Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
Végre lett egy kis időm és szétszedtem a VGA-t.
MX6 került rá. A padeket nem cseréltem csak tisztítottam, csak két helyen van, nem volt kemény. Csak 1 mm vastag Arctic padom van, ez szerintem 1,5 vagy 2 mm a gyári, inkább hagytam.
Elég poros volt a kártya, nem vészes, de ráfért a takarítás. Nincs sok tapasztalatom, de a gyári paszta elég leharcolt volt. Az MX6 és a takarítás hihetetlen, de kb. 10C mínuszt jelent Furrmark alatt. El sem akartam hinni. A hűtő is jóval halkabb lett. Ez szerintem nagyon jó eredmény. Majd meglátjuk meddig tartja ezt. Sokat nem lesz használva.
Kap szerintem egy enyhe undervoltingot is, majd megnézem azzal mit mutat.Az ID-COOLING SE-224-XTS Black alá is MX6 került, 50 fok felé még nem ment az i5-8400, sőt, inkább 40-45. Az is kiváló, sztem.
-
-
kocsiska15
tag
Igyekszem, nagyon zavar a dolog... pláne, hogy nem állok úgy anyagilag, hogy csak úgy kockáztathassak ilyesmivel. Szóval a másik topikban is aktív vagyok.
A driver hiba is lehetséges, tolok majd egy DDU-s tiszta telepítést + friss chipset és társai. Köszi!#3333
Hát... sajnos az a helyzet, hogy nagyon limitált az összeg, amit ilyesmire tudok költeni... szóval abból kell gazdálkodnom, ami van. Persze igyekszem nem ázsiai betűkkel ellátott "márkát" venni azértValahol meg kell találnom az ár-minőség rációt.
Még sosem pasztáztam életemben egyébként
CPU még csak-csak, de a VGA-tól kicsit tartok. Vagy az is hasonló?
(Ill. ha van bármilyen általános tippetek/figyelmeztetés szívesen fogadom) -
kocsiska15
tag
Igaz. Tegnap sikerült egy kisebb próba-tesztet csinálnom is, HWiNFO nevű programmal. Fogok csinálni egy jobbat, de ha jó dolgokat nézek, a logban a CPU hőmérséklet legmagasabb értéke 61°C... kihasználtság is kb. ennyi % a maximum. Szóval ha ez igaz, akkor könnyen meglehet, hogy mégsem a CPU hűtésével van a gond. (A biztonság kedvéért állítottam saját értékeket a ventihez, eddig minden alapon ment, de jól működött
).
Igen, a tápegység elég furcsa egyébként... sajnos gyorsan kellett, és ez volt az egyetlen az üzletben. Belenéztem a gépbe tegnap és nagyon durván felszívta a port kb. 4 hónap alatt, (a PC ki lett tisztítva akkor) - ezt letakarítottam, nem tudom ez vagy valami más közrejátszhatott-e. Ha lenne valami tipped, szívesen fogadom egyébként.De hogy a fórum témájánál maradjak, a kérdésem ebben az esetben akkor az lenne, hogy azért érdemes-e így 5 év után mégiscsak újrapasztázni, ha nem is ezzel van a gond?
Köszi. Valszeg benézek egy boltba érte, szóval nem biztos, hogy lesznek pont ilyenek. Járhatok rosszul egy random fajtával?
-
törölt tag
Nekem ez új volt. Azt tudom, hogy pl. a PTM7950 folyékony változatát marha vékonyan kell felkenni. Tényleg nem csinálja rosszul, a legtöbb live videóban 1 húzásra mindig megvan neki. Ilyen lapocskát hol lehet kapni ? Nekem az anyaga nagyon hasonlít cukrász spatulákhoz. [link] Nekem van ilyen otthon, lehet kivágok belőle 1 téglalapnyit és gyakorolok
@abridabri: Nem értem, miért nem kezdi egy picit feljebb, akkor elég lenne csak 1x lehúzni. -
DravenMoral
senior tag
Kiszáradhat?
Én az összes eddigi kártyámat azzal kentem, már több, mint 2évesek, és még mindig ugyan azzal az üzemi és hotspot hőfokokkal mennek (+/-2fok), amik akkor voltak.
Mikor jön ki ez a kiszáradás?
Nekem a kryonaut elég sűrűnek tűnik, alig lehet kenni.Szerk:
Apám gépét 2.5éve kentem újra mx-4-el, még most is egy takarítás után ugyan azt a hőfokokat hozza, mint akkor. (+/-2fok). -
Raggie
őstag
Szerintem akkor kérdezzük meg azokat akik több száz procin túl vannak, hogy milyen pasztát ajánlanak a kupak alá és milyet nem.
Nem, tudom ez a magas ló honnan jön. Egyáltalán nem sértőn és nem fölényesen írtam semmit.
Megsértődni nem fogok, hiszen még csak nem is igazán tudom magamra venni. -
Raggie
őstag
Nem neked írtam a hozzászólást. Elsősorban a kollégának, aki javasolta a pasztát.
Másodsorban általánosságban, hogy jellemző az hogy egy elvégzett valamilyen tevékenység után az illetők már egyből szakértők és tanácsokat adnak.
És még csak nem is rosszindulatból írom, csak kizárólag azért, mert nálam volt ellenpélda és én a saját káromon megtanultam. -
Pakmara
őstag
Én, is. Szvsz nagyon megelőzte a korát az epizódikus sorozatok korszakában. Nemrég jött ki animációs sorozat (még nem volt hozzá szerencsém) ill valami rebootról is van pletyka. Igen, nagyon telik az idő. "Öregek" vagyunk
.
De én is tudok nicket azonosítani. Jön ki az ETK reprint
-
-
MegalodonS
őstag
Koszonom
a valaszod,nem is gondoltam ennyi valasztas van!!
Igen kaptam hozza,de multkor ti segitettetek az MX-4 pasztaval,amikor a Thermalright Peerless Assassin 120 hutot vettem es ahoz is adtak pasztat, amit ugye nem hasznaltam!!
-
Raggie
őstag
-
Cifu
félisten
A felbontott termékre vonatkozik a "legalább" 3 év. A cpu-ra felhelyezettre legalább 5 évet írnak.
It can be stored at room temperature for at least 3 years and due to the compound’s exceptional curing, bleeding, dry-out and thermal cycling characteristics, it can be used on the CPU for 5 years or more.
-
Cifu
félisten
Most rendeltem MX-6-ost...
Az Artic-nál az MX-5 szériát hívták vissza, mert ott voltak csúnya gyártási problémák, az MX-2 és MX-4 esetén nem tudok ilyenről.
Ez egyébként miért probléma, hogy sűrű?
-
Az MX-6 igen az, elég jól kenhető.
Az MX-5 jól kenhető és "alap" CPU-ra tehető is, ahol kell a teljesítmény, oda én nem tenném (VGA kimondottan tilos), oda az MX-4 kell minimum.
amiket használok pasztákat:
MX-4, MX-5(de csak ahova való), Noctua NT-H2, Alphacool Apex 17W/mK (ez nagyon nem kenhető, felhelyezni a megfelelő mennyiséget, és a borda szétteríti), illetve még Phobya NanoGrease Extreme 3.5g 16W/mK (Ez is jól kenhető, és minőségi).Persze ez csak a személyes használat/tapasztalat, mésnak lehet más a tapasztalata.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest