Új hozzászólás Aktív témák
-
laskr99
addikt
válasz
KAMELOT #61557 üzenetére
Már elmondtam
. Asztalnak nincs hely, jövő hónapban jön az i7+Matterhorn rev c. Black és akkor darabokra szedem és takarítok. A szoba nem az enyém hanem 3-an vagyunk benne és ha bármit is rendbe rakok, vagy 2 nap múlva ugyan olyan,vagy (mivel anyám így szereti mert szerinte mindent megtalál) kicsit ideges lesz. Majd ha lesz saját lakásom akkor minden rendben lesz.
-
Atmil
aktív tag
válasz
KAMELOT #61487 üzenetére
Értelmesebbnek értelmesebb volna, ha nem lenne rx480. Viszont az rx480 cf simán veri a 1070-et és az ár-érték aránya is jobb az rx480cf-nek. Sőt pár százalékkal van elmaradása a 1080-tól.
Az a helyzet így alakult, hogy már meg van az rx480.
Aminek értelmét látnám, 1080 SLI. El kéne adni az rx480-at...
Szóval off topic.
#61488 snowball. Köszi. Én is gondoltam, hogy több csövet kéne először venni.
-
Atmil
aktív tag
-
fogtunder
nagyúr
válasz
KAMELOT #60976 üzenetére
neked legalább esélyes, hogy emberi áron vegyél full cover blokkot a VGA-ra, ez a 970 Strix nem rossz kártya, de a VRM-et nyilván a másik oldalra kellett rakni, mint a referencia designon, egyedül Alphacool blokk van rá, 30K-ért, a kártya meg ér vagy 60-at
amúgy nagyrészt kreatív hardveraprózás eredménye, egy éve még egy mITX gép volt egy TT Core V1-ben, amit darabonként lecseréltem és pár otthon lévő nem használt cuccal együtt eladtam, így aránylag kis befektetéssel meglett.
egyre jobban gondolkozom én is egy custom loop építésen, de ugye csak akkor van értelme a mostani állapothoz képest, ha a VGA is kap vizet, de erre a kártyára már kár lenne, lecserélni meg még nem akarom, mert fullHD-ra nekem bőven elég. btw nem lett volna jobb csövezés szempontjából, ha a radi fordítva van berakva? kevésbé lenne útban a VGA. vagy az ODD miatt úgy nem férnek el a csövek?
-
fogtunder
nagyúr
válasz
KAMELOT #60833 üzenetére
valamennyit mindenképpen fog lógni egy nagyobb VGA, egyszerűen a hátlap sem tud annyit merevíteni rajta, hogy ne húzza le a hűtés. a Phanteks P400-ban ami ugye nem egy ipari hulladék, már zavaróan nézett ki a Strix 970, pedig direkt újra is húztam, hogy hátha, de mégis lógott. a H440-ben jobb, már alig észrevehető, de ha nézed, akkor látszik. és meg van húzva rendesen.
ilyen szempontból jó lenne, ha több fekvő lapos házat csinálnának, legalább mATX méretben, ez egyébként olyan szempontból sem lenne rossz, hogy ilyen elrendezésnél könnyebb lenne kétkamrás kialakítást csinálni és elrejteni a kábeleket.
-
PlayMax
nagyúr
válasz
KAMELOT #60833 üzenetére
Ez hülyeség ,nekem a dcuii is lógott volna ha nem lett volna a zalman z3 plusban vga tarto...
Jelenleg az új házban meg nincs vga tartó és hiába csavarozom be az msi gaming x et mindenhol akkor is lóg!danika0670
Nekem is Z9 neo van szintén msi gaming x kártyával és lóg ,én Lego -val fogom a táp takaró felett kiépíteni és az fogja tartani a kártyát.
-
-
kisza25
félisten
válasz
KAMELOT #60286 üzenetére
nekem valami ilyesmi passzolna a lakásba (a többi bútor is hasonló)
Gondolom, így már érthető miért csináltatnám, nem boltból venném -
Figlár
csendes tag
válasz
KAMELOT #60267 üzenetére
Azokban a házakban amelyikben csak így lehet beépíteni, abban sem szoktak tönkremenni. De ebben a házban napokat szenvedtem mire rájöttem hogy az egyetlen jó megoldás. Aki ismeri a házat, az tudja hogy, elöl egy 200-as be, oldalt egy 200-as be, hátul egy 140-es ki és felül egy 200-as ki. E így nincs arányban, és túlnyomással üzemel. Aztán a víz ezt még jobban megbolygatta. Ha a radiátorra bentről fújom rá a meleg levegőt kifelé, akkor 10 fokkal melegebb a proci, mint ellenkező irányba. De így össze rakva a házban a környezeti hőmérséklet 26 fok lett, a proci meg sosem ment 42 fölé és a porosodás is minimális lett. Az oldalsó nagy venti meg amúgy is szolgáltatta a friss levegőt a tápnak.
Amúgy az új cucc:
Érdemes egy pillantást vetni a hőmérsékletekre!!! -
maniacc93
tag
válasz
KAMELOT #59602 üzenetére
Itt az ideje egy kis frissitesre. Meglatod sokkal jobb lesz. A kek periferiak se illenek a kepbe, igy a billen es egeren valtoztatok, a fejhallgatom meg lecserelem. Fejhallgato nincs is a kepen mert total kek. Logitech G430.. A billentyuzetet lefujom pirosra, az egerrel meg meglatom mit tudok kezdeni. Meg rengeteg valtozas lesz, meg egy kis modding par helyen.
-
kisza25
félisten
válasz
KAMELOT #59278 üzenetére
itt pont a centik miatt lett ez(tudom te nem úgy értetted), mert az ATX táp mellé csak 170mm VGA fér be, ez mellé akár 25cm is, és 120W fogyasztásnál nagyobb VGA úgy sem lesz
a 450W változatnak még több kábele van, de mindjárt csinálok egy fogyasztás mérést, mennyi is az annyi -
törölt tag
válasz
KAMELOT #59256 üzenetére
Koszi, ha bekerul a fesu akkor meg picit alakitok rajta, meg bekerul egy ilyen is aramlas merovel, folyadek homerseklet mero mar van, csak ra kell majd kotni.
Cuccok meg az adatlapon
-
Grave_444
nagyúr
válasz
KAMELOT #59008 üzenetére
Gigabyte GTX 960 4GB OC volt benne eddig, de mivel nem sokat játszom eladtam.
Egyenlőre fogalmam sincs mi legyen, lehet csak egy passzív 750TI lesz.
Grózi A hűtő elég komoly, passzívan lehűti a procit így most nem is mennek a ventik csak a táp.
Az meg L8 400W szóval egyáltalán nem hallani. Kábeleket az alaplap alatt vezettem el, nem volt könnyű szerelni ezzel a batár hűtővel. -
Henk
veterán
válasz
KAMELOT #58389 üzenetére
13/10-es mert a szett amivel kezdtem abban ekkora méret volt. Gondolkodtam már a cserén, de arra jutottam, hogy emiatt nem cserélnék le 14 csatit + a 2 kuplung is ekkora méret. Ja meg a pci átvezetőn nem fér ki a 16-os cső. Tehát legjobb esetben is felemással kéne megoldani.
-
elektrotank
aktív tag
válasz
KAMELOT #58131 üzenetére
Igazából nem kap semmilyen levegőt, mert eddig egyszer sem indult el a venti. Innentől fogva teljesen mindegy, hogy van a gépházban. A jelenlegi konfigomhoz túl erős. A jövőben fogok majd újítani, addig így marad, aztán tervezek egy új házat is, abba már másképp lesz.
ll-kobe: Szép kis asztal!
-
Pőze
aktív tag
válasz
KAMELOT #57929 üzenetére
Majd a következő videókártya mellé úgy is kell valami nagyobb táp és akkor beruházok valami moduláris megoldásra.
Egyébként elég borzasztó ez a 24 pines kábel. Szivárvány összes színe megtalálható. De ennek ellenére nagyon jók az FSP tápok.
Másik kedvencem, hogy az Asrock az előlapi audio csatlakozóját sikeresen a lap közepére rakta a venti csatlakozókkal együtt.
Egy tockost azért kiosztanék aki ezt kitalálta és jóváhagyta.
-
imibogyo
veterán
válasz
KAMELOT #57698 üzenetére
Azért ezt így leírni általánosként, szimplán nem igaz. +Atke
Ez háztól, kialakítástól és ahogy abridabri is írta a "szélcsatornától", a levegő áramlási útjának megvalósításától is nagyban függ. Nekem az ITX házamban bő 5 fokot esett szinte mindenen az átlaghőmérséklet, amikor megvalósítottam az oldalak teljes lezárását (mondjuk nem szivaccsal, hanem fával). Onnantól az "elől be, felül ki" lépett életbe és még a két 500-as ventivel is jól érezhető légáramlat jött ki a tetőn. Szóval általánosságban van igazság abban amit írtok, hogy a szellőzőnyílások lezárása/megszüntetése hőmérséklet emelkedéshez vezethet, de konkrét szituáció/ház/eszközök/megoldások bizony nagyon is felülírhatják ezt az általánosságot.
Szinte biztos vagyok benne, hogy az új teljesen passzív ITX gépem is hűvösebb lesz egy ventivel és mindösszesen két nyílással (alul-felül, oldalak hangszigetelve), mint a jelenlegi volt két 500-as ventivel.
A teljesen passzívság annyiban magyarázatra szorul, hogy a mostaniban és a most épülőben is csak "dísznek" vannak alapból a ventik (tehát csak akkor kapcsolom őket be, ha játszom, ha meg elfelejtem akkor akkor sem
).
Ez persze nem jelenti azt, hogy abridabri esetében ne lehetne igazatok, pusztán csak a megjegyzés általánosítására, vagy általános érvényűnek kikiáltására reagáltam.
-
válasz
KAMELOT #57580 üzenetére
Köszi Neked is az elismerést...
Gondolkodtam a fekete színbe én is de így 50 felé sokkal szarabbul látni a fekete gépházba, ha szerelni kell valamit.
Sajnos ez van. Hatványozottan romlik a szemünk ez időtájt.
Most, hogy a vége felé közeledek már azon gondolkodok, hogy most milyen házat vegyek, amit hasonló mód nem sajnálok szét vágni...De lehet megint egy ilyesmi Chieftec lesz az áldozat! Ezt könnyű fúrni-faragni-hegeszteni. -
Fleto93
tag
-
Petyyyyy
addikt
válasz
KAMELOT #57135 üzenetére
Köszi.
Csak ügyesen. Ma este sem kell inni (11ig), aztán lehet dolgozni a masinérián.
A toll meg nyilván környezet idegen object, de ez van jelenleg. A Devil13 kitámasztója viszonylag ritka, HDD kerethez meg ötletem sincs mit lehetne beékelni. Nagyon apró lyukak vannak csak a cage oldalán. Majd egyszer talán megzaklatom FID fórumtársat egy kitámasztó ügyén.
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
KAMELOT #56105 üzenetére
És adott esetben tud ugyanennyi lenni a gyári cooler is. Szerintem DCII/Matrix tulajok (is) átérzik a helyzetet.
Otthon szolgáló HO Envy H8 alapból olyan VGA támasztással érkezik, hogy öröm nézni. Német precizitás. -
marton.m
tag
válasz
KAMELOT #56046 üzenetére
Miért, szerintem bármiből ki lehet hozni a csodát, csak nagyon kell akarni.
Egyelőre azt vettem a fejembe, hogy lefújom a házat matt feketére, a kábeleket harisnyáznom kell pirosra (bár ettől már előre félek), a kék ledszalagot el kell tüntetnem, s rakni a helyére egy piros neoncsövet.
iszilard
Nem rossz ötlet, az este mindenképp megpróbálom.
Egyebkent nem tudom miféle ház ez, kb 6 éve sózták rám egy boltban 5k-ért.
-
Grózi
veterán
válasz
KAMELOT #56033 üzenetére
mrbig25Gyönyörű kis gép,nem vagyok híve a kis gépeknek-de ezt elfogadnám!!!
bombibmwJó kis netezős gép és szépen megoldottad a TS kábeleit!!!Te meg rakd fel a képeket az új vasról!!!!És küldöm a címem,hogy hova jöhet a láda sör a tápod elszerzéséért!!(én hívtam fel Peti figyelmét rá-de gondolom mondta)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- Update 07.01. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest