- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Hatalmas teleppel futott be a Xiaomi Mix Flip 2
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
nOvOp
senior tag
Itt van egy jó ajánlat
Ja, bocs, ez 65" -
Ha USB lejátszásban gondolkodnék, akkor valami ilyen eszköz vásárlása mellett döntenék.
Az egyik elődje néhány napig volt nálam, nem volt vele gondom.Az ár - érték aránya bizonyosan jó. De érdemes körülnézni a más gyártók termékei között.
Alternatív megoldás lehet egy NAS vásárlása. Például a WD majdnem meghajtóárban adja a NAS termékeinek belépő szintjét. A tévé eléri a hálózati meghajtót és lejátssza a támogatott formátumokat. PC-ről lehet karbantartania tartalmat. Mondjuk a MI-box és alternatívái esetében is kényelmes megoldás.
-
" főleg azért, mert nem lesz két távirányító."
Minek kellene 2 darab távirányítót használni?
Van egy Google Chromecast with Google TV tévé okosítóm.
Az első beüzemeléskor használtam a távirányítóját. Aztán kivettem az elemeket.Mindent lehet irányítani a tv tévén keresztül.
A hangvezérlési jeleket megkapja az AVR erősítő. A többi jelet (kivéve a tévé beállítási gombját) a chromecast kapja meg. Vagy az az eszköz amelyik a megjelenítési fókuszban van.További eszközök használhatóak az AVR erősítő HDMI portjain keresztül. Összesen 15 eszköz kezelése lehetséges egy HDMI hálózatban.
(A régi eszközök nem teljesen korrekten használják a HDMI CEC funkcióját. Illetve nem állítható be rajtuk a CEC kezelése.)
-
Maximum1
őstag
48" A85H
Megnéztem az állapot-ellenőrzést, 2 másik hiba kódom is van
1
2
Frissítés óta a média player rész vacak lett, de minden másban sokkal jobb, gyorsabb lett és a hangja is szebb lett.
Amit észrevettem hogy az mp4-be rakott DV-t és HDR-t nem szereti, de szerintem más tv sem csípheti mert a torrent oldalakon újabban mkv-ba tömörítik a DV-t és a HDR-t is. -
Az 50001/60001 nem valódi hiba. A lejátszó nem támogat néhány fájl típust. Leginkább a DivX tömörítésű avikat. És néhány kevéssé elterjedt fájl formátumot.
A DivX esetében licenc díjat kellene fizetni. De ma már nincs általános használatban.A tartós megoldás a tévé árához képest jelentéktelen mediaplayer.
-
kispal87
aktív tag
Nem ez nem jó, egy 600k értékű TV-nek illene tudni az alapokat, ezt nem vitatom.
Ugyanakkor felismerted a hibát vásárlás után és "beletörődtél", hogy a kb -300k fejében nem/vagy rosszul működik a médiaplayer és használod "csak" kijelzőnek.
Ezek szerint megoldod máshogy a lejátszást, de külsős cucc nem megoldás mert nem nézegeted a plusz távirányítót.
Úgy érzem a te gondodra nincs más megoldás csak az, hogy itt minden harmadik hszben leírd, hogy milyen fos a Hisense.Ha valakinek van itt egy A85H tv-je, nézze már meg legyen szíves, hogy nála is fennáll ugyanez a hiba, mert akkor legalább tudjuk, hogy szoftveresen van elbarmolva. Ha nem akkor meg irány gariztatni.
Nem kizárt, hogy a szoftverrel van gond, de feleslegesen szivatod magad ezzel szerintem. A "megmaradt" 3 kiló töredékéből olyan lejátszót veszel, ami 2 év után nem lesz elavult mert frissítik, nem úgy mint a TV-ket általában.
Igen +1 távkapcs, de megtartottad, így kompromisszumot kell kötnöd amíg meg nem javítják szoftveresen, már ha ilyen hibáról beszélünk. De ki tudja az mikor lesz. -
kispal87
aktív tag
Nincs ebben semmi kacagságos.
Miért nem álltál el a vásárlástól, amikor rájöttél, hogy nem megy a DV anyag, ha már fontos?
A másik meg amit nem értek az a tekergetést, én ha leülök filmet nézni, nem tekergetem össze vissza, max megállítom arra a pár percre ha szükséges.
Neked ezek szerint egy androidos tv kell, arra telepíthetsz kedvedre alkalmazásokat és nem kell várni a gyártóra. -
gulupeti
senior tag
Mondjuk ha usb-ről sem megy, az már tényleg gáz, nem olvastam erről.
Én vettem anno a tv-hez egy coreELEC-kel felokosított lejátszót, hálózaton keresztül azzal nézem a filmeket, DV-t azt nem tudja, arra maradt a vinyó dugogatás. Plusz távirányító az viszont nem szükséges ehhez sem, CEC-en keresztül tudom irányítani a tévéjével. -
Cartmenn
aktív tag
Ha lett volna 550-600 felé oled persze hogy az lenne
De 800ért 75" már nem ér nekem annyi hogy ott álljon a havi max 3-4 filmért ,akkor sokat mondok---a c845 meg már 590e felé van ( 805/845 640/720 zóna 1300/2000 fény 2.2/ 2.1 ) Nekem ezek a különbségek már nem érnek annyit
Te is írtad és igaz hogy este már a 1000 fény is nagyon sok,nappal meg bőven elég,fölös az irányba menni. Persze nincs koromfekete,vagy ha van --főleg nappal ,mert a magas fény elnyomja,és eltünnek a sötétben lévő részletek .De nekem megfelelő
-
Van egy Bravia FullHD tévénk. Minden jó, még a panel is. DE!
Nincs elérhető csatornalista. Van EPG lista, csak az elképesztően lassú. Lehet, hogy a TV tudja, csak nincs gomb hozzárendelve a távirányítón. Kevés csatorna esetében vagy gyors hardver mellett ez nem probléma.
A gyors hardver hiányzik. -
Cartmenn
aktív tag
" Kis" árkülönbségnél ha "elfogadhatót" akarsz venni ,akkor nem nagyot kell pótolni ez igaz (65"hisense u7kq, u8hq(ips) vagy épp TCL c745(nem sok zóna) c805 ,persze azt most épp hagyjuk tudnak e qn90/95 szintet mert épp azok 250e-el drágábbak
) ----akkor persze inkább a 65a85 ahogy azt is vetted meg venném. Nekem a 75" van belőve 450 környékére (az alap 75ösöknél már ez is 200al van azok felett (azt cserélek) --ugyan ezek a típusok vannak amiket említettem 450-550e ig ---hogy vegyek OLED et 800e ért vagy épp a qn90c-ugyan ennyiért (persze ott is már az oled lenne
) Nekem az ár az erős kompromisszum---és én is bőven meg vagyok elégedve az 55ös u8qf-el ( a LG 75un7070 után
ott akkor még a méretre mentem ---ips directled---most már egy tragédiának tartom
)
-
blizzrd
senior tag
Rtings alapján jobb ez a tv amúgy, mint a Samsung, de élőben egyiket sem láttam. Én azt gondolom, hogy egy FHD-hez képest lényeges javulást hozhat, még ha belépőszint is. Csodákat nem várok, hálószobába megy második készüléknek, amire talán elég. Bár M1-et ott sem fogok nézni. A jó visszajelzések mellett szémomra az ára nagyon szimpi.
-
gulupeti
senior tag
Az általad említett helyzet nyilván nem szokott előfordulni, de azért azt se mondd nekem, hogy ha HDR filmet nézel vagy főleg ha HDR játszol, akkor az csupán maximum 10%-os ablakban szokott történni. Vannak olyan jelenetek amikor ennél jóval nagyobb felületen van rá szükség, és ekkor azért nem árt ha van kraft a kijelzőben.
Abban igazad van, hogy egymás mellé rakva derülne ki az igazság.
-
gulupeti
senior tag
Az oledeseknek valahogy mindig érzékenyebb a szemük.
Annak ellenére, hogy jóval kevesebb fényerőből gazdálkodnak.
Szerintem ezek a számok meglehetősen alacsonynak mondhatók. 100%-os ablak esetén 149 nit? Elég karcsú. Ezt még az U8QF is vastagon körberöhögi, pedig már 3 éves modell. Érdekes mód nekem ez sem pirítja ki a retinámat, vannak normális színek, van normális hdr, aminek mint tudjuk a fényerő feltétele.
Milyen nem létező fekete? Van olyan gagyi tv, amin nincs és én is láttam már ilyen bevilágítós-felhős katasztrófákat, de egy normális qleden igenis van fekete. Tény, hogy nem végtelen a kontraszt, mint egy oleden, de így lesajnálni minden mást, az számomra érthetetlen. -
gulupeti
senior tag
Te már csak tudod..
Több LG oleden is fogyasztottam már tartalmat (B7,B9, C1) de saját nem volt, ez igaz. A fentebb írt esetleges problémák miatt inkább a QLEDet választottam. Sokkal inkább most is választanék egy miniledet, mint egy, a kínálat alján szereplő oledet.
Továbbra sem értem az oledesek részéről ezt a lesajnálást, mintha a televíziózás non plus utrája lenne az oled és más típusú kijelzőn nem is lehetne minőségi tartalmat fogyasztani... Hagyjuk már ezt a sületlenséget.
Nem vagyunk egyformák,a felhasználás módja is más. Nekem kell a fényerő, az biztos, akinek meg elég a kalibrált 150 nit.. Hát, lelke rajta.
Peace. -
-
nOvOp
senior tag
Megnéztem pár DV filmet, bár én hálózaton keresztül (nekem egy Asus routeren lóg egy külső HDD). Egy mp4 fájlom (P8) van jelenleg, amit a TV DV-nek ismert fel, abba többszöri beletekerés után teljesen kifagyott a TV. A többi mkv fájl, de szintén DV, amit a TV HDR -nek vagy HDR+ -nak ismert fel, annál tekerhettem bármennyiszer, nem fagyott ki. Ezeket többször kipróbáltam és ugyanaz volt az eredmény. Ezután megnéztem az Apple TV-n is. Ott egyik sem fagyott ki
, annyi furcsaság volt, hogy ott az mp4 fájt ismert fel HDR-nek, az mkv-t meg DV-nek.
Amúgy szerintem tekergetés nélkül nézhetők a filmek, 1-2 tekerést meg még kibír.
A hibakód meg nekem is ott van, de nem hinném, hogy ennek megfejtése kijavítaná a fenti problémát. Egyik TV sem tökéletes.Amúgy szerintem a Google TV rendszerével ezerszer több probléma van, mint a Vidaa rendszerrel. Egyik sem tökéletes, de a Vidaa sokkal stabilabb. Nem véletlen, hogy a Google TV rendszerekhez hetente érkezik frissítés, és nem hinném, hogy az újítások miatt
-
kispal87
aktív tag
Nekem úgy rémlik a DV és a HDR is csak MP4 formátumból képesek kezelni, a többit talán konvertálással oldja meg, lehet amiatt akad ki.
Plexen keresztül sem megy a HDR sem csak ha előfizetsz a pró verzióra, szóval azzal sem vagy előrébb.
De aztán lehet hogy tévedek, majd egy nálam hozzáértőbb megmondja... -
zseko
veterán
Kipróbálnám, de nincs akkora méretű külső meghajtóm amire ráférne egy DV film...
Egyetlen 64GB-os pendrive-om van. Tulajdonképpen DV filmjeim sem nagyon vannak, de még 4k-sak se nagyon, mivel sosem izgatott a dolog, streamingben nézek mindent ami érdekel. Összvissz 4db van ami megfelelő lehetne, ám mind nagyobb mint a pendrive.
A Stick távirányítójával tudom vezérelni a tévét, ki-be kapcsolás, hangerő, így nem nagyon kell a tévé távirányítója. Egyedül bemenet választást nem tudom, de mint írtam, mivel nem nézek hagyományos műsort, és usb-ről sem, hanem gyakorlatilag csak streamingeket, így nem igazán korlátoz semmiben. De a tévé távirányítójával is tudom kezelni a Stick-et szinte teljeskörűen, így gyakorlatilag teljesen mindegy melyik akad kezembe.
De teljesen megértem ha valakinek ez macera, és nem vállalja be.
A hibakódokat én sem tartom annyira normálisnak.
-
zseko
veterán
Semmit nem játszok usb-ről. Nekem az a macerás
. Én legtöbbször online nézem amit nézek, van mindenféle előfizetés is, így alig szoktam bármit is leszedni. 'Hagyományos' tévét sem nézek, be sincs kötve, csak streaming van.
A gépemen van minden ami van, és Plex-en nézem. Egyelőre nincs, de egy NAS-t akarok majd összerakni nemsokára, azon lesz minden, szereztem egy Dell Optiplex 3050-et, 10W-ot fogyaszt. Mivel nem csak én nézek tartalmat, így egyszerűbb mint egy külső meghajtó, nem kell bekapcsolva hagyni a gépem hogy tesómék nézhessenek valamit, és ráadásul bárhonnan elérhetem akkor is ha nem vagyok otthon (még ha ennek ugye sok köze már nincs a saját tévéhez. De durván optimalizálható pl. torrentel ha valakinek erre van igénye [nekem nincs], például automatán leszedi a sorozatrészeket, már csak le kell ülni a tévé elé és nézni kell, nem kell kézzel töltögetni, másolgatni).
Valamint azt akarom még megoldani vele, hogy ha fotózunk vagy videózunk, akkor neten keresztül fel lehessen tölteni oda a képeket, videókat például nyaralás alatt is, és persze visszanézni is. Lényegében backup. Így ha például mamámhoz elmegyünk, akkor viszem a stick-et, és meg tudjuk neki mutatni a fotókat a tévéjén. Vagy a telefont tükrözve a tévére.Tudom, másnak meg ez a macera, nekem hobbi meg kíváncsiság
-
zseko
veterán
Nincs:
Egy filmnél omlott össze eddig, abba viszont beletekerni se kellettEzt nem bírta: Everything Everywhere All at Once
Se pendrive, se Plex, már a nyolcadik másodpercben akadt mint állat, aztán másfél perc után annyira durván összeomlott, hogy még a tévét is ki kellett húzni mert totál meghülyült. Nem volt még ennyire szar filmem, pedig néztem ettől nagyobb bitrátájút és nagyobb méretűt is.
A gépemen kevés a 4K-s tartalom, azokat én Plex-en nézem, nem külső meghajtóra kimásolva, nem szokott gond lenni, igaz nem is sűrűn szoktam tekergetni. Így általában Netflixen, Disney+-on nézek 4K tartalmakat, és így ahogy most gondolkozom, Netflixen néha kilép a lejátszásból ha túl sűrűn tekergetem. De ritka.
-
zseko
veterán
Akkor olyan márkát kell venni, ennyi 🤷♂️
Én pl. eléggé kedvelem a Samsung márkát (évek óta monitorok, telefonok, tablet mind az) de nem cserélném el az A9G tévémet rá, sem más márkáéra, a hiányosságai ellenére sem. Nekem nem kompromisszum Stick-et használni. Tudtam mit veszek.
-
zseko
veterán
Az a 'gagyi' VIDAA gyorsabb mint egyes márkák megoldásai, és jobban kezelhetőbb mint például haverom 'csoda LG webOS'-e. A legnagyobb probléma vele, hogy sajnos valóban nincsenek rá appok, sok hiányzik ami pl. nekem is kellene, és ezt én is fájlalom.
De ezért is vettem már jóval tv vásárlás előtt tv okosítót (FireTV 4K Max), így nem függök semelyik tévétől hogy mit tud meg mit nem, sőt. Egyszeri beruházás, és sok felesleges dologtól megkímél.
A tévém árának ~5%-ába került (akciósan), a +2 év biztosítás jóval többe fájt, ahogy a fali konzol is.
De mindenki maga dönti el, mennyit és mennyire akar feleslegesen szenvedni 🤷♂️ -
nOvOp
senior tag
Nekem 4K youtube lejátszás, többszöri beletekerésénél szokott kiakadni. Visszaveszem a felbontást és utána megint jó. A hálózatos lejátszásnál, a külső feliratok nem kezelése adta meg a végső lökést, hogy vegyek egy külső lejátszót. Innentől nem kellett idegeskednem a tv ezen képességei miatt.
szerk.: ja, ez a hibakód, nekem is megvan
-
Cartmenn
aktív tag
Nekem 55" u8qf van ,nekem is sokszor kifagyott már a 4K-s film mappáinak beolvasásakor (ha mint pld a Bolygónk a Föld 2 ugye több részből áll ,full HD-sal nem csinálta --- 500as és 1terrás vinyóval is problémás volt) vettem USB táp közösítőt ,mert nem tud csak 500mA-t egy usb csati,azzal se lett jobb---aztán volt frissítés (valamikor ) azóta nincs ezzel gond .Azt amúgy nem tudom hogy egyáltalán hiba lista e ,nekem ugyan ez van ----max a végén a szöveg a rövid leírás alatt : CHUA ---és nekem ebben a típusban az 530as végű frissítés van
-
SunMount3r
nagyúr
Nincs egy PC, vagy laptop a háznál? Arra mehetne a Plex Server, hogy legalább kipróbáld. Van amúgy Plex-es Topic is, ott segítenének is a beállításában (mert annyira azért nem egyértelmű elsőre). A legolcsóbban a Plex-ezést egy RPi4-el lehetne szerintem megúszni, amin a Server futna a rádugott winyóval. De ez persze csak akkor éri meg, ha TV-n is elég jó a Plex kliens, pl. tudja a HDR-t, meg a DV-t is rendesen, ez pedig TV típusonként változik.
-----
Amúgy a legjobb út tényleg egy külön média lejátszó, viszonylag olcsóbban is vannak már olyanok, amik a DV-t is tudják (ez még manapság is ritkaság számba megy, csak azért írom), ha belefér egy kis házi szoftver "mókolgatás" a dologba. -
HF77
őstag
ez az infó akkor off?
-
-
szente
addikt
-
r6man123
senior tag
Köszi!
Hát, ez így elég lutri lesz. Sajnos a mostani HDMI kábel papírja nincs meg, az meg kevés műszaki specifikáció, hogy jó vastag és "szövettel futtatott", meg persze jó drága volt.
Majd a PC-t valahogy odapattintom a TV alá és a monitorokhoz és a PS5-höz kapott HDMI-kkel is összekötöm, aztán kiderül. -
dlor
tag
Hát igen. Nincs túl sok viszonyítási alapom. Na majd a következő tévénél jól körbenézek. Persze a technika fejlődik és a jónál is lesz mindig jobb. . csak győzze, vagy akarja az ember megfizetni annak árát. Nem a legnagyobb prioritás a tv számomra, bár ha belegondolok, hogy mégiscsak hány hónapig, évig nézzük az adott megjelenítőt, már elgondolkodik az ember, hogy tényleg jobban megérheti megvenni azt a legjobbat, ami tetszik, mint kompromisszumot kötni az ár miatt.
-
zseko
veterán
Nincs különösebb bevált. Néha átállítom, megnézem máshogy jobb-e, meg függ a tartalomtól is.
Amikor megvettem akkor én is éreztem a szememen pár napig a fényerőkülönbséget a 24"-os monitoromhoz képest, aztán elmúlt. De ugyan ez volt amikor a 17"-es 4:3 monitorról váltottam a 24" 16:10-re. -
Cartmenn
aktív tag
Hát nekem az 55ös u8qf van 132 zónával ---én már keveselném a 65öst 90el
És outletben nem gondolkodtál? A hisense-t úgy vettem,hibátlanul 16nap üzemórával ( depostore-n (küldtek képet is) ---de néztem az emarkt-on is (itt is kérhető kép) ) Most épp a 75U8Hq nézem ezt újban
és a kb olyan tudású outlet samsungokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Azonnali notebookos kérdések órája
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Óra topik
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- Macrodroid
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest