- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53692 üzenetére
No igen, szerintem ez a legszomorúbb a dologban. Ha olyan váltja efemer csepűrágásra, napi néphülyítésre a képességét, aki az igazmondásból is jól meglehetne, alkalmasint az utókorra is hagyva valamit. Mindez a kisebb baj, a nagyobb, hogy az országunkról állít ki bizonyítványt, amikor az Újévi Koncert patentet azzá lopja, amivé. Ki engedélyezte neki, hogy ő legyen a Budapesti Újévi Koncert?! MZ/X...
Andorra: Márka nincs itthon, ezennel a napi Mága megvolt.
Vagy hirdessünk Mágakupakgyűjtőkupakoló versenyt...
Egyébként emlékszem a szlogenpályázatra, a te szlogenedre is emlékszem, elnökként benne voltam a bírálóbizottságban, de nem a korrupcióval volt a baj, a te szlogened nyert volna, ha nem tévesztetted volna el a márkanevet (ééérted, Márka-nevet!). Mint utólag kiderítettem, te azt hitted, hogy márgából készül az ital, és a márkanév is Márga, na most mindehhez hozzájárult, hogy lefelejtetted a r betűt, így lett végül a pályázatodban Mága - de azt meg akkor még senkise tudta, hogy micsoda, így a pályázatodat iktattuk a megoldatlan ügyek fiókjába (értsd szemétkosár). Hajh, pedig micsoda frappáns szlogen volt, máig emlékszem minden szavára:
"Itt a Mága, igya már ma, különféle ízekben, nem csak melegben, de csak hidegen, - mondhatnánk, ha nem tudnánk, hogy az még nagyon sok körülménytől függ, hogy Ön éppen melyik ízt milyen hőmérsékleten kívánja fogyasztani, ebben csak Ön tud dönteni, javasoljuk, próbálja végigízlelni az összes Mága-ízt mindenféle földrajzi helyen a Szaharától a Világűrig, mindenféle kiszerelésben, mindenféle külső és belső hőmérsékleten a nulla Kelvintől a száz folk celsiusig!"
Óh, áldott emlékű reklámszlogen! Annyira tetszett mindenkinek, hogy még az eltévesztett márkanév ellenére is elfogadtuk volna (az üdítőgyártó be is adta a cégbíróságra a névváltoztatási kérelmet), egy apróságon bukott meg: a száztagú bizottságban ötvenen ragaszkodtak volna ahhoz, hogy a szlogenbe legyen belefogalmazva, az ízlelési próbákat csakis triplavakteszt módszerrel szabad végezni, amikor is még a gyártósoron dolgozók szemét is be kell kötni, ne tudhassák, hogy éppen melyik verziót gyártják. A másik ötven bizottsági tag szerint azonban így már túl nyakatekertté, nehézkessé vált a szlogen, és a lét ötvenes tábor nem tudott megegyezni. Az elnök pedig csak nézegetett jobbra is balra is, várván a véleményeket, így a bizottsági tagok azt hitték, tagadólag ingatja a fejét. Hát, így történt. -
perempe
veterán
válasz
RetepNyaraB #53634 üzenetére
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53468 üzenetére
Levágtam, hogy mire gondolsz.
Nekem nem volt akkora szerencsém, de mégis úgy gondolom, hogy nem is jártam rosszul a cuccaimmal.
Mindent szinte fél áron kaptam meg, a vinyl pörgetőm meg majd harmad áron.
Lehet, hogy nem itt a helye, de az biztos, hogy az avx fórumát szívből tudom ajánlani mindenkinek. Az egy kész kincses bánya! -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53464 üzenetére
Nekem kicsit több volt az erősítő+hangsugárzó páros. Azt hiszem, csak az erőlködő volt 80 körül. De baromi szépen szól!
A csili-vili ledes vackokat meg szerintem is el kellene felejteni. Nagyjából a zenei értéke és a ledes felület fordított aránn van egymással. Miné több a led, annál vacakabb zenei téren a cucc. Bár, ez nem feltétlenül lehet igaz. -
vasi89
őstag
válasz
RetepNyaraB #53440 üzenetére
Nem találtam mikrohifi topicot vagy ami közelebb lenne ehhez
-
Leigazoka
tag
válasz
RetepNyaraB #53444 üzenetére
Én nem Blúúúúútusszal halgatom majd a zenét, hanem optikairól " QED REFERENCE QARTZ"
-
Leigazoka
tag
válasz
RetepNyaraB #53442 üzenetére
falbaverős????
-
válasz
RetepNyaraB #53440 üzenetére
-
Tendd
tag
válasz
RetepNyaraB #53416 üzenetére
Kicsit utánaolvastam és ellentmondást találtam. A fiio line out jack csatlakozóját miért ne lehetne a hangfal unbalanced rca bemenetére csatlakoztatni? Unbalanced vagy balanced csak azt jelenti, hogy egy vagy két vezetéken megy-e a jel ( zajszűrés nélküli vagy zajszűrős). Az rca alapból egyvezetékes. A jack stereo jel szét van bontva 2 mono rca jelre. Most nagy hülyeségeket írok?
-
Tendd
tag
válasz
RetepNyaraB #53411 üzenetére
Köszi! Akkor ebben az irányban keresgélek tovább. A viszonylag friss presonus eris e4.5-ről jókat írnak, kellemes árához képest. A megfelelő topikokba még bekukkantok mit ajánlanak.
A vezetékeket tekintve induljunk ki egy fiio e10k és presonus eris e4.5 párosból. Milyen kábelre lenne szükségem a kettő összekötéséhez, mert 2 ki illetve bemenetet látok? -
HelloTwinky
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #53413 üzenetére
Próbáltam azt a topicot, b*sznak válaszolni, és pont az lenne a célom hogy csak egy dolgot kelljen cipelni, és nagyon szeretnék rá bluetootht
-
Tendd
tag
válasz
RetepNyaraB #53409 üzenetére
Asztal bal és jobb sarkában vannak, felém néznek, durván 90 fokos szögben. Ezek a dacok elég vad árúnak tűnnek nekem elsőre
. Amiről olvastam és nagyon dícsérik, az a fiio e10k és itthon is beszerezhető. Feltételezem nem egy kategória, de azért rákérdezek mennyire éri meg az árát?
Stúdió monitorokat is nézegettem már. Azt szűrtem le, hogy igyekeznek nem színezni a zenét és a hibák jobban előjönnek. Zene hallgatásra ettől függetlenül teljes mértékig használható, illetve emlegetnek alapzajt? -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53377 üzenetére
Dízelfalván nincsen GoogleTranslatenyelv-tanfolyam?!
A fantáziadús Translate-izmusok mellett egy külön leiterjakab: a "Nyolc transzformátor alkalmazása..." persze tranzisztor akart lenni.Ez egy analóg sztereó erősítő kisfiam, a hangerőszabályzója relés-digitális, amely 80
huszárlépésben szabályoz. Ebben nincs DAC, az csak benned van a leírt szöveg megértése ellen. (Biztos Dízelfalvára is úgy jutottál ebadta kölke, hogy túl nagyot kerültél az iskola mellé, olvasás óráról.)A bal csatorna bemenetei a bal, a jobb csatornáé a jobboldalon. Mint ahogy, hiába vagy fiacskám kétbalkezes, a tíz ujjad sem az egyik oldaladon van, hanem szimmetrikusan elosztva 5-5 a két oldaladon. Meg a lábujjad is így rendeződik - optimális esetben. Élőlényen ez a szimmetria praktikus, erősítőn nem, de hifiileg jó - lehet mondani rá, hogy duál monó még a csatlakozókiosztása is.
Holnap kikérdezem az anyagot kölök.
Ranschburg, a gyógypedagógus
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #53377 üzenetére
Igen, pontosan így van páronként 4 analóg bemenete. Azért van minden számból egy a bal oldalon, egy a jobbon, csak nem írták oda hogy left-right. Azt ki kell találni.
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #53361 üzenetére
Ennyire azért nem írnak magyartalanul. DAC nincs benne, ez egy integrált erősítő és fejhallgató erősítő, analóg. Bemenetei ott vannak hátul megszámozva. Mit nem értesz ?
Precision 2-ről van teszt logouton, olvasd le, hátha tisztul a kép néhány dologban.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53357 üzenetére
Óvatosan az offhuszár kifejezéssel, idenéz valami politikus és azt hiszi, hogy offshore-t akartál írni...
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #53357 üzenetére
Már a konkrét tanácsadás nem divat.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53354 üzenetére
Főleg, hogy nincs is "A" házimozi topik, hehe...
-
válasz
RetepNyaraB #53354 üzenetére
"asszem túlreagáltam"
Igen, túl!
-
mp54
senior tag
válasz
RetepNyaraB #53243 üzenetére
2 tényleg kicsit kevés a bemenet,
Emotiva XDA volt már említve? Ott van bemenet bőven+táv is. -
Dave46
tag
válasz
RetepNyaraB #53253 üzenetére
Köszi!
Olvastam a kettős-kábelezéses eszmefuttatásokat fentebb, csak kicsit megkavart ez a LF-HF megjelölés a dobozon. A Cambridge kábelek minősége felől nem vagyok annyira meggyőződve, 2k ft/m áron adják. Ehhez képest meg az összes , amit korábban ajánlottak hozzá minimum 10k ft/m. Ismeri valaki ezeket, érdemes lecserélni?
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #53241 üzenetére
Erősítőnek Audio Analogue Bellini - Donizetti páros.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #53241 üzenetére
Ritka az a cucc aminek ennyi digitális bemenete van. Ha ebből lentebb adsz és szereted a Dunaudio-s cuccokat.... Hivox Myotis ? (Ha kevés a bemenet veszel még egy DAC-ot és az erősítő analóg bemenetére kötöd.
)
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #53208 üzenetére
Én csak takarítok...
Szerk Liszinek.: pontosabban rendezgetek, pakolgatok... -
ottoarc
tag
válasz
RetepNyaraB #53189 üzenetére
Kicsit gondban vagyok, mert hifiről akarok átmenni 2.0-s megoldásra. A pc hangszórós topiknak van egy ajánlója, abból szemezgettem. Most egy Hitachi AX-M82-E-t használok, és nagyon nem vagyok képben, mire kéne cserélni. Felmerült bennem, hogy a legelső 10k-s modell is kenterbe veri hangzásban, de az is, hogy 30k-ig semmi. Abban a topikban nem haraptak rá a kérdésemre, ezért írtam ide is.
Árban ezek jöhetnek számításba.
Genius SP-HF1250B
Thonet & Vander Vertag
Thonet & Vander KürbisAz Edifierről annyit hallottam, hogy az utóbbi időben felment az ára.
-
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #53123 üzenetére
Azért vannak a topikok, hogy útmutatást adjanak. Új eszközök piacán sem könnyű eligazodni, a "vastagon fog a ceruza" jelenség is szinte elkerülhetetlen.
-
xtremetuning
addikt
válasz
RetepNyaraB #53120 üzenetére
Tehát a type4 már egy "szint" ?
Igen azon a szinten még érdemes elgondolkozni.
(mielőtt lesznoboztok, van type 4-ből 40 méterem behúzva a hátterekhez.
)
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #53120 üzenetére
Mindig az a kérdés, hogy szimpla, de dupla árú, magasabb minőségű kábellel nem jár-e jobban az ember a végeredményt tekintve.
-
MasterMark
titán
válasz
RetepNyaraB #53051 üzenetére
Hint: Az egy kép.
Vagyis jobb gomb, link másolása pl.
kammerer: Köszi.
-
acsati
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #53008 üzenetére
Értem, hát sajnálom. Köszi a válasz!
-
zoltanz
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #52990 üzenetére
Vegyes, főleg Rock, elektronikus zene.
Ár olyan: 30 000 Ft használtan.
Főleg notiról és telóról játszok le zenét (CD-ről vagy erről készült veszteségmentes formátumban), de van sok LP lemezem is, lemezjátszót is nézegetek mert elromlott épp az. Hangfalak: Canton Karat 920 DC, Technics füles, Samsung Mini 2 teló. -
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #52976 üzenetére
Vagy Jriver Media Center, oroszoknál ez is ingyenes.
-
Akos1994
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #52938 üzenetére
Ez bennem is felmerült, hogy akkor marad directbe, csak én se véletlen használom direct nélkül ugyanis a szobám akusztikájának köszönhetően nagyon hiányzik az a pici + treble..
Tudtommal a szoftveres EQ meg nagyon szar eredményt tud adni.. javítson valaki ki ha tévedek..
Szóval arra lennék kíváncsi, hogy tényleg van-e valami baja vagy csak valami egyéb banális dolog lehet a háttérben.. -
krichd1
addikt
válasz
RetepNyaraB #52885 üzenetére
Klotz MC5000 jó alap IC kábel, de próbáld ki az Inakustikot. Vagy ezüstözött kábel, ha jobban tetszik.
-
kisboxi
tag
válasz
RetepNyaraB #52882 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #52882 üzenetére
Klotz?
-
andorra
őstag
válasz
RetepNyaraB #51452 üzenetére
A szerencse faktort leszámítva: feltehetően Kammerer ízlése közel áll a Tiédhez. (Lehetne ez egészen másképp is, de ezt egyáltalán honnan is tudhatnánk?). Viszont óriási nézeteltérések alakulnának ki a fórumban, ha itt valóban, többek részéről is elhangoznának azok a konkrét tanácsok, amikről jelenleg is úgy beszélünk, mintha valóban léteznének.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #51452 üzenetére
Te még egy nyaláb retket is megvennél mikrofonnak, ha én mondanám. Akkor már meséld el azt is, hogy a kútból is háromszor szedtek ki tavaly.
(#51451) andorra: Volt csempészáru is. Aki behozta, mindig megmondta a tutit - függően attól, hogy éppen mit sikerült behoznia.
-
andorra
őstag
válasz
RetepNyaraB #50380 üzenetére
Toporzio
A véleményem elfér a sok konkrét ajánlat között, mint ahogy a tiéd is. -
Bodz
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #48838 üzenetére
Én? Nem túl sokat, de ezért is kérdeztem.
Csak új lehet jelen esetben.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #46724 üzenetére
Végül vettem 10m kábelt a MM-ban. Az árat tekintve nem voltak szégyenlősek annak ellenére, h gondolom nem egy nagy csoda amit árulnak. Mind1, ha a mostani helyén nem válik be, akkor átkerül egy másik hangsugárzóhoz.
SAL KLS 4T - 2x4
A vékonyabb helyére vettem az újat. Lehet, h nem kell sokat várni tőle, de remélem jobb a réginél. Aztán majd nézek esetleg valami komolyabbat, ha megéri. Bár, előbb egy DAC kell, mert most alaplapi hangkártya a forrás. Amíg nem cserélem sajnos majdnem mindegy milyen "tyúkbelet" használok. Szerintem. -
válasz
RetepNyaraB #46665 üzenetére
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #46631 üzenetére
Ha mondjuk valaki előszeretettel hallgat Jean Michel Jarre, Kraftwerk, és ezekhez az előadókhoz hasonló stílusú zenét, akkor te melyik dobozt/dobozokat ajánlanád?
Természetesen ezt minden nálam hozzáértőbb fórumtárstól is kérdezem. -
andorra
őstag
válasz
RetepNyaraB #46566 üzenetére
Jó étvágyat hozzá! Nem arról van szó, amire gondolsz. A gyengébb hibajavító renszer miatt, írott CD-k esetében nagyon sok olyan hibát lehetett tapasztalni, hogy többeknél hibásnak biuzonyult egy-egy CD, például akadozott, miközben a Philips rendszerű lejátszókon akadálytaanul lejátszható volt.
-
Plexicushio
senior tag
válasz
RetepNyaraB #45689 üzenetére
Szokták mondani, hogy sokkal jobb vétel a T20, túl drága a negyvenes hozzá képest.
Az azt megelőző hsz-omban említettem a tesztről, itt olvasható , hát, ez az oldal sem pénzelt.
A Rev.B ami nekem is van erősebb mélyben ettől (állítólag), a dobozok nehezebbek is 20 dekával, tényleg masszív és méretéhez képest jó nehéz.
Itt meg egy, Gold Award (Rev.B)
-
Plexicushio
senior tag
válasz
RetepNyaraB #45686 üzenetére
Conclusions
50 € is the cost of two CD's or one 180 gram high-quality vinyl. As desktop speakers these are too good to be true. As bookshelf speakers they can be compared with competitors in the 200-250 € range. They need more power than usual because of their low sensitivity. Despite of this, the Scythe KroCraft speakers are embarassingly good. Are these the T-Speakers we've been searching for? Why don't you get down on it?
Én T40-est tervezgettem egy darabig (annyi, mint ez erősítővel), meg előtte a húszason is gondolkodtam, viszont mikor láttam, hogy 5 centis a hangszóró akkor felröhögtem.
-
rappit4
őstag
válasz
RetepNyaraB #45508 üzenetére
Most így nézegetem a terveket és elgondolkodtam, hogy inkább legyen az elem, mint egy trafó+egyenirányítás stb.
Bugle-ről hol találok beültetési rajzot? Meg kell vennem?
-
MasterMark
titán
válasz
RetepNyaraB #45498 üzenetére
:R mint Respect.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #45498 üzenetére
Nálam egyébként nincs kenéshiány, mert én meg szoktam zsírozni-olajozni rendszeresen a tányércsapágyat (is). A hangnak is jót tesz.
-
DDL
őstag
válasz
RetepNyaraB #45475 üzenetére
A NAD5120 egyik sarkalatos hibája a tányércsapágy. A nem túl jó anyagminőség + kenéshiány (ugyanis nincs gyári állapotban) + használat után hosszú állás = beállhat a csapágy.
De a lényeg az, hogy Te nyugodt legyél afelöl, hogy nincs csapágya ami meg van az meg nem tud összerohadni..
Üdv: DDL
-
DDL
őstag
válasz
RetepNyaraB #45470 üzenetére
HFM-I nem gyártói model hanem a szép emlékű HiFi Magazin (HFM
) által barkácsolásra ajánlott RIAA. Kb. 5.000,-Ft-ból tudsz csinálni.
Milyen csapagya tud berohadni? a kar? Mert a tanyernak ugye nincs is
Upsz... A lemeztányér is forog valamin....
-
DDL
őstag
válasz
RetepNyaraB #45463 üzenetére
Igen. + 1 HFM I és elég tűrhető LP-d lesz. Feltéve ha nem rohadt be a csapágya kimoshatatlanul a NAD-nak.
-
Ear001
addikt
válasz
RetepNyaraB #45405 üzenetére
Erre gondolsz? Ami ennek az igencsak megosztó és sok téren limitált képességű doboznak az erős utánérzése? Nem hiszem, hogy ez lenne a nyerő megoldás a számodra. Inkább egy ilyen, vagy valami rokona.
-
gyurczy
őstag
válasz
RetepNyaraB: A polcsugárzót hallottam, annyira jól szól, hogy mégsem adják el.
Viccet félretéve iszonyatosan élethű hangot produkál. Ilyen téren simán lezenélte az ELAC FS409-et, de az Epicon 6 orra alá is tört némi borsot. Szélessávú volta miatt a közepét szokni kell, ha nem bírod a karaktert picit harsánynak, kiabálósnak hathat. Alját egyáltalán nem hiányoltam, hozta, amit egy ekkora méretű doboztól el lehet várni. Áráért durván jó hangot tud, jó felbontás, élettel teli hangszerek, mintha a szobában játszanának.
Scootert meg hallgasd a régi Videotonokon.
Haart: Ha az optika is számít, akkor nem nagyon lehet olcsóbban megúszni.
-
törölt tag
válasz
Remélem annyira azért nem mindenevők, hogy Scootert is hajlandóak legyenek megszólaltatni...
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #45373 üzenetére
Zavart is, amikor Andorra arról poénkodott, hogy "amikor együtt voltunk Mága kocerten", mert féltem, hogy biztos lesznek, akik komolyan veszik... - hogy mi együtt járunk Mága koncertre, pedig felelősségem teljes tudatában állíthatom, még sose mentem Andorrával együtt Mága koncertre! Mind a 123 Mága koncertre egyedül mentem - (álruhában, kertek alatt nehogy felismerjenek).
Rágjunk még egyet a gitten, hogy mi is a zene...
Szerintem nem érdemes szemérmesen, relativizálóan kezelni a fogalmakat, egy komolyzenésznek különösen nem (persze tudjuk, hogy minden kategorizálás önkényes, tele kivételekkel, és határesetekkel). A rockzene is tud művészet lenni, de általában nem zeneművészetként, hanem összművészetként, "népművészetként", "happeningművészetként". Általában a rockzene is populáris zene, de általában érdemes megkülönböztetni az ipari futószalag popzenétől, mert a rockzenét általában az önkifejezési vágy is vezérli, nem csak a népszerűség és gazdagság iránti vágy. Ámde érdemes megkülönböztetni a "komolyzenétől", "klaszikus zenétől" is, mert a komolyzenének, alias klasszikus zenének az önkifejezés "A" célja, tehát a zene(művészet) az öncélja, tehát öncélú, - miközben persze tudjuk, hogy senki se szeret a "fióknak" írni, mindenki szeretné, ha művét minél többen befogadnák. A (zene)művész, még ha vágyik is valamelyest sikerre, immanensen mégiscsak öncélúan, azaz a "fióknak" ír komponálás közben, merthogy a saját bensője vezérli a munkáját.
Én nem értek egyet azzal (amit például Darvas László is mond), hogy ne lenne átfedés a populáris zenék némelyik fajtája-esete és a "komolyzene" között. Szerintem van átfedés, a jazz, a progresszív rock, a világzene... bizonyos ágai összeérnek a "komolyzene" bizonyos ágaival - de méginkább akkor igaz ez, amikor a "komolyzenészek" kirándulnak ezekre a határterületekre. Az általad is említett Pink Floyd például néha összeér a zenével (értsd "komolyzenével", alias klasszikus zenével), de vannak a Pink Floydnál sokkal komolyabb rockzenék is, amelyek sokkal jobban összeérnek, a Pink Floyd végül is eléggé populáris zene volt bármelyik korszakában. Waters is másképp komponál, amikor The Wall-t és amikor Ca Ira-t komponál. Ez más! Az egyik zene(művészet), a másik populáris zene, popzene. Az egyik azért készül, hogy az egész világból két-háromezren hallgassák meg, a másik azért, hogy két-hárommilliárdnyian! Én is (élvezettel) hallgatok drum'n'bass-t, trip-hop-ot (mert nem tévesztem össze a hip-hop-pal), azaz hallgatok Massive Attack-ot, Portishead-et, Goldie-t, Tricky-t (horribile dictu: alkalomadtán még Apollo 440-t, Prodigy-t is...), de nem képzelem, hogy ezek "zenék", értsd zeneművészetek, értsd "komolyzenék" alias klasszikus zenék lennének. Ezek rockzenék, mondjuk "rockzeneművészetek", a sikerültebb pillanataikban.
Más az alkotói és a hallgatói attitűd is a zene(művészet) és a populáris zene esetében. Szerintem nem érdemes ezt a különbséget eleve elmosni és relativizálni, mert akkor műveletlenek maradunk, ami persze nem baj, - az ellenben "baj", ha a műveletlenek akarják megmondani, hogy mi a műveltség (ebből lesznek a háborúk), vagy ha az ízléssel nem rendelkezők hivatkoznak arra, hogy az ízlések küllönbözőek, "virágozzék száz virág" (ebből lesz a konzumidiotizmus).
Nem mindig találunk jó fogalmakat a művészet és az kultúripar közötti különbség megfogalmazásához, de a különbség megvan, és ezt fontos észbentartani.Klasszikus zene (komolyzene) vs. populáris zene (rockzene, világzene, popzene, mulatós...)
Irodalom (magasirodalom) vs. szubliteratúra (ponyva, bulvár, zugfirkászat...)
Szerzői film (művészfilm) vs. műfaji film (tömegfilm), amatőrfilm, kollégiumi házipornó...
szobor vs. "iparművészeti alkotás", csecse-becse, porcelánelefánt...
festmény vs. reprodukció...
... -
andorra
őstag
válasz
RetepNyaraB #45377 üzenetére
Az a probléma, hogy nem tudhatjuk biztosan, hogy Scooternek hogyan is kellene legjobban szólnia. Lehet, hogy szombaton úgy gondoljuk, hogy így, jövő héten meg úgy, hogy talán inkább emígy? De ez csak egy megjegyzés, amúgy egyetértek veled, csak hogy ne legyen további vita.
-
andorra
őstag
válasz
Akkor jobban megvilágítanám:
A zenei múfajokon belül is vannak mindenféle színvonalú előadók, egészen kitűnőek és felejthetők. Ez egy elfogadható megállapítás. Azt érdemes vizsgálni , hogy az egyes zenei műfajokat, kik, mlyen korban, milyen zenei igénnyel hallgatnak általában és milyen arányban ilyen-olyan műfajokat. Pink Floydot egyébként manapság is szívesen hallgatok még, ha nem is ülök oda hozzá.
Aki sok zenét hallgat, az óhatatlanul megcsömörlik az egyszerű ritmusra és dallamra épülő valamilyenfajta popzenétől egy bizonyos idő és kor után. Kétségtelen viszont, hogy jónéhányan meg úgymaradnak és mondjuk 50 évesen is példának okáért csak metálzenét hallgatnak reggeltől estig. Ez utóbbival valóban van némi problémám, de az előbbivel semmi sincs, az egy természetes folyamat.
Viszont bárki, bármikor rendszert tesztel, azzal nagy hibát vét, ha csak az éppen aktuálisan kedvelt popzenéjét használja erre, vagy éppen olyan demózásra alkalmas felvételeket, amelyeket kereskedők is nagy előszeretettel használnak bemutatáskor, de ezt már számtalanszor említettem. -
blattida
nagyúr
válasz
Mágával nem gyalogolsz bele a lelki világukba, mivel soha a büdös életben nem hallgatnak ilyesmit (vagy éppen hogy, állandóan), Andorrának például Soltival lehet kellemes perceket szerezni, kammerernek teszem azt, King Crimsonnal...
Én a kérdéses zenei irányzatokhoz nem ajánlanék ilyen hangsugárzókat, az erősítőkkel viszont egy kicsit könnyebb a helyzet, azok ellen nekem nincs annyi kifogásom.
Igaz ugyan, hogy a későbbiekben lehet, hogy alkalmasabbak lesznek az ajánlott eszközök, viszont a most kedvelt zenei stílusokhoz nem passzolnak annyira és nem is szereznének annyi örömöt. -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #45107 üzenetére
ZS kategória. Illetve düszüldorfban C-nek is elmegy.
-
válasz
RetepNyaraB #45105 üzenetére
80-as évekbeli Freddy Krüger horrorrjelenetre gondoltál?
-
dabadab
titán
válasz
RetepNyaraB #45059 üzenetére
A Nespresso nem instant kave.
Egyebkent jobb ettermekben az egyes fogasokhoz eleve a megfelelo borral vannak tarsitva, illetve az haute cuisine ettermekben hajlamosak komplett menure gyurni.
-
válasz
RetepNyaraB #44980 üzenetére
a szerkesztés
Megtaláltam mégis. ez az
Akkor a kérdés, hogy ez egy minőségi darabnak mondható és érdemes analóg dróttal összekötni az erősítővel (Yamaha 565, amelyben valami Burr-Brown van, ha jól emlékszem ugyanaz, mint a Xonar Essence STX-ben), mert jobban járok, vagy egykutya és menjek már másfele unatkozni? -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #44941 üzenetére
Részlet egy Darvas Lászlóval készített interjúból. (2008 november.)
"- Az eddigi válaszaiból úgy érzem, mintha egy kissé borúlátó lenne a hifi jövőjét, valamint a kritikus újságírást illetően ebben a mai mp3-as világban.
Teljes mértékben. A minőség az permanensen romlik. Azt látom, hogy nincs igény a minőségre. Az embereknek egész egyszerűen nem erre van igényük. És nem is arra van igényük, hogy leüljenek zenét hallgatni.
Ma szinte minden, amire azt mondják, hogy hifi, az úgy komolytalan, ahogy van. Ez mind a vonalon alul esik. Az embereknek csupán erre van igényük. Ez teljesen világossá vált.
A '70-es években, amikor mi hifisták lettünk, akkor a hifi egy nagyon fontos dolognak látszott. Az első helyen - a lakást leszámítva - az autó, a fotó, a film állt és utána már valahol a hifi jött. Ma, ha megnézed azt, hogy hányadik helyen jön az, amit jobb híján hifi-nek neveznek - de az égvilágon semmi köze nincs a hifihez - az most lefokozódott egy 18. rangú valamivé.
Azt a bizonyos "nép hifi", ami a programunk lett volna, arról ma is azt mondom, hogy tulajdonképpen jól volt kiválasztva. Tehát egy olyan kis vacak, mint az a csehszlovák lemezjátszó, meg a NAD 3020-as erősítő, meg a Zsolt Audió által behozott CD játszó és a NAD kis oszlop hangszórói. Állítom, hogy ha azt most ideteszed, az kenterbe verne mindent, ami ma az áruházakban kapható.
De ilyet már nem lehet többé kapni, ilyen nép hifi nem létezik, mert ebben az árkategóriában csak abszolút kommersz terméket lehet venni.
- Végül beszéljünk pár szót a zenéről, hiszen a hifi nem egy öncélú technikai hobbi, hanem csupán eszköz a zenehallgatáshoz. Milyen jellegű zenéket hallgat, és milyen formátumban? (LP, CD vagy esetleg nagyfelbontású formátum, mint az SACD)
Alapvetően komolyzenét hallgatok. Én régebben nagy könnyűzene rajongó voltam, de huszonvalahány éves koromban "felnőttem", és onnantól kezdve a könnyűzene engem nem érdekelt. A könnyűzene fogyasztásra szánt cikk. Nem igaz, hogy a nívós könnyűzene az majd előbb-utóbb csaknem komolyzene lesz. Két teljesen más dologról van szó.
Igaz ugyan, hogy én átjöttem LP-ről CD-re, de én nem hallgatok digitális felvételeket. Én még semmiféle digitális technikával készült felvételnél olyat nem hallottam, amit szívesen hallgatnék. Az én teljes lemezparkom olyan CD, amit analóg vettek fel, tehát AAD illetve ADD lemezek. Általában inkább ADD. Ehhez annyit kell tudni, hogy a világ legjobb felvételei az 50-es években készültek. Ezek kétmikrofonos felvételek, és döbbenetesen jól tudnak szólni.
És ilyen hangot - mint ezek a CD-k - analóg lemezjátszóról sem tudtam soha megszólaltatni. Ez így ellentmondásnak hangzik, de biztos meg lehetne találni a magyarázatát.
Ezek olyan felvételek, amit soha többé nem fognak tudni megcsinálni. Egész egyszerűen nem lehet megközelíteni sem, semmiféle digitális technikával. Most, amikor kihozzák ugyanezeket a felvételeket SACD-n, akkor az valamivel rosszabb lesz. Ezeken csak rontani lehet. Rögtön hallani, hogy belepiszkoltak."
-
narumon
őstag
válasz
RetepNyaraB #44937 üzenetére
Hát ezaz, hogy én sem találtam, de nem tudom másnak milyen forrásai vannak. Azért gondoltam megkérdezem. És igen pont ezért mert ha ugyanaz van rajta mint a CD-n akkor bármennyire is szeretem ezt a zenét nem venném meg. Ellenben ha olyan különbség van a CD között mint mondjuk egy RHCP CD és vinyl között akkor már vidáman megvenném.
Közben azt nézem, hogy USA-ból 6.000 Ft-ból kijön a lemez postával akkor lehet, hogy megreckírozom és bízom benne, hogy jobb.No és a szokásos gond
1 lemezes USA nyomás USA-ból 6.000-ért vagy
2 lemezes UK nyomás UK-ból 7000-ért.... -
válasz
RetepNyaraB #44808 üzenetére
Nem mellékeknek hozzá egyedi profilfájlt, az a drágábbak kiváltsága. De sose bánd, a gyári profilok is általában olyan szarok, hogy jobb nem használni. Vannak cégek, akik elvégzik a valódi mérést, de az nem olcsó mulatság. A végeredmény normális mikrofonnal profil nélkül is elég jó lesz.
-
válasz
RetepNyaraB #44806 üzenetére
Nem tudod, sehogy. Frekimenet van a Superlux honlapján.
-
válasz
RetepNyaraB #44803 üzenetére
Olcsó, elemtápos, jackkel hangkártyába dugható mérőmikrofon a Thomanntól:
[link] -
válasz
RetepNyaraB #44801 üzenetére
Inkább, bár lehet, hogy annak sem sima a frekimenete, csak az erőlködő pontosan ismeri, és kompenzál.
-
válasz
RetepNyaraB #44800 üzenetére
Pretty complicated
Nekem össz-vissz egy Sony ECM-MS907 miki áll rendelkezésemre, mellyel régen Minidisc koncertfelvételeket csináltam. Az is megfelel (más nincs
)?
szerk.: Közben néztem róla adatokat: 100-15000 Hz átvitel az meglehetősen ratyi
Ja, van a Yamaha erőlködőhöz saját mérőmikrofonja; az gondolom jó lehet, hamár ilyen célra adják
-
AMDFan
addikt
válasz
RetepNyaraB #44774 üzenetére
Azt hittem hogy a hangfalkábelen váltakozó áram megy
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #44774 üzenetére
A hangszórók, keresztváltóalkatrészek forrasztási helyein általában jelölik a pluszt-mínuszt. Ha mégsem, akkor kisilabizálod az egyéb jelekből.
Igen, megerősítem, hogy az irányjelölés az irányt jelöli. -
blattida
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44771 üzenetére
Igen, ha a zöldet például pirosnak felelteted meg, akkor a szerint. Csak tudnod kel, hogy mihez rendeled.
-
MasterMark
titán
válasz
RetepNyaraB #44757 üzenetére
Most nem mondjátok, hogy ami ott bent van az csinálná a szuper magasakat.
-
blattida
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44757 üzenetére
Nem, mivel az adott keresztváltó típus meredeksége határozza meg, hogy a mélysugárzót fázishelyesen vagy fordított polaritással kell e bekötni, a jelölés csak a kábelág azonosítására szolgál.
-
Auratech
őstag
válasz
RetepNyaraB #44648 üzenetére
Nem tudományos vagy szakmai szempontok alapján, csupán kedvtelésből készült.
Semmiféle hasonlítgatásnak nem volt helye ott. Hogyan is? Semmi közös nevező...Az lett volna a király, ha pld. egy központi szerverből hálón kimegy minden szobába úgy fél óránként egy 15-20 perces válogatás, amit előre lefixálnak... egy spdf/AES/EBU végű hálózati eszközzel. Ahol ilyet hajlandóak fogadni. (kétlem) Mondjuk valaki evvel támogatja a rendezvényt, vagy kap engedményt a standja bérletéből. Aztán, ha akarják meghallgathatják a valamilyen szinten mégis, minimálisan hasonlítható hangképet..
Meg sem próbáltam, hogy mindenütt az előbbiek alapján összerakott tesztlemezem hallgassuk meg és vegyem fel. (gyors tesztjelek, Egy kiállítás képei-orgonán, Palestrina kórius, Purcell-O solitude, Sara K, REM, beszéd Végvári Tamással..stb..)Ez még nem is olyan vad itt.
Frankfurtban a zenei vásáron K. Emersont a kis hülye diákok nem engedték leülni a hangszerhez, (Ensonic masterbillentyű.. nem ma volt...) mert nyomogatták a bilentyűt és ordítoztak. Az meg ott toporgott, mint a fosógalamb... Aztán magyaros virtussal rendet csináltam... -Verschwinden! Sweinhunden! (akkor éppen kopasz voltam és szálkás 95kg) -
PuMbA
titán
válasz
RetepNyaraB #44645 üzenetére
-
válasz
RetepNyaraB #44648 üzenetére
Folyamatosan cserélgetik a műfajokat (jobb helyeken). Néhány érdekesebbnek tartott helyszínen csak több szám után vettem észre, hogy mintha kínosan kerülnének egy-egy műfajt. Volt olyan szoba, ahol 5-6 zeneszám egymás után csak instrumentális volt, énekes egy sem.
-
törölt tag
válasz
A protestáns Németországban elszabadultak a linkvizitorok, minden gyanúsat linkvidálnak.
-
Auratech
őstag
válasz
a kontrollvesztés réme miatt..
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #44608 üzenetére
"konyulok"
Izé... ezt most nem képzeljük el
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #44605 üzenetére
Te csendes?!
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #44562 üzenetére
A kábelt szétszedni nem kell félned, jó lesz. Ha mindenki egyetért, én nem ellenzem.
Persze ez szigorúan csak a belső kábelezéshez szól, mert ott úgyse tudod egybentartani a konstrukciót. A hangsugárzókábelként való használat értelmében persze hogy dícséri magát az AQ, hiszen közel sem csak a vezetőér számít egy ilyen kábelkonstrukcióban, hanem sok más is, például az említett dolgok. De belső kábelezés céljára nyugodtan szedd szét, ugyanis így olcsóbban hozzájutsz az adott vezetőérhez, mint ha külön vennéd meg ugyanezt a vezetőeret, merthogy külön is árulja az AQ ezeket, éppen belső kábelezési célra. Azt egyébként megteheted, hogy a magasakhoz (vagy a mélyekhez) vezető érpárt benne hagyod a külső csőben - ha van kedved ezzel kísérletezni. Én egyébként a belső vezetékezést is árnyékolni szoktam - ezt csak úgy mellékesen jegyzem meg, ha kísérletezni akarsz."Egyebkent type 2 es type 4 eseteben is van ket vekonyabb es kett vastagabb erpar, ertelemszerüen veknyabb a magasaknak stb. Nem ertem miert keverjem a ket fajta kabelt..?" Végül is igaz, egyszerűbb dolgod van, ha nem kevered, ez esetben inkább a Type 4-t javaslom használni. Én azért javasoltam a keverést, mert ha van kedved kísérletezgetni a hangolással, akkor amint említettem, jelentős változásokat lehet elérni a hangdoboz egészének tónusában a vezetékkeresztmetszetek változtatásaival, arányításával. De ez jelen esetben nem fontos, a nagyjából helyes arányokat meg fogod kapni akkor is, ha csak az egyik típus kétféle keresztmetszetét használod az általad is említett módon - mint mondtam, ez esetben lehetőleg a Type 4 legyen a kiválasztott.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #44513 üzenetére
Feltétlen vezetékezd át, legalább a hangszórókábeled szintjére. A QED is jó, de ha tetszett a Type, maradj annál.
Szedjél szét Type 2-t és Type 4-t, és használd az egyes ereket, így egészen jó ár-érték arány jön ki belőle, de figyelj az irányra az egyes erek bekötésénél is. A tömör belső kábelezés révén még deifiniáltabb lesz a hangdoboz hangja. A magas-középsugárzóhoz inkább Type 2-t használj, a mélyhez inkább Type 4-t. Jó sokat lehet hangolni a hangdoboz hangján aszerint, hogy mit és hogyan kötsz az egyes hangszórókhoz.Viszonylag ritka a két keresztváltó, de a felsőbb árszegmensben nem ritka.
"Valamint a mélysugárzót ha kiszedem ( a doboz legfelső részén), akkor mögötte (és még inkább alatta ugye a hely miatt) lapul még egy kb ugyanakkora driver a házban, melynek felefele áll a membránja és be van építve a házba. Mindez durván kibélelve sok-sok piramis formájú csillapító szivacs szőnyeggel. Ez adja a basszus alját?" Dehogy, az a super tweeter, az felelős az 50kHz feletti ultrahangokért.
Forrasztásról ld. például (#36504) kammerer
"Alapesetben úgy kell minőségi forrasztani, hogy a forrasztandó végeket stabilan összefogjuk, a forrasztópákát hozzájuk nyomjuk egészen addig, amíg az anyagok fel nem melegszenek annyira, hogy a lágyforrasz rájuk olvad. Tehát nem a forraasztópákára kell ráolvaasztani az ónt és onnan a vezetékre, hanem egyből a vezetékre olvadjon, mikor már elég meleg. Megkönnyítheti a műveletet, ha az összeforrasztandó végekre előre felviszel egy kis lágyforraszt, de ha meg tudod enélkül csinálni, akkor inkább szűzen nyomd egymáshoz a forrasztandó végeket, úgy hogy egyértelműen azok nyomódjanak egymáshoz, ne a forrasz a forraszhoz." -
Auratech
őstag
válasz
RetepNyaraB #44538 üzenetére
Benne van mindkettő lehetőség.
-
blattida
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44530 üzenetére
Az a qed egyértelműen jobb a mostani oelbachnál és nyugodtan leszedheted róla a külső köpenyt.
Finomabb és precízebb hangokat fogsz vele kapni.xtremetuning
Szerintem az, hogy eszköztelen,csak jót jelent, viszont a lélektelenség az valóban negatív tulajdonság.
Neki biztos, hogy tetszett és az aktívok általában így-úgy szólnak, van, akinek az a hang jön be. -
blattida
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44520 üzenetére
Igen, teljesen normális, ez a gyári konstrukció része.
Semmi különös nem szükséges, csak normális forrasztóón, lehet akár ezüsttartalmú is és egy normális páka.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44518 üzenetére
Én mondjam meg, hogy átkábelezd-e? Felőlem.
kábelezd!
Mondjuk, hogy mi vált be és mi nem... egy kábelcsere után túl optimista vagy és kapásból beforrasztanád belülre is. Ahogy érzed.
Ja, hogy egyértelmű előrelépés történt. Ami volt azt sok más kábellel lehetne überelni.Csak hogy a stílusodnál maradjak.
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #44520 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, műszaki analfabéta vagyok, saját hangfalaim tuningját is szakember csinálta.
-
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #44518 üzenetére
Ha nem akarsz erre AQ kábelt használni akkor válassz vmi más, olcsóbbat. Ami benne van, úgyis csak jobb lesz, rengeteg kábel játszhat. Pl. magas felé habiát szoktak, szen még előny is, ha magasba húz.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44513 üzenetére
-
Tamoo
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44346 üzenetére
Ebben nem fogunk egyetérteni. Mondjuk azt aláírom, hogy híradóhoz nem kell szub.
Lehet filmezni szub nélkül, de moziélmény az nem lesz.
-
AMDFan
addikt
válasz
RetepNyaraB #44346 üzenetére
Oké csak egy 20 éves hangfallal már lesz gondod egy idő után. Ki tudja mit élt az már meg, mikor porlad szét a membránja, stb stb... Amúgy persze akit ez nem zavar, annak simán megéri a hangminősége azt az árat.
UI: a 20Hz soha nem fogja megmozdítani a beleidet, maximum akkor ha 1 millás szubod van
A mozis szubok a 40-50Hz-es tartomány emelik ki, azért szól akkorát.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44342 üzenetére
Mozi nincs szub nélkül.
Max azok értenek veled egyet, akik szintén csak 5.0-t használnak.
(#44343) CrusherW: 150ből itt se ajánl neked senki jó mozit. Csak vállalható sztereót.
-
CrusherW
tag
válasz
RetepNyaraB #44342 üzenetére
Mentségemre szóljon, annyiért lőttem be, amennyiért találtam őket, pár napja vettem ezeket ennyiért, és a legjobb árú hirdetések között válogattam. Az már más kérdés, hogy mennyi idő alatt viszik el őket, meglátjuk, ha ott tartunk.
A házimozi topic után felüdülés olyat olvasni, hogy 150 000-ből nem csak olyan nevetséges szutyok jön ki, ami vállalhatatlan még egy mobiltelefonba is
-
CrusherW
tag
válasz
RetepNyaraB #44302 üzenetére
Hi, most kezdtem bele a Genius 5.1 leváltásába, vettem egy Pio 527-et és egy Jamo S506-ot (egy Dali AW8 méllyel), jelenleg egy X-Fi Platinumról kapja a jelet optikain, ha zenét hallgatok - a forrásom a hifistáknak valószínűleg vállalhatatlan: flac ha elérhető, de ha nem, akkor mp3. Az erősítőn minden hangfal small-ra állítva, a mély 80Hz-nél vágva, a szoba úgy 20m^2.
Láttam, te éppen mostanában cseréltél le egy Jamo S606-ot, és hasonló problémát fogalmaztál meg, mint amitől én is szenvedek. Valahogy a közép-mély tartomány túl hangsúlyos, egybefolyik, egyszerűen nem tetszik. Gyakorlatilag minden túl mélyen szólal meg, viszont az igazi mélyek alig jönnek át. Például egy szám introjában közép magas tartomány kihallásához jó 40-es hangerőre van szükség, viszont ha itt becsatlakozik egy mélyebb gitár riff, akkor folyamatosan túl hangos a mély, ami ráadásul egybefolyik, elnyomja mind a felső mind a legalsó tartományt. Tovább, talán erre szokták mondani, - vagy nem, - hogy a mély felbontóképessége kicsi, folyamatosan megy, bele is fájdul a fejem, de mégse hallom ki az egyes hangszereket, csak a permanens morgás/zúgás/kénevalamijobbszó.Nem tudom, hogy merre kéne mozduljak, hogy minőségbeli javulást érjek el. Kifejtenéd milyennek érzed az új hangfaladat? Milyen zenei stílusra használod?
Általánosságban minden hozzáértőtől is kérdeznék: melyik a rendszerem leggyengébb láncszeme? Mit lenne érdemes fejleszteni, és melyik irányba? A könnyebb átláthatóság érdekében itt vannak a paraméterek:
Hang:
- Erősítő: Pioneer VSX 527-k
- Hangfalak: Jamo S506 (5.0)
- Mély: Dali AW 8 (aktív sub)
Forrás:
- PC, X-Fi Platinum, optikai kimeneten
- Formátum: Flac, mp3
- Lejátszó: Foobar
Körülmények:
- Szoba: 20nn
- Erősítőn a mélyek 80Hz-nél vágva
- Hangfalak small-ra állítva
- Preferált beállításom nincs, stereo és hangfalkitöltéseket egyaránt próbálgattam, de sehogy nem adta ki.
- Stílus széles spektrumon mozog, komolytól a progresszívig, de a legjobban a Dream Theater ügyetlen hangzása fáj.Utószó: lehet, hogy rossz kifejezést használok, vagy a rendszer egyik-másik tagja kritikán aluli, ezek mind azért fordulhatnak elő, mert nem értek hozzá, most kezdtem bele, és nincs haladó zenehallgató ismerősöm, elnézést ezekért. Tudom, hogy sokaknak van itt az autómnál drágább mélynyomója/erősítője/75cm-es kábel, és azt is megértem, hogy miután megszokta, egyszerűen nem érti, hogy lehet képes az igényeit ennél lejjebb adni. Nincs ezzel baj, én például objektívekkel szoktam ugyan ezt csinálni, de most mégis maradjunk a magyar rögvalóságnál, az obik elviszik minden pénzem
Tehát használt termékek játszanak, és a fejlesztés többlépcsős, egyszerre max 50-75 forint értékegyeztetéssel válthatom le a komponenseket. Köszi a megértést és a segítséget
-
blattida
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #44256 üzenetére
Ha tudnád, hogy az eredeti milyen, akkor nem is kérdeznéd meg.
dreed
Ezen az árszinten, ebben a készülék sorozatban ez az általános felépítés és általában a jellegzetes hang, szerintem sokan hallottuk már azt vagy valamelyik klónját (grundig, marantz).
Igen, jellegzetes tda 1541-es hangja van és jó tuning alap, olcsón sokat lehet lendíteni a hangján. -
Dorian
félisten
válasz
RetepNyaraB #44259 üzenetére
Ha tutira akarsz menni, különösebb utánajárás nélkül, akkor a hangfalkábellel egyező kábelt használsz. De szvsz legalább ennyit számít, hogy nem sarus csatlakozások lesznek, hanem beforrasztva a kábel.
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #44256 üzenetére
Lehet, hogy ez az eredeti? Sajnos a hangdobozgyártók ritkán adnak a belső vezetékezés minőségére.
Hangszórókábel típusúak jók oda is. Minőségit. Azért az nem baj, ha nem túl vékony.(#44258) Claark Jó lenne az MR2 is. De én inkább azt szoktam javasolni, hogy lehetőleg állódobozt vegyen az ember. Az MR2-höz kell állvány is, ami kb, ugyanannyiba kerül, mint az állódoboz plusz dobozteste, tehát pénzben ugyanott vagy, de mégis állódobozod van.
A nagyobb érzékenységű doboz elvileg hangosabb, így könnyebben hajtható, tehát kisebb erősítőhangerő elég hozzá, ez elősegíti a hangminőséget, azonban a nagy érzékenység általában ellene hat a hangminőségnek, tehát kompromisszumokat kell kötni.
A membránméret természetesen az egyik fontos összetevője annak, hogy mennyire lesznek a mélyhangok erősek és mélyek, de még sok más fontos összetevője is van, például membránanyag-konstrukció, a hangszóró bármely alkatrészének anyaga-konstrukciója, a hangdoboz doboztestének mérete és konstrukciója... Igazán mély mélyeket csak állódobozok tudnak.
A NAD viszonylag szépen meg tudná szólaltatni az MR2-t egy bizonyos hangerőig. -
válasz
RetepNyaraB #44259 üzenetére
Mély levegőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest