- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
default.
őstag
Rendben, nagyon köszönöm! Kérlek hadd terheljelek még pár kérdéssel (csak hogy szakmailag okosodjak):
Azok a memória lapkák?
Azt hogy érted, hogy ha így van az enyémen is? Azon a hűtőbordán van egy hővezető pad? Az a rózsaszínes izé? És ha igen, akkor azt nem kell cserélni? -
-
ASDGamer
tag
Ugyanúgy kentem fel ahogy eddig, csak annyit hogy ne legyen belőle hőszigetelő véletlenül se. Pici borsószemnyi középre és a személyim szélével elkentem középpen úgy hogy a többi részéhez majd a hűtő nyomja ki. Aztán láttam a hőfokokat, leszedtem, ellenőriztem hogy nem e ferde a hűtő, nem volt az. Láttam hogy a hűtő se nyomta ki a széleihez így egy nagyon minimálisat adtam még hozzá, így kb csak a külső 1mm-es íven nincs paszta ahogy a hűtőt rárakom. De nyitott vagyok az ötletekre, ha esetleg valamit rosszul csináltam, vagy másnak van tanácsa szívesen fogadom.
-
kornel1000
tag
Sikerült megejteni a gép újrapasztázását Phobya NanoGrease Extreme -mel. Tapasztalatom szerint jobb ,mint a thermal grizzly kryonaut ,laptopoknál biztos. Mivel ezeknél a gépeknél nem olyan egyenletes a hűtőborda felülette ,mint egy jobb asztali gépnél, a Phobya pedig tapadósabb állagú így a csavarok meghúzása után kevesebb anyagot tud kiszorítani a mag és hűtőborda közül. Csendesebb a gép ,mint előtte. 3C-vel alacsonyabb hőfokokat kaptam ,mint a kryonaut-tal. Nálam abszolút a legjobb nem conductive paszta. A belinkelt kép egy óra játék 'star wars battlefront 2' után készült minden max-on.
-
kornel1000
tag
Szerintem nagyon jó hűtésű a gép ,mint ahogy feljebb leírtam. Viszont az én hülyeségem, azt hittem hogy gyenge minőségű gyári pasztát ,és thermal pad-ot használtak ,és még jobb hőfokokat is el tudok érni minőségi pasztával ,és pad-al. De tévedtem ,nagyon jó a gyári cucc benne. De még bízom a Phobya NanoGrease Extreme -ben 2-3C - érzek benne.
-
kornel1000
tag
Nagyon köszönöm a válaszod. Pár ember visszajelzése alapján ,már egy éven belül újra kellett pasztázni a gépet ,hőmérséklet emelkedése miatt. Utána levakarhatatlan volt a réz hűtőről. De lehet ,hogy csak egyedi esetek voltak. Laptopnál szeretném alkalmazni ,ami 1 hónapos ,és garanciális. Ha véletlenül meghibásodik ,és szervizbe kell küldeni rögtön észrevennék a réz hűtőn hagyott nyoma miatt,hogy bele lett nyúlva. Amúgy nem. Most thermal grizzly kryonaut-al van újrapasztázva ,ami nem hozott jobb eredmény hőmérséklet szinten ,mint a gyári pasztázás. Még Gelid Solutions GP Extreme Thermal Pad-ot' W/mK 12 'használtam hozzá. Ami nagyon bevált. Kinti oldalakon a Phobya NanoGrease Extreme pasztát ajánlják ami nem folyékony fém alapú. Most ezt szeretném kipróbálni.
-
korcsi
veterán
Amit neten lehet a problémával kapcsolatban találni azt elolvastam.
Itt írják: "I was browsing for the thermal pad for my Strix Vega 56 too, and someone else commented that using 2mm thickness on the VRM -> Heatsink is barely making a contact..."
"Eleve a cikk írója nem igazán látja át, hogy a FET-eknek melyik részéhez kell hozzáérnie a pad-nak és hová tök fölösleges ha hozzáér. " Ezt mivel ilyen eszközről beszélünk, nem igazán tudom értelmezni.
Amúgy meg éljen a DirectFET! Hűtés szempontjából sokkal jobb mint ezek az integrált csodák!
-
Van egy par video a jutubon
Nem talaltam meg azt a videot ahol torles kozbe egyszer csak kitorik belole egy darab, de sok olyan van ahol beleszarad/belesul (es itt nem a hufok miatt, hanem az agressziv mivolta miatt) a "rez" csatlakozo feluletbe.
Es ezek <1 eves hasznalat utan jelentkeztek.
Erdekes hogy amiket lattam ott vagy nem derult ki melyik folyekony fem vagy ha kiderult akkor clu volt -
Sz4bolcs
senior tag
Igen, köszi a tanácsot, Conductonaut már bemutatkozott az első találkozásunkkor. Életem első pasztázása, ráadásul azt hittem, föl lehet vinni úgy (és annyit), mint a sima pasztát, szétkenegetés nélkül.
Konkrétan végigfolyt az alaplapon, és a kis genya szinte eltávolíthatatlan. Szerintem ráment egy fél Chip spray-m, de a fene tudja, hogy maradt-e rajta... olyan pici darabokra szét tud esni, és hozzátapad mindenhez, ami az útjába kerül.
A terv, ha a hűtő levétele után meg tudom úgy fogni a procit, hogy az ujjam se legyen pasztás, akkor rajta hagyom, vagy a cap széleiről beljebb fötröm kicsit. Kíváncsi vagyok, hogy levételnél milyen állagú.
Amúgy ha letörölném, a tisztítása sem tűnik veszélytelennek, kíváncsi vagyok, más hogy csinálja. Mert hogy nem gyakran, az tuti...
-
-
Zuri
tag
Hát igen, de jólvan ez már annyira nem fogom tuningolni szerintem ez bőven elég nekem
Blue Thunder: Igen az 1500X-hez még adnak az 1600X,1700X és 1800Xhez nem mivel ugye a 1600X már 65W helyett 95W fogyaszt a gyári tuning miatt. Gondolom a Wraithot nem garantálják a további tuninghoz így nem adják hozzá, gondoskodjon mindenki megfelelő hűtésről magának. És igen majd ha esetleg meghal vagy valami...egyenlőre elég ennyi a gépfejlesztésből
Köszönöm szépen még egyszer a segítő válaszaitokat
-
-
-
Thermy
tag
Mennyivel jobb a grizzly? Érdemesebb a kettő közül is azt venni? Mert árban azért nagy a különbség, mig az egyik 1g a másik 4g
https://edigital.hu/szerelesi-kellek/arctic-mx-4-4g-hokozlo-zsir-p162987
https://www.alza.hu/thermal-grizzly-kryonaut-1g-d4798714.htm?kampan=arukereso_hu_prodej_hovezeto-pasztak-tgkry02&utm_source=arukereso_hu&utm_medium=product&utm_campaign=arukereso_hu_prodej_hovezeto-pasztak-tgkry02
-
Blue Thunder
senior tag
A viszkozitás épp abban is rejlik amit te is írsz hogy folyósabb könnyebb egyenletesebb a felvitele, viszont az összetétele végett kevésbé szárad ki hamarabb
Nekem most kryonaut van fent és azt vettem észre hogy semmivl sem jobb mint az MX4...de ahogy te is írtad ez egy-egy tapasztalat....hátha más is tud majd ehhez szólni.
Viszont egy kezdőnek nem javasolnék csak 1g-os kiszerelést, a grizzlyvel szerintem tuti szenvedni fog egy kicsit
de ne legyen így.
-
cleric
tag
köszi a hozzászolósokat, közben utánaolvasgattam / youtubeon is láttam zűrös esetet laptopon használt folyékony fém paszta használat miatt, kicsit be is paráztam, szóval marad a Kryonaut, maximum újrakenem sűrűbben, de szerintem már ez is nagy változás lesz, lévén hogy 7 éves és még nem lett lekezelve
-
Kartács
aktív tag
Egyelőre nem tervezem, de a későbbiekben majd lehet, ezért ráér.
Ha jól látom a kettő között konkrétan 1 fok különbség van a teszteken, akkor igen jobb megoldás ez nekem.Ez normál paszta állagú ahogy látom, viszont ezt is hajszál vékonyan kell felkenni nem úgy mint egy "átlagos" pasztát? Most nézek videókat róla.
Köszönöm
-
Pro!Petya
addikt
Az lehet hogy az MX-ek között ár/érték "remekelő" , de összeségében meg kb a semminél jobb kategoria nálam az mx4.
Csak azért raktam azt fel anno mert a Kryonaut-om elfogyott.
Persze macerásabb felkenni meg vigyázni kell vele de nem lehetlen, és alap hogy odafigyelek arra amit csinálok plusz a zacsijában van egy szép nagy piros cetli hogy marja az alu-t. Aki ezt veszi már jóval előre tisztában van ezekkel a dolgokkal.
Nálam bestbuy a Conductonaut, mivel azt hozza amit kell. Nem estem hanyatt a 9 euros árától kiszállítással együtt....és amennyit használtam belőle szerintem még vagy 3-4 ujrakenéshez ha nem többhöz elegendő. Nem érdemes tovább firtatni a dolgot ott vannak a grafikonok. Hiába olcsobb a másik ha nem jó ... ehhez képest.
Nekem megérte az árát. -
haten
tag
"Valamint a folyékony fém jóval drágább..."
Öhhhh.... Ez csak a látszat, valójában olcsóbb, mivel lényegesen kevesebb kell belőle, mint egy "krém" pasztából. Tehát egy "hagyományos" 2000 Forintos paszta nem olcsóbb 3-4 alkalomra, mint egy 3000 Forintos folyékony fém paszta 6-8 alkalomra.
Az meg, hogy ne kenj össze mindent, nem ördöngősség, csak egy kis odafigyelés kérdése. De ha valakinek nincs kézügyessége papirlap közepére kivághat egy chip méretű négyzetet, és nem ken össze semmit, amit nem kéne...
Szóval a Condoctonaut bátran ajánlott. Tesztelve!
-
fleetcmd
tag
Oh, ez az MX-4 tényleg szimpatikusnak tűnik és nem is drága. Mondjuk itt azt írja, hogy "the MX-4 thermal compound already pre-applied onto the heatsink", szóval lehet, hogy nem veszek másikat, ha pont az van rajta alapból is.
Köszi
-
fleetcmd
tag
Köszi szépen. Azért gondolkodok rajta, mert magamnak új gépet tervezek venni egy Corsair H110i AiO vízhűtéssel, a régi alaplapot/processzort pedig odaadnám anyunak. Csak a gyári AMD hűtő iszonyatosan hangos, elég volt, hogy én szenvedtem vele, nem kell, hogy más is szenvedjen... Úgyhogy rendeltem rá egy Arctic Cooling Alpine 64 Plus-t, az nem tűnik rossznak. Viszont ha már ígyis-úgyis leszedem a régi hűtőt, elgondolkodtam rajta, hogy lehet, hogy érdemes lenne pasztát is tenni rá sajátot.
-
mihione
őstag
Neztem tesztet de ennyit nem adok ki pasztara
Sanszos h amugy se tudom feljebb vinni a procit csak sok fesszel :/
Ha van valami sandy bridge oc praktika szivesen hallgatom,nem igazan sikerul stabilizalni.bar most minden huto ki be rakasnal eljatsza h szar a ram es ki kell vennem az osszeset es ujra betenni attol helyreall...foglalat tisztitas? -
korn
aktív tag
Szervízelésre nem fogok több ezres, de még 1000ft-os pasztát sem használni. Az más lenne, ha 1 évben 1-2- szer kellene kenni valamit, de nem ez a helyzet. Egyébként ha megnézed a fenti értékeket, akkor világos, hogy 100W-os terheléshez is simán jó a filléres paszta. 5-6fok különbség normál felhasználásnál semmit nem jelent. Más a helyzet, ha tuningról van szó.
-
SoulReaver
veterán
-
patesz
csendes tag
Köszönöm választ.
Én amúgy ezt néztem: Thermal Grizzly KryonautEz valóban drágább de ahogy néztem jobb képeségekkel bír. Viszont ez fehér színű ha minden igaz.
Amúgy ez tényleg így van hogy laptopok esetén a fehér színűek általánosságban roszabbak mint a szürkék?
Mit gondoltok?
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad L14 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest