- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Caldera
senior tag
A válasz lényege ebben a postban van. A két felület között a felületi egyenetlenségből (tökéletesen sík felület ebben a kategóriában nincs) légréteg alakul ki, ami jól szigetel. A paszta a levegőt szorítja ki és javítja a hőátadást, így mindenképpen javasolt. Anno az őskorban volt egy AMD DX-133 procim, ami nem volt pasztázva és hosszú évekig kifogástalanul üzemelt, persze nem is termelt annyi hőt a 133 MHz-ével mint a mostaniak.
-
Caldera
senior tag
válasz
kornel1000 #2081 üzenetére
Ajánlom figyelmedbe ezt a videót. Minden jól látható lesz belőle, a felhordási technikák és, hogy mi történik a pasztával mikor meghúzod a hűtőt.
-
Caldera
senior tag
válasz
takacsbotond #1018 üzenetére
Nem tudom milyen pasztázási technikát használsz, de itt egy jó kis video.
Egyértelműen a "pötty" technika a legjobb, mert kiszorítja a levegőt. Nekem egy Athlon II X3 420e proci egy Cosmo CC-95 hűtővel szobahőmérésékleten 25-30 fokot produkál általános irodai használattal a fenti pasztákkal. -
Caldera
senior tag
válasz
takacsbotond #1016 üzenetére
Én már korábban vettem belőle. Semmi gond nem volt vele, bármilyen hihetetlen tudja azt mint az MX-4 (kipróbáltam mindkettőt).
-
Caldera
senior tag
Azt a pasztát nem ismerem, viszont ha nem akarsz sokat költeni rá, akkor a Coolink CAI01LP-t ajánlom (nagy kiszerelésbe CAI01TP). Sok felé lehet kapni, és bármilyen hihetetlen csak 1C fokkal "gyengébb", mint az MX-4, viszont sokkal olcsóbb és nagyon jól terül (sokáig ezt használtam).
-
Caldera
senior tag
Szerintem a vídeók egyértelmű választ adnak a kérdésre. A pötty középre (esetleg még a kereszt) a jó, mert amikor rányomjuk a hűtőt és elterül kiszorítja a levegőt a két réteg közül. Minden más esetben zárványos marad.
A magok közötti különbség pl. az AMD prociknál akkor is megmarad, ha tökéletes a pasztázás. A gyártó sem tudja megmagyrázni, hogy miért van különbség a maghőmérsékletek között. -
Caldera
senior tag
válasz
vittorio7 #767 üzenetére
Én korábban egy ilyen pasztát használtam. Sokat kísérleteztem a pasztázási technikával kb.8-10x kentem újra a procit (Athlon II X2) és még a fele megmaradt. Egy procira kb. egy fél borsószemnyi elég a közepére, én is a "középre egy pötty" technikánál maradtam, jó viszkozitású terülős pasztánál a legjobb itt van hogy miért. A Chillaramic-hoz szerintem nem lesz szerencséd, korábban én is hívtam őket, de már nemtudták beszerezni (már sehol nincs az országba forglomba, egy fórumtárs már kb.1 hete keresi itt az aprón).
-
Caldera
senior tag
válasz
kalozhun100 #762 üzenetére
Jó hír, újra forgalmazzák [link]
-
Caldera
senior tag
válasz
kalozhun100 #760 üzenetére
Én se a cégre értettem, hogy megszűnt, hanem a termékre. Úgy lett 690,-, hogy 1690,- volt lista ára (amit utána 1990,-re emeltek) és volt egy ajándék, bármire beváltható 1000,-os kuponom
- -
Caldera
senior tag
válasz
kalozhun100 #758 üzenetére
Én az Edigitalban vettem kb. 3 hete 690,-ért
, igaz Miskolcon, de egy cég, azóta megszűnt volna?
-
Caldera
senior tag
válasz
bolhalovas #734 üzenetére
Nekem pont ilyen van egy Athlon X2 64 6000+ procin és teljesen jó, persze jó hűtő is kell hozzá. Kb. szobahőmérséklet +8-10 fok a proci irodai használatnál.
Bármilyen jó is lehet, nem hiszem, hogy egy MX-2 vagy MX-4 megér 4x annyit néhány fokért. Persze majd most jönnek a hűtés fanok és megköveznek, de átlagos otthoni, irodai használatra teljesen felesleges. A paszta árkülönbözetét meg egy jó hűtőbe kell belepótolni, mert hiába a csúcs paszta, ha nincs ami hűtsön. -
Caldera
senior tag
-
Caldera
senior tag
Ajánlom a pasztázók figyelmébe az alábbi videókat
Pasztázás1
Pasztázás 2
Jól látszik, hogy a legjobb ha nincs elterítve a paszta, mert kiszorítja a levegőt a hűtő felszerelésekor (ehhez persze megfelelő viszkozitású paszta kell). Én kipróbáltam két üveglap között, hogy hogyan terül ami van. Az elterített módszernél pedig jó kis légpárnát szív be a hűtés a CPU közé, rontva a hőátadást. Semmivel nem lehet olyan tökéletesen sík felületet kenni, hogy ne alakuljanak ki benne légbuborékok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest