-
Mobilarena
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#07400704 #108359 üzenetére
Valszeg más az oka, a digitális átvitelben IP szinten teljesen mindegy az átviteli közeg. És ezek IP eszközök, mármint audio célra csakis ilyen felhasználásra tudom elképzelni, valami streamer és az internet közé.
Ennek ismeretében tényleg csak annyi "műszakilag" és mindenhogy a látnivaló úgymond, hogy "bekerül négy árammal működő plussz tégla" a hifibe és változik a hang.
Azt hiszem, így pontos.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#07400704 #108353 üzenetére
Nem kell megsértődni, nem annak szánta senki szerintem, csak ez nagyon morbid, most akkor a WiFi-sek örüljenek, hogy ők még a kábelnél is csodásabb Tidal-t hallanak, vagy egyenesen dőljenek kardjukba ? Vagy egyik WiFi routerrel csatlakozzanak a másikra, majd újraosztva azt, megint egy router, és ott is egy kis lánc ? És kell hozzá AQ antenna, vagy jó lesz a TPLink is ?
Igazából, egyetlen bibit látok az egész sztoriban, anélkül, hogy bárki megsértődjön, és ezen Te sem fogsz szerintem: "Hifi műszaki szemmel".
Jelen műszaki ismereteink szerint a digitális adatainknak, mire a PC-be, Streamer-be, akármibe elér, 0 köze van ahhoz, hogy min halad keresztül.
Szóval, ezen képen látottak annyira korrelálnak a hifihez kb, mint hogy be van-e kapcsolva a pincében a mosógép, meg ég-e a konyhában 4-6 mennyezeti LED spot lámpa. (Viccen kívül). Én értem, hogy ilyen értelemben VAN köze a hifihez, de egyébként ezeket így nem igazán szoktuk nagyon hifi "berkekben" kitárgyalni, hogy akkor most vagy megy, vagy nem a mosógép, és milyen hatással van vajon a hangra.
De mondhatnám azt is, hogy 1db router 2 portja helyett (1 be, 1 ki), 4 router-t látok, 8 port, és mindegyik portnál életbevágóan fontos, hogy az ott lévő fémes kapcsolat fizikai szinten mennyire "tiszta", azaz lehetőleg ne nagyon zavarjon be az elektromos hálózatba se, meg magába az átvitelbe se, meg semmibe se.
És simán hiszek abban - hiszen tudjuk, ismerjük a jelenséget - hogy 1 mosógép helyett ha 8 mosógép zúgna a pincében, a szomszéd a hifijét lehet selymesebbnek hallaná, az általam az áramhálózatra feltett, majd túloldalt megkapott zavar hatására, mely végeredményben n+1 szűrésen, trafón, kondin, minden istennyilán átmenve, mint valami nagy túlélő, a végfokokon a 0.002% THD-t lerontja 0.2%-ra mondjuk (nem).
No, szóval túl azon, hogy torzítást is hallhatunk kellemesnek (itt az összes Hypex gyűlölő csöves tulaj bólogat, én is), ez már nekem nagyon erősen a psziché határait feszegeti, és tetszik vagy sem akárkinek is, ez is benne van a pakliban, amikor zenét hallgatunk. Olykor még sokkal komolyabban is, mint egyesek gondolják akár magukról, akár másokról.
Szóval tényleg, nálam csak így ránézés, felröhögés, oszt jónapot, lapozás, beleállni nem akarok senkibe ezért, de IT-sként áhhhhh, holy shit kategória, egy bit nem lesz másabb ettől a streamer-en a Tidalről, vagy akárhonnan, úgyhogy ha ennek a hangra van BÁRMI kihatása, az az analóg szekcióban történik, digiben 101% hogy nem (erről már írtam kisregényt), az analóg szekció pedig hát jahh, nem egyértelműen fekete-fehér sokszor, szóval simán van helye annak is, hogy valami zavart hallunk kellemesnek (szerintem 1 router mindig kisebb zavartatás, mint 4), illetve van bőven helye a pszichének is. És ezzel sincs gond (!!), tényleg.
Csak ez a műszaki topic......
Nem bántásként, de ha ez a Tied, amit a képen látunk, máshol kellene kezdeni. Szoba rendben van, pöpec minden ? 4 switch (vagy router) ára lazán kiad egy hangmérnöki bemérést, újabb 4 ára (ha esetleg 8-at még jobbnak hallanál) már egy DSP-t is, szőnyeggel együtt. Tuuuudom, ördögtől való, de...
-
lui001
csendes tag
válasz
#07400704 #107968 üzenetére
Köszi, de ahogy nézem a piacot, jó sokat kéne hozzá tennem.. Amiket írtam, magával a típussal, vagy az árával van a baj? Azt látom hogy egyik sem teljesítmény bajnok..
Denonok nem ajánlottak ehhez a Tannoy mx3-hoz? Csak mert lenne erősebb, árban még megfelelő.[Denon pma-380] picivel olcsóbban van pma-360-as is
-
törölt tag
válasz
#07400704 #107438 üzenetére
Tessék kipróbálni egy Ant-ot D/A-nak, jó tápkábellel vagy a Dyscus féle D/A-t, ami tudtommal egy "másolt" r2r Soekris, és helyben vagy. Tessék nekem hinni, nem illik oda egy Topping vagy valami cső nélküli dolog, ha csak nem a fentebbi r2r.
Január körül tervezem a hozzád menést, ha csak nem variálsz addég megen.
-
törölt tag
válasz
#07400704 #107431 üzenetére
Azon kívül, hogy nem illik a rendszeredben és szerintem magában egy talán jó eszköz, de inkább mankó az egy rendszerbe, amint magába egy fos, asr ide or oda.
Véleményem róla, hogy mankó. Lehet valahol egyensúlyba hozza a rendszert, de az egy bibis rendszer, Ha így lenne, ott sokkal inkább az akusztikát, de még inkább az ampot hibáztatnám. Esetleg dobozt.
Szerintem ez egy csont lineáris lóf@sz, a szó most rossz értelmében. És az én értelmezésemben egy jó hifi-ben nincs helye egy ilyen dacnak. Mert akkor már sokkal inkább egy Hegel.
Egy szó mint száz, egy D/A-nak nem kell/szabad lennie ennyire tárgyilagosnak.
Lehet tévedek. ? / or Not ?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#07400704 #106948 üzenetére
Köszönjük a ProAc tulajok nevében.
Hogy érdekesebb legyen, van itt egy [link] eladó Response D18, 650e-ért. Úgy kétévente akad belőle egy (talán). Ez is csak azért eladó, mert D30 lett helyette. Már ajánlottam is valakinek innen a fórumról. Ha lenne zsé, már futnék érte. -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#07400704 #106885 üzenetére
KT120 és 150 is megy benne olyanok szerint, akik felhívták ezügyben a gyártót, csak éppen nem ajánlják: a trafók nem azokra vannak méretezve, jobban melegednek és tönkre is mehetnek (pláne a nagy 150-essel). 120-ast többen használnak benne ennek ellenére, de a gyártó azt sem ajánlja a melegedés miatt.
KT88 kiváló, ugye erre lett méretezve, KT90 szintén simaliba.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#07400704 #106879 üzenetére
BI = VI, ki hogy írja.
B (V) = mechanikailag erôsített
I = impulzus jellegû átvitelre optimalizált, ezek hajlamosak "világosabban" szólni, nagyobb a fûtés fogyasztása is, élettartam picit kisebb.Van pl. 6N6P és 6N6P-I-m is, az I szemmel láthatóan is világosabban izzik, rakéták vezérlô elektronikájákhoz használták. Szóval ezeknél kevésbé van fókusz az élettartamon.
EB (EV) = katonai célra fejlesztett, élettartamra a legjobbak.
Nálam 6N1P-EV-k hajtanak sima 6N6P-ket, a 6N6P-I-jeim "túl élesen" szólnak (tompább magasú rendszerben jó lehet, nálam fejessel sok már).
Ha teheted, szerintem hagyd benne a 6N1P-ket, KT88-ból meg sok klassz van, érdemes megnézni.. (nekem két JJ-m van ezekbôl).
Ha orosz csövet nézel, párba válogatva, újakat. Van egy romániai srác eBay-en, Röhrentest kütyüt épített, híres, csak DIY-építhetô profi csô teszter. Ezzel párba válogatott ruszki csöveket árul, kis kereséssel rá lehet találni, érdemes lehet tôle is venni.
Normál és EV ruszkik között pici eltérés van csak hangban, az EV-re törekvés hasznos dolog. I-seket érdemes felejteni - szerintem. De próbát tehetsz velük.
-
törölt tag
válasz
#07400704 #106879 üzenetére
Ezt találtam a különbségeket illetően, de úgy bevibrált már az agyam, hogy alig tudom értelmezni,
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
#07400704 #106875 üzenetére
Nálam a fejes motyó inputja 6N1P-EV, piszok jó. Ügyelni kell az alap paramétereken túl a fûtés bekötésre, egyezzen, illetve a screen-re, E88CC asszem 1:1 jó bele. Viszont "gyengébb" oda, persze kapcsolásfüggô, de az irány általában fordított, E88CC-t szoktak 6N1P-re cserélni. De majd látod.
E88CC-k állítólag picit melegebben szólnak, 6N1P precíz. Legalábbis egy srác OTL-t épített DIYAudio-n, váltottam vele pár szót, és ô a bepróbált ECC-ket visszacserélte végül a 6N1P-kre.
Majd látod.. ízlések.. pofonok.
-
válasz
#07400704 #105819 üzenetére
"valakik, folyton kikezdik a véleményét"
Ó, ezt sokan, sokszor leírhatnánk. Szinte mindenki véleményét szokták úgy "kikezdeni", mint Gyuriét, nem csak az ő esetében van ez így. Ez a fajta "kikezdés" egy fórumban nem ördögtől való, csak ő érzékenyebb, mint az átlag. Tárgyi tévedések eloszlatását is jelentheti és szokta is jelenteni. Mint a legutóbbi esetben is. Senki nem állt bele abba, hogy neki mi tetszik, és ő mit hall jobbnak. -
Diák66
őstag
válasz
#07400704 #105106 üzenetére
Nem, állami oktatási intézményben.
Csak selejtezni lehet hivatalos papírokkal. Már múzeumot is nyithatnák annyi minden hever a pincében, raktárban stb.... Egy komplett szekrény teli van diákkal, működő diavetítő is van. Az is felkapott mostanság a gyermekes szülők között. Ha értékesíteni lehetne ezt-azt örülnék, mert legalább kis pénzből is, de beújíthatnék valamivel. Mert amúgy minden csak avul..... persze leginkább a tizenéves eszkököz, amiket még használunk. Az értékesítés állítólag bonyolult és költséges lenne, selejtezni pedig csak hivatalosan lehet, így marad a raktározás.
-
Diák66
őstag
válasz
#07400704 #105103 üzenetére
Hozzád hasonló emberek csemegéznének nálunk, ha értékesíthetnénk ezeket a rendszereket azt hiszem.
Technics-ből nem csak Deck van, hanem erősítő+deck+cd lejátszó + egy alig használt Technics deck. Aztán ott van a Videton is, erősítő+tuner Akai deck, Akai VHS és Pioneer bakelit lejátszó. Senki sem használja már őket. Az életük végét majd a selejtezés fogja meghatározni....
-
Diák66
őstag
-
btraven
őstag
válasz
#07400704 #105084 üzenetére
Életem legnagyobb hibája volt amikor eladtam a lemezjátszót.
A másik meg az hogy elszórtam az LP-ről készült magnófelvételeket. Mert ugye ha CD-ről veszel fel az már eleve alacsonyabb minőségű.
Sajnos a mostani műsoros kazettákat is már digitális forrásról készítik. -
abéla
senior tag
válasz
#07400704 #104537 üzenetére
45 audiolab; 55-60 iFi; 200e az isotek (ezt nem linkelem, mertminek
)
itt pedig (26. hsz) egy összahasonlító buzz-teszt (file letölthető), de sajna az Audiolab nincs benne.
Viszont azt kell mondjam, -mivel olyan szélsebesen kihozták- hogy mivel itt csücsül egy audiolab dc block az asztal mellett, annyit tudok mondani -így első klikkre- : leveszi gyak 80-90%-t a DC-s trafóhangnak; értsd: síri csöndben, fél méterről is alig hallható. Az (agyonleszabályozott, csendes) PC-m vagy klíma(legalacsonyabb fokozat) bekapcs: még fülelve sem hallom ki (ellentétben a korábbitól: ha figyeltem, hallottam).
Na de, hogy akkor miért nem az iFi-t választottam mégis, ha az teszt alapján teljesen kinyírta a zizit?
Egyrészt mert drágább, másrészt biztos, hogy nem 1-2 nap alatt jön meg és kicsit ilyen feszegetős megoldásnak tűnt ez a dugaljba dugva dugjuk a kábelt, jó kis erőkart adva az egész cuccnak, ami már így is feszül a rigid kácsa tápkábel + fal miatt (bár ennek tagadhatatlan előnye, hogy 1 kábellel kevesebb kell, AL-os társával összevetve);
de a legfőbb ok, hogy mégis az Audiolab mellett döntöttem, hogy igaz az csak 4A-ig volt ajánlott (szemben az iFi 7A-vel, bár ez nem feltétlen előny(?)), mégis robosztus, nagy fém háza volt, nem ilyen kis nyulfarknyi cucc(belenézegetve, ki is van töltve nyák+alkatrészekkel, indokolt a méret), tehát feltehetőleg az AL a klasszikus pufferkondis vonalon mozog, míg az iFi-t nem tudom(töredék méret, feltehetően zsúfolt +semmi hűtés, bár nyilván más úton oldották meg), mindenesetre itt-ott olvasni olyasmit, hogy az iFi igaz tökéletesen szűr, de a hangzás rovására, míg a "klasszikus" megoldásnál -ha okosan van méretezve, összeállítva- ilyenekről nem írnak, sőt. -
HUNNIA1920
őstag
válasz
#07400704 #104418 üzenetére
Igaz nem csöves, de egy Bertalan féle CompositeAmp, DAC kártyával? Ez kijön 40-50 ezerből is, persze ha lesz belőle eladó. USB kábellel, op-amp-al "hangolható".
Szerintem jó DAC/Amp, ami csöves is, az nem ez az ár kategória, de biztos van használható db a kínai piacon.
-
baryll
tag
válasz
#07400704 #103947 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod a kábelezéssel kapcsolatban!
Kérdezni szeretném még, hogy van-e tapasztalatod esetleg azzal kapcsolatban, hogy akkor milyen a hang, ha mondjuk csak kizárólag az ic a full ezüst a láncban?Köszönöm szépen a többiek válaszait is!
Ear001 kérhetek egy példát jó erősítőre illetve egy komplett láncra?
-
Panthera
őstag
válasz
#07400704 #103345 üzenetére
Az első hangsugárzó az RP8000F-hez hasonlóan tölcséresnek tekinthető és ennek is köszönhető, hogy benne van a listában? Úgy emlékszem, hogy méltattad korábban a jelenlegi magasait.
Nem csak Neked, a térleképzés témához...
Egyetértek azokkal, akik úgy gondolják, nem kell nagyon kifinomult rendszer ahhoz, hogy valamilyen szinten meglegyen ez az érzés. De egy triónál ez egyértelműbb tényező, mint egy nagyobb zenekarnál. Utóbbi esetén legalábbis erre jutottam élőben - bár valószínűleg, amikor ezt figyeltem, az biztosan nem egy kiváló akusztikájú terem volt.
Egyes műfajoknál (pl. elektronikusnál) nem is magától értetődő a tér fogalma szerintem (ott nem szoktam úgy figyelni), de attól még lehet érdekes a végeredmény. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#07400704 #103348 üzenetére
Már az "Antal EZ" is bővelkedik basszusban, nem úgy, mint a régi sorozatú Antal 202, aminek egyetlen gyengébb pontja a viszonylag kevés mély volt. Volt annak basszusa, csak nem volt eléggé megnyerő mindenkinek. 10+ évig azért sikerült hallgatnom.
Viszont a Triangle úgy általában nagyon erős közepekben/énekhangban. Pont ott a legmegnyerőbb, ahol nagyon sok doboz zavaróvá válik néhány óra hallgatás után. Igazán édesek a közepei, hogy így mondjam. A Triangle 0-24-ben hallgatható fejfájás nélkül. Természetesen szubjektív vélemény az enyém, ami abszolút elfogult a márkával kapcsolatban, mert amiket sikerült meghallgatnom a magasabb osztályú dobozaik közül, azokat egytől egyik szívesen látná most is a nappalimban. De ez ugye én vagyok.
-
törölt tag
válasz
#07400704 #103295 üzenetére
Nem, ezt "használtan" vettem, ez a CXA60, ugye nem forgalmazzák már, de gyakorlatilag bontatlan volt, külföldi garanciával. Terveim szerint pár hónap múlva eladom, és akkor úgy megtudom venni a másikat. Esetleg még abban az árkategóriában mivel lenne érdemes meghallgatnom?
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#07400704 #102813 üzenetére
Gondolom Chorus volt. Azokkal nem sok erősítő tud igazán jól együttműködni.. szerintem.
A 906-os Aria sztem semmi problémát nem jelentene az i22-nek. Én 926-al hallottam és elfogadtam volna.
A beépített dac kb. felér egy Teac UD503-al, vagy Pro Ject RS daccal, de csak nagyon sacc/kb. Hangminőségre gondoltam elsősorban, mert nem pontosan egyezik a karakterük. Egy DA300-nál sokkal jobb, ez teljesen biztos...csak hogy még egy támpontot adjak. Természetesen szerintem.
-
Zewa
senior tag
válasz
#07400704 #101624 üzenetére
Allvanyom sajnos nincs még. Olyat erositot szeretnek ami pariban van a hangfalakkal. Ha ez hasznaltan $1000, akkor annyi, ha $3000, akkor annyi. : ) (+DAC) Mi a velenyetek az integralt megoldasokrol?
Ps.: Az mennyire abszurd kivansag hogy mind a 110, mind a 230voltos halozati feszultseget tudja fogadni?
-
denesdr
addikt
válasz
#07400704 #101495 üzenetére
Egy másik alaptézis szerint meg az erősitő legyen inkább a nagyobb teljesítményű, mert ha ez torzít be előbb, annak ritkán szokott jó vége lenni, a négyszögjel könnyen hazavághatja a hangfalakat. A hangerővel meg ígyis-úgyis vigyázni kell, nem árt tisztában lenni az eszközök hangerőbeli képességeivel.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
#07400704 #101267 üzenetére
A service manualban ez van:
"The unit is also compatible with USB storage devices
using the FAT16 or FAT32 file system formats. Other
formats such as exFAT, NTFS, and HFS cannot be
played by this unit."forrás: [link]
Én ebből vontam le azt, hogy NTFS gázos lehet, de ha kezeli, akkor hurrá. N70A nem kezeli, ez biztos, mert nem látta az SSD-t, míg le nem formáztam FAT32-re. Onnan kezdve viszont semmi gond. Tudod, nehogy rosszat mondjak...
-
törölt tag
-
szeky81
tag
válasz
#07400704 #100587 üzenetére
Nem zárkózom el a használt cuccoktól sem. Sajnos azzal tisztában vagyok, hogy a mély hangok a polcokból elég közepes mértékű lesz. Talán combosabb erősítővel jobb lehetne a hangzás. Ezért kértem tanácsot is. Volt nekem régen torony hangfalaim is, de a kompakt méreteket már jobban szeretem ami kompromisszummal jár. :/
-
fehér_ember
addikt
válasz
#07400704 #100585 üzenetére
Pedig elég egyértelműnek tűnt hogy új és polc.
Mondjuk elég mély nem tudom hogy lesz ezekből (esetleg kis helyiségben). De újnál elméletileg legalább madj el tud állni a vásárlástól. -
szeky81
tag
válasz
#07400704 #100583 üzenetére
Igen először az egyik, majd a másik. Én is a Pio felé húzok.
Inkább a polcsugárzók jönnek számításba. Egyébként lenne olyan egybe cucc az svs-nél ami a saját soundbase nevű erősítővel adnák, csak ott lennének kompromisszumok. Nincs táv, kijelző se nagyon 4ohmon adna 150wattot, tehát 8 ohmon kb 100wattot...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ALIENWARE Area-51 R5
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest