- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
RaiN^
csendes tag
Na, még mindig stabilan fut a gépem, de pár érdekességet észrevettem HDSentinelben.
Reggel 89%-os volt a kondíció, utána nap közepére leugrott 87%-ra, most meg már 90%-os a kondíció.... ez mitől van? Ja, és még a pending sector-ok száma is ugra-bugrál -
RaiN^
csendes tag
válasz
liksoft #15097 üzenetére
Nagy gond ha +12V-ra csak 11V-ot ad le?
Nekem így arányokban soknak tűnik az a +- 1V, de úgy túlzottan nem ismerem az elektronikai dolgok tűrését. A hőfokok szerintem normálisak.
Update:
Most lebontottam a gép oldalát és a HDD hűtőt(1db 8centis venti) elhelyeztem úgy hogy még talán valami levegőt meg is mozgatKöszönöm a segítséget.
-
RaiN^
csendes tag
válasz
liksoft #15094 üzenetére
Már volt 1 samu winyó amit teljesen meggyepált ez a vasszerkezet. Szervízbe megcsinálták, mégegyszer megölte
Esetleg ha valami + infóval szolgálna, egy HDSentinel riportot belinkelek:[link]
Szóval én olyasmire gondolok amivel közvetlen kapcsolatban van a winyó PL: táp, alaplap
Csak hát a saját laikusnak mondható találgatásaim nem sokat érnek, főleg hogy ezt a 2 hardvert még mérni se tudom mivel/hogy.
Elosztóból túláramvédősöm van, UPS-re meg be kéne ruházni, pénze meg mióta van az embernek?
Mindenesetre köszönöm a válaszod és hogy foglalkozol velem
-
RaiN^
csendes tag
Hihetetlen. Ma reggel konkrétan hiba nélkül indult el a rendszer annak ellenére hogy a minap még boot folyamatnál se akarta észrevenni a drive-ot. Üröm az örömben, hogy 1%-ot esett a HDD kondíciója a HDSentinel szerint. Ennek örömére további információkat osztok meg a HDSentinel alapján.
89%-os kondíció, 258 nap, 11 órás működési idő. 2 hibás és 16 gyenge szektor található a driveban.
A probléma leírását illetően lehet, hogy félreérthetően írtam valamit. Sőt, biztos.
Szóval a helyzet az, hogy a hibát a win reinstall néha orvosolja, néha csak pár napig, aztán ha a rendszer nem képes elindulni, egy pár napig büntiben van a sarokban és sokszor valami csoda folytán a következő induláskor minden pöccre megy. Nem értem. A hőmérséklete nem magas szerintem(maximum 40 fokra megy fel).Szóval a gép jelenleg működőképes, de a hiba visszatérésével kapcsolatban nincs információm, bármikor előjöhet ha olyanja van(még a végén kiderül hogy ez a gép egy érző dolog, puszán magányos és csak foglalkozni kell vele
).
Ennek ellenére még mindig várok tippeket, nem akarok a szerencsére hagyatkozni.
-
RaiN^
csendes tag
Veszem észre, elírtam a tápmárkát, szerkeszteni meg már nem tudom a hsz-t. Nem spire, hanem Trust, csak a ház spire.
Hátha számít valamit a márka isIdő közben pedig eljutott a gép arra a pontra, hogy a windowst se képes betölteni 5 perc alatt(HDD led izzik végig)... szal inkább kikapcs és nem nyúzom a winyót.
-
RaiN^
csendes tag
válasz
Szab02 #15064 üzenetére
Szektorhiba van 1-2, pending sector is van egy pár darab.
De az az érdekes, hogy egy IDE-s vinyót is megölt már a gép régebben.
Tápegységet le lehet ellenőrizni valahogy?Az a gond hogy egyáltalán nincs ötletem arra hogy mit kezdjek vele, mert ilyenkor általában újrahúzom aztán üzemel rendesen egy ideig, de most már elegem van belőle, főképp azért mert a winyót is meg tudja gyilkolni így a gép, ezáltal költekezésre leszek kényszerülve.
-
RaiN^
csendes tag
Konkrétan már 5 órája megy a memtest, eddig hiba nélkül, 20 Pass-el.
Szerintem memóriahiba kizárható.Valami tipp?
-
RaiN^
csendes tag
válasz
Szab02 #15060 üzenetére
Memtest86+ 1.65-öt most indítotam el. Érdekesség, ha a memory sizing-ot átállítom "Bios- std" -ről "bios - all" -ra, akkor a hibaszám irdatlan sebességgel kezd el pörögni felfele.
Nyomtam egy restartot, most Bios - STD -be megy a memtest, így eddig még nem lépett fel hiba, de folyamatosan megy.
Kíváncsi leszek a végeredményre.
Segítséged köszönöm, további tippeket várok még. -
RaiN^
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy hatalmas problémám, amiben a segítségeteket kérem.
Adott egy számítógép, melynek főbb paraméterei :
Spire 370W táp és Spire gépház
Alaplap:MSI p965 Neo-F
Sapphire radeon X1650 XT videokártya
Proci:Intel core2duo E4300
2x512MB Kingston ramok dual channelbe
WD 640GB caviar blue 16mb (WD6400AAKS)Probléma a következő:
Bizonyos időközönként(hetente - pár havonta, de van amikor fél év) a gép akadozik, a merevlemezhasználat gyakran felmegy 100%-ra 5-10 másodpercre(ilyenkor a hang csúnyán megakad és a gép megfagy teljesen erre az időre), kékhalálozik (leggyakrabban KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR üzivel, de más is volt már), szóval vannak tünetek rendesen.Egyszer teljesen megölt egy winyót a gép(samsung volt).Windows reinstall általában orvosolja a hibát átmenetileg, de ez a probléma mindig váratlanul jön elő mindig pont akkor, amikor nagy szükség van a számítógéphasználatra.
A probléma forrását nem találtam még meg, konkrétan ebben kéne segítség.
A legnagyobb baj az, hogy nem tudom mitől csinálja ezt a gép és ráadásul a hardverek cseréje anyagi okok miatt nem igazán kivitelezhető. Ezért lenne a legjobb a gyökerét megtalálni és csak a ludast eltávolítani.A segítséget előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore pizza és kenyér topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- (40db) Samsung SSD Bazár 250GB 500GB 1TB (850 EVO, 860 EVO, 870 EVO, 860 PRO, 850 PRO)
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- 8TB WD Red NAS 100/100/ garancia/ ingyen foxpost
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest