- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
janos666 #55162 üzenetére
Igen tudom
A 100-200 ciklus utáni avulás nagyon korai, de igazad lehet, én Bosch akkus porszívóval jártam így. Ebben samsung akkucellák vannak, és pont a két éves gari lejáratakor ment ki az egyik. Működik, de csak pár percet megy, aztán kikapcsol. A 200 ciklus lehet kb. 2 év simán...
-
válasz
janos666 #55160 üzenetére
Sajnos ezzel meg is van magyarázva, miért:
Igaz, hogy utángyártott akksi van benne
De továbbolvasva látom, hogy a gyárival is gond volt. Annyi talán, hogy a mostani modernebb gépekben már tényleg nincs meg ez a jelenség. Mondjuk én korábban sem nagyon hallottam vissza a vevőktől, volt néhány eset, de sok. Vagy csak nekem nem szóltak... -
válasz
janos666 #55134 üzenetére
Ez nem túlzás. De pl a "régebbi" memtest86-ot, pl ami van a hirens-ben is azt kb én 4-5 óráig szoktam hagyni, az újabb verzióban van 4 kör, azt megvárom.
De amit írsz az 1 óra annyiért el se indítsd.
Sőt jártam úgy, hogy egy RAM modult teszteltem 3 gépben is, gépenként több rát ment, 6-8 óráról beszélgetünk kb, és ennek ellenére a RAM volt a hibás. OK ez nyilván 100-ból 1-2 eset de akkor is van ilyen. -
tvamos
nagyúr
válasz
janos666 #55086 üzenetére
Vegulis... mukodik mostmar, csak attol tartottam, nem tudok csatlakozni az internetre a windows telepites utan. De mukodott. Regi gepen volt ISO, azt hasznaltam... szoval a megszokas...
A kovetkezo tortent. M.2-re telepitettem a Windowst, es SATA-ra Linuxot. A ketto kozott valtani kesz remalom. Nem tudok boot device-ot valtani, mert secure boot mindig azt bootolja be, amit legutoljara hasznaltam. Ugy tudok csak valtani, ha letiltom a setup-ban azt a lemezt, amirol legutobb bootoltam, viszont az utan a boot ido lett vagy 10 perc. (Linux-nal, mert Windows-nal meg vagy 15 perc.) Lehet ezzel valamit csinalni, hogy a secure boot ne szivasson? (Marmint lehet ezzel elni, csak nem kellemes.)
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #55051 üzenetére
Hát ez már nem igaz...
Erről az oldalról letöltöttem az F22, F23, F24 verziókat.
Az F22 exe elindul bárhol, csinál pendrive-ot, tudok vele F22-ről ismét F22-re frissíteni a gépen.
Az F23 és F24 exe nem indul el se natívan Win11 22H2 alól a kérdéses notin, se másik gépen natív Win11 22H2 alól, se virtuális gépen Win10 LTS 2021 alól, se virtuális gépen Win 8.1 alól.
Próbáltam 7Zip-el megszerezni a bin és sig file-okat, de nem sikerült.
Valaki megpróbálná nekem kibányászni az F24-es .bin és .s12 file-okat? -
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #55050 üzenetére
Egy másik hasonló géphez listáz a HP oldala F24 verziót is, de ez el sem indul rendesen (kicsomagolja magát a C\SWSetup mappába és alindul a 083C6F24.exe, TaskManager szerint fut is, de semmiféle hibaüzenet vagy ablak nem jön elő - neten azt olvastam, hogy talán amiatt, mert lejárt a cryptográfiai tanústványa, vagy ilyesmi).
-
janos666
nagyúr
-
válasz
janos666 #54738 üzenetére
Displayport 1.2 van az Envyben:
1 USB 3.1 Type-C™ Gen 1 (Data Transfer up to 5 Gb/s, Power Delivery, DisplayPort™ 1.2, HP Sleep and Charge); 2 USB 3.1 Gen 1 (1 HP Sleep and Charge); 1 HDMI 2.0; 1 headphone/microphone combo
ITT nekem úgy tűnik, hogy az 1.2-es DP tudja a TB3-at, de nem biztos, hogy jól értelmeztem
-
-
-
Kbali
nagyúr
válasz
janos666 #53485 üzenetére
Sajnos ez szerintem nem igaz. Faternak most vettünk egy Aspire5-ös gépet (Acer Aspire 5 A515-44G-R2UD), abban a 8 giga memória egyben van, nem dual. Találtam is róla tesztvideót, ahol összehasonlították a dedikált VGA-s párjával single és dual memóriával és két modullal verte a dedikált gépet.
Egyébként azért szoktam ajánlani azt a masinát is, mert gyárilag adják az SSD bővítőt hozzá, sőt szerelhető otthon, az Acer oldalán fent is vannak a tutorial videók. -
-
válasz
janos666 #53446 üzenetére
Ez már 3 éves gép, ettől függetlenül nem jellemző ez a probléma. Nem szólt még senki aki ilyet vett, hogy gond lenne a billentyűzettel.
Van viszont Elitebook 850-es hasonló problémával, abban most volt billentyűcsere, az altgr működött hol-igen-hol-nem. Az elite 3 éves garis, a tiéd 2.
Érdemes levenni a bill. sapkát és megnézni, mi van alatta. Simán lehet, hogy bement alá valami. Akkor van egyébként hasonló jelenség, ha el van törve a műanyag mechanika ami tartja a sapkát.
-
-
proximus
senior tag
válasz
janos666 #48839 üzenetére
Szerintem az nem OFF, hogy van/volt egy tök jó laptopunk, amit a frissítésekkel "lenulláznak" szépen remotely.....
Ez a Retpoline-os téma/fix meg még csak a mai frissítéssel csurog éppen lefelé, mert most látom a KB számán, ahogy manuálban rányomtam a Gépházban...
Meg tudom ééén, hogy ha 6-7-8 -as generációjú Intel proci ketyegne a gépemben, akkor nem volna akkora a baj/sebességvesztés, mert kevésbé fékezi meg őket, de nekem saaaajnos 5020u-s Broadwell i3 szöszmötöl a klavi alatt...
Nekem nem öröm az, hogy 2-3 évente telefont/sz.gépet kukázni kéne, mert addig "fejlesztik" a szoftveres hátteret, hogy muszáj legyen kidobni a gépeket!
-
NorbertoEco
tag
válasz
janos666 #48808 üzenetére
A gépre pont a 1809 verzió lett feltéve. Csak most mondogatják nekem (jogosan) hogy gyári állapotában működött és most nem megy és hogy.... Kerestem egy csomó helyen pl: az Energiaséma beállításoknál is (ugye ott akkumulátor üzemmód és tápról működve be lehet(ne) állítani hogy milyen fényerővel üzemeljen, de most nincs ott semmi erre utaló állítási lehetőség). Az Fn kombóval meg nem reagál. Hangot le tudom venni, bilzet háttér világítását ki/be tudom kapcsolni csak az a fránya fényerőszabályzó nem akar működni.
Ha esetleg eszedbejut valami vagy bárki másnak szívesen fogadok minden ötletet. -
válasz
janos666 #48738 üzenetére
smc.bin csak az adott hp-hoz használható van két 430 g2 alaplapom, és amit kaptam az egyikhez azt nem tudom használni a másikhoz. Nem tudom miért, de a hp így találta ki. Ez szerintem jó is így.
Más:
Melyik hp-ra nem jön a drv? Mi a típusa? Hogy érted, hogy a venti nem megy?
Az usb c-kereszül nem lehet tölteni a laptopot, hisz ahogy írtad nem 2 irányú, és a leírásban is ott van.
-
wreakz
tag
válasz
janos666 #48697 üzenetére
Ha szét szeretnéd szedni akkor figyelj hogy melyik csavar hova megy, mivel könnyen át lehet fúrni a topcovert. De szerintem nem érdemes evvel foglalkozznod, küld be. Prémium gépek priósak, általába már aznap leszereljük mikor bejönnek (Ha van alkatresz, de fan biztos lesz).
Nem jár garivesztéssel ha szétszeded. -
válasz
janos666 #48697 üzenetére
Ilyet még akkor tapasztaltam, ha 1 lapát (vagy több) hiányzik. Sajnos egyszer egy takarításnál (a saját hp-m volt) történt cserélnem kellett a ventit. Ha meg tudod nézni gar vesztés nélkül hogy meg van-e minden lapát, akkor tedd meg, ha megvan, akkor lehet csapágyas. De a kérdésedre a válasz, szerintem nem normális jelenség.
-
Zsigi72
aktív tag
válasz
janos666 #26609 üzenetére
Félrenyomtam, ez nem válasz, hanem egy új kérdés lenne.
Vásároltam egy HP 635 A1E51EA Notebookot. A rajta lévő operációs rendszer likvidálásra került. Telepítéskor találtam egy 10GB-os a HP által fent tartott partíciót. Mivel nem tudtam, de még most sem tudom, hogy mi akarna ez lenni, így egyenlőre nem bántottam. Tudja-e valaki, hogy mi ez? A legközelebbi telepítéskor törölhetem-e?
-
janos666
nagyúr
válasz
janos666 #26605 üzenetére
Beledugtam a FreeDos-os BIOS frissítős pendrive-ot és most elkezdett működni minden... kivéve a CD-ROM boot.
Most hogy be tudtam lépni a configba (csak amíg bent van egy akármilyen USB pendrive, ez fontos! LOL
), ellenőriztem és engedélyezve van a CD-ROM Boot.
Mi lehet a gond? A lemezt a hivatalosan letölthető Windows 8 RP ISO-ból írtam ki és az asztali gépre is erről telepítettem. De meg se villan a DVD olvasó LED-je és nem hallom azt sem, hogy felpörgetné a lemezt.Sajnos nincs kéznél 4Gb-os pendrive, csak kisebbek. De állítólag SD kártyáról is bootol, amiből van többféle 8-16Gb közt. Azt még megnézem, ha fel tudom rá varázsolni valamivel a Win8 telepítőt.
-
kutga
félisten
válasz
janos666 #26597 üzenetére
Nem tudom, én eddig csak ingyenes Linuxról hallottam, ami nem jelenti hogy ne lenne belőle fizetős-aktiválós verzió.
Mindenesetre én win only módban működöm, úgyhogy nálam a Linux nem játszik. A gari a gép alján lévő termékkód alapján megy, nincs köze ahhoz hogy mi van a merevlemezen. Ha legyalulod, max a gyári rejtett partíciókat veszíted, amivel a gyári állapotot állíthatod vissza, ez nálam megint csak nem játszik mert sajna a HP rendszerépítői minden vacakkal telepakolják az OS-t, így inkább tiszta installt csinálok minden alkalommal a kapott OEM win DVD-ről, ami minden sallangtól mentes.
Memória miatt sem kell aggódni, ha gariztatni kell esetleg a gépet visszarakod a gyári modult. Ha nagyon szakszerűen akarsz eljárni akkor meg felhívod a HP-t és bediktálják pontosan hogy milyen modul megy a gépedbe. Addig nincs baj amíg HP kompatibilis cuccokat pakolsz a gépbe.
-
deathtania
senior tag
válasz
janos666 #26558 üzenetére
mivel a gyártó egy bizonyos konfigra vállalja a garit, így a az eredeti állapotra kell visszaállítani a notit, ha gariztatni kell. a szervízesek így mondták nekem.
rizso:
connection managert + hp osd display-t tedd fel. pár hete eg srácnál is ez volt, és így működött.Bela52
én egy cm notepal u2-t használok. a ventijei pakolhatók, így pont a légbeömlőkhöz tettem. játék alatt -4-6fok, idleben -8-10 fokot értem el vele a gyári hőmérséklethez képest.
Drughi :
hp-nál a pavilionokhoz is van hdd caddy, nem csak az üzleti szériához. más gyártóknál nem tudom hogy van. -
Drughi
addikt
válasz
Nekem így néz ki a "gagyi kínai" odd caddy. Kemény 3000 ft-ot szerintem megért.
Egy probook 4535s-be tettem be egy ssd-t, a caddybe meg ment a gyári hdd. A gyári odd-ről leszedtem az előlapot és azt pattintottam rá a caddy-re. A végeredmény pedig, mintha gyárilag is így jött volna: -
kutga
félisten
válasz
Üdv!
Én a caddyre szavazok, pár ezer forintért tudsz venni az ebayen olyat ami illik a gépedhez. A gyári ODD előlapot fel lehet rá pattintani így nem üt el a háztól.
Gari miatt szerintem ne aggódj, max ha gariztatnod kell a gépet visszateszel mindent a gyári helyére.
Az én caddymben 7200-es vinyó van, adattárolásra szerintem nem rossz az 5400-as, a 7200-es azért megrezegteti a házat az ujjaim alatt.
rizso
Én csak a Connection Manager nevűt raktam fel, igaz a wifi gombhoz ha jól emlékszem nem kellett külön driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Xbox Series X|S
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Magyar az űrben
- BestBuy ruhás topik
- Gyúrósok ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- HP Elitebook 840 G8 14" fullHD i5-1145G7 32/512GB Garancia
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Bomba ár! Siemens Simatic Field PG M5 - i7-6820EQ I 8GB I 1TB SSD I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest