- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Ma szétszedtem a kártyát, megtisztitottam a GPU-t, picit maszatos maradt, alkoholos mosás után, de talán jónak tűnt:
Felkenés előtt az új anyag:
Összerak, bepasszíroz a gépbe, és kapott tápot meg Displayport kábelt, csak lássam ha indul.
Indít, és nem forog a venti rajta, nah, mondom kész, meghalt a kártya.
Már majdnem kinyomtam mikor bejött a monitoron a kép, bakker a venti csatlakozó lemaradt...
legalább 20 csavarral van egy ilyen referencia kártya összerakva, megint szétszed, paszta "megigazít", összerak, és jó, ad képet.A hőmérséklet remek, 120W mellett a Hotspot-GPU deltaT 8 fok.
Szóval némi verejték árán elértem a sikert.
-
korcsi
veterán
válasz
#65537792 #2765 üzenetére
Gyári kártya, szét lett szedve, szilícium megtisztít, conductonaut-al megken, vizes blokk szintén majd összerak, öröm boldogság.
Ugrunk két évet.
Gyári hűtő megtisztít, vizes Radeon 5700 szétszed, szilícium nem tisztít (úgyis folyékony fém, gondoltam én) gyári hűtő megken conductonaut-al, összerak, eredmény gyenge.
#2766Raggie azt nem értem, hogyha egy fülpucolóval fel lehet kenni, akkor miért nem lehet letörölni simán.
Acetonos körömlakk lemosóval, meg dörzsis szivaccsal némi eredményt a blokkon el lehetett érni, de ezzel nem esnék neki a GPU-nak.
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Thermal grizzly conductonaut-al kapcsolatban kérdeznék.
Egy Radeon 5700-hoz használtam, nikkelezett vízhűtőblokkal. Szuper eredménnyel.
Két év után szétszedtem, és visszaraktam a gyári "tégla" malomkerekes hűtést, oly módon, hogy a csipen lévő pasztához nem nyúltam, a hűtő réz felületét megtisztítottam és bekentem, és összeraktam.Az eredmény nem túl fényes, 150W GPU power mellett a GPU-Hotspot hőmérséklet különbség 20 fok (60-80), míg eredeti állapotban és vízzel hűtve ez 150W-nál volt 10fok.
Ami még észrevétel, van a dologgal kapcsolatban, hogy a nikkelezett felületről nem tudom eltávolítani a pasztát, mintha rádermedt volna, alkoholos papírtörlővel, illetve ilyen eszközök szétszedéséhez való puha műanyaggal (olyan mint a pengető) próbáltam leszedni, de semmi.
Arra gondolta, hogy szilíciumon ugyanez játszódott, le, tehát van egy rideg fémes réteg, és most ezzel raktam össze, ezért lett gyík a hűtési teljesítmény.
Mivel tudnám letisztítani a felületeket, hogy újra pasztázva jobb legyen a hűtési hatékonyság.
Tapasztalat, vélemény?Válaszokat előre is köszönöm!
-
korcsi
veterán
Újabb szösszenet, sajna 3mm-nek tűnik a fő VRM soron lévő pad
Akkor marad a barkácsolás
-
korcsi
veterán
Amit neten lehet a problémával kapcsolatban találni azt elolvastam.
Itt írják: "I was browsing for the thermal pad for my Strix Vega 56 too, and someone else commented that using 2mm thickness on the VRM -> Heatsink is barely making a contact..."
"Eleve a cikk írója nem igazán látja át, hogy a FET-eknek melyik részéhez kell hozzáérnie a pad-nak és hová tök fölösleges ha hozzáér. " Ezt mivel ilyen eszközről beszélünk, nem igazán tudom értelmezni.
Amúgy meg éljen a DirectFET! Hűtés szempontjából sokkal jobb mint ezek az integrált csodák!
-
korcsi
veterán
válasz
dewil666 #1965 üzenetére
Tehát VRM-re a gyártó 3mm-es pad-ja helyett réz meg paszta, biztos jó lesz az? A gyártó akkor miért nem így csinálja? Minden használnak bárhol is padot, hűtőnél adott a réz, ráméretezzük a hűtőt a hűtendő alkatrészekre amelyek a gyártástechnológiának megfelelő precizitással vannak beültetve, majd paszta azt vagy érintkezik vagy nem?
-
korcsi
veterán
Sziasztok!
Paszta és pad kérdés.
3mm-et kellene áthidalni, két 1,5mm pad precízen összesimítva és akár pasztával megkenve "összeragasztva" mennyire adna jó vagy éppen rossz eredményt?
Tapasztalat is jöhet!
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB Black/ új, bontatlan/ ingyen foxpost/ garancia
- ASUS ROG STRIX 1000W Aura moduláris táp eladó /Garanciás/
- 0 perces COOLER MASTER 650W MWE V2 minőségi tápegység! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)! 12V: 54A! ÁRON ALUL!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest