- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mobilhasználat külföldön
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dano26
tag
válasz
baluka6 #30984 üzenetére
Kreatív
Nem normális!
Elképesztő kézügyesség!
Egyik kedvencem!
Ezekről ilyen jelzők jutnak eszembe!
Remélem a következő sikeresebb lesz! -
szab.tam
nagyúr
válasz
baluka6 #30980 üzenetére
az ilyenekben az a jó, hogy amikor ránézel, akkor mindig eszedbe jut, hogy ezt te tervezted, barkácsoltad, és jól eső érzés tölt el.
szeritnem is ügyes.
valamit a külső dizájnon még lehet csiszolni.
viszont a gyári intel venti: jájjjjj.
kukába vele. egy nagyobb, használt hűtőt rádobsz, még venti nélkül is jobban jársz, mint azzal a visongó förmedvénnyel...egy cserélhető, mindenféle lefogatóval ellátott, minőségi procihűtő sosem kiobott pénz.
mugen2, ninja, stb.... -
Dano26
tag
válasz
baluka6 #30980 üzenetére
Én nem tudom mi volt a célod ezzel az OSB házzal,de nekem nem nagyon tetszik!
Mivel,hogy nincs befejezve,takarásnak ajánlanék egy dobozt!Ezt tudnám ajánlani,ennek van folytatása is Youtube-on! -
-
-
imibogyo
veterán
válasz
baluka6 #29833 üzenetére
Hát ha ilyenek a hőviszonyok akkor mindenképpen érdemes a több ventit belerakni, maximum tegyél rá kapcsolókat, egy pici ellenállással, hogy ne terhelje a ki-be kapcsolgatás az alaplapi áramköröket. Pont úgy, ahogy a LED lámpáknál is szokták.
127 mm-es lyukhoz, szerintem a 12 cm-es venti passzol, mert ugye 120 mm a ventillátor átmérője, plusz a keret. De azért mérj meg egy 12-es ventit, most épp nincs nálam.
-
imibogyo
veterán
válasz
baluka6 #29831 üzenetére
Ok, majd meglesem festékboltban, amúgy is aktuális a lakásfelújítás miatt.
Ja ha ragasztja az ember, úgy más. Én igyekeztem bontható, de mégis erős kötéseket alkalmazni ott ahol csak lehetett. Ez nagyban megkönnyíti a későbbi szereléseket.
Ventikből, minél kevesebbet, minél nagyobbat, minél kisebb fordulatszámon. Ha a ház elejét nem akarod fúrni, akkor alulra legalább egy befelé szívót, felülre pedig mondjuk egy, vagy kettő kifelé fújót. Lehet mindegyik 12-14 cm-es 500-800 RPM-es, így meg lesz a huzat, viszont csendes lesz. Vagy ne rakj alulra, mert akkor csak a port szívja be a házba, hanem tedd az előlap mögé pár centivel, így a hátsó ventilátorral közösen kinyomják a meleget a házból. Nem baj, ha nincs a venti mögött kivágva az előlap, mert így is jól megmozgatja majd a levegőt, ha csak nincs vákuum a házadban.
Bár nekem még egyik házamban sem voltak házventik, mert mindegyik olyan jól szellőzött, vagy olyan nagy volt a CPU, GPU, táp ventilátor, hogy nem kellettek. Most is így van, pedig nem kevés hőt termel a gépem.
-
imibogyo
veterán
válasz
baluka6 #29829 üzenetére
Jó az fa gittnek is, ha már ilyen kis nyárspolgári vagy...
És milyen az a sötét alma szín? Mert van pár alma szín (piros, zöld, sárga, fehér (Apple
).
Az alaplap lenyithatósága jó ötlet, csak félő, hogy rezonálni fog, mint nálam tette. Inkább becsavaroztam amit csak lehetett, mégpedig gumibakokra, és inkább az oldalfalat tettem nyithatóvá.
Bár már most teljesen más projekten dolgozom, pár hozzászólással feljebb megtalálod, csak most nincs időm, mert éjjel-nappal dolgozom.
-
imibogyo
veterán
válasz
baluka6 #29827 üzenetére
Nekem tetszik, jó lesz ez ha elkészül.
Pár javaslat:
- ha végeztél az összeállítással, csiszold össze az oldalakat és adj neki késtapaszt, vagy asztalos tömítőt, ezeket lehet csiszolni, festeni.
LINK
- kicsit törődj jobban a részletekkel, ne legyenek nagyok a hézagok, szintén késtapasz, vagy csiszolható akril-tömítő segítRemélem nem haragszol meg, csak próbálok segíteni.
Amúgy milyen színű lesz kívülről, mert belülről írtad, hogy fekete?Ja és az utolsó előtti link nem jó...
-
válasz
baluka6 #29688 üzenetére
Szerintem nagyon is megállja a helyét, vannak egész pofás darabok, mondjuk én fém vázra építeném rá, nem csak abból készíteném. MDPC-n is van egy magyar készítő által megálmodott és készített fa ház, mondjuk az nagyon ütősre sikeredett. A szellőzését meg lehet oldani ugyan úgy mint egy rendes háznak, bár én továbbmennék, biztos hogy alsó tápos lenne, és felül lenne két 20cm körüli venti ami szépen kikapkodná a hőt a hardverektől, az alja pedig csak simán méhsejtrácsozással lenne borítva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha nem saját gépedről készült képet szeretnél megosztani, akkor azt a következő topikban teheted meg:
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest