- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Floyd80
addikt
válasz
detroitrw #2193 üzenetére
Köszi, most raktam be a radira még két ventit, hogy a VGA felé menjen valami levegő, fenn van két 14-es, meg hátul egy 14-es. Olcsó Arctic P14-esek, de most nem fogok még 20-30 ezerért ventiket venni.
A proci hőfokra végre azt mondom, hogy ezt akartam, bőven 60 fok alatt, a VGA meg rohadjon meg ahol van.
Viccet félretéve kicsit visszafogtam, hogy ne legyen 70 fok közelében, meg amúgy is coil whine van high fps-nél és 1.05 V-nél, de simán elmegy 0.94V-vel és alap turbo órajellel, nem kell az afölötti boost egyelőre.
A VGA újrapasztázás (MX4, Kryo, Chill Factor) végülis nem ért semmit, tehát a gyári nem volt gagyi és öreg sem persze, ennyit tud a kártya ebben a házban. A Kryo nem kenhető vmiért, az MX4 meg simán a Kryo spatulájával, végül utóbbit hagytam most fenn.
-
ASDGamer
tag
válasz
detroitrw #2110 üzenetére
Megvan a hiba oka. Nem a pasztával volt a baj. Nem tudom miért, lehet hogy az áramtalanítás után de most tűnt fel HWMonitor-ba hogy 1.39 es feszültségen megy már a proci. Nyomtam egy Furmarkot, fel is ment 80! fokig, ott leállítottam. Aztán nyomtam egy Prime95-öt abban a pillanatban újra is indult. Visszavettem 1.26 -ra (amin emlékeim szerint volt) és Adaptive-ra raktam hogy ha kell adjon neki +0.05 öt maximum. Most jelenleg több mint 10 perce megy a prime95 eddig hibátlanul (kopkop) és 64 foknál megáll a hőmérséklet, 1.29 es fesszel. Bár ilyet se csináltam még hogy lejjebb vettem volna a voltaget, pont hogy szépen lassan vittem felfele, nem tudom mi volt neki ez a hirtelen ugrás. De most minden egyes bekapcsolásnál majd meglesem 1-2 hétig hogy azon maradt -e. Ha nem akkor valami gáz van.. Köszi azért a segítségt mindenkinek!
-
ktr_lala
csendes tag
válasz
detroitrw #2068 üzenetére
ASUS K501UX, hőmérsékletet nem is néztem, mert nem éreztem a megszokottnál nagyobb melegedést. Alapból lassú, főleg boot után, akár a kikapcsolt rendszer áll fel, akár csak hibernálás után jön vissza. Ami a leglassabb lett az Chrome vagy a játékok betöltése, de az is csak az első indítás aztán fut rendesen, de, ha bezárom, és újra indítok akkor ugyanúgy lassú minden.
-
Werkly
őstag
-
Empiricist
csendes tag
válasz
detroitrw #2011 üzenetére
Sikerült végül, de már bánom hogy nem vittem valahova...a pasztázás nem volt nagy cucc, volt alapból applikátor adva a fecskendőhöz, rápróbáltam, szétszedtem, hogy megnézzem nem-e folyt ki, minden király.
A szívás az volt, hogy 5 órámba került mire szétszedtem a dell7567-et, és még vár az összerakásra, ami ezzel az erővel eltart megint min. 5 órán át...youtubeon olyan egyszerűnek tűnt
Gondolkodtam, nem-e direkt csinálják ilyenre a laptopokat, hogy a mezei felhasználó elszörnyedjen, és inkább szervizbe vigye...engem meggyőztek, többet szét nem szedem ! -
Devidian
csendes újonc
válasz
detroitrw #1910 üzenetére
Köszi a tippeket,fizu után cserélek pasztát aztán írom az észrevételeket,egyelőre hűtés modosítás nélkül visszatettem a gyári hűtőt és nem is ment 75 ° felé és ezt stabilan tartotta,így a rögzítéssel lesz gond méghozzá hogy mozog,most kipróbálom a gyárit nem noname pasztával.
-
laca891
aktív tag
válasz
detroitrw #1904 üzenetére
mx4 pasztával kentem, körülbelül 5 fokkal csökkent a hőmérséklet.
Előzmény:
Tavaly májusban vettem a laptopot és idén márciusban vettem észere, hogy gyakran felpörög a ventilátor(eltért a megszokottól), gondolom turbo boost sok volt neki.
Aztán kikapcsoltam turbo boost-ot és akkor jó volt szinte nem is lehetett hallani a ventilátort. -
Devidian
csendes újonc
válasz
detroitrw #1901 üzenetére
Sajna az aida sem írja ki a magonkénti hőfokot.Megrendelem a pasztát,de mx2 helyett nem lenne jobb mx4?A hűtő illeszkedik de nem vagyok biztos benne hogy a helyén is marad,botrányos az artic xtreme rev2 felszerelése amd foglalatra.Azon gondolkozom lehet kéne venni egy jobbat.A proci egy amd fx8370 8 magos 4000 mh-es proci vischera névre hallgat. Sok mindent nem találtam róla a neten,vagy csak nem jó helyen keresem.
-
Devidian
csendes újonc
-
Raggie
őstag
válasz
detroitrw #1889 üzenetére
Mondjuk igaz én kupak alá használom csak és ott nem száradt ki 5+ év alatt sem személyes tapasztalat alapján, de én meg pont olyanokat olvasok net szerte, hogy a 10+ év sem probléma kiszáradás nélkül, ha jó a kontakt és megfelelő erejű a leszorítás.
Kupak alatt ugye nincs közvetlen nyers réz felület ezért ott nincs reakció. Az, hogy réz hűtőknél kialakulhat valami ilyesmi reakció el tudom képzelni, de a normál paszták élettartamát úgy is biztosan eléri.A kolléga kupak alatti kiszáradását nem tudom hova tenni.
-
kovik1989
csendes tag
válasz
detroitrw #1884 üzenetére
Na úgy gondolom, hogy mindent összevetve használom az asztali gépben is, meglátjuk mi lesz. Hőfokot tudom figyelni ezen is és a laptopon is. Ha meg nagyon melegszik akkor kicserélem. Pár évet szerintem elmegy akár mi is lesz
Egyébként úgy gondolom, hogy kiszáradva is lehet jobb ez mint egy sima hűtőpaszta, mert végülis ténylegesen fém lesz a fémek közt nem valami dúsított dolog ami a száradás miatt nehezebben vezeti a hőt. Persze könnyen lehet, hogy tévedek -
laychi
veterán
válasz
detroitrw #1860 üzenetére
A nem témával kapcsolatos dolgokat offba szokták tenni,én offba is raktam
veled ellentétben.
Valóban a házszellőzés is szerepet játszik az alkatrészek hőmérsékleténél,de ő processzorral kapcsolatos kérdéssel jött ide,te meg a 2 vinyó közelségén aggódsz.Nem a 2 vinyó miatt melegszik túl a procija,hanem a helytelen pasztázásból kifolyólag/esetleg rossz minőségű a paszta is vagy a hűtő helytelen felszerelése miatt.
De akkor segíts neki,kattogj a másodlagos harmadlagos dolgokon,a probléma meg nem lesz megoldva.
Nem offolok tovább. -
laychi
veterán
-
Devidian
csendes újonc
-
Devidian
csendes újonc
válasz
detroitrw #1847 üzenetére
A venti úgy van belerakva hogy a ház hátulja felé fújja a hőt,és az egy ssd majd átrakom a vinyót akkor lejebb.Amit még megfigyeltem hogy ha terhelés alatt van 99%-100% akkor fogom és kiveszem a venillátort kb semmi nem változik.A gépet fektetve használom mert így valamiért jobban szellőzik.
-
Skullwipe
senior tag
válasz
detroitrw #1831 üzenetére
"Te pedig nyugodtan aludhatsz azzal a tudattal, hogy van egy boldog és mosolygó processzorod a hűtő bordák alatt". Jó akkor ha jól megfigyelem az x lesz a tökéletesen és egyszerűen kivitelezhető változat. Akkor beruházak majd egy mx4-re és átkenem a dolgokat így, egy időre csak jó lesz, én évenként nem nagyon akarom ezt csinálni. Bár láttam, hogy van 2,5-ért is valamilyen fajta, drágábbat ott nem láttam, de az mx tudjuk hogy pont hogy tökéletes mindenre, a 2-es meg csak egy kicsivel olcsóbb, szóval nem sokat számít kis mennyiségnél ez a különbség.
-
-
Skullwipe
senior tag
válasz
detroitrw #1827 üzenetére
Csak ekkora mennyiség, nem túl kicsi? Én nagyobbnak láttam a tubust. Ez a mennyiség pár alkalomra elég ha nem gondolom rosszul, úgy hogy én tényleg csak a közepére tettem nagyon óvatosan, amit utoljára vettem és az ilyen fehér valami volt, de ha jól gondolom elég vacak valami lehetett.
-
kraven54
aktív tag
válasz
detroitrw #1809 üzenetére
Jogos. Habár ugye mx-et cseréltem ami 1 honapja rajta volt és ugyanazt produkálta mint mikor újra kentem, viszont amikor a kryonautot kentem az mindig alul teljesített. Lehet idővel jobban teljesítene (sztem kizárt), de akkor is max az mx4-et hozná, mert ahhoz hogy jobb legyen 4-5fokot kéne javulnia. Nyilván ez egy szubjektív dolog, de nálam maradt mx.
De lehet, hogy a pasztáknál is van szórás márkán belül is. -
pucz
senior tag
válasz
detroitrw #1662 üzenetére
Van GPU stress pipa is. Az S340 szellőzése lócsecs. Sorsa még kétséges. Vagy modding, vagy csere. De mivel szimpi maga a ház fizimiskája, és leszerelhető az előlap, és éppen lehetőségem is van lézerezni, igy nyilván kapni fog egy egyedi mintás előlapot, amivel többlet levegőhöz fog hozzájutni a front ventri.
-
pucz
senior tag
-
pucz
senior tag
válasz
detroitrw #1630 üzenetére
Van ára ennek a Kyronaut cuccnak.
De ha megéri a pézét, akkor nincs mese. Köszi
Jöv. héten nyilván jelentkezek egy beszámolóval, mire jutottam.Szerk.
Eddig mindig magamnak csináltam a gépeim, most sem kellett volna kivételt tenni.
Majd tekerek képet róla, de van egy gyanúm, hogy valami filléres vacakból tettek rá egy kis pötyit, azt majd a hűtő szétnyomja, oszt jóvana'..Szerk 2.
11 grammos árat csekkoltam, sorry. Annyi úgy sem kell
-
pucz
senior tag
válasz
detroitrw #1624 üzenetére
Most, hogy alakítottam biosba a fanokon, meg kiépítettem egy értelmesebb "csatornát" (mert csak belekúrták a ventriket), igy hajszál híján 90 fölé nem megy. De közel van...
Szóval pasztázás, cooling system update mindenképp lesz.
Szerk.
Rosszul értelmeztem a kérdésed. Nincs nagy szórás. De van valamennyi.
-
-
-
Angel2014
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- Háztartási gépek
- Windows 11
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- eBay
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- Corsair iCUE H150i RGB PRO XT Vízhűtés!
- NZXT Kraken ELITE 360 RGB White Vízhűtés!
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest