- Mobil flották
- Egy óra, két rendszer
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz
FoLey-v #3478 üzenetére
Megnéztem kíváncsiságból ezt a duronautot, hogy milyen ár/érték aránya van.
Hát leesett az állam az árától, az biztos.
4600ft 2g-ért? Meg ne haragudjatok, de mivel tud többet, mint egy mx-6 4g 2.000-ért?
Használtam Thermal Grizzly Kryonaut-ot kártyára és prpcira is annó elég sokat, de semmivel nem volt hűvösebb tőle, mint az mx 4-től. Talán 1 fok eltérés lehetett..
Pedig azért a thermal grizzlyért is 4x-es árat fizettem az artichoz képest.Írtátok múltkor hogy tartósabb a Thermal Grizzly sokkal, de hát nem tudom, több mint egy éve már az mx 4 rajta csücsül a 1080ti-on, de szinte ugyan azok a hőfokok még most is, mint akkor.
-
DravenMoral
senior tag
Nem tudom hogy hogyan ennyire rossz nálatok, de elhiszem hogy nem a legjobb vga-ra.
Nekem 1+ éve van egy 1080ti-on, és nem sokkal rosszabb a mostani eredmény, mint akkor.
Betudható a mostani 30fokos szobahőnek..Én elkenni szoktam kicsit "vastagabban", ti hogyan raktátok rá?
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3460 üzenetére
Hogy érted azt, hogy az mx 4 nem jó rá?
Én az eddigi rx 580, rx 6600, gtx 960, 1070, 1080ti kártyáimon azzal dolgoztam, a 1080ti még a mai napig is az egy éve mx 4 pasztával felfrissített állapotában ketyeg, egy jól szellőző házban, és még most nyáron sem megy fel 75 fok fölé.Hamarabb elöregszik az mx 4 a folyamatos hőtől, vagy mi miatt nem érdemes vga-ra azt kenni?
-
DravenMoral
senior tag
válasz
gurabli #3452 üzenetére
A helyedben egy ilyen kaliberű kártyánál csak, és csakis akkor cserélnék hővezető lapokat is, ha azok már elkeményedtek. Amennyiben még puhák, úgy a céljukat teljességgel ellátják még, nem egy erőmű ez a kártya.
Pasztából teljesen rendben van az artic Mx-6 is, sőt, még a 4 is.
Sok kártyát pasztáztam Thermal Grizzly Kryonaut-al, mx 4-5-6-al, sok különbség nincs köztük.
A thermal grizzly talán több ideig tartja meg a hővezető képességét, de még erre sem fogadnék sokat.
2-3 fok különbség van a paszták között, pedig árban többszöröse a Grizzly. -
DravenMoral
senior tag
Kiszáradhat?
Én az összes eddigi kártyámat azzal kentem, már több, mint 2évesek, és még mindig ugyan azzal az üzemi és hotspot hőfokokkal mennek (+/-2fok), amik akkor voltak.
Mikor jön ki ez a kiszáradás?
Nekem a kryonaut elég sűrűnek tűnik, alig lehet kenni.Szerk:
Apám gépét 2.5éve kentem újra mx-4-el, még most is egy takarítás után ugyan azt a hőfokokat hozza, mint akkor. (+/-2fok). -
DravenMoral
senior tag
válasz
Henker2 #3105 üzenetére
Videókból és kommentekből elnézegetve, bizonyos esetekben hűvösebb tőle a hardver pár fokkal, de az esetek túlnyomó többségében, mikor egy Thermal Grizzly Kryonaut-hoz hasonlították, nem volt lényeges eltérés.
Viszont az általad említett paszta ugye liquid metal, szóval igencsak ajánlott videót nézni róla, hogy hogyan tették fel az adott hardverre, nehogy mellé menjen véletlenül sem. Egész kellemetlen zárlatokat tud okozni.
Élettartamban határozottan többet bír, mint a sima hővezető paszták, elmondás és teszt alapján.Szerk:
A rezet közvetlen hosszútávon megmarja, szóval ha ilyen anyagból van az alja a hűtődnek, akkor nem ajánlott a liquid metal. -
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3104 üzenetére
Nekem az a gondom a több, kicsi kiszereléssel, hogy nagy általánosságban rápakolnak legalább +20%-ot árban, mint ha vennél egy nagyobb kiszerelést, ugyan annyi grammban.
Persze megértem, a tubust és a csomagot "fizeted" ott ki, de akkor már inkább veszek legalább 8gr kiszerelésben, mert az 2éven belül biztosan el fog menni. Talán az a legjobb ár/érték arányú.Szerk: Én Thermal Grizzly Kryonaut-ot használok videokártyára, és Ryzen 7-es szériától föfele, alatta pedig Artic Mx 4-et.
A noctua nt-h2 mivel másabb anyagában, kenhetőségben, és élettartamban egy procin például?
Még nem próbáltam ki. -
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3102 üzenetére
Nálam a szekrényben napfénytől védve a tasakjában, az artic mx4 2.5évet bírt ki.
(Nem húzogattam vissza a nyomó részt, nehogy levegőt kapjon.)
Utána kezdett elszíneződni az anyaga, keményebb lett és nehezebben lehetett nyomni, olyan lett, mint a fáradt motorolaj kb.
A Thermal Grizzly Kryonaut ugyan ezen a helyen van eddig 1éve kb. még gyári állapotú.
Szóval igen, tönkre tudnak ezek a kis rohadékok meni áltó helyükben is, nem érdemes nagy kiszereléssel venni. -
DravenMoral
senior tag
válasz
troll81 #3097 üzenetére
Mik a célok a géppel?
Mert mint írtam, otthoni felhasználásra, amennyiben nem akarsz nagy játékokkal játszani és nagymértékben procit terhelő dolgokat végezni, akkor jó lehet számodra az előzőleg linkelt thermal padod is.
Játékok alatt is biztosan melegebb lesz a proci, bár kis terhelésen nem vészes.
De kérdem én, mibe telik másfél-2évente újrapasztázni a procit?
Mert ezt a thermal padot sem ajánlják a későbbiekben kivenni, és egy másik procira rátenni, mert már hozzáidomult az előző hardverekhez, és "foszlani" is fog, sok kis mikrodarab töredezik le róla. -
DravenMoral
senior tag
válasz
troll81 #3085 üzenetére
Szia.
Ha procira akarod tenni, nem kifejezetten ajánlják.
Hiper-szuper jó dolog, drága is, de a sima Thermal Grizzly Kryonaut paszta mérföldekkel jobb nála.
Hamarabb adja át a hirtelen jött meleget, mint ez a kis párnácska.
Redditen sokan írtak róla, hogy 8-10fok különbségek is kijöttek overclock esetén, de videókban is az a 7-8fok különbség megvan a Kryonaut javára.Ezek a kis párnácskák csak akkor jók, ha borzasztó hosszú időn át nem akarsz foglalkozni a géppel, tehát akár 6éven át nem kell cserélned pasztát.
De mindennapos használatban nem ajánlatos, főleg nem egy játékra használt gépre.
Szervergépbe, vagy weboldalak futtatására szánt gépbe sokkal ajánlottabb.
Esetleg irodai gépbe, amivel szintén nem akar a fene sem foglalkozni.
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Napelem
- Linux kezdőknek
- Milyen videókártyát?
- ASUS routerek
- Asustor NAS
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 512GB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Fotó állvány eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest