- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati182
aktív tag
válasz
andorra #35748 üzenetére
Visszaolvastam jó hosszan a forumot, láttam, hogy milyen erősítő, passzív hangfalpárokat ajánlgattatok, de én nem halottam, azokat szólni, és nem tudom mennyire merhetetlenül nagy a különbség, az előbb általam említett 2 hangfal, és ezek között:
Canton FR1
Rotel 920AX
Elac SLR50
Muse M20Például hangdoboz: TSM Puris 100
Például erősítő: Luxman L-3; YAMAHA RX-700; Marantz SR-50LTehát, hogy filmezésnél , mennyivel jobb, vagy rosszabb, vagy ez csak nagyon vájt fülnél halható?
Nagyon kíváncsi vagyok a véleményetekre, úgyhogy bocsi, ha esetlegesen, olyan kérdést teszek fel ami számotokra teljesen elvetendő, de nincsen rendes összehasonlítási alapom, és nevek alapján nem fog menni így csak rátok tudok hagyatkozni az előző hozzászólásomban a második link hangfalpárja van nálam, jelenleg, az betöltötte a teret, és olyan mélyen öblösen érezhetően adta a mélyet, és egyéb hangokat is ezt tapasztaltam.(#35749) eclipse006
Hát olvastam visszafele, és láttam miket ajánlottatok, és a passzív hangfalakat erősítővel együtt jobban ajánlottátok, ezt meg mondom véletlen tegnap este odahozták hozzám , és halottam volt elég hangja és olyan érzésem volt mint a moziban olyan hangos volt és úgy be i töltötte a mélye meg minden a szobát számomra kb
-
törölt tag
válasz
andorra #35735 üzenetére
Épp azért mertem feltenni a kérdést, mert tudtam, hogy a Bartók folyamatos hallgatása most már mindenkiben kialakította azt a kifinomult zenei hallást, amely egyértelművé tette a megoldást. Biztos vagyok benne, hogy mindenki azonnal rájött, csak nem akartak kérkedni a tudásukkal, és persze derogált nekik holmi Clannad-ot felemlegetni bármiféle zenei összefüggésben...
-
contaxg
veterán
válasz
andorra #35596 üzenetére
Igen jó amit írsz!
De nem tudom, hogy pl kell-e, vagy egyáltalán érdemes bármit is vitatni.
Nem elégséges max irányt, új dimenziókat mutatni, további lehetőségeket feltárni?
Ebből tudna építkezni és saját lehetősége és igénye szerint fejlődni.Sajnos tapasztaltabb hifi zenehallgatókkal nincs túl sok jó tapasztalatom. Egy idő után fontosabb lesz nekik a hifi mint a zene és innentől ez már valami más lesz, amitől inkább távol maradnék. Tisztelet a kivételnek!
-
contaxg
veterán
válasz
andorra #35593 üzenetére
Igen, igazatok van.... a kórus, nagyzenekarral az tényleg elég combos történet. Ha kap még egy orgonát is az maga a pokol, vagy éppen a mennyország.
Az "avatott fülekre" én soha nem adtam...magamért, magamnak hallgatok zenét. Ha csapatban akkor viszont zenészekről, művekről, koncert élményekről a legjobb diskurálni. Ilyenkor nem kell komoly rendszer. Sokkal fontosabbnak találom és látom (és sokan kimondatlanul is ezt keresik), hogy miként tudnak kialakítani a felvételekkel valamiféle intimitást az eszközeiken keresztül. Ehhez ismét nem kell a legjobb rendszer, viszont némi önismeret nem árt.
-
t-bali3
senior tag
válasz
andorra #35569 üzenetére
Tegnap klasszikus zenén is teszteltünk egy ML Vista - Anthem Integrated 225 párost. Nem gondoltam volna, hogy majdnem maximum hangerőre kell tekerni az erősítőt, hogy rendesen szóljon azon a műfajon. Szépen szóltak együtt bár a szerencsétlen elrendezés miatt kicsit sok volt a mély. Pop-on fél hangerőnél már üvöltött. A forrás blu-ray lejátszó volt egy zenei cd-vel.
(#35581) Slownz
Feltételezem arra gondolt, hogy nem tudsz távirányítóval bementet váltani, nem?
Az enyémen lesz tuning, lehet már hétvégére hozzám kerül -
contaxg
veterán
-
törölt tag
válasz
andorra #35558 üzenetére
Alapvetően nem nyerő nálam az 5.1 zenéhez, de felújítás miatt a nappaliba kényszerültem a számítógéppel.
A polcsugárzóim viszont nagyon szépen szólnak, de hiányzik a mély, ezért ideiglenesen a sub-ot is használom hozzájuk. Rendszert nem fogok cserélni, mert erre nem költök most több százezret.
Ebből kell kihoznom valami jót. Tehát akkor a front alsó és a sub felső határát jelölheti a crossover?
Mert akkor próbálom oda beállítani, ahol már érezhetően hiányosak a frontok frekvenciában. -
tdd587
őstag
válasz
andorra #35556 üzenetére
A REL (pl.) ilyen szubokat csinál.
Jól beállított szubot észre sem venni zene alatt sem. Nem dübörög, nem marad le, egyszerűen csak úgy tűnik, hogy a frontok mélyebbre mennek le. Kikapcsolva viszont hiányzik.
A jól megválaszott doboz viszont... hirtelen egyetlen 40e eurós hangdoboz jut eszembe, ami magától 17Hz-re lemegy. Van olcsóbb ilyen?
(Szerk: tudom, most jön majd az a rész, hogy vonósnégyeshez minek...)
(Szerk2: illetve az a rész, hogy ha nem vonósnégyes, akkor 40e EUR hangdoboz minek...)
-
DDL
őstag
válasz
andorra #35527 üzenetére
Na most mivel is van bajod? Melyik része nem passzol a hifi kategóriájába? Kell az egészséges sznobizmus, de nem kellene túlzásokba esni. Tetszik vagy sem a PC/számítógép is lehet hifi műsorforrás. Nem csak az LP. Hoppá Te nem is hallgatsz 30 éve már ilyesmit (bár a 80'-as évek elején nem nagyon volt még digit. forrás). Akkor mit is ami nem digitális formátum? Mester szalag nem jó mert erősen módosított a frekimenet (korrekció) és mint ilyen üldözendő. Akkor?
Éljen a szamizdat!
Üdv: DDL
-
cintula187
addikt
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #35504 üzenetére
Ez is részben filozófiai kérdés, mert attól hogy mindketten jobbnak hallják, még nem biztos, hogy jobb, az biztos, hogy jobban tetszik, viszont az is kérdés, hogy meddig? Hosszan hallgatva vagy csak gyorsan megfülelve?
Amúgy értem az egyszerű, irányított kérdésed, elvileg általánosságban lehet jobb a második, mindkettejüknek jobban tetsző rendszer , de gyakorlatilag nem tudom.
Az elégedettséget nem zárja ki az, hogy a másik rendszer jobban tetszett neki.
Igen, a válaszom nem.
Ha valóban elégedett a rendszerével, akkor ettől nem lesz elégedetlen.
Amiről Te beszélsz, azok a vágyak, a pillanatnyi emóciók tárgykörébe tartoznak, az elégedettséget nem szünteti meg a jobb vagy jobban tetsző megismerése, akik ilyenek, azok kütyisták, akik csak birtokolni akarnak valamit. -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #35502 üzenetére
Értem, de ez nem paradoxon, hisz nincs ellentmondás. Az elégettség nem lehet megalapozatlan, ha valaki elégedett, akkor elégedett, objektíven nézve lehet csak megalapozatlan, de egy szubjektív dologra vonatkozólag ez indifferens, érzelmi döntés eredménye az elégedettség, ezért az mindig megalapozott.
Az, hogy ez mennyire stabil vagy állandó, egy másik kérdés, bár, ha az nem állandó, akkor igazándiból az nem elégedettség, hanem egy póz, egy szerep, így hazug, hamis.
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #35499 üzenetére
Nem ellenzem, amennyiben az általam már többször leírt elvárásoknak megfelel, a szokványos és elterjedt megoldások használatát mellőzni kell, de ezt is írtam és ezzel részben egyetértek veled.
Nem tudom, milyen hangszínszabályozókat hallgattál eddig, de gyanítom, hogy nem a minőségi és alapos kategóriából kerültek ki. Én sem sok ilyet hallottam eddig.
Azonkívül, nem gondolom, hogy csak egy járható út lenne, a célt nagyon sok felől, nagyon sok úton haladva el lehet érni, akár analóg, akár digitális, akár félvezetős, akár csöves, akár aktív, akár passzív, a osztályú vagy d osztályú, stb módon lehet jó és rossz is a kapott eredmény.
Én olyan kijelentést nem mernék tenni, hogy az elégedettség megalapozatlan, ugyanis az szubjektív dolog és alapvetően a hallgató személyétől függ, nem a hangminőségtől.
ozzy711
Persze, hogy korrelál a szoba méretével, de, mint ahogy Te is és AMDFan is írta, nem ez az egyetlen meghatározó elem, nem csak ezen múlik. -
blattida
nagyúr
válasz
andorra #35493 üzenetére
Mint ahogy az általad említett audiofil erősítőkhöz semmilyen szobaakusztikát javító, befolyásoló segédeszközt nem adnak,mellékelnek, pedig lenne értelme, csak az erősítő egy egység, az eq-k és egyéb segédeszközök pedig egy másik, itt sincs árukapcsolás, már csak azért sem, mert az eq-i állandóan macerálni kellene, az éppen szóló zenéhez igazítani, ez pedig baromi kényelmetlen, s mint ilyen, nagyon nem kedvelt, ezért inkább a passzív szobaakusztikai elemek, berendezések használata terjedt el az audiofil körökben.
A jó erősítők is képesek a kellő mennyiségű és minőségű mélyekhez szükséges megfelelő minőségű teljesítmény előállítására, még inkább, mint a jó aktív szubok erősítői.
Az, hogy általában nem használják, nem minőségi okokra vezethető.
+ A keresztváltók is gyakorlatilag eq-k, a megfelelően tervezettek/kivitelezettek frekvenciatartományok szintjének növelését, csökkentését is végzik, az adott hangszórókhoz és hallgató helyiséghez igazítva.
-
blattida
nagyúr
válasz
andorra #35489 üzenetére
Normális equalizert használva csak a kívánt frekvenciát/ákat erősíted, azaz, a példádnál maradva, mondjuk 40 és 30 Hz kerül valamekkora kiemelésre, a többi nem, de ehhez, ismétlem, normális, hangszínszabályozóra van szükség, nem az erősítőkbe épített tréh, fos, gagyi tone körök és gombok használatára.
Itt inkább az a baj, hogy az eq nem megoldás minden szobaakusztikai problémára.
-
ozzy711
őstag
válasz
andorra #35489 üzenetére
Itt a hangsúly a mély hiányos rendszeren van! Ha így van egyet értek veled! De, a nem mély hiányos a konkrét ( saját ) rendszer!
Ha egyébként alkalmas a hangsugárzó az 50 Hz alatti frekvenciák lesugárzására ( tekintsünk el a szoba hosszúság miatti anomáliáktól) akkor pl. ha megemelem a 30 Hz környékét mitől emelkedne az 50 Hz feletti tartomány?
Nem egy alapvetően 50 Hz-től mély hiányos rendszerről beszélek, hanem, egy mély-gyilkos akusztikai környezetről, ( ami egyébként kb. 100 Hz-től problémás ) nagy különbség!Blattida: egyet értek!
-
ozzy711
őstag
válasz
andorra #35483 üzenetére
Hi-fi ellenes? Ne legyünk már ennyire sarkosak. A cél a lehető legnagyobb hanghűség elérése nem? Ha mélyek csak 100 Hz-ig szólnak, ott is tele hegyekel-völgyekkel, akkor ez már nem is teljesül.
Nem azért építettem közel 100 literes dobozt, hogy az erőteljes mélyekről ( ami egyébként semmilyen módon nem szól bele a többi frekvencia tartományba ) lemondjak.
Amikor pl. a Pink Floyd ( Division Bell ) High-Hope -jánál a lábdob bele paszíroz a fotelbe, az kimondottan tetszik. Persze a csúcs Mike Oldfield Tubular Bells II-je, ahol a brutális mély hangokat ellensúlyozza a lehellet finom magas tartomány.
Bizony tudomásul kell venni, hogy a méy hangokat rá kell hangolni a szobára ( de nem hiszem, hogy ezzel újat mondanék ), csillapító anygokkal, elhelyezéssel és végső esetben frekvencia korrigálással.
Ha pl. aktív szubot használnék, pont ez lenne a végeredmény. A 2.1-es rendszer akkor szintén hi-fi ellenes ezzel a logikával.
Szóval mint mondtam ez szubjektív, de hogy hi-fi ellenes azt azért nem mondanám! -
cintula187
addikt
válasz
andorra #35477 üzenetére
Én a BX2 től már nem térek el. A NAD al istenien működött együtt. Még pár másik márkával azért még meghallgatom. Amúgy meg a tökéletes demo szobának az akusztikáját otthon meg se fogom közelíteni, de örülök már annak is ha nem lesz visszhang.
Egy ideig aztán majd akusztikai tuning. De még a cucc sincs meg úgyhogy majd...
köszi a válaszokat mindenkinek
-
törölt tag
válasz
andorra #35443 üzenetére
Szerintem megérti baluka, azért is álltam neki magyarázni, pedig tényleg topikidegen téma.
Hozzáteszem baluka számára: a ma a földgolyó legfejlettebb civilizációit képező germano-skandináv államok egész társadalmi berendezkedése, és annak szinte minden részlete közvetlenül vagy közvetve éppen az extraprofit, mint társadalmilag káros jelenség visszaszorításának céljáról szól. Ezekben az országokban jelenleg afféle szocializmus van, tehát a "marxista találmányok" eddig sosem látott módon ülik torukat. Norvégia, Svédország, Dánia, Németország, Ausztria, valamint a "skandinávvá" vált Finnország... - de általánosságban az Európai Unió, mint olyan...
-
Ribi
nagyúr
válasz
andorra #35435 üzenetére
Ha valaki szereti pl az autókat, akkor általában a benne rejlő részleteket is szereti. Érdekli hogy készülnek az egyes alkatrészek, hogyan is áll össze az egész, miért is viselkedik így vagy úgy más belső esetén. Ugyanez van erősítő, hangfal, kábel stb. esetén is. Persze értem mit mondasz, csak csodálkozom, hogy valakinél ez ennyire különválik.
baluka26 ott van a kartelezés is. Az is extraprofit kategória az én számításomban és eléggé inkorrekt.
-
Ribi
nagyúr
válasz
andorra #35416 üzenetére
Végül is tényleg nincs köze a hifi topiknak ahhoz, hogy erősítőt csinálok, amivel a hangfalaimat hajtom.
Elnézést, hogy ennyire bántja a szemed egy erősítő belsejének látványa. (ha úgy vesszük egy ember belsejét sem szereti nézni a nagy átlag)Legközelebb remélhetőleg már csak bedobozolva küldök valamit, hátha annak nem vagy ennyire ellenére.
(#35424) kammerer engem pl a számítástechnika és a flac vitt közel a hifihez. Jó minőségű zenéből sokszor olyat is hallgatok, amit máshogy nem tennék. Néha szimplán csak élvezem, hogy jól szól.
-
törölt tag
válasz
andorra #35416 üzenetére
Úgy látom, mégis vissza kell tegyem az első hozzászólásba, hogy andorra DIY ("sufni") ellenes.
Engem biztos, hogy érdekelnek az ilyen barkácsolós képek is és szövegek is ebben a topikban - és a jelek szerint másokat is, szerintem jó okkal. Nyilván itt kevesebbszer és kisebb terjedelemben esik szó erről, mint a saját topikjában, ám értelemszerűen más témák is vannak, amelyek ide is tartoznak, így szót szoktunk róluk ejteni, pedig van saját prohardveres "szakosodott" topikja. Úgy vélem, ezeknek a témáknak, így a DIY-nak is van "Hifiről általában" vonatkozása - persze értelmes terjedelemben és mélységben -, és úgy látom, az itt ezügyben megjelenni szokott terjedelem és mélység még bőven belefér a "Hifiről általában" tematikába. Én a magam részéről bíztatni tudom a kollégákat, hogy ilyenekről is beszéljünk, már csak azért is, mert a topik előnyére válik, ha a tagságnak vannak olyan tagjai, akik affinitást (és tudást-tapasztalatot) mutatnak a sajátkezűleges kísérletezés irányába. Ahogy bajnokpityu megjegyezte, ez egy egy érdekes színfolt itt, hozzáteszem, véleményem szerint fontos színfolt, mert a DIY-nak rengeteg haszna van-lehet a "Hifiről általában"-ra, például azáltal is, hogy aki maga is csinálja vagy éppen csak olvassa a DIY beszámolókat, a gyári készülékekre-márkákra is más, tudatosabb, "hifiközelibb" szemmel (szemlélettel) fog tekinteni. A naivitás ellen persze érdemes felszólalni a DIY terén is.(#35417) andorra Ez majd attól függ, hogy ki milyen gyorsan olvas. A "zemberek" általában jóval gyorsabban olvasnak, mint ahogy írnak, tehát ha mi ketten blattidával egy hét alat megírjuk, akkor a végigolvasásához egy embernek két-három nap bizonyára elég lesz. Ha többen olvassák egyszerre, akkor akár hamarabb is végezhetnek... Eeeeeeeeeeeee...
(#35419) trufa12 Hifi pangás is van, általános válság is van.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
andorra #35416 üzenetére
Ugye azért baj,ha azért van néhány ember,akiket DIY projekt jobban érdekel, mint a reklám?
Valamint azért ne csak a csatáról szóljon már ez a hifitopic, ha a tápkábel-placebosok süketelhetnek, akkor szintén érdekesebb színfolt ez, mint a pártatlan veszekedés.Ribi: küldd el akkor priviben,szivesen megnézem
-
törölt tag
válasz
andorra #35413 üzenetére
Egyébként, visszafordítva viccedet az eredeti komoly értelmébe, én éppen azt szeretném, ha a hifi-audiofília "láthatatlan alkotmánya", mint normatív értékrendszer benne tudna lenni a szövegében.
Az írásra való jelentkezési időszak múlt hétvégi lezárulásával egyébként tegnap óta már folynak a munkálatok a népes szerzőgárda által (blattida és én), kb. egy hét múlva várható a munkaszöveg közreadása, amelyet a fórum széles nyilvánossága véleményezhet. -
törölt tag
válasz
andorra #35401 üzenetére
Elintéztem, hogy bekerüljön az alkotmány preambulumába első kiegészítésként, visszamenőleges hatállyal. Az alkotmány asztalain majd külön mellékletként kell elhelyezni a díszkiadását, valamint Ópusztaszeren, Pusztavacson, a Parlamentben a korona mellett és a Nemzeti Múzeumban a koronázási palást mellett lesz elhelyezve egy-egy, a hátsó borítóján mongolfolttal ellátott dísz-díszpéldánya a Nemzeti Együttműködést szimbolizálandó.
(#35410) Ribi Jó lesz ez így is.
-
törölt tag
válasz
andorra #35391 üzenetére
Nem értek egyet. Persze, a DIY hobbiszintű részleteinek tárgyalásához valóban ott van a saját topikja, de szőrmentén eddig is szóba kerültek itt DIY ügyek, és szerintem egy bizonyos arányig ez fontos is, ebben a topikban is. Elharapódzni úgysem fog a téma itt, de eddig is volt róla szó, kb. illendő arányban - lásd erősítők, DAC-ok, hangdobozok... Szerintem jót tesz, és fontos ez az általános hifis topiknak, akkor is, ha van saját topikja. Azt hiszem, te túlzottan "sufniellenes" vagy hifi ügyben (is?).
-
perempe
veterán
válasz
andorra #35330 üzenetére
a diyaudio.hu fórumon a Goodmans tulaj írta, hogy aki hallotta az ő hangfalát, nem akar hagyományos hifi cuccot hallgatni többet. szerintem a dinamika a kulcs. nekem egy bevált, dinamikus hangfal kell, és a 4π ilyen. és én nem az ősrégi Goodmans hangszórókat fogom megvenni, mert megfizethető áron hozzá tudok jutni a 4π hangszóróihoz. pár héten belül meg fogom hallgatni a jbl/b&c hangszórókkal szerelt változatot, de nélküle is tudom, hogy kb. mire számíthatok.
-
perempe
veterán
válasz
andorra #35272 üzenetére
a kész hangfalak is megrendelhetőek, a tervezőjük, Wayne Parham szerint ezek az első jól megtervezett tölcséres hangfalak. bővebben erről a weblapján lehet olvasni, π Speaker Whitepaper[link]. hasznos olvasmány, én átrágtam magam rajta. átfutni mindenképp érdemes, mert bemutatja a tölcséres hangfalak fejlődését. 2000 körül nem sok ilyen volt, most rengeteg hasonlót lehet kapni, ami ennek a koppintása vagy továbbfejlesztése. talán ezek a legdivatosabbak mostanában. Avantgarde és társai...
a 4π $1000-ról indul Eminence hangszórókkal:
[link] -
törölt tag
válasz
andorra #35283 üzenetére
Kammerer jól gondolja, hogy Hofi után szabadon. Bár, ha nem ismerném Hofi eme szösszenetét, akkor is tudom, hogy Pucsini a helyes kiejtés, mindenfajta nyelvészkedés nélkül. Jártam iskolába, ahol ezt megtanították. Ha nem jártam volna iskolába, akkor meg a klasszik fm-től (mint első számú média számomra) biztosan ragadt volna rám ennyi.
Azt a tanácsod meg megfogadom, hogy hangsugárzót csak összepróbálás, meghallgatás után fogok vásárolni.
-
Slownz
senior tag
válasz
andorra #35290 üzenetére
Nem cseréről lenne szó, hanem most hozzá tudnék jutni olyan áron a HK620-hoz, mint amennyiért anno a 610-et vettem. (És akkor nyilván utána eladnám a 610-et, remélhetőleg annyiért amennyiért vettem.)
Csupán nem tudom, hogy mennyi a difi közöttük, érdemes-e bajlódni ezzel? Egyébként az enyém kicsit karcos, míg ez nagyon szép állapotban lenne, ráadásul a 620 már távirányítós is.
-
eclipse006
őstag
válasz
andorra #35280 üzenetére
Sőt ! A klasszikus zenéhez kellenek inkább a jó mélyek, ott ugyanis sokkal erőtlenebbek, gyenge rendszereken egyszerűen elvesznek. Elekronikus zenében forszírozottak, erősek és minden rendszerben marad belőlük valamennyi, még a gyengébbeken is.
Ez bizony tényleg így van, ennél jobban meg sem lehetett volna fogalmazni. Tapasztaltam is számtalanszor, amikor nem volt lehetőség összeraknom a rendszerem, rákényszerültem egy gyengébb összeállításra, ahol a dobozok kisebbek voltak minden szempontból. Elektronikus zenénél még csak-csak voltak mélyek, de klasszikusnál teljesen erőtlenné váltak.
-
törölt tag
válasz
andorra #35280 üzenetére
Persze ebben is van igazság, de azért az is érhető, ha a "tuc-tuc" hallgató ember is azt várja el, hogy az a "tuc-tuc" otthon is éppen olyan forszírozott és erős és ablakrezegtető legyen, mint amilyennek a stúdióban megálmodták. Én is szeretem, ha a Massive Attack vagy a Tricky vagy a Goldie vagy a Prodigy vagy a Portishead vagy a Chemical Brothers és társaik "tuc-tuc-ja" úgy üt, ahogy azt a stúdióban megálmodták. De az is igaz, hogy a Beethovennek, a Stokowskinak, az akárkinek (hogy a barokk concertók continuójáról ne is beszéljünk) éppúgy szüksége van a "tuc-tuc-ra".
(#35283) andorra A Pukkini az Hofi Géza paródiája, éppen azokkal szemben, akik eltévesztik, de meunier (és kammerer) nem azok közé tartozik...
-
törölt tag
válasz
andorra #35209 üzenetére
Kábelka nem volt hozzá.
Tamoo: hát, látod, így megy ez faluhelyen, gombhoz szabjuk a kabátot!
blattida: nagyjából egy kilóm lenne, max. + 25E, na nem kábelra, hanem hangfalra.
Amúgy, mot nézegetem a fiókomban, hogy vann benne 2 fölösleges pc-s tápkábel, valamelyik csak bele illik. -
Tamoo
nagyúr
válasz
andorra #35212 üzenetére
Be-be néztem csak RO (gyengébbek kedvéért "ReadOnly"
) módban.
Ha már értelmeset nem tudok hozzászólni inkább nem írok semmit. Bár most újra kivételt tettem.
(#35211) blattida: Ha az állatos nekem szólt, most nem gyűjtök semmilyen állatra.
többnyire mostanában fejhallgatóztam. Abba legalább nem zavar be a szobaakusztika. Hifi-hez akkor nyúlok legközelebb ha lesz annyi fölös pénzem, hogy mindent kompletten cseréljek.
-
djsensore
tag
válasz
andorra #35168 üzenetére
Profi nem vagyok, de lelkes újonc!!! Tanulok tőletek, és fejlesztem a rendszerem, ma lecseréltem a hangfalkábeleimet is a kácsából KCE T40 es kábelekre.
Viszont ahogy Razor is mondta az apple ezekre több energiát fordít, így gondolom az iPhone 4S ben lévő hangfelelős is jobb minőségü.. De én még mindig azon a gondolkodásmódon vagyok hogy tuti jobb a jacknél a 30pines dockja. Vagy nem. De az egyik a 3 közül biztos
Valóban jó egyébként a jackből is csak kiváncsi vagyok hogy alulról mit bírna, illetve appletvre vagy mas eszkozre streamelve mit tudna. A laptop mar kicsit kezd kenyelmetlen lenni
-
válasz
andorra #35157 üzenetére
Hali!
Köszi az infókat!
Nos az a helyzet, hogy jelenleg egy új hangkártyára nincs pénzem.
Arról nem is beszélve, hogy tulajdonképpen az én szerény kis igényeimnek tökéletesen megfelel az integrált Realtek hangkártya. Soha semmi bajom nem volt eddig sem vele. Mind a filmek alatt mind a játékok alatt teljesen jó térhangzást produkált és minőségre nekem is megfelelt.
"Bármilyen alaplapi hangkártya ellenjavallott, az analóg bemeneten produkált magas zajszint miatt. Behallatszik, higgyétek el!" >>> Én is tapasztaltam, hogy a régi kábellel volt egy alap kis sistergő hang. Nem volt hangos és engem nem zavart, mert csak akkor hallottam, ha épp nem jött "semmi hang" a hangszórón csak be volt kapcsolva. Ha már hallgattam valami filmet vagy zenét vagy játékot, akkor az már bőven elnyomta az alap sistergést, de tény, hogy hallottam én is és a mostani optikai kábellel nincs ilyen.
Tehát akkor, ha jól értem, hiába van az alaplapomon ilyen bemenet, mert Optikai kábelen nem támogatja az 5.1-et? Ugye mint mondtam, nekem eddig teljesen jól működött a 3db Jack dugóval minden amit én akartam használni, csak kábeltöréses lett a kábel és emiatt vettem új kábelt ez meg így akkor nem bírja.
A Z-5500 az már legalább 3 éve megvan nekem és az alaplap is. Szóval azóta használom együtt jack-el, csak utóbbi időben kezdte el egyre sűrűbben produkálni a hibát.Hangkártyával az a bajom, hogy most pár 1000 Ft-ot még rá tudtam szánni erre az új kábelre, de ennél többet nem szívesen költenék már erre a hang témára, mert az integrált is jó volt nekem arra amire kellett. Sajnos kell a pénz a számlákra is és ha mégis szaporodna annyi, hogy jusson a gépre, akkor szívesebben vennék egy új processzort.
De ha egyszer rászánnám magam, hogy vásároljak hangkarit, akkor nem szeretnék gagyikát venni, hanem inkább egy olyat ami jó minőségű és több évre letudhatom ezt a hangkártya kérdést ezzel akkor. (Még soha nem volt hangkártyám amióta gépem van 14 éve mindig integrálttal toltam és elég volt, de már többször is gondolkoztam hangkártyán az évek alatt, csak mindig új proci vagy új VGA lett belőle inkább
)
-
ozzy711
őstag
válasz
andorra #35157 üzenetére
"Bármilyen alaplapi hangkártya ellenjavallott, az analóg bemeneten produkált magas zajszint miatt. Behallatszik, higgyétek el!"
Nem az analóg kimeneti zajszintre gondolt(ál)? A bemeneten milyen zaj van ( egyáltalán hol a bemenete, dac-ként használva netán? ) ?Egyébként, ha hangkártya akkor Asus, de ez egy szubjektív vélemény természetesen.
-
törölt tag
válasz
andorra #35131 üzenetére
Na ja, már minden topiknak írtam egyet passzióból, és utólag mindenhol próbálok találni egy-két embert, aki látszólag felkér rá.
Úgy látom ma nagyon tartalmas napja van a topiknak, mindenki indiánt játszik: "Off, én beszéltem".
(#35132) M_AND_Ms A malter nem fogja, de megszólaltathatod vele a Kőmíves Kelemen balladáját. Az úgyis passzol a budapesti járdalapfektetési színvonalhoz: "Amit raktak délre, felomlott estére..."
-
Iomega
addikt
válasz
andorra #35119 üzenetére
"E-bayen vásárolok például, azt szoktam csinálni, hogy nem fizetek semmit előre, fél évig használom, majd ha meg vagyok vele elégedve, a felét átutalom."
Viccnek szántad, de nem tudok nevetni rajta.
Olyan hirdetőtől, ahol nem lehet ellenőrizni az eladó megbízhatóságát, inkább nem rendelek. Azt csak személyesen, ahol adom a vételárat, és rögtön kapom a terméket.
Nagyon sokan vásárolnak pl. Apród.hu-ról, akár innen a PH-ról, és az ehhez hasonló oldalakról, sokan meggondolatlanul utalják előre a pénzt, utána meg fel vannak háborodva, ha átverik Őket. Csak egy fényképnek, illetve egy hirdetési szövegnek nem hiszek. Sajnos nagyon sok a hamis hirdető, és pont az olyan áldozatokra várnak, akik aztán jóhiszeműen beugranak egy olyan hirdetésbe, ahol majd futhatnak a pénzük után.Pont a napokban volt egy hirdetés, egy erősítőt árultak, éppen amilyet keresek.
Jófogás.hu-n volt.
Írtam a hirdetőnek, érdeklődve a termék felől, mire írta, hogy megvan még, és sikerült is egy árban megalkudni.
A hirdető rögtön írta, hogy utalhatom a pénzt, majd küldi az erősítőt. Válaszul javasoltam, hogy előre elküldöm a postadíjat, majd utánvétkor fizetem az erőlködőt, na azóta sem jött válasz. Szerintem az az erősítő nem érkezett volna meg. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
andorra #35034 üzenetére
Egyébként most van egy kis időm ténylegesen komolyan válaszolni a "nem elegáns átmenni a másik térfélre" véleményedre. Az volt ugyebár a mondandód lényege, hogy nem elegáns nekem (illetve nekünk audiofil-hifistáknak) elektrotechnikai fejtegetésekbe bonyolódnom (bonyolódnunk) itt a topikban, hanem illőbb ezt a terepet meghagyni a kiváló elektromérnökeink számára. Úgy vettem, hogy ez nem a duplafenekű, ironikus hozzászólásaid közé tartozik, hanem komolyan mondtad, és a gondolat persze helyén is való, csakhogy én általában éppen az elegancia szándékával szoktam itt elektrotechnikai fejtegetésekbe bonyolódni. Úgy mondanám, hogy ezzel "rendelkezésre állni" akarok a vitapartner számára, mondhatni felveszem az elém (elénk) dobott kesztyűt, de nem azért, hogy párbajozzak, hanem hogy "rendelkezésre álljak". Általában olyankor szokott ez megtörténni, amikor én vagy valaki más "audiofil" fórumtárs mond valami olyan "audiofiles" dolgot, ami az "audiofil" körökben magától értetődőnek számít, azonban elektromérnökeink egy része számára elfogadhatatlan az adott dolog létezése az ő fizikai-elektronikai tudásuk alapján. Ekkor én néha meg szoktam próbálni az audiofil szemléletet-tapasztalatot belevinni az "iskolás" elektronikába, azaz megpróbálok olyan ötletekkel előállni, amelyek esetleg fizikai magyarázatul szolgálhatnak az adott, audiofilek által régóta megtapasztalt, de az iskolai elektronika (vagy annak bizonyos tanárai) által eretnekségnek minősülő jelenségekre - sosem vitatkozom, nem akarok meggyőzni, hanem a megértéshez kívánok "rendelkezésre állni". (Teszem azt annak alapján, hogy viszonylag művelt-tanult vagyok az elektronikában.) Meg lehet figyelni, hogy ezt az "ötletelést"-magyarázatkeresést ismeretterjesztő szintű nyelvezettel teszem, hogy mindenki értse, aki akarja - az most mindegy hogy nem mindenki szokta érteni akarni (illetve hogy a nem érteni akarók nem az elektromérnökeink, hanem a "hittérítőink" közül szoktak kikerülni, az elektromérnökökkel általában el tudunk polemizálni, általában értelmesen). Azt hiszem (remélem) sose szóltam még bele olyan vitába, amikor kiváló elektromérnökeink itt a topikban egymást dobálják különféle képletekkel, mert egymással sem tudnak dűlőre jutni, hogy az adott jelenségre, készülékműködési formára melyik "iskolai" képlet a használandó. Ilyenkor csakis kívülről figyelem a küzdelmet, sose szólok bele, mondhatni hagyom őket a saját terepükön zavartalanul. Lásd éppen a mostani példát is a hangdobozok-erősítők impedancia és egyéb viszonyairól: én csak az "ismeretterjesztő" határig megyek el, nem veszek részt a "képletdobálásban", meghagyom a terepet.
-
nebulo5
senior tag
válasz
andorra #35019 üzenetére
"Ez startégiai kérdés, nehezen tanítható, a tapasztalat itt többet ér. (Szerintem aki még megteheti, inkább titkolja, hogy villamosmérnök.) "
Hát igen... Van 2 ismerősöm/barátom, aki szintén villamosmérnök! Ha nem is ebben a "sarkosított" formában, de már nekik is mondtam ezt, mert kiprovokálták belőlem!
-
Ribi
nagyúr
válasz
andorra #34830 üzenetére
A hangfal / hangdoboz nem a hifi "társadalom" sajátja.
Így terjedt el, nem tudom mit kell ezen kiakadni. Ha úgyis volt már ez a vita, akkor pont ti mi a szarnak szajkózzátok továbbAnnyira szeretem, hogy a hifisek szeretik magukat külön állatfajként kezeltetni, hogy igenis legyenek megkülönböztetve...
Te tudod mi a különbség használd úgy, de nem kell belekötni a másikba emiatt. Majd küldj 1 emailt googlinak, hogy töröljenek minden hangdoboz képet a hangfallal kapcsolatban. -
dudika10
veterán
válasz
andorra #34726 üzenetére
Kutya nem szólna bele a dolgotokba, ha nem kerülnének elő olyan hatalmas baromságok, amik kigáncsolják, a földön megrugdossák majd lepisálják a fizikát, a matematikát, a biológiát vagy a kémiát.
Tudod az a probléma, hogy egy olyan embernek, akinek minden második mondata ökörség, de váltig állítja, hogy ért a témához, hiszen csak meg kell nézni és tényleg így van, bárki tapasztalhatja, azt se hiszem el, amit kérdez.
-
törölt tag
válasz
andorra #34719 üzenetére
Hát, igen. Most legalább estig nem leszek, úgyhogy legalább addig szabad a pálya.
(De komolyra fordítva a szót: mi a teendő akkor, ha netán én is egy kiváló elektromérnök vagyok?Most jól hallom a felzúgó tömeget és gúnyos röhögést, pfújolást a bal oldali páholysorból...)
Más, bárkinek:
Egyébként, csak úgy további túlbuzgóskodásképpen idézem a "90 fokos fázis" témájának kiinduló mondatait tőlem. A szöveg "minden cseppje kincs", lásd például szándékosan a csatlakozások polaritáshelyességéről beszéltem, utaltam rá, hogy ezek a megfogalmazások amolyan hifis szokások, utaltam rá, hogy ezek csak metaforák, de az abszolút és a 180 fokos fázis akár tudományos szakkifejezésként is megfelelnek, utaltam rá, hogy ha csak az egyik csatorna valamely csatlakozása fordított polaritású, az ugyebár egyértelműen fázishibaként jelentkezik a sztereó rendszerben, ezt a jelenséget nevezhetjük az alant látható (90, 270...) neveken is, megkülönböztetésképpen az abszolút és a (nem egyértelműen fázishibának minősülő) 180 fokos fázistól, stb. stb. - a szövegem minden szava fontos és alkalmas. Szerintem egyértelműen érthető volt már ebben a szövegben is, hogy mit miért írok, nem volt mibe belekötni, - függetlenül attól, hogy megfelelő helyen még egy röhögő emotikont is elhelyeztem, külön az esetleg elemelkedni kicsit sem képes elektromérnökök számára (ha netán vannak ilyenek). Idézet tehát tőlem, ez volt az első megnyilatkozásom a témában tegnap, Deadzone-nak írtam, kérdésére válaszolva, (#34692) kammerer-ben:"Például a hangdobozos példádnál, vagy blattida erősítőfokozatos példájánál maradva, ha minden csatlakozás polaritáshelyesen van bekötve, akkor "abszolút" fázisról szokás beszélni a hifiben, ha mindkét csatorna polaritása egyformán megfordul valahol, akkor szokás "180 fokos" fázisról beszélni, - ezek afféle metaforák, de érzékletesek, akár tudományos terminus technikus-ként is megfelelnek. Ha csak az egyik csatorna polaritása fordul meg valahol, akkor az ugyebár egyértelműen fázishibaként jelentkezik a sztereó rendszerben, ezt nevezhetjük 90 fokos vagy -90 fokos (de akár 270 vagy -270 fokos
) fázisnak, az ilyesminek a hangja durván különbözik az abszolút fázisétól (és a "180 fokos" fázisétól is)."
Aki akarja, érti.
Most legalább egy napig nem leszek, úgyhogy bizonyára nyugalom lesz.
-
vodkaboy22
addikt
válasz
andorra #34642 üzenetére
A hifi eszközök is elég egzakt módon mérhetők és értelmes mérnöki felfogással árral egyenesen javulnak a tulajdonságok, de sajnos ennél a hobbinál nagyon sok olyan kevésbé hozzáértő is szót emel akiknek se mérnőki se zenész tudásuk nincsen mégis "baromi nagy különbségeket" hallanak két fél méteres tápkábel között, úgy , hogy lehet kétszer se hallottak élőben zongorát...
Nem akartam senkire se ráhúzni ezt, de mégis sok ilyen hifista van. És ez egy csillagász hobbiban vagy fotós hobbiban ilyen erősen nincs jelen! (Tudom DSLR-el fotózok egy ideje és van pár komoly ismerősőm akik elismerten űzik ezt a "sportot".)Szerintem ezzel a hobbival az a baj (én is szeretem ezt a hobbit, de semmi sem tökéletes), hogy a marketing és a laikus emberek véleménye túl erősen hatnak rá, úgy hogy ha egy mérnők aki lehet naprakész a témában (én nem vagyok, csupán az alapok és a tudományos részek amiket ismerek) megszólal akkor biztos bot füle van és nem mond helyes dolgot...
-
kavics325i
őstag
válasz
andorra #34049 üzenetére
Nem a komponensek hangzásbeli különbségével van a baj. Hanem azzal, hogy az eredeti hanghoz nem lehet tudni melyik hasonlít legjobban. Mert két hegedű sem ugyanúgy szól nem, hogy a többi. És azért a világ összes hangszerének a hangját ismerni az nem kis teljesítmény. Fejből tudni, hogy az, hogy szól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- EAFC 25
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- N€T0X|N: Stellar Blade után
- Xbox Series X|S
- iPhone topik
- Automata kávégépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO Ideapad Gaming 3 notebook - i5 11320H 16GB DDR4 256GB+1TB SSD GTX 1650 4GB WIN11
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! LG 32GR93U-B 144Hz 4K UHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest