- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Angel2014 #1346 üzenetére
Megfelelő mennyiség?
(nem nézted meg a próbafelrakáskor?)
Mivel össze van két felület szorítva a felesleg úgyis távozik, túl keveset meg nem hiszem hogy raktál(ha annyit raktál amennyi a képen is látszik akkor a >fele megint a cpu körül landolt felrakás után)
inkább az illesztéssel lehetett szvsz a gond nem feküdt fel teljesenAmivel még érdembe tudnád növelni a hatásfokot az az ha felpolírozod a hűtő csatlakozó lapját
-
válasz
Angel2014 #1324 üzenetére
megnéztem multiméterrel (maxwell MX-25 201)
HY710: nem jelez, nem változik az érték
Coolermaster IC Essential E1: nem jelez, nem változik az értékVíz (borsod!): nem jelez, de az érték változik (~1,8) ami viszont rendkívül sztochasztikus
1. kísérlet sima víz pohárba 4-5 alkalommal egyből változott az érték (a víz legalább 30perce a pohárba volt), aztán semmi
2. csapból folyó hideg víz nem jelez, nem változik az érték
3. csapból folyó meleg víz nem jelez, de az érték változik (1,9-1,8) ami sztochasztikus de már sokkal kontroláltabb az érték változásának előidézése (a két érzékelőnek közel kellett lennie egymáshoz)
4. 1.+ evőkanál só nem jelez, az érték változik s már nem sztochasztikus 1,1A nem jelez azt jelenti hogy a mérendő cucc ellenállás nagyobb, mint (70±20)Ω
-
dewil666
őstag
válasz
Angel2014 #1316 üzenetére
Ezzel kapcsolatban tévedésben vagy! A desztillált / ioncserélt víz vezeti az áramot
De ki tudod otthon is próbálni úgy hogy nem leszel életveszélyben. Konnektorba olyan dugót kell dugni aminek a végén a 3 vezeték szabadon van de nem érnek egymáshoz. Ezt dobd bele egy olyan műanyag félbevágott palackba amiben desztillált / ioncserélt víz van. A FI relé (ha van) azonnal lekapcsol ha nincs akkor is a biztosítékot lekapcsolja zárlat miatt. Akkor nem vezeti??
PRÓBÁLD KI!! -
Raggie
őstag
válasz
Angel2014 #1322 üzenetére
Egyékbént az MX.4 tuti, hogy nem vezet.
Lásd még gyártó honlapja: LINK (kb az oldal 3/4-énél)"Safe Application
It does not contain any metallic particles so electical conductivity would not be an issue. Unlike silver and copper compound, it ensures that contact with any electrical pins would not result in damage of any sort."
Magyarán nem tartalmaz semmilyen elektromosan vezető anyagot. -
-
dewil666
őstag
válasz
Angel2014 #1313 üzenetére
Na én pont így állítottam a műszert hogy ha összeérintem hangjelzést ad. És képzeld el egy pohár vízbe ha beleteszed a műszer két pálcáját akkor nem fog sípolni
Ezek szerint a víz nem vezeti az elektromosságot
Ja de csak azt nem így kell mérni!
Ezért voltak tudatlanok abban a boltban az okos eladók!
Az ilyen alacsony feszültséget nem lehet így mérni viszont bőven elég hogy az alaplap vagy vga belepusztuljon! -
-
Raggie
őstag
válasz
Angel2014 #1303 üzenetére
Hát nagyon hozzáértő brigád lehet.
A CLU igenis vezető paszta!
Minden liquid-metal típusú paszta vezet és erősen agresszív anyag, ez az "ára" a kimagaslóan jó hővezető képeségnek. Nézzenek utána a kollégák.
LINK
Második oldal piros szöveg.Tehát a paszták 95%-a valóban nem vezet, de van néhány, ami igen. Mondjuk normál hlétköznapi user-ek ilyennel nem nagyon fognak találkozni.
@(#1293) SoulReaver: Egyébként ebben a doksiban benne van az is, hogy a CPU lid-ek nikkelezett rézből készülnek, és nem aluból!
-
alcsa
senior tag
válasz
Angel2014 #1264 üzenetére
Akkor meg szerencses vagyok, hisz 2 eve amikor vettem egy 4 grammos fecskendovel, amit csak egyszer hasznaltam, szoval meg eleg lesz egy jo darabig
. Eleg szepen teljesit mg ez, idle 35 fokon van a proci.
Koszi azert az infot, majd amikor elfogy az MX4, akkor rendelek Grizzlyt.
-
válasz
Angel2014 #1237 üzenetére
Szerintem az a legjobb ha a megfelelo reteget "egyenletesen" eloszlatod, nem idoigenyes s tutira az a legjobb
Ha kozepre huzol egy csikot akkor a mennyiseget nem tudod beloni, ahhoz tapasztalat is kell.
Teritsd el szepen aztan amit irtam tegyel egy probafelrakast s az egybol megmutatja jo munkat vegeztel eA pasztazas koveto egy het a lenyeg, persze gephasznalattol is fugg ...
(#1238) Rockstone:
Sok mas anyagot is teszteltek mar kozepes eredmennyel
de ezeknek a teszteknek semmi ertelme mert max egy tesztelesig tart
1-2-3 ... ev utani tesztnel tutira elvereznenk, a leggagyibb gyari paszta is sokkal jobb lenne ... -
válasz
Angel2014 #1233 üzenetére
Meglocsoltad rendesen
(ez nálam 4-5 felrakási mennyiség)
Én nem sokkal szoktam többet felrakni egy cuccra mint amit Te most lőttél (hogy leszedés után mennyi maradt rajta)!Ezért írtam hogy érdemes egy próbafelrakást megejteni: klikk
ha ez vezető képességű lenne kukázhattad volna a kütyüt
Ja és persze a pasztának is van "bejáratási" ideje!
-
válasz
Angel2014 #1228 üzenetére
Nem akarok nagy hülyeséget mondani, de a programtól is függ hogy melyik magot mennyire tudja leterhelni (esetleg a háttérbe lévő progik is foglalhatták a kihasználtságot), hiába mutatja hogy 100% ...
Főleg úgy hogy tudsz ilyet is produkálni (szintén saját linked): klikk -
Raggie
őstag
válasz
Angel2014 #1225 üzenetére
Én nem érezném kényelmesen magam 90 fok fölötti hőmérsékleteknél.
Valószínűleg kicsit karcsú a hűtése a notinak. Nem pasztázás miatt, hanem úgy amblokk. Ez a mai "erős de vékony" notik típushibája.
Ne stressz-tesztel nézd hanem mondjuk valami játék alatt. Ha ott még tűrhető hőmérsékletek vannak(értsd: max kb 80-85 körül) akkor nincs gáz.
-
dewil666
őstag
válasz
Angel2014 #1215 üzenetére
Ezt már a Lenovo G580 fórumon is megírtam, hogy nincs köze az akku vagy töltő csatlakozásnak ha minden esetben a profil a maximumra van állítva!!
Nekem teljesen mindegy akkuval vagy nélküle, töltővel vagy nélküle, mert az energiasámát egyformára állítottam. Csak a fényerő változik.
(Amúgy jó az új lapos?) -
válasz
Angel2014 #1216 üzenetére
ááá Neked laposod van ...
( ezt benéztem
)
Az egy kicsit más helyzet
mármint abból hogy túl sok lehetőséged nincsAz hogy milyen cpu-ról van szó a hűtés szempontjából lényegtelen mert az erősebb procinak is ugyan az a kritikus hőmérséklete
Az utolsó kép alapján a hőfok stabil tud lenni tehát a paszta felvitele és a hűtő illesztése jól sikerült
-
válasz
Angel2014 #1211 üzenetére
Ezt Te linkelted: klikk
ezen a képen a maximális átlag hőmérséklet 90, és van olyan ami 94-es
mivel diagram nincs (temperatures fül!) ahol látszódna milyen meredekséggel éri el a 90-et így valószínűsítem hogy ez további terhelésnél menne 100-ig is simán!A 75 fokot meg én írtam, hogy nálam az a megengedett maximális hőfok legalább 10 perc terhelésig
ezt nevezem én megfelelő hűtésnek! -
válasz
Angel2014 #1209 üzenetére
A 100 fok cpu-nál már bőven a kritikus szinten van
Ilyen terhelést nem fog egy játék vagy film okozni, de ez megmutatja hogy a cpu disszipálási "képességéhez" képest a hűtésed nem megfelelő!
szvsz A jó hűtési teljesítmény ilyen terhelés mellett ha a hőmérséklet 75 -től nem magasabb! (és az se árt ha hűtésbe marad még pluszba potenciál!) -
válasz
Angel2014 #1203 üzenetére
Ha teríted a pasztát a procin teljesen akkor fölösleges a mozgatás
esetleg annyit ellenőrizhetsz hogy nem erős rögzítés (kézi rányomással vagy közepes erővel betekert rögzítővel) után mennyire kenődött szét a paszta
ha a minta procival megegyező a hűtő talpán akkor nem lehet gond, az esetlegesen a két felület között kipréselt pasztát le is törölheted, de ha csak perem szinten került mellé akkor nem kell vele foglalkozni -
dewil666
őstag
válasz
Angel2014 #1201 üzenetére
Én mindíg úgy csinálom hogy a fecskendő amibe a paszta van annak a hegyével pici sűrű pontokat teszek majd szntén a hegyével eligazítom hogy mindenhol legyen.
Azután mikor a hűtőt ráteszem kicsit balra-jobbra körkörösen megmozkatom és közben óvatosan nyomom lefelé. Még mindíg bevált ez a technika és mindenhol vékonyan van a paszta. -
dewil666
őstag
válasz
Angel2014 #1052 üzenetére
Szia!
Az a kérdésem hogyan mérték meg? Hogyan volt a műszer beállítva?
Elég buták lehetnek abban a boltban! Biztos nem mennék oda többet.
Ha mégis arra jársz kérd meg őket hogy a videokártya hátuljára ahol a gpu van kenjenek szét egy 1x1 cm-ert a Coollaboratory Liquid Ultrából és tegyék be a gépbe, kapcsolják be. Biztos hogy nem fognak belemenni, ha mégis akkor legalább röhögsz egy jót és látod elszállni a vga-t
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Facebook és Messenger
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3045, 96% Akkumulátor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest