- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. V.
tag
Hello!
Korábban kérdeztem már hangfal crossoverrel kapcsolatban, most előjött egy hiba.
Adőtt egy 3 sávos hangfal és adott egy mélynyomó. A mélynyomóban kikapcsolható a crossover, de azt tanácsolták itt, hogy használjam. (Ennek hangtesztjét annó részleteztem pár hete.)
Most rendezvény előtti hangpróbán 75%-os hangerőtől recsegett a 3 sávos hangfal. Mindent kipróbáltunk (másik fázis, stb.) de az utolsó feladás utáni ötletem, hogy kikapcsolom a crossovert a mélynyomóban és megjavult a hang.
Otthon értelemszerűen 2kW-al nem teszteltem, nagy hangerőn még jól szólt.
Akitől annó vettem a mélynyomót, teljesen kiszedte a crossovert, így a németektől kellett drága pénzért venni eredetit, és kiderül, hogy azzal sem jó.Mi okozhatja ezt a hibát és lehet-e orvosolni, vagy csak crossover nélkül kell használni mégis?
Annó még azt is írtam, hogy bekapcsolt crossoverrel a 3 sávosból eltűnik a mély.
Gondolom a 2 szerkezet egymásra dolgozik, de hogyan, hogy ezt a recsegést hozza ki?Illetve még 1 teljesen más kérdés, de ez is rendezvényen döglött meg.
Higanygőz lámpára átalakított diszkólámpa. 2 db is van, az egyik úgy halt meg (blackout), hogy az izzó jó, jó ideje ment már, tehát a gyújtónak nem volt hatása semmire, így a folytótrafóra tippelek.
1. jelenség: a rádiós mikrofon vevője a készüléktől 2m-re volt, másik fázison, mégis búgott +15dB-el.
2. jelenség: fél órával később a SPDIF digitális átvitel (rövid 75ohm-os koax kábelen) folyamatosan szakadozott másodpercenként többször is.
3. jelenség: analóg átvitelre álltam át (XLR), de ott -20dB körüli búgás hallatszott. (még mindig külön fázison)A hibás lámpát kihúztam a hálózatból és megszűnt a hiba.
Ha a gyújtó romlott volna el, a lámpa tovább ég, hiszen csak az első percekben van csak szükség rá.
A folytótrafó folyt (150W), az hogy tudna ekkora rádiófrekvenciás zajt kelteni?
Teljesen új a trafó, a gyújtó és a lámpa is... akkor hol a hiba?
Új hozzászólás Aktív témák
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest