- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
takacsbotond
őstag
válasz
Caldera #1019 üzenetére
Újrakentem a procit, tele volt légbuborékkal, nem csoda, hogy melegedett.
Még mindig nem tökéletes, de már egész jó.Gyorst teszt erejéig 4,8Ghz-en 1.35V-al nem éri el a 80C-t a cpu, viszont a borda még mindig jég hideg..Ma már nem foglalkozok vele, ilyen fáradtan, csak rontanék rajta, na meg a paszta is véges.Nem könnyű felszerelni ezt a monstrumot.
Ugyan így szoktam, csak én a személyimet használom hozzá.
A konfigomat az adatlapomon találod. -
takacsbotond
őstag
válasz
Caldera #1017 üzenetére
Akkor vagy én fogtam ki egy hibásat, vagy ilyen gyenge az MX4 is...
Delidelt i7 3770K-t használok, és még nem ment egyszer sem 38C alá, akár mennyire feszeltem alul.Több alaplapban, és több procival is próbáltam, és egyszer sem hozott igazán jó eredményt.
Esetleg még a pasztázásnál ronthattam el valamit, de nem hinném... -
deadmaau5
tag
Igen biztos paszta volt, ma szedtem le szépen ahogyan azt illik alkohollal stb.
Hát.. ilyet se láttam még hogy egy paszta oly szinten rálegyen valamire száradva hogy lepattogjon darabokba.
Újrakentem MX-4 - el ( igen végül megfogadtam az itteni tanácsokat és jól tettem )
20-30°C -al kevesebb értékeket kaptamEgy ilyen kérdés lenne még hátha tud valaki választ:
Miért van hogy AIDA64 programban ahogy írja a hőfokoknál hogy:
GPU dióda (DispIO) 43°C
GPU dióda (MemIO) 47°C
GPU dióda (árnyaló) 49°CA második két érték magasabb az elsőnél. Most terhelés alatt 5-10°C - al több a másik 2 az elsőnél, de pasztázás előtt terhelés alatt az első normál hőn ment (70°C) de a másik 2 +30-40°C - ba volt.
Pasztazasnak köszönhetően most csak +5-10°C - ba van terhelés alatt is. ( 70°C 75°C 79°C valahogy így, előtte 100°C felé kúszott a 2. és 3. adat )Lehet kicsit zavarosan írtam le de hátha megérti valaki
-
dewil666
őstag
Nem lehet általánosítani
Nem egy laptopot pasztáztam már újra és nem is egy asztali gépben levő vga-t és paszta van alkalmazva(nagyon kevés notinál láttam GAPpadot BGA-n, ezeknek általában nem olyan nagy a teljesítményük). A memória és a hűtő közötti rész van GAPpaddal hővezetve, BGA-t még soha nem láttam csak pasztával aszali vga-ban. A GAPpadnak nincs olyan jó hővezető képessége és nem is tölti ki úgy a hézagot mint egy folyékony paszta! A vastagságáról nem is beszélve, hiába a legvékonyabbat használod nem lesz olyan vékony mint mikor a paszta szétnyomódik a cpu, bga és a hűtő között.+1 szavazat az MX2-nek!
-
deadmaau5
tag
Az enyémen eddig is paszta volt ( szétszedtem már néztem meg )
Meg ezen a videón is pasztázza. -
pipo112
őstag
Nos terül ez szépen a Cooler alatt csak elsőre szerintem sokat nyomtam a kockára mert nem bíztam a terülekenységében , de mikor levettem a hűtőt csodálkozva néztem szépen terült ki is nyomta a kupak szélére a felesleget . Amit leszedtem s most egy picit melegítettem a pasztán és úgy tettem középre egy rizsszemnyit amit egy picit elekentem kör alakra középen ,most csekkolta idle 29C 22,6 fokos szobában .
Jó cucc ez a gc Extreme rávert az mx2, nt-h1 re 2-3fokot pedig azok is igen jó paszták. -
bugylee
tag
Egyetértünk uram
, a nem egyértelműt arra értettem, h ahány ház/borda/paszta/ember, annyi féle módszer vezethet eredményre. Bár sztem is elegendő a pötty középre. Kisebb bordáknál amúgy sincs jelentősége pár fok eltérésnek, hisz ott kenheted ahogy akarod, ott nagy tuning úgysem lesz.
-
vittorio7
őstag
Köszi a választ.
Ezek vannak még alternatívának: [link]
Arctic MX-4 4g Ez kb. hány procihoz elég?
Mert most négy géphez kell majd paszta az elkövetkező napokban/hetekben, és még a laptopra is ráférne egy újrapasztázás. Azért néztem a nagyobb kiszerelést, hogy legyen mindig itthon tartalékban, vagy ha kell egy havernak SOS-ben.
Most ilyen paszta van itthon, de ezt tuningos géphez nem kenném fel.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest