- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
- Yettel topik
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3460 üzenetére
Hogy érted azt, hogy az mx 4 nem jó rá?
Én az eddigi rx 580, rx 6600, gtx 960, 1070, 1080ti kártyáimon azzal dolgoztam, a 1080ti még a mai napig is az egy éve mx 4 pasztával felfrissített állapotában ketyeg, egy jól szellőző házban, és még most nyáron sem megy fel 75 fok fölé.Hamarabb elöregszik az mx 4 a folyamatos hőtől, vagy mi miatt nem érdemes vga-ra azt kenni?
-
Károly85
junior tag
válasz
Pyttawrx #3445 üzenetére
Igen, tökéletes gpu-ra, laptop, konzol stb. amit nem szeretnél havonta szétkapni mert kiszáradt/kifolyt a paszta. Kryo-t te említetted én csak átvettem mert magas w/mk értéke. Szóval, ha idáig dicsekedtek a w/mk értékekkel akkor csak van valami oka, hogy most nem. Ettől függetlenül tökéletes arra amire kitalálták.
-
carl18
addikt
válasz
Pyttawrx #3385 üzenetére
Pontos részlet.
Asus B450f Strix Ryzen 5 3600.
Manuál voltage 1.168v Ccd 4250mhz.
Így lett alul feszelve a Biosba.Cinebench alatt van 56-58 Celcius maximum.
Deepcool Gammaxx 400S a cpu hűtő de kapott egy új Artic P12 ventilátort amivel még hatékonyabb lett.47 fok ilyen 30 százalék terhelés körül lehet.
Gta 5 maximum grafikán megy nyáron 50 fok körül 52 fok a vége.Csak gondoltam írok hátha valaki olcsón kell gazdagságos paszta előtte Artic Mx4 volt nekem de ez a GD900 nagyon közel van hozzá.
Laptop, Ps3, fater gépe, a Gtx 1660 Super mindenre ezt kentem és minden helyen meg állja helyét. Még mindig van belőle rengeteg 80%+. És az állaga se romlott, szerintem ez igazi Value pack.Biztos jó a SYY-157 csak ez akkor éri meg ha az embernek nem filléres gépe van és sokat Renderel.
-
snake1977
őstag
válasz
Pyttawrx #3345 üzenetére
Bocsi picit kapkodtam, és már szétszedtem a kártyát mire eszembe jutott hogy kellene egy előtte teszt is, de arra fixen emlékszem hogy 72 fok körül állt meg superposition alatt. A gyári paszta meglepő módon még nem száradt ki teljes mértékben, a subzeroval még így is 4 fokkal hűsebb lett 68 fölé nem ment, ami egy kétventilátoros gainwardhoz képest szerintem egész jó mértékű javulás. [kép]
-
FoLey-v
addikt
válasz
Pyttawrx #3299 üzenetére
Az jó hír. Sokat olvastam szakik véleményén is. Ahogy indult a SYY-157 paszta úgy lett egyre jobb. Most én is újra pasztáztam a cpu-t egy 5700X társaságában,valóban jól kenhető. A videokártyát egyelőre nem bontom szét,mert egy hónapja kapott Alphacool Subzerot. Majd kíváncsi leszek a processzor hőmérsékletére.
Ja igen lanparty gépem egy Sapphire RX 580 Nitro+ SE kapott SYY-157 pasztát és 33 fok volt a legkisebb hőmérséklet és 60 fok körül állt meg. Pedig a szobahőmérséklet 30 fok volt.
-
StefoTech
csendes tag
válasz
Pyttawrx #3257 üzenetére
Nincs nagyon tapasztalatom ezekkel a pasztákkal. Most SYY-157et vettem, azt nagyon dicsérik a szakik. Ez nem egy influenszer paszta mint a thermal grizzly és társai, ezért az ára is mérsékelt, de sajnos Magyarországon hivatalos forgalmazója nincs. Állítólag nem pumpoutol és a gyártó hosszú távon garantálja a hatékonyságát. 15,7 W/mk .
Majd meglátom , hogy beválik-e. -
kamerad
csendes tag
válasz
Pyttawrx #3252 üzenetére
Helló! Játékok alatt megáll 68°-72°-on a mostani melegebb napokban (25°-os szoba). Nem szoktam teszteket csinálni, eddig egyszer volt, és akkor 78-at láttam.
A paszta kérdés azért merült fel, mert le kell vennem a hűtőt. Össze szerelésnél meg új paszta lenne akkor már.
Kicsit ide is tartozik, és cél topic -ot nem találtam: a terv a CPU lefogató csere lenne. A gyári helyett egy Thermal Grizzly Contact Frame lenne. -
-
Peetey91
senior tag
válasz
Pyttawrx #3231 üzenetére
Szia köszi a választ! Persze, még csak egy kávé van bennem lehet félreérthetően írtam, természetesen én csinálnám, csak paszta javaslatra van szükségem, pár éve már nem követtem a témakört.
Ahogy nézem az NTH2 teszteken pár fokkal jobban teljesít, cserébe jóval drágább, de elég régóta érik már a notebookban a csere, megkínálom azzal. -
válasz
Pyttawrx #3217 üzenetére
10 évet bírnia kellene egy tubusnak (az Arctic 6 év jótállást vállal), a 8 gramm paszta jobban megéri, még ha csak két gépet is pasztáz újra. Lehet jövőre mindketten hűtőt, vagy/és procit cserélnek, plusz becsúsznak a videókártyák is, ésatöbbi. De persze ez csak egy opció részemről, 4 grammot én kevésnek találom.
Szerk.: mondjuk az is igaz, hogy a hűtők mellé már minden gyártó ad pasztát. -
pn4hvq
senior tag
válasz
Pyttawrx #3214 üzenetére
Köszönöm a választ, akkor 4g körüli kiszerelést választok, nem tervezem máshol használni jelenleg.
A ház jobb hűtésénak kivitelezése folyamatban van, mert a konfighoz "gyárilag" tartozó Zalman S5 nem ideális, így muszáj megtámogatni plusz ventikkel.
A Pure Rock a régi gépében van, így oda is kell a paszta, futott már néhány kört a játékok alatt.
Köszönöm a segítséged! -
wéercé
junior tag
válasz
Pyttawrx #3161 üzenetére
Benéztem a linkelt topikba, de az nem igazán nekem szól.
Kerestem a keresőben is, de ott meg nem túl friss bejegyzéseket találtam a témában.
Asus laptopok alá keresnék pluszba valamit, mert a mostani megadta magát és már ez sem mai darab volt, tehát már ilyet sem tudok venni.
Név szerint: Asus K53S, G55VW és GL752VW. -
válasz
Pyttawrx #3108 üzenetére
Csatlakozom és a TG Kryonautot én sem ajánlom, mert kiszárad. GPU-ra sűrű paszta a legjobb a pump out és a kiszáradás miatt, Arctic MX-6, vagy Amazonról az SYY 157 is nagy tubusban fillérekből kijöhet. A Thermalright TFX-et is ajánlják újabban, itthon viszont még nem kapható.
-
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3104 üzenetére
Nekem az a gondom a több, kicsi kiszereléssel, hogy nagy általánosságban rápakolnak legalább +20%-ot árban, mint ha vennél egy nagyobb kiszerelést, ugyan annyi grammban.
Persze megértem, a tubust és a csomagot "fizeted" ott ki, de akkor már inkább veszek legalább 8gr kiszerelésben, mert az 2éven belül biztosan el fog menni. Talán az a legjobb ár/érték arányú.Szerk: Én Thermal Grizzly Kryonaut-ot használok videokártyára, és Ryzen 7-es szériától föfele, alatta pedig Artic Mx 4-et.
A noctua nt-h2 mivel másabb anyagában, kenhetőségben, és élettartamban egy procin például?
Még nem próbáltam ki. -
DravenMoral
senior tag
válasz
Pyttawrx #3102 üzenetére
Nálam a szekrényben napfénytől védve a tasakjában, az artic mx4 2.5évet bírt ki.
(Nem húzogattam vissza a nyomó részt, nehogy levegőt kapjon.)
Utána kezdett elszíneződni az anyaga, keményebb lett és nehezebben lehetett nyomni, olyan lett, mint a fáradt motorolaj kb.
A Thermal Grizzly Kryonaut ugyan ezen a helyen van eddig 1éve kb. még gyári állapotú.
Szóval igen, tönkre tudnak ezek a kis rohadékok meni áltó helyükben is, nem érdemes nagy kiszereléssel venni. -
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3090 üzenetére
A srác teljesen profi az tény. Pontosan azért is írja le azt amit.
Ennek ellenére az én véleményem: azoknak akik azon az adott processzortípuson (remélhetőleg) maximum egyszer-kétszer fogják megcsinálni a pasztázást nem feltétlenül kell mindenképpen chip formát kivágni kaptonon meg ilyesmi. Ráadásul szikével vágni a processzor körül a nem profi usereknek még kockázatosabb is mintha nem csinálná.
Rövien: profiknak jó a leírás, de kezdőknek nem.
Egyébként egyáltalán nem könnyű kezdőknek jó leírást készíteni folyékony fém paszta használatához, pont ezért nem is vállalkoztam én sem erre... -
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3086 üzenetére
Mint ahogyan írtam is a rossz eredmény nem most fog látszani...
A linkelt folyékony fém felviteli mód pedig. Hát hogy is mondjam. Enyhén túlzó bonyolultságot sejtet.
Le kell tisztítani minden felületet, leragasztani a veszélyes területeket, vékonyan felvinni és figyelve visszatenni. Ennyi. Nem atomfizika.
Vannak nagyon jó youtube videók is róla, csak utána kell nézni mielőtt hozzáfog az ember.A teljesen legapróbb mozzanatokig meg kár leírni, sokkal jobb megnézni egy videón, valamint aki ilyesmit szeretne csinálni vegye a fáradtságot és nézzen utána, ne csak egy elovasott fórumposzt alapján ténykedjen. De ez már csak a saját véleményem.
-
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3082 üzenetére
Nincs magas hangnem egyáltalán.
Olvasd újra a hozzászólásaimat ha magas hangnemet vélsz felfedezni.Azért írtam le amit, mert szerintem egy szakmai fórumon ha látom, hogy a saját tudásom és tapasztalatom szerint is rossz tanácsot ad éppen valaki, akkor kötelességem megemlíteni azt.
És ezt továbbra is meg fogom tenni. Remélem nem gond.
-
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3077 üzenetére
Prímák az értékek delideléssel egy-két év után is?
Valamint az a gond, hogy osztja olyan a tanácsot delideléshez, aki csak 1x csinálta... És utána gratulál mindenki a másiknak, csak ha majd fél év múlva megfő már a procija, akkor senki nem fogja tudni, hogy miért is... Vagy lehet évente újra megcsinálni a delidelést... Biztos jó móka lesz.
Én is csak 5 delidelt procin vagyok túl így hát én sam vagyok egy mester benne, de már eközött az öt között is volt már olyan, ahol meg kellett ismételni a delidet pont emiatt. Ezt a tapasztalatot osztom meg és egyből tanácsolok olyat, amivel megoldódott a probléma.
Persze, a folyékony fémmel oda kell figyelni, de maga a delid is egy elég rizikós és odafigyelős munka. Tehát szerintem eleve az álljon neki, aki ilyesmire képes és utánanéz mit hogyan kell csinálni és mire kell figyelni.
Ha leszigeteli az ember a procin és a környéken lévő dolgokat akár szigszalaggal vagy electrical tape-pel, akkor máris nem olyan kockázatos a dolog. -
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3073 üzenetére
A gyári paszták eredményei szarok is. Valamint gyárilag tökéletesen légmentesen körbe van ragasztva a kupak direkt erre való ragasztó anyaggal így jóval nehezebben szárad ki. Ezt a fajta ragasztást otthoni körülmények között rendkívül nehéz reprodukálni.
Egyébként nem muszáj hallgatni rám. Mindenki megtapasztalhatja saját kárán is a dolgokat. Én csak próbálok segíteni, mert én már megtapasztaltam...
-
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3035 üzenetére
Ha kupak alá teszed és visszaragasztod, akkor sohasem kell cserélni. (~15 év múlva max)
A kryonaut-tal milyen rossz tapasztalatod van? Nekem csak jó volt vele.
Volt már sokféle pasztám (coolermaster, MX2, MX4, folyékony fém, stb.) de a Kryo vált be nekem a legjobban cpu-ra. -
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3029 üzenetére
A kupakot nem jó leszedegetni meg visszateszegetni rendszeresen. Ezért kupak alá nem való kiszáradó paszta.
Emiatt pont hogy nem jó az MX-4. De mindenki azt csinál amit akar.
Nem véletlen, hogy nem tesz egyik profi delidelő sem kupak alá normál pasztát, csakis folyékony fémet. Az kitart és jó is. Egyszer kell feltenni rendesen és kész.Kupak fölé már egy valid választás az MX-4(mondjuk én oda is inkább valami jobbat tennék, pl minimum egy Kryonaut-ot).
-
Raggie
őstag
válasz
Pyttawrx #3022 üzenetére
MX-4 ne menjen kupak alá. Főleg ha vissza is lesz ragasztva... kiszárad, aztán rosszabb lesz mint előtte.
Kupak alá folyékony fémet érdemes tenni, mert azzal utána nem kell foglalkozni.
Csak ugye ahhoz érteni kell. (vezető anyag így felvitelkor védeni kell minden elektronikát amihez hozzáérhet, rácsöppenhet). -
Új hozzászólás Aktív témák
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- FSP Aurum Pro 1200W 80 PLUS Gold - AU-1200PROH
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- Lian Li HydroShift II 360 LCD /FANLESS/ GHS2LCD36W (593931)
- be quiet! Dark Power Pro 12 1200W TITANIUM - Garancia 2032
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest