-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #38802 üzenetére
Nem.
-
szakibá...
senior tag
válasz
cintula187 #36172 üzenetére
Gyönyörűen pattog az LP.
Azért az egészségi állapota nem OK, a bőrtapaszokból és véraláfutásokból ítélve. Az ilyen hálózati kábelek láttán mindíg az jut eszembe, hogy vajon mi van a konnektor mögött a falban? Az is zavar, hogy mindíg ilyen vánnyadt nyekergésekkel demóznak, semmilyen kiállításon nem hallottam még egy tisztességes nagyzenekart párszáz fős kórussal, tuttiban. -
t-bali3
senior tag
válasz
cintula187 #36143 üzenetére
Szükséged van Usb bementre? Ha nem akkor ez olcsóbban kijön.
-
törölt tag
válasz
Attól még nem off, mert van saját topikja.
"Szerintetek minek vagy több értelme?..." Először is kissé árnyaltabb kérdésfelvetésnek. (Hova, mihez, miért, mire, kivel, anyja neve...)
Több mint kétszeres árkülönbséget nehéz összehasonlítani. Egyébként a Pro-Ject-et is megkapod itthon, kb. ugyanannyiért, minek külföldről rendelni?
A CA-t és a Pro-Ject-et hallgattam már. Szerintem a CA jobban megéri a (több mint kétszeres) árát, én nagyra tartom, de kolléga itt éppen nemrég inkább átlagosnak tartotta. A Pro-Ject-et egy kicsit túlárazottnak gondolom, mint általában a Pro-Ject elektronikákat, de baj nincs vele, csak semmi különös erénye sincs.
Az Audioengine-t ugyebár még nem hallottam, a beltartalma legalábbis komolyabb, mint a vele azonos árú Pro-Ject-é, ami persze nem sokat jelent, az általam látott tesztek alapján a hangjuk kb. egy szinten lehet - de ez ugyebár csak okoskodás.
Nézzél HiVox Lupust is. Na meg ott van a sok "DIY"...
-
krichd1
addikt
válasz
DACos topikban is érdemes érdeklődni.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
cintula187 #35758 üzenetére
5e-ből kijött volna neki a gariztatás oda-vissza szállítással, nem értem miért volt rá "lusta".
Bár ha úgy is el akarta adni és a pénz nem számít ....akkor alkudj még belőle!
-
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #35751 üzenetére
Ilyenkor felmerül a kérdés, ekkora értékű cuccnál miért nem az eladó vitte el gariztatni?
Van olyan,h nincs rá idő, meg drága a javítás, de csak annyit adnék igy érte,amit a maradék funkció ér. -
bajnokpityu
félisten
válasz
cintula187 #35738 üzenetére
A 356os nád egy egész jo hangú erősítő.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #35630 üzenetére
Az adott, rücskös-kitüremkedéses kőfal-féleség a legkomolyabb eredményt a hallgatói pozíció mögött érné el, ahogy szakibá is írja. A két hangdoboz között lenne a legnagyobb hatása egy basszuscsapdának, ha oda ilyesmit tennél, az önmagában is rengeteget segítene, hogy a mélyhangok ne vesszenek el az interferenciákban, további ilyen basszuscsapdákat leginkább a szoba éleinél (a plafonon is), másodsorban a sík falfelületek mentén is érdemes elhelyezni, kinek hány ilyen darabra telik, de úgy a legjobbak ezek, ha egyúttal szivacsos töltésűek és szivacsos-szövetes borításúak, hogy a közép- és magashangok visszaverődéseit is csillapítsák. Az is jó persze, ha a falak minél nagyobb része elnyelő réteggel van borítva (perzsaszőnyeg, bársonyfüggöny, könyvespolcok, tojástartó dobozok, diffundáláshoz rücskös kőborítás, bútorok...). Az a nyolc méteres falhosszúság óriási előny, jelentősen megkönnyíti, hogy a hallgatói pozícióba minél kevesebb visszaverődés jusson.
-
Deadzone41
őstag
válasz
cintula187 #35622 üzenetére
szobaakusztikában miután megvan a hangfalaink és a hallgató pozíció megfelelő elhelyezése, a visszaverődési pontokkal érdemes foglalkozni. a visszaverődési pontokat aszerint különböztetjük meg, hogy a hangok hány helyről pattannak vissza, mire elérik a fülünket. [link]. a hangkeltő eszközök jellemzően előre felé sugározzák a hangokat, ezért a mögöttük lévő fallal ráérünk utoljára foglalkozni. a hangfalak mögötti részt szerintem tök felesleges akusztikai szempontból beburkolni, a hangfalak közti rész számít, mert az ugye visszaverődési pont. viszont az elé meg berakod a tv-t, így a hangok a tv képernyőjéről fognak visszaverődni, nem az amögött lévő falról. a tv elé érdemes mobil diffúzort tenni ahhogy Dorian mondja, esetleg hangelnyelőt.
ez elég pongyola lett, de remélem azért érthető
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #35622 üzenetére
Hang szempontjából az ér valamit, ha a hangfalak mögötti falat burkolod. A TV mögött tökmindegy. Hang szempontjából az számítana nagyobb mértékben, ha a tévé ELÉ tennél mobil diffúzor elemet zenehallgatásnál.
-
Deadzone41
őstag
válasz
cintula187 #35613 üzenetére
egy szűk frekitartományban diffúz lesz, ami javíthatná a tér mélységét, de mivel beraksz elé egy tv-t, szerintem sok hatása nem lesz.
-
szakibá...
senior tag
válasz
cintula187 #35616 üzenetére
Nem használ, sőt! Az a jó, ha a hangszórók felől csak azok hangja jön, egyéb reflexiók elkenik a hangképet. De nem értem, a TV volna a hangfal, amit említettél? Akkor mindegy.
-
Dorian
félisten
válasz
cintula187 #35613 üzenetére
Használ. De messze nem olyan mértékben, hogy csak ezért érdemes legyen ilyen burkolatot csinálni.
-
blattida
nagyúr
válasz
cintula187 #35546 üzenetére
Újonnan is találni jobbat, de miért ragaszkodsz az újhoz?
Például Hivox Lupus vagy ennek egy továbbfejlesztett, csöves változata, viszont ez már nem hivox, hanem ez, ha nem zárkózol el a csövesektől, akkor érdemes lenne meghallgatni, mert ez egy kicsit más világ!
-
Deadzone41
őstag
válasz
cintula187 #35520 üzenetére
ha nem tudod 90 fokkal elforgatni az egész elrendezést, akkor szerintem inkább fejhallgatózz. ha el tudod, akkor vagy a hátsó faltól ülj a szoba hosszának 38%-ára, vagy az elsőtől, ha közeltérből akarod hallgatni. ez nem szentírás, kis mértékben el lehet tőle térni. a dobozok helyét is ki kell kísérletezni, de fél méternél azok se legyenek közelebb a falhoz.
-
krichd1
addikt
válasz
cintula187 #35532 üzenetére
DAC Magicet bottal se piszkáld, pocsék DAC.
-
blattida
nagyúr
válasz
cintula187 #35539 üzenetére
Ő az.
-
blattida
nagyúr
válasz
cintula187 #35537 üzenetére
Miért nem veszed meg például tamoo hivox myotis-át, abban van dac is, jól is szó, spórolnál is.
-
blattida
nagyúr
válasz
cintula187 #35525 üzenetére
Akkor el kellene döntened, hogy mit akarsz.
Vagy tovább építed a HM vonalat vagy átállsz sztereóra, de mindenképp döntened kellene, hogy ezeken belül is milyen úton mennél, nagyon pénzfüggő ugyanis.
Egy jó hálózati médialejátszó (ami a hifiben is járható út) és/vagy cd lejátszó+dac+erősítő használtan sokkal olcsóbban megúszható, mint újonnan vételezve.
-
eclipse006
őstag
válasz
cintula187 #35532 üzenetére
Ezt kerestem egyébként, először ezt akartam ajánlani!!
Ha nem szempont az, hogy legyen rajta fejhallgató kimenet akkor jó alternatíva!
-
eclipse006
őstag
válasz
cintula187 #35530 üzenetére
Pl. Cambridge Audio Dac Magic, Nem tudom, hogy van-e még náluk.
-
eclipse006
őstag
válasz
Szerintem ennyiért sokkal jobb alternatívák is akadnak. Ezt amúgy is inkább fejhallgatókhoz ajánlják.
-
andorra
őstag
válasz
Járható út, de nem nálunk, a hifi topikban. (Kivéve, természetesen: DDL OFF-Szamiszdat-Rovatában :-))) )
-
mp54
senior tag
válasz
cintula187 #35522 üzenetére
Az a 8 m nagyon csábító...Szerintem is egy rövid oldalra kellene tenni a cuccot. Valahol olvastam, hogy a hangzásnak jót tesz, ha a hangdobozok messze vannak a hátsó faltól és a hallgatói pozíció szintén (a mögötte lévőtől)...Tedd az ablak elé, de 1-2 m-re! Ki tudnád használni a kettő közötti teret...?
-
contaxg
veterán
válasz
cintula187 #35522 üzenetére
Hát akkor a PC goes to Hollywood lesz a megoldás!
-
andorra
őstag
válasz
Fontos lett volna bejelölnöd, hogy hol vannak az ablakok. Természetesen, ha az a két kis kocka a handobozok képzeletbeli helye, akkor azok nem jó helyre vannak rajzolva, mert a köztük lévő távolság nem megfelelő.
Ha messze van a PC, akkor jó megoldás lehet olyan erősítőt beszerezni az ajánlott márkák közül, amelynek van hálózati inetrfésze és akkor UTP kábellel összeköthető a routerrel, ilyen hosszban is, probléma mentesen. Akkor, külön DAC sem kell. -
contaxg
veterán
válasz
A rövidebbik oldalra kellene tenni a cuccot.
Az USB max 2 méter legyen inkább
-
andorra
őstag
válasz
cintula187 #35466 üzenetére
...lehet így is álmodta meg a hangmérnök azt a tracket.
Ezért is érdemes tesztelni, elsősorban (lehetőleg, már jól ismert) klasszikus zenén.
Ozzy: 35474
Ezt meg sem hallottam.... -
ozzy711
őstag
válasz
cintula187 #35470 üzenetére
Értem. Én elsődlegesen az rca-t preferálom, de kell egy jó minőségű ( megfelelően árnyékolt ) összekötő kábel hozzá.
Amennyiben nincs rca, úgy nyugodtan az "A" kimenetről vezesd ki a jelet. A "B"-nek itt nincs jelentősége. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Bass-t nem növelünk. Valamire való erősítőn nem is kellene hogy legyenek ilyen és "hasonló" potméterek. Hangerőszabályzó, bemenetválasztó, bekapcsológomb. Ennyi kell!
-
ozzy711
őstag
válasz
Azt nem tudom, hogy melyik "ága", de az aktuálisan használt ( amit jelenleg hallgatsz ) hangsugárzó kimenetét használd, az szerintem jobb, de elviekben a másik is ugyanaz ( bár a konkrét készüléket nem ismerem ).
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
párfordulás --> pálfordulás (A kifejezés eredete)
-
ozzy711
őstag
válasz
cintula187 #35464 üzenetére
Pontosan így van! A legtöbb aktív szubnak van rca ( vonalszintű )és banándugós ( hangszóró kimenetre csatlakoztatható ) bemenete is. Csatlakoztatás tetszés szerint.
-
törölt tag
válasz
cintula187 #35429 üzenetére
Ha nem jutna 326 a BX2-nek, éppenséggel "elég" lenne a 316 is, ki tudná szolgálni, szépen is szólnának együtt, arányos is lenne a rendszer. Nincs nagyon-nagy minőségi különbség a 326 és a 316 között, persze a nagyobb azért jobb lenne, bár a kisebbiknek valamelyest ideálisabb a tónusa a BX2-höz. Ha NAD 316 (vagy 326) adódna a bx2 mellé, akkor én nem is nagyon keresnék másfajtát, ha mégis, akkor az alsóbb árkategóriában inkább meleg hangú Marantzot, de egy olyannal kicsit ványadtabb is lenne a hang, úgyhogy legjobban körülbelül éppen a NAD (esetleg Proton) illene szerintem a BX2 mellé ebben az árkategóriában. Illetve bizonyos Rotelek (RA-02, -04...).
(#35430) RazorGTR1 Inkább fiatalabbat. A konstrukciója és a hangja is már kissé elavult, túlhaladott - amellett, hogy túl drága is a korához képest. A vaterás hirdetése tenyérbemászó. Egyébként is, a felsorolt márkaajánlataim közül a Wharfedale-t kell a legóvatosabban kezelni, a minőséget és ár-érték arányt tekintve annak a legvegyesebb a típuskínálata azon márkák közül.
(#35428) baluka26 Itt? Nem értem a kérdésedet (okát, célját). Mit kellene rajta magyarázni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest