- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
Persze a kapton szalcsi. De nem értem ezt a magas hangnemet. Inkább írok olyat, amibe biztos vagyok, mint olyat amit nem csináltam.. A folyékony fém sem megoldás, azt is cserélni kell, plusz veszélyes is ha nincs meg a tudás hozzá.
ja és itt is jó eredmény született.Valahogy így kell ezt: [link]
én ezt így nem tudom megcsinálni -
-
-
Procira Thermal Grizzly Hydronaut-ot használok aránylag extrémnek számító 400-500w TDP-re EK blokkal és nem tapasztaltam kinyomódást. (i9-7980XE@4.6ghz, kupak alatt liquid metal van, de jó lenne kupak nélkül hajtani)
MX4 szokott menni nálam a nagyobb kártyákra (~200w) és nagyobb xeonokra (130-160w, power limit 200-350w között)
MX2 a low end kártyákra (~100w alattiakra) és kicsi xeon procikra ( kevesebb mint 120w, power limit 200w alatt)
MX5-öt pedig notira mert szerintem rohadt jól kezelhető és kenhető. (15~35w, kis felületen)Hozzáteszem mivel nagyobb a felület a xeonokon és nagy i9-eseken ezért ez nem összehasonlítható a kis felületű procikkal (AM4/AM5) vagy kicsi felületű de nagy TDP-s videókártyákkal. MX-5-el voltak bajok igen, de az nyilván nem az összes terméket érinti, nekem nem száradt be egyáltalán azaz egy évet biztos kibír szerintem. Nagyobb kártya nálam meg csak ilyen 200-250w körüli azokra meg jó az MX-4.
Amiben csalódtam az a HY510 kínai paszta igaz szerintem megromlott mert rosszabbat produkált mint a megszáradt nvidia gyári pasztája egy nagy tesla kártyán. Ennek ellenére használom nagyon low end cuccokhoz. (core2, korai i3-i5 stb procikhoz).
-
Utána olvasva máshol pont az mx-4-nél is írják, hogy nincs ilyen nála, vagy pl phobya nanogrease, hogy ez bírja a legtovább.. stb.
Szerintem nem ilyen általános,mert ez lehet a nem jó applikálás miatt is(?), de persze más oka is lehet. Igazából én nem tudom, hogy melyik paszta lenne oda a legjobb.
a noctua nt-h2-ről mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban? -
Szia. Megosztanád ezeket az új infókat? Mert én hosszú évek óta hazsnálok MX-4 pasztát (Kryounaut pasztát nem használok), és semmi bajom vele. Az egyik legjobb pasztám, pedig van sok amit használok: [link] Azóta az MX-5 kiesett, mert az nem hozza (én ezt vettem észre), amit várni lehetne tőle, erősebb helyzetekben, pl GPU, de "gyengébb" helyre még az is jó lehet. Pl 1-1,5 év után hozták a gépet újrapasztázni (irodai laptop), és pont mx-5 volt rajta, de az sem volt kiszáradva még, persze már nem olyan volt mint amikor felkentem, de nem volt száraz.
-
A TG-nek pedig jó pasztái vannak, de folyékony fémet még soha nem használtam és nem is szeretnék. 1-2 évente újrapasztázod a procit meg a VGA-t, szerintem az mindenkinek belefér, aki ad egy kicsit a saját cuccaira. Ott az Arctic MX-4, 8 gramm 2000 forint aztán had' szóljon
-
-
-
Mexildos
aktív tag
Köszönöm a választ.
Néztem a Thermal Grizzly minuspad extreme-t. De egy nagyon fontos szám jelzést nem találtam. Mennyi a W/mk.
Az Alphacoolnál ez az érték 17 W /mk.Viszont a Grizzlynél van egy másfajta szám jelölés ami nem mond semmit: (8 KV/mm ASTM D149) ez mit jelent?
Az Alphacoolnál viszont pl megvan adva a W/mk jelölés is és ez a másik számsor is. Utóbbi magasabb.
Mindenképp érdekelne hogy a
W/mk és a KV/mm pontosan miben határozza meg a thermal pad minőségét.
Ha a Grizzly anyagában még is jobb akkor azt veszem meg. Sajnos ezen a területen van pár ismeretlen tényező. Anno még annyit mondtak, hogy a W/mk minél nagyobb annál jobb a hővezető képesség. De lehet nem ez az egyetlen szempont.
-
Czimby
addikt
Biztosan számít az is, hogy miként van felvíve a paszta, mekkora nyomású/erejű a leszorító az adott hűtőn, mennyire egyenletes a felülete a hűtőbordának stb...
Minden pasztának más lehet az ideális körülmény.
Ezért is lehet, hogy pl az MX-2 beelőzte az MX-4-et a kinai teszten.
Bár youtubereknél is láttam hasonló eredményt, hogy jobb volt az Mx-2.
De a tomshardware nagy paszta teszten is csak 0.5C volt az MX-4 javára, annyit meg simán lehet a különbség az adott körülmények miatt.
Nekem annyi elég, hogy a jobbik paszták közé való, nem a tesztek végén kullog. -
Czimby
addikt
MX-5 is 6W/mK és mégis jobb mint az mx-4 ha minden igaz...
Nekem csak Silentium Pc pasztával van összehasonlítási alapon, attól fényévekkel jobb. Pasztázás óta hangtalan a gép, előtte pedig pörgetgette a ventit ha meg volt terhelve.
Sajnos nem csináltam előtte tesztet, csak akkor jutott eszembe amikor már kész voltam a pasztázással.
Így fokban nem tudom mennyi a különbség.Mindegy is, nekem bevállt, ha valakinek van kedve tesztelni írjon, és küldöm. De azért nem fogok venni másik pasztát, hogy összehasonlitsam.
-
Lion81
tag
3 napos teszt volt
1.frissen felkenés után aztán másnap és harmadnap mire beálltak ezek az eredmények.
Frissen kicsit jobb volt de utána mintha rosszabbodott volna amit nem értettem.Igen én is ismerem a szétterülési faktort meg "hideg-meleg napokig hajtani tesztet"(Prime,Futuremark,egyéb terhelő progik) és amit írtam azok már a 3.napi beállt eredmények.Furcsálltam én is mert MX párti vagyok de a Thermal Grizzly cuccok szerintem jobbak és még nem annyival drágábbak!Álltalános hardverekre én is Arctic cuccokat javaslok mert ár értékben azok a legjobbak,de melegedős alkatrészekre inkább eggyel feljebb javaslok(GTX1070TI pl./i7procik) MX5 vs TG Kryonaut árban nincs nagy különbség csak azt nem értem miért nem találok az MX5ről hivatalos adatot arra hogy mekkora a hőelvezető képessége!MX4nél írják!Furcsa ez is.Amúgy nekem ragacsosabb volt felvinni az mx5öt mint a 4et.
-
Lion81
tag
Na ezt lehet cáfolnám az mx5 ellen!
Mind a kettőt használtam és a Kryonaut sokkal ráver az mx5-re legalább is nálam.Gtx 1070TI-n teszteltem:MX5 83fok TG Kryonaut 77fok!!!
Szellőztetés szobahőfok megegyezik +a felhordási mód és mennyiség is ugyn az volt!
Amit nem értettem,hogy az MX4 (81fok)is jobban teljesített nálam az MX5-nél -
Czimby
addikt
Köszi a gyors választ!
Ahol néztem a 4g-os MX4-MX5 szinte egy ár.(300Ft a difi)
Mx2-ből viszont 8g-ot kapok ugyanott ugyanannyiért.De mint írtam is nem az ár, és nem az az 1-2fok számít, inkább a felhasználhatóság, tartósság.
De ha ebben nincs különösebb difi a három közt,
rápróbálok az Mx5-re
(Ha jól gondolom nekem az a fontos, hogy minél könnyebben terüljön, abban pedig az Mx5 a legjobb elvileg) -
Lion81
tag
Felhelyeztem őket meg kapott mx4et és elég jó eredményeket kaptam.83ról 77-79fokra ment le.
Érdekes hogy előtte mx5 volt a magon és nem ment be 80 alá.Az mx4 jobb lenne az mx5nél
.Nem fordítva kéne lennie?
Na mindegy most rendeltem Thermal Grizzly Kryonaut pasztát meg thermo padokat!
Gelidekkel szemeztem de az már elég drága a Grizzliről meg írták hogy erős középmezőny.Arctikról meg hogy a minőségi belépőszint a normális hűtések világába!
Sokba kezd kerülni ez a kísérletezgetés -
MPowerPH
félisten
Talalkoztam mar olyan pasztaval, hogy annyira odafogta a CPU hutot a kupakra, hogy ugy kellett rola letepni. Osszegyogyultak.
VGA backplate -re vettem egy ilyen bordat, ezt akarom ratenni. Van itthon ketoldalu, mert talaltam, de azoknak a hovezeto tulajdonsaga nem tul jo. -
Iceman821
tag
Konkrétan szempont nem volt semmi az mx-4-el is elvagyok, gondoltam kipróbálok valami újat adatlapja alapján pedig jobb a hővezetőképessége mint az mx-4-nek ezért gondoltam rá, de mivel nem nagyon használják úgy meg nem akarok vaktába beleugrani. Lehet maradok akkor a jólbevált mx-4-nél inkább.
-
kellcucc
aktív tag
Köszi a választ.
Ha minden igaz, az MX-4 8.5 W/mK tulajdonságú, kb. 20%-kal jobb hőszigetelő.
Én is úgy gondoltam, hogy bőven elég, szuper! 1 grammos kiszerelést nem találok az MX-4-ből, így az bőven 2e Ft felett van, míg az elegendő TG meg 2e alatt. Egy új gépnél ez nem nyomna a latba, de még olcsóbb is, jobb is, akkor marad a TG. Ám kizárólag egyszer szeretnék pasztázni, lehet 1-1.5 év múlva külföldre költözök és eladom a gépet, amit most építek, szóval feleslegesen nem szeretnék pasztát tárolni. Nagyon köszi a segítséged! -
csiga8
senior tag
Értem, csak furcsállom. Direkt megnéztem, játék közben ( BFV, Witcher3) 55-56 C fokos a VRM, szintetikus tesztre megy 70 C fokig.
A Ryzen fórumokon az X570-es lapok HWINFO-s mérései alapján azok VRM-jei 45 C fok körüliek terhelésen, ahhoz képest az enyémet soknak találtam.
Próbáltam utánanézni, de konkrétan sehol nem találtam, milyen hővezető képességűek a gyári thermal padok, 1 helyen utaltak rá,( videokártyánál) hogy 3-5 W/mk körüliek lehetnek.
Külföldi fórumokon a Fujipoly-t ( a 11 W/mk nem annyira drága) dícsérik nagyon, ( akár 8-10 C fok csökkenést is hoznak) ami itthon nem is igen kapható, a Gelid GP extreme -ről ( 12 W/mk) meg nem találok semmi konkrétumot, ( user visszajelzést ), pedig pl laptopunkhoz is jó lenne, és az elfogadható áron van az ebay-en is.
Mindegy, elengedem a témát, mert ahogy nézem a "gondomat", ez nem is gond.
Köszi a választ!
-
-
Floyd80
addikt
Igen, ventik ugyanúgy pörögnek. Pár hónapos a kártya, de nálam kicsit melegebb volt pár fokkal, mint amit a többi tulaj írt, nem vészes persze, de nem gondoltam volna, hogy az MX4 nem tetszik neki. Az volt a terv, hogy a mostani 68-69 fok helyett az új pasztával ilyen 66 körülire menne, akkor nem kellene alulfeszelni, de tegnap még 72-be is benyalt 3D Markba. Mondjuk a képen látszik, hogy a gyárban szépen raktak alá, vagy inkább a talpat kenték fel, mert ki volt tolva a nagy része ( + a réztalp is szépen össze volt karcolva)
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 XT 16GB ZALMAN I3 NEO ADATA 600W
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB / 1TB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest