- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Huawei Watch GT 2 Pro - egyszerűen gyönyörű
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung SmartTag2 teszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
d34f
csendes tag
válasz
liksoft #14937 üzenetére
Tápcsere megtörtént (gigabyte ge-r460-v1), minden egyéb kábel is cserélve, a jelenség továbbra is fennáll...
Főleg letöltésnél, de olykor adatmozgatásnál is felugrik 100% a lemezkihasználtság, ha leállítom az adott folyamatot, akkor megszűnik a jelenség. Ötlet? Alaplappal lehet valami? -
d34f
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni a következőben:
Tavaly nyáron sokat olvasgattam a ph fórumot, mivel hdd-t akartam venni. Samsung és WD között vaciláltam, végül elsősorban az 5 év gari miatt a WD mellett döntöttem. Kb. 1 évvel ezelőtt boldog tulajdonosa lettem egy WD 1001FALS 1 terrás vinyónak.Minden szép és jó volt kb. decemberig, amikor is számomra ismeretlen okokból megadta magát. Nem vagyok szaki, HD sentinel fent volt, én csak annyit tapasztaltam, hogy a lemezkihasználtság 100%ra ugrik és úgy is marad eleinte 1-2 percig, aztán kb 1 hét után 5+ percig, na ezután vittem vissza. Laza másfél hónapos szervíz után kaptam egy teljesen új hdd-t, újraindult az 5 év gari, minden happy.
Minden happy 2 azaz 2 napig, amikor is 6 óra leforgása alatt újra 100 % lemezkihasználtság először 1-2 perc majd 5 perc, majd disk read error - kalap, kabát... Február végétől június közepéig szervíz, sajnos nem találtak olyan hibaokot, amivel rám tudták volna verni a felelősséget, így újra kaptam egy teljesen új hdd-t, amiből a "teljesen új" jelzőt megkérdőjelezném, mivel a bontatlan csomagolás felnyitását követően kényes-kénytelen voltam levonni azt a következtetést, hogy ez nem most gördült le a gyártósorrol, mivel a felületén több helyen sérült a festés. De ettől persze eltekintettem, hiszen közel fél év után végre újra itt a tökéletes, halk, gyors és megbízható WD vinyóm, amely hiba nélkül üzemelt egészen pontosan 45 perccel ezelőttig, amikor is első körben azt tapasztaltam, hogy a meghajtó egyszerűen szublimált. Gép kikapcs, kábel csere, +hűtők levétel (hátha kevés feszt kap - 450W a tápom). Minden oké, megjelent, majd újra fellépet a korábban már említett 100%-os lemezkihasználtság. Jelen állás szerint van egy pár napos 1 terrás WD vinyóm 5 év jótállással, ami valószínűleg napokon belül újra megdöglik.
Mint már említettem, nem vagyok szaki, így a segítségeteket kérem, hogy mi a f*sz (bocs) lehet a baja, mert ötletem sincs, esetleg a tápra gondolok, mert az noname. A configom: Asus P5Q, biosa kb. 2008 augusztusi; E8400 proci, noname 450W táp, HD 4870 1 gigás vga, Samsung SP1614 160 gigás hdd és wd 1001fals 1 terrás hdd.
Segítségeteket előre is nagyon nagyon köszönöm!!!
Üdv, dE4f
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Mini-ITX
- Sorozatok
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Gépész 3D tervezőrendszerek
- iPhone-t használók OFF topikja
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest