- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThaBoss
senior tag
Sziasztok!
Samsung F3 500GB (HD502HJ) vinyómnál több szoftver is hibát jelez.
Crystal Disk Info a függőben lévő szektorok számánál (Current pending sector count) szól, hogy nagyon nem stimmel valami. Az értéke 118 jelenleg.
Kérdésem az volna, hogy javítható-e valahogyan ez a hiba?
Előre is köszönöm! -
ThaBoss
senior tag
válasz
liksoft #14494 üzenetére
Persze, hogy nem lehet rá támaszkodni, amúgy csak egy vacak multiméterrel nézegetem.
Tiszta sor, hogy nincs tuti táp, csak hát az ember elvárná, hogy valami minőségi eszközt kapjon a pénzéért, és az a rengeteg fícsör, amit tonnaszámra írogatnak a dobozokra és a weblapokra, azok ne csak üres betűk legyenek!Visszatérve a témához: szóval nagy valószínűséggel a táp is bűnös lehet! Remélem csak alkalmi botlás volt, már ha köze volt hozzá, hogy behaljon a HDD. Az ágakat nem terhelem halálra, a 2 SATA-s madzagon külön vannak a HDD-k 2-esével. Meg jelenleg IGP-vel küldöm, semmi tuning (avagy "netezős"), a fogyasztás konnektorból mérve ~70-90W között ingadozik terhelés függvényében.
Délután lesz egy kis időm, akkor elszaladok vele a kiskerbe, aztán gariztatás...Azért köszi az ötleteket (mindenkinek!)!
Respect!
-
ThaBoss
senior tag
Ott van az kérem szépen: Corsair CX400. Valószínűleg nem a táp okozhatta, mert a feszültségek rendre normál értékhatárokon belül ingadoznak. Mind a feszeket, mind a hőmérsékleteket folyamatosan monitorozom, így szemmel van tartva, ha bármi gond vagy hiba lenne, arról tudnék (remélem!
). 4 HDD van rádugva a gépre, 2 F3 500G és 2 F3 1,5T, mégis csak az egyik döglött meg, ráadásul pont az, amelyiken a rendszerem volt. Fene vigye, nem örülök, viszem vissza! (Amúgy meg ASUS Express Gate most megmentette az életem
)
Osibaa: igen, motorgondok vannak, olyan, mint amikor rossz minőségű DVD-t teszel a meghajtóba, de az csak felpörgeti, majd leáll és újból elkezdi. Mikor a pörgetés végéhez ér, akkor olyat kattanik, hogy csúcsforgalomban nyitott ablaknál a szoba másik végéből is hallom (mintha az agyamat vernék
).
Nos, de szerencsére hozzáfértem egy utolsó menetre, még sikerült lementeni az adatokat és a fontosabb részeket. Mint fentebb is írtam, viszem vissza gariba!
Idén januárban vettem, azóta szolgált... † RIP Samu F3 -
ThaBoss
senior tag
Üdv!
Sajnos a minap mikor bekapcsoltam a gépet, POST közben egy olyan üzenet fogadott, hogy az egyik vinyómmal a SMART szerint baj van.
Megpróbáltam még szóra bírni, de csak erős kattogás hallatszik belőle.
Most már ott tartok, hogy sikerült a Windowst betöteni, de a rendszer is közli, hogy baj van és felajánlja az adatmentést. HD Tune progival sikerült utánajárnom, íme a screenshot: képA kérdésem az lenne, hogy a hiba javítható-e, illetve ha visszaviszem gariztatni, akkor van-e rá esély, hogy cserélik/javítják?
Illetve még az érdekelne, ha valaki tudja, hogy ezt a hibajelenséget mi okozza/okozta?
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- További aktív témák...
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged