- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Porba hullhat a Pixel 10 Pro Fold
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ágógreen
senior tag
válasz
szab.tam #34189 üzenetére
naja ebbe belemehetnénk, de szerintem a tuningnak sincs semmi értelme, mert fél évre rá ugyanazt a teljesítményt elérheted kevesebb fogyasztásból és TDP-ből amit fél évvel előtte elértél költséges-rendszer-rogyasztó-tuninggal. OC hülyéknek való akiknek nem tudják kivárni a fél évet és nem érdekli őket a hardver élettartama a húzás egyik negatív mellékhatásaként sem. de ezt hagyjuk is.
ha már OC akkor folyékony nitrogén. -
viperabácsi
addikt
válasz
szab.tam #34177 üzenetére
Értem a te álláspontodat is csak nekem az is számít ,hogy jól nézzen ki,amúgy próbálj egy 2500k-t 4.5@-ra húzni passzív hűtéssel szerintem KI JÖNNNE BELŐLE A FÜST!!
A jelenlegi levegős rendszeremnek is csak a tápjának van némi hangja.
(#34179) imibogyo
még csak alakulgat van még egy csomó megvalósításra váró 5letem -
Ágógreen
senior tag
válasz
szab.tam #34171 üzenetére
köszi a dícsérő szavakat
a chipset nem forró tehelés alatt?
nem, kellemes max 55 celius terhelés alatta cpu hűtőtől a felső nagy pcie slotba beféren vga?
simán belemegy az elsőbe is a vga!
vga sapphire 7750 ultimate lesz."látványban igazodna a cpu hűtőhöz" - látvány annyira nem érdekel inkább a funkció
"ha kevés az ssd, és kellene háttérnek winyó" - külső usb 3.0-as hdd-ket használok (de csak ha tényleg kell)
"vga nélkül egy ilyen erős procival kicsit befejezetlen a konfig"
tudom ezért lesz sapphire 7750 ultimate jövő hétenX460 nagyon halk táp remélem a videókártyával együtt használva sem lesz hangja. szerinted lesz ?
-
mrbig25
őstag
válasz
szab.tam #33912 üzenetére
Igen, az övé.
Csak a hirdetései többségében vagy nem tartozik link a "linkhez" vagy a régi freeweb-es van belinkelve, ami már nem működik.
De ez működik és az övé -
Engineer086
Modder
válasz
szab.tam #33875 üzenetére
Igen a Millenárison zajlott versenyről van szó.
Az eddigi MTH-om mindig hasonló környezetben voltak megrendezve, de az a rendezvény nekem se tetszett igazán.
A legjobb a hőskor volt, amikor a HUNGEXPO területén voltak a versenyek, más szórakoztatóipari kiállítás/rendezvény részeként. Amúgy a gépek számával nem volt gond, az eddigi versenyeken is ennyien voltunk. Sajnos itthon nem lehet megcsinálni egy olyan szintű rendezvényt, mint a németországi DCMM -
N_A_S
veterán
-
Engineer086
Modder
válasz
szab.tam #33642 üzenetére
A 4850-es kártya döglött volt és csak grátisz volt a hűtés mellé. A célkártya pedig egy 3850-es, bocsánat a félreütésért
A kártya közel négy éves, és a gyári hűtés már kezdett olyan hangokat kiadni, mintha tücskök költöztek volna a házba, én pedig szeretem, ha a gépem halkan teszi a dolgát, miközben én dolgozok vele.A mókát lehet feldobom a linkelt topikba is, ha lesz időm rá
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #33564 üzenetére
Vámszabályok magánszemélyeknek
Csak bizonyos összeghatár felett ÁFA ill. vámköteles. Az sem mindegy, hogy magánembertől vagy cégtől jön. -
zuchy
őstag
válasz
szab.tam #33506 üzenetére
Van pár hűtőbordád.
Ami most nekem eszembe jutott annak a hűtőbordái alulemezekből lennének például. Csak én nem tudom hogy lehetne a hőcsövekhez rögzíteni. A sok lukat a hőcsöveknek mind ki kell vágni. Az S1-en asszem a lyuk pereme hátra van hajtva, azzal adja át a hőt és gondolom valamennyire szorul is. Mondjuk forrasztással meg lehetne csinálni, bár az alu lemez és a réz hőcső nem tudom mennyire kedvelnék egymást. Pedig házilag ilyet máshogy nem tudok elképzelni. Nekünk olyat tanítottak, hogy alut rézzel nem lehet forrasztani, igaz ez lágyforrasztás volt, mert szétmegy egy idő után.
-
zuchy
őstag
válasz
szab.tam #33497 üzenetére
Valami olyat kéne kialakítani, hogy a levegő alulról felfelé szabadon áramolhasson. Ennél az a baj, hogy az alaplap teljesen vízszintes. Amúgy a hőcsövek sokkal jobbak, mint ezek a régi bordák. De tettszik ez az ötlet, most elgondolkoztam egy passzív és designos gépen. Persze fejben is marad.
-
-
miresz
veterán
válasz
szab.tam #31315 üzenetére
A lappal csak az az egy gond,hogy nem AM3+-os hanem AM3-as és nem teljes a támogatás az FX procikhoz.Bios ugyan van hozzá ez tény,csak nem működik jó pár funkció,mint pl: turbo core+ nincs a bios-ben APM off/on funkció sem így meg még megrántani sem lehet . A Fractal Design Define Mini-t néztem én is de akkora méretre mint egy ATX-es ház,így az sajnos kilőve.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
szab.tam #31300 üzenetére
fentebb linkeltem képeket, nem lehet látni lilás beárnyalást. szerintem
macko20:
a ventit cserélni fogom a V8-ban. majd be ledezek egy swif(t)-et, és megy be az a helyére. lehetetlen leszabályoznom a jelenlegi 4pines ventijét. rajta van a poti, akkor el sem indul, ha szabályzást adok neki a biosban
poti nélkül, PWM-en használom. Voltage-ben el sem indul.... -
- = Zk = -
félisten
válasz
szab.tam #31260 üzenetére
meg-ask(ászk)-olom garaba kollégát is, köszi..
no igen, Érd a világ másik oldala. főleg autó nélkül
(#31262) TESCO-Zsömle
ha ha. ne bosszants, mert kiviszem Keszire és Te fogsz segíteni a festésében
(feltéve ha még ott laksz, és a Barátság úti lakótelepen. ami jó lenne, mert én is ott laktam 12-3 évig. tehát azt meglelem elsőre) -
jaja1981
addikt
válasz
szab.tam #31159 üzenetére
Cimborámnak van, de együtt próbálunk rá munkát szerezni.
Erre a kis hirdetésre gondoltál? [link]
Köszönöm a dicsrétet.
CNC.
2,5D maró, NC vezérléssel.
Még kicsi a tálca, csak kb 20x30cm, de lesz nagyobb is, át lesz építve a gép.Szóval tuti pontos lesz a kép, mert század pontos a gép.
-
Moddingboy
Modder
válasz
szab.tam #31137 üzenetére
Szia!
Pár hónapja regeltem arra az oldalra blogolás céljából és nekem 1 percen belül küldték az aktiváló mailt (Gmail-t használok). Ha már eltelt 2 nap, akkor félő, hogy nem fogsz kapni... (aztán lehet jól sejted és a spam szűrés áldozata lett)
Elvileg erre a címre lehet írni ha ilyen és ehhez hasonló gond van --> fora08@guru3d.comKülönben tudom ajánlani még a Modders-inc-t vagy a bit-tech-et
-
pincehely
addikt
válasz
szab.tam #31110 üzenetére
Nyugi, hátul ki van vágva az a ventihely(gyárilag), csak egy rács van rajta, ahogy a tápokon szokott.
Nem egy szar házikó ez!
A vinyóknak nem kell halkítás, mert nincs rajtuk rendszer, és amúgy is nagyon halkak.
Nem hallom őket, még defrag során sem, mert ilyen gumis rögzítőkkel van befogatva(nincs fixre csavarozva).
Egy hűtő megfordításával, olyan 8-10 fokot nyertem minuszban! -
Destructo
senior tag
válasz
szab.tam #31018 üzenetére
Porszívóval kizárt
Mert feltöltődik.A belefújás ismét kizárt mert mikor nagy tüdővel fújsz akaratlanul is nyál kerül a levegőbe.Az meg vezet.Én mindig a jó kis kompresszort használom
Feltöltődik 6 bar-ra, 240ből ki.És míg van benne "fuvallat" addig kenetem neki.Legnormálisabb módja a tisztántartásnak.Vagy 1000Ft kis sűrített levegő de az csak pofon a szarnak
Egy jó poros tápot fújj ki azzal.Egyet még kitudsz,talán,de annyi
Másra már nincs nyomás,és ráadásul még a kezed is lefagy a fogástól.
-
baluka6
aktív tag
válasz
szab.tam #30985 üzenetére
Köszi szépen. Az a hűtő pedig csak ideiglenes megoldás. Már gondolkodom az utódon!
Hosszú távon tényleg nem sok mindenre jó az a hűtő...
Külső pedig még csiszolásra vár,de előtte kap egy kis fagittet itt-ott aztán pedig festést és lakkozást is. Első sorban a belsőt szeretném véglegesíteni,utána a külső részt.Blabcsi: köszönöm neked is tanácsokat. Mint írtam a külső még nem a végső,lesz még mit alakítani. Amúgy én is úgy gondoltam,hogy az előlap eltakarja az oldallapokat,de hát kicsit el"szabtam"(
) az egyik oldal lapot és nem tudtam miből pótolni,szóval maradt ez a megoldás. Viszont szerintem gittelés,csiszolás és festés után szebb lesz.
-
Ringman
félisten
válasz
szab.tam #30878 üzenetére
hely van bőven, csak a magasság limitált, kb 155mm a max magasság. ebbe a 2 preferált hűtő teljesíti. coolink corator szerintem az alaplap hűtőbordája miatt nem tudnám olyan állásba beszerelni, hogy felfelé fújjon, kiesett. ninja 160mm magas, ez kiesett, mugen2 is 158mm, kiesett. 9 cm-es ventis hűtőket meg én nem akarok belerakni, uh csak a két fenti hűtő maradt, mint választék. (noctua C12, C14-re nem akarok kiadni ~20k-t)
Az alaplapra nem lógnak rá a felső ventik, tehát ez nem probléma, lowprofile kinsgston ram van a gépben, ez a ramslot pöckének tetejéig ér, ebbe sem nagyon akadhat bele.
a hyper 212+ meg megy a celeron g530-ra, mini-itx lapra
-
Ringman
félisten
válasz
szab.tam #30876 üzenetére
Az oldalsó ventin én is törtem a fejem, hogy bekössem-e, aztán csak bekötöttem
A képen pont nem látszik, de a táp előtt is a "padlólemezen" egy venti, ami alulról szívja be a levegőt. max a venti tetejére tudnám a hdd-t tenni, akkor meg elállja a levegő útját. most eléggé elítélhető módon a táp tetején van, szivacson
Az oldallap pont nem megy rá a hőcsövektől, modding nem lesz, hanem valószínű ez a cpu-hűtő: GELID Tranquillo ennek kétoldalról zártak a lamellái, nem tudom mennyire terítené szét a légáramlatot hogy mindkét felső venti dolgozzon.
további versenyző még: Scythe Grand Kama Cross arra spekulálva, hogy a függőlegesen álló lamellák közül kiszívja a 2 felső venti a meleg levegőt. Vagy ez is bekavar a függőleges levegőoszlopnak, nem tudom
-
Bopez
tag
válasz
szab.tam #30815 üzenetére
nem nem, focit tegyük félre, ahhoz most ennek nincs köze
Az alap ötlet úgy kezdődött, hogy megláttuk ezt a zöldet, és menyire durva lenne matt fekete házban, aztán valahogy a fehér belekerült a képbe a NEXUS ventik útján, és úgy véltem marha jól néz ki a három szín együtt.A green WD már csak hab a tortán
enormous: köszönöm, lesz még vele munka
a csatit szétszedni mint rájöttem marha egyszerű.
Az anya csatit ha szemből nézed, középen van egy bevágás az egyik oldalán, na a két szélén pedig két kis láb.
Műszerész csavarhúzóval vékony végűvel két oldalról óvatosan be lehet nyomni őket, és azonnal kiszedhető.
Apás végűvel dettó, vagy egy vékonyabb tollbetéttel is ki lehet szedni. -
-
miresz
veterán
válasz
szab.tam #30786 üzenetére
70-75C' még sosem volt a procim,még az ArticFreezerrel sem. Az AMD-nél a 61C' a maximum. Eddig én meg vagyok vele elégedve jobb a hatásfoka mint az eddig próbált freezereké.Egyetlen egy dolog ami zavar,hogy hangos a ventilátor rajt,mert a hangra sajnos alergiás vagyok.De egyébbként ezt sem értem,hogy 40C' körül jár a proci és akkor már kezd bepörögni.,de a radiátora még hideg.Szerintem fel kell emelnem a biosban a hőmérsékletet,hogy mikor kezdjen el gyorsulni a ventillátor.
-
ZetorGumi
addikt
válasz
szab.tam #30757 üzenetére
Hát gépházat csinálok, ahhoz kellene, mondjuk úgy, hogy az oldalán van kivágás, amit megadok, és hasonlók, méret nemlényeg, azt én korrigálom itthon.
Rákérdek a suliban is majd, hátha.
És a fémlemeznél konkrétan vaslemezre gondoltam, mivel hegeszhetőnek kellene lennie.
Radi: Saajnos, mindig tanulsz. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szab.tam #30751 üzenetére
ha simán dedikálunk a normál slotokban lévő ramból ramdiszket, akkor mitől maradna meg raja a cucc a gép kikapcsolása után?
Minden normális programban van ilyen opció, hogy a gép leállítása előtt kimenti HDD-re a RAMdisk tartalmát. Windows indítása előtt pedig betölti onnan.
Amit én találtam, az meghatározott időközökben is tud menteni (áramszünet vagy hardverhiba miatt bekövetkezett leállás ellen). -
kornel76
aktív tag
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
szab.tam #30697 üzenetére
Az EL-fólia és zsinór tetszőleges méretre vágható. Annyi a kompromisszum, hogy a levágott rész nem világít többé. Ugyanez áll a led-csíkokra is. A legtöbb ilyenen 3-as vagy 4-es csoportokba vannak osztva a ledek, és ezek a csoportok vannak párhuzamosan bekötve, így a csoportok közt tetszőlegesen darabolhatók.
sz: Led-csíknál annyi a különbség, hogy bármelyik levágott egység életre kelthető.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
szab.tam #30681 üzenetére
Ááá, dehogy!
Én pl. komplett eladtam a házból az összes világítós ventillátort, nem volt szükségem rá.
A ledekből pedig én szoktam hobbiból készíteni fényeket, de amilyen most Neked kéne, azt lehet egyszerűbb/olcsóbb lenne készen venni.
Általában a tervezésig jutok vele...
Az a gyertya csak dísz. Itt a [link] hozzá.
De ez 3m...(viszont nem LED van benne)
-
M_o_g_y_i
őstag
-
M_o_g_y_i
őstag
-
Destructo
senior tag
válasz
szab.tam #30653 üzenetére
360 as EK radi, alul 2x12 felül 3x8 as ventillátor van.Ez gyári Chieftec+Koolance ház, egyszer már megtaláltam a típusát a másik gépemen van lementve.Sajna a táptól már a 3.kiosztásra nem került ventillátor.De így is elég megfelelő sőt...
Egy Corsair Carbide 400r-t akartam most, 99$ ért..de valamiért itt a honba kétszer annyi..
Ha abba is csak kókánnyal férne a radi akkor visszacserélem 240 esre.Feltéve ha addig nem jutok egy Cosmos S-hez.De ha már ennyi pénzem lenne akkor már inkább a 2700K-t venném meg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest