- Honor 400 Pro - gép a képben
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Netfone
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
Új hozzászólás Aktív témák
-
d34f
csendes tag
válasz
liksoft #14937 üzenetére
Tápcsere megtörtént (gigabyte ge-r460-v1), minden egyéb kábel is cserélve, a jelenség továbbra is fennáll...
Főleg letöltésnél, de olykor adatmozgatásnál is felugrik 100% a lemezkihasználtság, ha leállítom az adott folyamatot, akkor megszűnik a jelenség. Ötlet? Alaplappal lehet valami? -
bbenec
tag
válasz
liksoft #15007 üzenetére
Csak 2 hete van 1 példányom, mert a külső vinyóm eladtam, nagy dög Mybook volt. A legfontosabb dolgaim megvannak weben, e-mailben. A filmek, mp3-ak stb pótolhatóak azért.
Akkor más megoldás nincs?
Csak mert a Paragon Partition Manager 9-es verzióban hozzá tudom tenni az "unallocated space" részt a megfelelő partícióhoz, de amikor elkezdi csinálni ezt írja ki:
"Operation error
The restart operation that has been requested now cannot be performed under this 64bit edition of Windows. Please use recovery cd for this purpose.
Gondolom érted te is amit ír, de én nem tudom mire gondol pontosan. Mi az a recovery cd és azt hogyan kell csinálni?"
A Paragon 10.0-a, ami meg a legfrissebb az meg buta, mert ott csak a C:\-hez akarná engedni hogy hozzátegyem és pont ezt nem szeretném.
-
bbenec
tag
válasz
liksoft #15003 üzenetére
Az a baj, hogy majd 300GB fent van a vinyón, ami a fél életem kb... Vagy ezt is tudom kiterjesztett partícióvá tenni, úgy hogy ne törlődjön?
Most így áll pontosan a helyzet:
Szerintem ez 4db elsődleges partíció, mivel többet nem tudok létrehozni.
1. 12GB-os gyári partíció (gyári windows, driverek stb, rejtett)
2. 100MB-os rejtett partíció ( ez nem tudom mi)
3. C:\ 60GB-os partíció, ezen van a szűz Windows7
4. D:\ 286GB-os partíció a filmekkel, fotókkel, zenékkel stb.és ezeken felül van 2b "Unallocated space" nevezetű rész, 75Gb és kb 175GB.
Szóval akkor mit/hogyan tudnék csinálni, hogy megmaradjanak az adataim és ne legyen 250GB használhatatlan területem?
Köszi szépen előre is aki tud segíteni!
-
nacant
csendes tag
válasz
liksoft #14973 üzenetére
A lejátszó (ac ryan mini) fórumon is felvetettem a problémámat, de akinek volt ilyen vinyója annak nem produkált ilyen jelenséget. Sőt az ismeretségemben is használnak ilyen vinyót, és ők se tapasztaltak ilyen jelenséget. Megpróbálom azt, hogy közvetlen a pc-vel másolok rá és nem a lejátszóval, kiváncsi vagyok akkor csinál-e ilyet.
-
nacant
csendes tag
válasz
liksoft #14970 üzenetére
A vinyó egy WD Elemets 1TB-os! A problémám meg az, hogy amit másolok rá az vagy tökéletes és nézhető, vagy nézhetetlen a mérete miatt( 6-20MB). Ilyenkor az újra felmásolás segít, de nem minden esetben! Nincs PC-re kötve, csak a médialejátszón keresztül szoktam rámásolni.Az hálóba van kötve az asztali gépemmel. Remélem érthető(bb) voltam.
-
LBandi
aktív tag
válasz
liksoft #14965 üzenetére
Azért szeretném én is látni azt a féltengelyt nem csak hallani róla
Szóval biztos ami biztos azért tényleg szeretnék meggyőződni róla mielőtt kiadok 20-25ezer ft-ot még plusszba hogy tényleg a táp is ludas volt a károkozásban. Mert én még mindig azt mondom hogy amit tudok hogy az áram úgy ment el és jött vissza mint a stroboszkóp, ezt semmilyen elektromos ketyere nem szeresse.
Mégis valami program vagy teszt amivel előrébb juthatnék. Amúgy már több mint 4 éves a táp és eddig semmi jele nem volt annak hogy gyengélkedne értem ezalatt, rendszerfagyás, újraindulás és még eddig semmi sem ment tönkre ez az első alkalom. (a márkája Hyper Power 580W, igaz nem egy seasonic de nem is egy codegen). -
-
szente
addikt
válasz
liksoft #14948 üzenetére
hali
a gépemben egy 350w-os fsp táp dolgozik 5000+-os amd procival integrált videó kártyával 2hdd-vel és egy odd-vel.szóval remélem elég ehhez a konfighoz...a memóriákat még letesztelem.az alaplapot nem tudom,hogy hogyan lehetne le ellenőrizni...
egyébként van itt egy 80gb-os maxtor hdd is amin van 27 hibás szektor,amit a hdd regenerator nem lát.ez azért van,mert ahogy linkelted a szoftver nem fér hozzá a hibás szektorokhoz?a hdd regeneratort windows módban futtattam...
-
kiskakas
senior tag
válasz
liksoft #14929 üzenetére
liksoft,
köszönöm a kedvességed. természetesen el tudtam olvasni,de a lényeg a smart üzeneten volt, nem a sentinel tanácsán.
Hasonló tünetekkel halt meg egy 1t samsungom a wd előtt, egy ideig minimális, talán 8 szektorhiba volt,aztán egyik napról a másikra elkezdett nőni.
Elkezdtem menteni mindent, a végére már több 1000 hibás szektora volt, a stuffok 20%-a ment is a levesbe, Sentinel szerint viszont még mindig nem érte el a garanciális csere szintjét. (rá másnapra a vinyó teljesen meghalt).Tehát lehet,hogy rosszul tettel fel a kérdést,de ne nézz hülyének. A kérdésem arra irányult,hogy van e valamilyen általánosan elfogadott szám, érték, aminél hibásnak tekinthető a termék.
-
kmisi99
addikt
-
Sas madár
őstag
válasz
liksoft #14851 üzenetére
Megvolt hétvégén a teszt és már tuti a vinyónál keresendő a baj mivel a másik gépben mint meghajtó is csak pio-ban ment.
Utána ő mellé(ahol ő a rendszer) is dugtam másik vinyót azt is és a dvd olvasót is kezeli az alaplap DMA2 ben.
Csak ez a 120as samsung nem akarja az igazat.Ezt a "drive detektjét letiltod" nem sikerült próbálnom mert nem tudtam mire is gondoltál.
-
FireShadow
senior tag
válasz
liksoft #14871 üzenetére
Akkor bizony nem adom el nyugodt szívvel viszont el kéne kezdeni gondolkodni az adatmentésen aztán kivonni a forgalomból igaz? Bár nem ez a legöregebb vinyóm, van amiben már közel 50ezer munkaóra van
Ha bepostolom ide a másik 2 tesztképeit megállapitanád/tok hogy eladható-e? Nem akarok szart eladni. Egyébként 3 régi 'kicsi' vinyobol csinálnék egy nagy újat.
-
Jimi62
csendes tag
válasz
liksoft #14866 üzenetére
Csak azért folyamodnék ilyen durva megoldáshoz mert 2006-ban már volt egy problémás WD-m ami nagyon sok bosszúságot okozott nekem!
WD 2000 AJ ha jól emlékszem !Három hónapos korába egyszer csak magától újraindult és állandóan incializálni akart majd 15 perc alatt állt fel a rendszer! Később megszűnt a partíciós tábla és minden adat elveszett KB 60GB-nyi fénykép amit nagy pénzért mentettek le kb két hét alatt!! Azóta nem volt WD HDD-m csak seaget ! Azzal soha nemvolt ilyen bibi!!
2009-be Újra WD-m lett azt hittem azóta sokat fejlődtek és megbíztam benne! Hármat is vettem eddig jól mentek!! -
Jimi62
csendes tag
-
Sas madár
őstag
válasz
liksoft #14851 üzenetére
Biosban írja az UDMA-t csak a pio-t nem engedi letiltani.
"BIOS-ban a drive detektjét letiltod,"
Ezt picit érthetőbbre lefordítanád nekem esetleg úgy,hogy milyen menüt kellene a biosban keresnem,és ott mit tiltok.Most hétvégén viszek magammal egy másik gépet is amibe ezt a lassú vinyót ahogy van átcsatlakoztatom ,hogy ott ugyan milyen módban ismeri fel.
-
Sas madár
őstag
válasz
liksoft #14849 üzenetére
Szia.
Korábban téged ajánlottak.
Van egy 120as samsung vinyóm ami mindenáron pio módban hajlandó vánszorogni.
Szerinteted hol érdemes keresgélni a hibát?
Találtam itt a fórumban 2006 teljesen azonos problémát de nem lett megoldás a végére.
Kábel csere 80 eresre,új op-rendszer driver frissítés,biosban viszont nem engedi kikapcsolni a pio módot mivel régebbi alaplap. -
Zlin50
senior tag
válasz
liksoft #14782 üzenetére
Help!
Hogyan lehet ezt beállítani, melyik opció az? Valahogy nem találom.
Egyébként nem áll meg, mert érezhetően forog. Gondolom csak a fej mozgatást jegeli. Kicsit túl lőtt a célon a sámsung. Ezzel meg majd a fejet teszi tönkre a nagy energiatakarékoskodás rovására, persze három éven túl, hogy majd vehessek másikat.
-
Zlin50
senior tag
válasz
liksoft #14782 üzenetére
Ki fogom próbálni ha hazamegyek, de nem tetszik ez nekem, mert a 154UI is eco green-es és nem csinál ilyet ha nem parancsolnak rá. Ha a HS nem lesz képes ébren tartani lecserélem másra, mert már nagyon idegesítő ez a felesleges eko dolog. Persze mi van ha mindegyik ilyen...
A WD is 5400-7200 fordulaton jár és ki tudja akár ez is elaludhat. Nem is értem ezt az egészet. A forgatáshoz elég nagy energia kell. Mit takarít meg, amikor a forgatást nem állítja meg csak esetleg a fejről veszi le a tápot... -
erikke17
őstag
-
Ren Hoek
veterán
válasz
liksoft #14742 üzenetére
Kösz, értem... de jelen pillanatban sajnos nincs pénzem mégegy vinyóra.. és nagy hd fájlokkal kell dolgozzak, DVD már szóba se jöhet. (meg annak is 5-15 év az élettartama) Kellene mégegy hdd...ez tény. szóval jelenleg csóringerként megérdemlem hogy elvesszenek a felvételeim... A legfontosabb adatok úgyis szerveren vannak tárolva, csak a sok nyersanyagot sajnálnám.
Bíztam benne kicsit, hogy ez a Samu F3 1 TB-os vinyó jólesz egy darabig... és nem produkálja az F2-esek gyenge kivitelét.
Tápot persze megértem, egy enermax is befoshat. Csak azt nem fogom fel, hogy 2010-ben miért nem tud szólni egy HDD ha nem elék neki a kakaó? Teli van mindenféle szenzorral...egyszerűen nemértem hogy miért van ekkora igénytelenség áramellátás témában, mikor általános probléma a gyenge táp.(szerintem a legtöbb esetben jelentkező) Képesek beleépíteni egy gyorsulási szenzort (aminek részemről semmi haszna egy asztali HDD-ben), de azt nem képes kiírni ha ingadozik az áram, vagy nincs elég. Na mindegy, csak ilyen dolgokon fel tudom magam húzni.
Amúgy állítom régen nem volt ekkora szívás a konfigokkal, legalábbis nekem... Jó tudom nagyobb adatsűrűség meg stb... de szinte mintha arra mennének a gyártók, hogy cseréld le, kukázd minél előbb (és nem az igényességre)
Kösz az infókat! Biztosan elintézem a backupot, mert én szervízre nem bízok többet adatokat... Egy boltban egyszer leformatálták életem összes adatát egy mobil rack szerelésnél. No komment.
-
biker
nagyúr
válasz
liksoft #14722 üzenetére
Üdv
auto leállás problémám van.
Adott egy MAC és egy USB-re tett SATA hdd. A MAC-ben ki van kapcsolva a HDD-k leállítása, az új usb-s fiók azonban magától leállítja 5 percenként, azonban ez a backup hdd, ezért min. óránként elindul, és leáll. de ha valamiért ránéz a rendszer, akkor óránként akár 2-3x is eljátszaalapból mennyire káros a mai HDD-knek az óránként 2-3-4 start-stop?
-
PedroPascal
őstag
válasz
liksoft #14705 üzenetére
A win-nél és a HD Sentinel-ben is megcsináltam mait írtál!
Biosban nem tudom mit lehet ezen a téren állítani, mellékelem az ide vonatkozó bios képet
Mint írtam h ha ezek be vannak állítva és pl elindul a képernyőkímélő, vagy a kijelző csökenti a fényerejét akkor mégis ketyeg ez a smartos érték számlálója!
Vagy akkor is ha filmet nézek, de a film külső vinyóról megy, akkor is kattog a laptop vinyó ezek után is! XP-nél és win7-nél is ezt csinálja,
A bios-ban kéne akkor még valamit állítani, ha igen akkor mit? -
PedroPascal
őstag
válasz
liksoft #14696 üzenetére
Elnézést tényleg rossz helyen válaszoltam.
Azért ellenőriztem, mert Dzsekó kollégával privátban beszélgettünk a problémáról és ő említette h esetleg a szenzor hibás és ezért csinálja, mint kiderült nem az csinálja.
Bios-t frissítettem, a helyzet nem változott, mellékelem a vinyóra vonatkozó bios-os képet hátha itt kéne valamit állítani, (alapon van)
HDS-nél is megköszönném ha esetleg elárulnád h merre találom ezt a lehetőséget, vagy akár a win-en belül.
Előre is köszönöm! -
Blaze71
őstag
válasz
liksoft #14685 üzenetére
Oké, ez tiszta, ezért kérdeztem. Csak megéri-e vele vacakolni? Van-e értelme a gyakorlatban is? Konkrétan, hogy észre vennék-e különbséget?
AndrewTdi! Köszi Neked is. Gyakorlati hasznára lennék kíváncsi. Mert ha csak annyi, hogy egy hajszálnyival gyorsabban tölt a Vista és nyerek vele fél másodpercet, akkor nem tökölök vele, marad így.
-
Blaze71
őstag
válasz
liksoft #14681 üzenetére
Szia Liksoft!
Szerencsére nincs HDD problémám, de ezt gyorsan le is kopogom. Csak kérdeznék.
Van-e gyekorlati jelentősége annak, hogy a 32 bites Vista egy régebbi egy lemezes 160-as Samsung, vagy egy újabb, 250-es F1-es Samsung HDD-n van. Érdemes áttennem az elvileg gyorsabbra, vagy a mindennapi használatban úgysem veszem észre? A 160-as JF100 és S166, míg a 250-es esetén ilyesmit találtam, hogy 1AC01112. Elvileg a 160-as belső adatsebessége 9xx Mbit/sec, míg az F1-nek 1400 Mbit/sec.
-
kekkec
aktív tag
válasz
liksoft #14613 üzenetére
Nem tudom, hogy az alaplapi kondenzátorokkal kapcs mire gondolsz, de nincs semmi különösebb bajuk, (meghajolva se, megolvadva se) így laikus szemmel. A táp meg zsír új FSP 400 wattos, bár ez még tudom nem azt jelenti, hogy jónak is kell lennie, de nem volt vele gond.
(#14612) Imco: Sajna az a konfig (P5N32-E) most nincs nálam, már én is gondoltam arra, de egyenlőre nem megoldható. Vinyó miatt tuti nem lehet a fagyás, mert PATA vinyóval is kifagyott rendszerstabilitás teszt alatt, és processz igényesebb dolgoknál is fagy. Szóval szerinted, míg a HDS-ben nincs sárga felkiáltójel a SMART adatoknál és nem csökken 100% alá a teljesítmény és kondició nincs baj? És előre jelezné a program, hogy a vinyó tönkre mehet?
(Amúgy most ez az állás.)
-
7Heads Drago
veterán
válasz
liksoft #14516 üzenetére
Hiányzik az oldallap. Viszont a lég mozgás még kézzel is érezhető illetve a hőfokok max 38 környékére mennek fel. A kilazulás benne van a pakliban, csak kár hogy mióta a Hitachi vinyót megvettem (2009.12) Nem is volt kivéve a gépből. Illetve 2 hónapja, lap cserekor ki volt belőle húzva az összes csati. És nem is örült módjára van kiszedve a gépből.
Lehegesztem a gépet, és egy betontuskóra rá-dübelezem és nem fog mozogni semmi se.
Valamit pedig rosszul csinálok.
Veszek a gépbe 3.0 Usb kártyát, meg egy külső vinyó mentőt. És bele se nyúlok a gépbe. Mert ez kezd az idegeimre menni. -
Osibaa
senior tag
válasz
liksoft #14497 üzenetére
A szarkazmusod bizonyára megoldotta a srác problémáját.
nagygabor519 futtass kérlek egy hdsentinelt, lássuk milyen állapotban van a vinyód
-
ThaBoss
senior tag
válasz
liksoft #14494 üzenetére
Persze, hogy nem lehet rá támaszkodni, amúgy csak egy vacak multiméterrel nézegetem.
Tiszta sor, hogy nincs tuti táp, csak hát az ember elvárná, hogy valami minőségi eszközt kapjon a pénzéért, és az a rengeteg fícsör, amit tonnaszámra írogatnak a dobozokra és a weblapokra, azok ne csak üres betűk legyenek!Visszatérve a témához: szóval nagy valószínűséggel a táp is bűnös lehet! Remélem csak alkalmi botlás volt, már ha köze volt hozzá, hogy behaljon a HDD. Az ágakat nem terhelem halálra, a 2 SATA-s madzagon külön vannak a HDD-k 2-esével. Meg jelenleg IGP-vel küldöm, semmi tuning (avagy "netezős"), a fogyasztás konnektorból mérve ~70-90W között ingadozik terhelés függvényében.
Délután lesz egy kis időm, akkor elszaladok vele a kiskerbe, aztán gariztatás...Azért köszi az ötleteket (mindenkinek!)!
Respect!
-
Clapaucius
tag
-
Zomb€€
őstag
válasz
liksoft #14362 üzenetére
Haccá' wattos Zalmanom van, szal azzal nem hiszem, hogy gond lenne (remélem) viszont egy ágon van (már) 3 vinyó. De mikor ketten voltak is csinálta.
Lehetséges, hogy egy szoftver fizikailag is legyepálja a vinyót? Jelen esetben WMVarre gondolok, azt használtam egy ideje, mikor elkezdett köhögni... -
Zomb€€
őstag
válasz
liksoft #14357 üzenetére
Köszi, keresgettem,. Ez az UDMA/PIO satas vinyókra is vonatkozik?
Amúgy nem hinném, hogy a tápcsatikkal lenne gond, tegnap rakosgattam azokat is. Melegedés se okozott gondot, 30-40 fok között szokott ingázni, van előttük egy venti.Nem lehet valahogy ezeket a szektorokat "befoltozni"? Tehát másolok oda adatot, majd írásvédetté téve azt nem használja újra a vinyó, és pár MB vesztéssel visszakaphatom a drágaszágom. Vagy ez ebben a formában lehetetlen?
-
DonDragonka
őstag
válasz
liksoft #14339 üzenetére
Ajjaj itt valami nagyon nem smakkol...
Adtam neki még egy esélyt és beraktam egy pc-be (HP compaq dx6100-ba).
A gép elindúlt de nem látszott XP (utsó update-es) alól a winyó. Gondoltam benézek a BIOS-ba, hát újraindítottam. Ott a meg is jelent de amikor kiválasztottam, hogy megnézzem a tulajdonságait, lefagyott a BIOS...
Ezt követően még 1x újraindítottam a gépet, hogy megnézzek még valamit. Új eszköz keresésre (de csak arra) felfedezte, hogy van neki egy winyója. Újraformáztam és látszólag tökéletesen működik....Én itt most teljesen összezavarodtam.
-
DonDragonka
őstag
válasz
liksoft #14336 üzenetére
No az Y kábeles megoldás sem volt jó. Nem jó notin sem, és nem jó PC hátsó USB-jén sem. Egyedül az segített, hogy egy külön 5V-os csatlakozót dugtam a BOX-ra, de az meg 220-ról jött. Így tökéletesen stabil maradt a winyó és nem hibázott egyszer sem.
Viszont így nem tudom arra használni amire akartam. Tehát eladom, mert így nekem használhatatlan. Noti winyónak lassú, mobil winyónak meg sok cucc kell hozzá...Minden esetre köszönöm az értékes infókat és persze a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 10
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Spórolós topik
- Subaru topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Több darab 512GB m.2 NVMe (Samsung, WD, Kingston, Micron)
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest