Új hozzászólás Aktív témák
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #15613 üzenetére
Rendben kösszönöm! Még annyi hogy most a régi samsung HDDm kotortam elő és ott pedig az van hogy HD sentinel látja mindent kiír róla azt írja jól működik meg minden csakhogy ha rámennék sajátgépben vagy azt kapom hogy nincs megformázza vagy hogy nem elérhető és a fájl vagy könyvtár sérült nem olvasható! Na de ezen még egy éve dugig volt jópár adattal! Akkor mi történhetett vele? kb fél éve elejtettem de szőnyegre esett és kb 1 métert! a HD tune tesztjében viszont nagyon szép sebességgel megy a benchamark szóval elvileg jó!
-
kmisi99
addikt
válasz
liksoft #15600 üzenetére
Na lefuttattam egy írás olvasás tesztet destruktív ami az adatokat is törli
Eredmény [link]
De a hd sentinel szerint a vinyó továbbra is teljesítmény 98 kondíció 28% és azt írja hogy vagy 90 bad sector van!!!
Na ez hogy van akkor? Ja amikor ment a teszt néhány apró zöld kocka nem olyan halvány hanem sötétebb zöld volt és volt 1-2 nagyon sötét zöld -
Silentfrog
veterán
válasz
liksoft #15585 üzenetére
Köszönöm a válaszokat,a lényeg,hogy most már halk.
ZeUS2140 én ugy tudom,hogy vizszintesen vagy függőlegesen állhat a merevlemez,srégen vagy kajszán nem.
Bár nem is könnyü a gépbe belerakni kajszán...#15586) wwhy Jártam hasonloan én is.
Másik gépben megengedte megformázni,a sajátomban nem.
Azota müködik -
Jimmy Clark
csendes tag
válasz
liksoft #15493 üzenetére
Én pedig pont azt gondoltam laikusként, hogy ami a pénz az a munkaóra, a laboratóriumi körülmények, az adattárolás, meg a garancia vállalás (szerintem ez az igazi hozzáadott érték). Na mármost, ha tényleg csak annyiról van szó amit írtam, akkor kevés (max 1) munkaóra (mivel effektíve nincs 1TB-nyi adatmentés), no laboratóriumi körülmények, no gari, no adattárolás vagyis olcsó nekem megfizethető (és persze kockázatos).
Az is lehet, hogy Veled volt dolgom a vonal túl végén, ebben az esetben ne haragudj, ha a hozzászólást kissé arrogánsan oltósnak érzem.
-
AMD X2
senior tag
válasz
liksoft #15464 üzenetére
Szia Mester!
Van egy Samsung 753LJ F1-es HDD-m és rendesen működik de a Sentinel program 0%-kondíciót ír rá és ezt a hibaüzenetet
" Meghibásodás várható - Attribútum: 184 End-to-End Error Count, Paritáshibák száma a belső gyorsítótár (cache) és a vezérlő közötti átvitetelben.
A lemez felpörgése során előfordultak problémák. Ezt okozhatja merevlemez probléma vagy nagy terhelés (gyenge tápegység). "Táp rendben , kábelt cseréltem már, másik sata csatira is kötöttem de ez megmaradt hibának.
Már mentettem mindent róla csak kérdezném , hogy akkor ez nem javítható pl: panelcserével??
Persze ha tudok szerezni. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
liksoft #15429 üzenetére
sikerült a mentés, marad a particionálás.
köszönöm a segítséget.
és mindenkinek, aki a partcióméreteket állítaná: előbb legyen biztonsági mentés, utólag nagyon sok ideig tart visszaszedni az adatokat még erős gépen is (getdatabacket általánosságban a vinyó (és néha a ram) fogja vissza, de volt egy gigás file, amin három órán át müttyögött tiszta CPU limittel 2.4en). olyan 6 óra volt visszaszedni az 55giga adatot, további 32 óra pedig elment a programháttér/hardver megoldásával. és akkor még nincs kész a gép, namármost ha fél kettőig nem vagyok kész, akkor 60 órás állást jelent az eredetileg tervezett 6 helyett (itthoni gép, de akkoris, mindkét asztalin kb 24órája adatmentés megy amikor itthon vagyok). ja és persze én meg ahelyett, hogy felfúrtam volna a hifit a helyére még mindig ezzel szívok, ez sem elhanyagolható.
végülis ez jó tanulópénz. saját hibából particionálás miatt még nem vesztettem adatot, hát most ennek is eljött az ideje.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
liksoft #15426 üzenetére
szakember sajnos nem játszik, itt a világ végén lakok, külföldön. adatok... hugom nem emlékszik mennyire fontosak, de a nagyrésze megvan. viszont nem emlékszik pontosan, tehát ha menthető, akkor jó lenne megoldanom a problémát
hát, ez volt az utolsó, hogy mentés nélkül particionáltam
.
szabad hely megvan.
adatmentőnek mit ajánlasz?ez a gép (gigabyte p35-ds4) kezeli a 120 giga fölötti lemezeket is (van bent egy 931gigás partíció is), viszont a másik (asus p4p800s-x), amivel a particionálást csináltam lehet nem tud 48bites LBAt.
köszönöm a segítséget
-
atesss
addikt
válasz
liksoft #15339 üzenetére
Mármint a formatra / végleges törlésre ?
"HDSentinel semmit sem jelzett"
Van pár hibás, és gyenge szektor, de ilyen 95% körüli a kondíció, úgyhogy ezért írtam, hogy nem jelzett olyat a HDSentinel, ami ilyen komoly problémát okozhatna.
Ezért álltam értetlenül előtte (meg anno pár hónapja kérdeztem itt a fórumon is, és nem nagyon tudott más se mondani rá semmit). De azóta végre lementettem róla mindent, ezért most a lehető "legerősebben" formatálnám, bízva, hogy helyrejön utána. -
-
szatocs
őstag
válasz
liksoft #15346 üzenetére
Elvileg ezeknek a wd passport HDD-knek elég az egy usb. Amelyik gépnél meg nem elég az előlapi, ott el sem indul a masina. A hátlapinál minden gépnél ment eddig.
Most megint futtattam rajta Sentinelt, 82 hibás szektorig ment el, kb a tizedénél tartott még a szektoroknak, utána kifagyott. Szerintem ez a vinyó kuka lesz.
Mikor meg másolnék rá, akkor meg felpakol 6 gigát 30ezerrel, utána lecsökken 4ezerre a sebesség, majd az is kifagy.
-
szatocs
őstag
válasz
liksoft #15343 üzenetére
A WD Passport egy olyan külső vinyó, ami úgy néz ki, hogy egy WD 2,5" vinyó van egy wd-s rack-ben. (csak hogy tudja mindenki miről van szó)
Mindig le lett választva a gépekről, amiknél használtam, laptop és a nagygép is simán élt vele eddig. Már több, mint 3 éves szegény, szóval szálítottam is eleget már. A formázás és a tesztelés is kb ugyanott áll meg, tehát kb 6%-ánál a folyamatoknak.
-
-
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #15326 üzenetére
Teljesen tanácstalan vagyok.
A Noti a saját vinyójával nem megy! Mistikus! Müködött mikor letöröltem.
Az én gépemben felmegy rá a W7. A notiban egy másik toshiba vinyóra simán megy a W7, hibátlanult müxik. Ue. áttükrözve a saját vinyójára /simán mennie kéne/ instabil, akad! Sentinel szerin minden OK.
Visszadom a prakszisomat!
Nyomni kéne egy irás tesztet neki, csak már nincs kedvem hozzá!
Lehet éjjel még neki esek és holnap beszúrom a sentinel smartját, hátha Te többet látsz.Köszi!
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #15323 üzenetére
Liksoft! Légyszi szakértsd már meg!
Itt a lényeg. Seagate 160 GB 2.5" SATA vinyó. Hp laptopba van és emiatt felmerült hogy a laptophoz és/vagy a vistához is kötve van. Gyakorlatilag mindent kilöttem. USB rackba tettem ezt a vinyót, tükröztem rá egy másik OS-t, formáztam többször, másik gépben is w7-tel is.
A saját notijában rendszeresen elszáll a telepités 40% körül. Most betettem egy 80 SATA HDD-t és felment rá simán a W7. Épp ezt probálom rágépészkedni a másik vinyóra kinomban.
Létezik hogy valahogy összevannak rendelve? Van rajta egy HP 463646-001 szám, a gyári cimkén, ami erősiti a gyanum hogy valami köze lehet a laptophoz.Köszi!
-
Imco
őstag
válasz
liksoft #15319 üzenetére
Hi!
Teljesen igazad van.
Mivel unom ezért szoktam tőmondatban talán kissé flegmának tünően válaszolni.
Ha nem teszem akkor még UP is lesz rá és én/mi leszünk a "szemét" a segitőkészség hiánya miatt.Ábrándoztam róla, hogy a pl. 15555 hszben összeszedem a gondolataim és akkor csak a hsz számát linkelném. Mivel a hsz nem szerkeszthető, a technika meg halad, előbb utóbb az 1. hsz sorsára jutna. A fejlesztői oldalról a kényszert a látogatásra valahol megértem, mert érdeke hogy kattogtasson a jónép hisz ez reklám bevétel.
De egyrészt nem biztos, hogy fajsúlyos tényező vagyok a döntéshozásban, másrészt mint irod is ezt a felvetést más már megtette helyettem és még sincs változás.
Mivel a fentiek miatt értelmetlennek tartom a levelezést a fejlesztőkkel ezért inkább az erre forditandó energiát a tőmondatos, kissé flegmának tünő levelezésre forditom.
Megjegyzem, adtál egy jó ötletet. Ősszeszedem egy lapra ezeket a dolgokat, és linkelem azt az egy oldalt a saját portámról. Bővithető, javitható. Egyébként ez neked is mododban áll azt hiszem!
Szerintem...
-
MasOyama
őstag
válasz
liksoft #15318 üzenetére
Úgy néz ki, hogy lelke van, mert vissza akartam már vinni, erre most már 28-30 MB al lehet rá másolni, ami már haladás... Igazából semmit sem csináltam vele, csak pár tesztet futtattam rajta. Hogyan lehetne növelni a sebességen, mert ezt még mindig kevésnek találom. Vagy ez ennyit tud?
Köszönöm.
-
MasOyama
őstag
válasz
liksoft #15304 üzenetére
Nincs tuning. Másik winyóval minden rendben van. Ezt most vettem.
SATA AHCI mode kikapcsolva van most, de ha bekapcsolom sem jó.
SATA NATIVE MODE ki van kapcsolva a biosban, de ha bekapcsolom, akkor sem jó.Leszedtem a driver genius programot, és frissítettem a drivereket, és akkor sem lett jobb. 800-900 KB al másol...
-
Ciripke
tag
válasz
liksoft #15287 üzenetére
Okés, mit értesz az alatt, hogy végig olvasható másolat, hogyan?
Gyakorlati segítséget is tudsz adni, vagy csak az OBI címét, ahol a láncfűrészt megtalálom.Nem jókedvemben írogatok a fórumba, ha csak élcelődni tudsz segítség helyett, akkor inkább hagyd figyelmen kívül a hozzászólásaimat, valahogy nem tudok mosolyogni a válaszaidon.
-
glugi
aktív tag
válasz
liksoft #15289 üzenetére
Rendben. Köszönöm. Közben rákérdeztem nála, pontosított: nem particionálás hanem töredezettségmentesítés volt akkor amikor leállt a gép, igazából ő sem tudja mitől, nem volt otthon. Ennek fényében sincs remény valahogy feltámasztani itthon? Gondolom, ha csak a bootnál látszik, akkor GDB és tsai nem játszik. Ugye? Másik topikban feltegyem a kérdést, hátha?
-
glugi
aktív tag
válasz
liksoft #15285 üzenetére
Mint mondtam, csak a boot-nál látszik, hogy egyáltalán a lemez csatlakoztatva van. Master-ben, slave-ben egyaránt. Lemezkezelőben nem lehet particionálni, gparted ugyanez. Dos parancssorból szintén nem látszik. Nyilván azért szenved(ünk) vele, mert kell róla az adat. Tudom, az másik topik. A cél az lenne, hogy most egyáltalán el lehessen érni valahogy.
-
pepejoe
tag
-
Ciripke
tag
válasz
liksoft #15260 üzenetére
Szia!
Ez egy 3 gigás outlook adatfájl, ami 64%-ig másolható, aztán azt irja a total commander, hogy nem tudja olvasni a fájlt.
Most lefutott a HDD regenerator teszt, és 166 bad sectort és 143 delays-t talált. Azt lenne jó tudni, hogy a fájlban hány bad sector van,a többi nem érdekes, csak ez az egy fájl. -
Nightdragon
tag
válasz
liksoft #15245 üzenetére
Köszönöm, ezek valóban hasznos információk, így már csak egyetlen kérdés maradt tisztázatlan: amit eredetileg tettem fel.
Azt nem pontosan értem hogyan jött képbe jelen esetben a biztonság kérdése. Ami érdekelne hogy melyik merevlemezre érdemes az oprendszert telepíteni (szívesen tenném ezt egy kisebb 50-60 GB-os partícióra) valamint melyik merevlemezre állítsam be a lapozófájlt.
Egy okos ismerősöm említette, hogy a gyorsabb működés érdekében erősen ajánlott egy külön meghajtóra irányítani a lapozófájlt (logikus
)
Amivel nem vagyok tisztában az az, hogy az oprendszert vagy a lapozófájlt érdemesebb a gyorsabb (Caviar Black) merevlemezre dobni a jobb teljesítmény érdekében.Tehát a célom a rendszer gyors működése lenne, mert mert megelégeltem a cammogást. Eddig egy OCZ SSD merevlemezről ment a Windows és senkinek nem ajánlom azt a mennyiségű kínt és szenvedést amit ez okozott nekem
-
depmod
aktív tag
válasz
liksoft #15239 üzenetére
Megoldódott.
A SATA drivert frissítettem, nem indult az XP ezt követően, a parancssorból is kidobott.
A javítás eltartott volna egy ideig, feldobtam inkább a WIN 7-et. Abban 3 másodperc alatt leformázta NTFS-re az egészet.
Most nem tudom igazán, hogy driver vagy OS probléma volt? -
-
TIT
veterán
válasz
liksoft #15194 üzenetére
Ja értem,nincs még összeszerelve csak én válogattam ki mindent hol mi olcsóbb és több tízezret megspórolva neki,nem ismer senkit aki segítene neki,de az én gépem is szaki rakta össze mégis kimaradt pár csavar meg házcsati rossz helyre került!
Talpra esett úgyhogy elvileg nem lehet baja de nem ártana jobban becsomizniuk.
Fizikai diagnosztikai progi nincs gondolom! -
TIT
veterán
válasz
liksoft #15182 üzenetére
Origi vinyó ki se bontottuk üzletből hazafelé másik boltban esett le talpra sztem,de a koccanás se vészesebb sztem.Az is durva,hogy csak egy vacak nylonba van betéve(elektromosságtól védik de az ütődéstől nem)WD 500gb Black.
Ha több hét után jöhet ki a hiba(milyen?)akkor a hd sentinel nem sokat ér(hiába ít ki 100%ot)
de sztem ha 100%minden ok akkor később se lesz gond.Haver így is mondta minek ejtettem le(minek adta oda?)de én raktam össze a gépét úgyhogy csend legyen neki -
csabors
tag
válasz
liksoft #15132 üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítséget...!!!sikerült
Már csak annyit kérdeznék, hogy mitől lehetett ez a furcsaság illetve, hogy milyen gyakran fordul elő? Ugyan a rajta lévő adatokat vissza tudtam hozni de... bízhatok a hdd-ben. Ez a probléma befolyásolja az üzembiztonságot?Üdv:
-
csusza`
senior tag
válasz
liksoft #15160 üzenetére
A tápegység is lett már cserélve, illetve próbálva. Egy LC Power 550W-ot hoztam haza kipróbálásra, mert egyébként egy ASUS 450W-osom van, aminek a belseje megegyezik a Chieftec-ével. Ennél is nagyobb táp kéne? Nem hiszem. Mármint az 550W-esnél.
Nem akarok én perelni meg semmit. De egyébként a társasházban több embernek is generál hasonló furcsaságokat a gépe. -
csusza`
senior tag
válasz
liksoft #15146 üzenetére
Hogy érted, hogy mit mond? Nincs Error, vagy ilyesmi. A vicc az, hogy a régi 500-as wincsimet a SMART "errorosnak" titulálta, és mégis működött rendesen.
Van még más gond is, amit tudnod kell. Volt olyan problémám amióta ebbe a lakásba költöztünk, hogy adott programok (Adobe Reader, iTunes) egyszerűen nem akartak feltelepülni.
Gondoltam alkatrész probléma. Gyakorlatilag az egész gép, minden egyes alkatrész kicserélődött, nem javult a helyzet. Hazahoztam egy szünetmentest, majd egyszer sikerült úgy feltelepíteni a rendszert (a rendszer telepítése ugyanis fontos volt, ha rossz volt az áram, akkor generálódott a hiba, ha "jó áramon" lett telepítve, nem jelentkezett a hiba), hogy jó volt az egész. Hülyén hangzik, de így van. Amióta bekerült a gépbe a 2 TB-os Samu, azóta szünetmentessel sem javult a helyzet.A gépem gyakorlatilag használhatatlan, mert egyre több idióta hülyeséget csinál, amit nem szabadna neki. Kerregés, program nem települ, stb... A társasházban több embernek is van gondja a géppel... Ilyen apró hülyeségek, az áramszolgáltató meg nem foglalkozik úgy sem vele...
Valami ötlet?
-
Senser87
tag
válasz
liksoft #15124 üzenetére
Ok
Feltettem a HDSentinelt.
Semmi problémát nem ír. A vinyó seek hangját már beazonosítottam, elvileg halk, nagyon.
Ez a kattogás viszont nemhiszem, hogy a parkolópálya, mert azonnal vissza is áll, ennek nem látom értelmét. Régen csinált még olyant, hogy teljesen leállt a pörgés, akkor igen halk lett a gép, viszont, ha utána akartam csinálni valamit mindig várni kellett. Néha még AutoCad közben is megállt, nah az igazán idegesítő.
De ez a kattogás más, csak kicsapja oldalra, és már vissza is rántja, ezért nem látom értelmét.
És Sentinelben a parkolások száma nem változott, 187, csak.4,Start/Stop Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),000000000624,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,100,100,OK,000000000000,0,Engedélyezve
193,Load/Unload Cycle Count,0,187,187,OK (Mindig rendben),000000009CC1,0,Engedélyezve -
Senser87
tag
válasz
liksoft #15118 üzenetére
Tehát a parkolást nem lehet valamivel kikapcsolni, mert pl. ha megy a gép este miközben alszom, és üresjáratban, vagy közel üresjáratban van a vinyó, a sorozatos kattogástól nem lehet aludni. Vettem egy Samsung vinyót régebben, az is csinált hasonlókat, az mobilházban van és sokkal hangosabb.
A magyarázatra is kíváncsi lennék, érdekel, ha nem gond, max privátban, de sztem nem off. -
RaiN^
csendes tag
válasz
liksoft #15097 üzenetére
Nagy gond ha +12V-ra csak 11V-ot ad le?
Nekem így arányokban soknak tűnik az a +- 1V, de úgy túlzottan nem ismerem az elektronikai dolgok tűrését. A hőfokok szerintem normálisak.
Update:
Most lebontottam a gép oldalát és a HDD hűtőt(1db 8centis venti) elhelyeztem úgy hogy még talán valami levegőt meg is mozgatKöszönöm a segítséget.
-
RaiN^
csendes tag
válasz
liksoft #15094 üzenetére
Már volt 1 samu winyó amit teljesen meggyepált ez a vasszerkezet. Szervízbe megcsinálták, mégegyszer megölte
Esetleg ha valami + infóval szolgálna, egy HDSentinel riportot belinkelek:[link]
Szóval én olyasmire gondolok amivel közvetlen kapcsolatban van a winyó PL: táp, alaplap
Csak hát a saját laikusnak mondható találgatásaim nem sokat érnek, főleg hogy ezt a 2 hardvert még mérni se tudom mivel/hogy.
Elosztóból túláramvédősöm van, UPS-re meg be kéne ruházni, pénze meg mióta van az embernek?
Mindenesetre köszönöm a válaszod és hogy foglalkozol velem
-
Osibaa
senior tag
válasz
liksoft #15045 üzenetére
Köszi! Van mentésem egy külső meghajtón, amit csak erre használok, így az adatvesztéstől különösebben nem tartok, nomeg pótolható adatok lesznek rajta.
Nézegettem teszteket és vevői visszajelzéseket, sebességben jobbnak tűnik a Samu, a visszajelzések szerint csendes és jobb az ár/MB aránya is. A WD mellett leginkább azt tudom felhozni, hogy évek óta WD-t használok (most is van itthon 4 db) és egyikkel se volt soha semmi gondom. Reméltem, hogy leszóljátok valamelyiket és ezzel megkönnyítetik a döntést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Videós, mozgóképes topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Revolut
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Samsung 990 Pro 1TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- Seagate BarraCuda 3.5 8TB 5400rpm 256MB SATA3 (ST8000DM004) új, original, recertified 3 év gar
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest