- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mexildos
aktív tag
Igen egy X58-as alaplap chipset részét szeretném újra pasztázni mivel már majdnem 10 éves és nem akarom hogy az alaplap meghaljon.
Ezeket nem szokták újra pasztázni?Amúgy felemás volt az eredmény. Van ahol thermal pad volt de például van olyan is ahol thermal pad van + folyékony hővezetőt használtak. A folyékony már teljesen ki volt száradva.
Készítettem róluk egy képet.
Ezeket a részeket érdemes folyékonnyal gondolom újra beteríteni. Nekem Noctua NT-H1 folyékony pasztám van. Az is jó, megfelelő ehhez?
Azon a részen ahol folyékony thermal paszta és thermal pad is volt gyakorlatilag ugyanúgy kell az eredeti állapotot reprodukálni?
A felületeket mivel tisztítjátok meg?
-
Mexildos
aktív tag
Köszönöm szépen a választ! Olyan kérdésem lenne, hogy ha vastagabbat használok abból lehet-e probléma? Sajnos nem tudom, hogy alaplapi chipset-nél milyen vastagság az ideális? 0,5 vagy 1 esetleg 1,5, 2mm-es az ideális?
Előre is köszönöm a választ.Még egy kérdés a gap-pad és a thermal pad szinonima szavak?
Van márka amit tudnátok ajánlani?
-
Devidian
csendes újonc
-
kovik1989
csendes tag
Köszi az infót!
És ha rászárad akkor veszít a hőleadásából, vagy csak simán összeszárad és kész? Csak mert ha ugyan úgy leadja a hőt akkor végülis ez nem igazán probléma szerintem. Max mikor szét akarod szedni.
Másik ilyet még nem próbáltam, de eldolgozni ezt tényleg elég gáz.. -
kovik1989
csendes tag
De a nikkelezett réznek nem probléma a folyékoyn fém? Mármint nem marja szét vagy valami? Az nem zavar hogy óvatosan kell kezelni, használtam már, nem volt gond. Csak nem lenne most sem.
Egyébként alapvetően azért akarom ezt használni, mert így nem kell évente cserélni a pasztát. Na nem mintha katasztrófa lenne cserélni, de na. Laptophoz vettem anno, ott fontos vont hogy ne kelljen szétszedni teljesen. Ott hőfokban is sokat javult a helyzet, ezért gondoltam az asztali gépnél is ezt használni. -
-
Kiskoko
tag
E teszt szerint a mastergel a jobb.
Nekem is az van egyébként. Nincs vele bajom.
-
haten
tag
A borsnyi mennyiség a chip közepére szerintem azért nem jó megoldás, mert a préseléstől kör alakban fog terülni, vagyis a chip 4 sarkán nem lesz semmi. És igenis hoz a Conductonaut pár fokot a legrosszabb esetben is. A veszélyessége pedig a maximum mákszemnyi mennyiség használatával, és az alapvető odafigyeléssel és körültekintéssel kizárható. Rengetegen használjuk, és még nem hallottam olyan esetről, hogy ez valakinél zárlatot okozott volna. Szerintem aki drágán vette, és félti a gépét, az oda fog figyelni a gondos munkára, vagy ha nem bízik önmagában, szakemberhez viszi.
Új hozzászólás Aktív témák
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- 2db új NZXT Aer P számítógép hűtőventillátor
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- EVGA SuperNOVA 850 G2 80+ GOLD 850W teljesen moduláris tápegység garanciával
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI A320M R3 4100 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T7 NBASE 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest