hiba és nem tudják reprodukálni (mondjuk most már biztos könnyebb dolguk lenne).
Ami a HP hozzáállását illeti, inkább ne is mondjak semmit... miután visszajött a gép úgyanúgy, ahogy elment, felhívtam az ügyfélszolgálatot is, hogy menjen vissza a szervízbe azzal a lendülettel, ahogy jött. Beszélgetésem során kiderült, hogy az előző ügyintéző valószínűleg nem jól jelentette be a háttérvilágításos hibát (pedig nyitottam case-t, ahol pontosan leírtam, mi a gond) - lehet ezért nem javították. Valamint ígéretet kaptam, hogy küldik a futárt, és megy vissza a szervízbe... azóta is jönnek érte. Én meg sajnos pár napra rá kontakt személy lettem és még jövő hét keddig itthon ücsörgök karanténban - úgyhogy addig nem is tudok fogadni senkit, csak utána.
Szóval összefoglalva, nyilván vissza fogom még erőszakolni a szervízbe, de őszintén aggódom amiatt, hogy ugyanúgy vissza fogják küldeni, ahogy jött - de az is lehet hogy még ehhez is Canossát kell járnom
nyilván ha nagyon szorul a hurok a "fogyasztóvédelem-kártyát" még meg lehet játszani...
-
l.skywalker
titán
válasz
Pyttawrx #51894 üzenetére
Én abból indulok ki, hogy pl. van itthon Xbox One-unk. Amihez van kontroller. Azon - milyen meglepő - gombok vannak. Amiket nyomni kell, legalábbis: erre lett kitalálva.
Ha garancia időn belül, azaz vásárlástól 1 éven belül a gomb elromlik, kiesik, hibásan kezd el működni, nyitok egy jegyet a Microsoft oldalán, másnap elviszik és 1 héten belül visszakapom javítva vagy egy csere készüléket.
Van itthon több telefon is. Nekem volt iPhone SE-m, amiben még volt fizikai középső gomb. Vásárlás után kicsivel hallottam, hogy lenyomáskor kicsit kattan/reccsen. Bevittem és cserélték. Nem fotót kértek és nem mondták azt, hogy azért romlott el, mert én mint user külső behatást alkalmaztam rajta. Hanem cserélték.
De mondhatnék még ezer dolgot. Mosogatógép gombja is kifittyent, jött a szerelő garancia időn belül és cserélte. Nem tudom minek ragozni ezt. Én még ilyet nem b.tam, hogy egy gomb azért nem garanciális, mert az ember megnyomja és a gomb elfárad.
Az anyaghibát pedig még inkább nehéz bizonyítani, ha a technikus kolléga konkrétan egy fotó alapján állapítja meg a betegséget. Innen kiindulva én a supportos kollégák írásképe alapján meg tudom állapítani, hogy nem jó az ügyfélkiszolgálás.
Szerk: és mivel a gépre még mindig van garancia, gyanítom nem gondoltátok komolyan, hogy majd én fogom magam megbontani és kicserélni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook hibák
- Autós topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Slim 7i Pro 14" 16/512 GB QHD+ 2.8K laptop díszdobozban eladó!
- Garanciális ASUS Zenbook 14 OLED - i7 1260P 12 magos processzorral
- Dell Latitude 7420, 14" 4K IPS, I7-1185G7 CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia ( ol
- Dell Latitude 5495, 14" FHD IPS, Ryzen 5 Pro 2500U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Latitude 5490, 14" FHD IPS, I5-8350CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- HP ZBook Studio 8 WorkStation i7-11850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1200 15.6" FHD IPS 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 144Hz képfrissítés
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest