- Mobil flották
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
válasz
liksoft #20353 üzenetére
Üdv, most meg egy óra alatt megint lett két bejegyzés pedig gépen nem is volt semmi se csinálva, csak a képernyővédő ment. Stabilitási probléma se nincsen, nem fagy semmi, nem is lassú...
Egyébként mit akar ez a szám jelölni, amit kiemelek: \Device\Harddisk4\D.
Mert volt már ott 4, 3, 1.
Vagy kezdődő stádiumba lenne a HDD elhalálozása? -
Archanon
őstag
válasz
liksoft #20368 üzenetére
Hát az nem lenne túl jó. Eddig semmi probléma nem volt, a tápmennyiségnek meg több, mint elégnek kéne lennie.
Most megtörtént a 3. leállás is, ezt sikerült lekapnom. Csatlakozásokat megigazgattam a biztonság kedvéért...
Megnéztem a régebbi winyómat is HDSentinellel, elszomorító eredmények, de ez eddig is így volt, gondolom a jelenlegi problémát nem feltétlen ez okozza.
Ezt a CHKDSK/F-et futtassam? (Bár elég sok időbe fog telni, annyi biztos...)
-
Archanon
őstag
válasz
liksoft #20366 üzenetére
Adatátviteli probléma? Pontosan hogy érted, honnan tudom, hogy van, ill. nincs? Kontakt hiba... Próbáljak meg minden csatlakozót megigazítani?
A számítógép eseménynaplójában (Vezérlőpult\Felügyeleti eszközök\Eseménynapló) "kritikus" hibák között találtam a 2 utolsó leállást. Mindkettőhöz ezt írja:
"A rendszer úgy indult újra, hogy előtte nem állt le megfelelően. Ez a hiba azért fordulhatott elő, mert a rendszer nem válaszolt, összeomlott vagy váratlanul megszűnt az energiaellátása."
Más egyebet nem igazán, csak a részletekben rakás számot, nekem nem sokat mondanak.
-
erikke17
őstag
válasz
liksoft #20353 üzenetére
Játék alatt nem szokott, ez előbb filmnézés közben lett egy film vége fele, mondjuk tegnap konkrétan semmi. Az előbb 2x ráengedtem direkt viruskergetőt az elég jól megdolgoztatja HDD-t semmi erre se. Legvégső esetben megpróbálok SATA kábelt cserélni, mert amúgy meg semmi stabilitási gond nincs, csak fura volt mert még ilyet nem láttam eseménynaplóba.
Most várok meglátom hogy igy megmozgattam csatlakozókat mit produkál. -
válasz
liksoft #20337 üzenetére
Csak bizonyos lehetőségeket ecseteltem, mivel szeretné megmenteni a hdd-ket, bár abban szerintem egyetértünk, hogy gyakorlatilag lehetetlen küldetés, és még ha sikerülne is, akkor meg még mindig az van, amiről írsz, természetesen ezzel is egyetértek veled.
Megfogalmazhattam volna úgy is a dolgot, hogy azok a hdd-k levélnehezéknek még jók, esetleg "ki tudja messzebbre hajítani" versenyre be lehet nevezni velük, avagy rapperbácsik nyakláncra fűzve még viselhetik.
Azok a HDD-elhaláloztak, RIP.
A dologban az a sajnálatos, hogy elég szép összeg ez a tanulópénznek...
-
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20302 üzenetére
Bocs, csak érzékeny vagyok a kérdésre.
Időnként olvasom ezt a topicot, és a hajamat tépem, ahogy gátlástalan tömegek teszik tönkre a vinyójukat.
Olyan vinyóknak a firmware-ét is módosítják, aminek nincs is semmi baja, meg kis kattogásból nagy kattogást csinálnak, amit aztán nem tudnak visszaállítani, mert a nem odavaló progi nem képes a gyári adat beállítására.
Te is nagyon jól tudod, hogy a gyártók folyton variálnak valamit, hogy olcsón gyorsat és halkat tudjanak összehozni, és ennek során időnként egyedi megoldások is a firmware-be kerülnek.
Szerintem ha egy ilyen beállítás nem magától értetődően egyszerű, akkor inkább ne kutassunk olyan progi után, ami mégis hajlandó megcsinálni. mert esetleg a firmware szétcseszését kockáztatjuk. (Az előzetes adatmentés pedig -mint tapasztalhatod- nem divat az önjelölt vinyóguruk körében.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
liksoft #20295 üzenetére
"vagy [link]"
A hsz-ában azt írta, hogy a Sentinel szerint nincs benne AM. Ezesetben a Sentinel AM-je sem fog működni, és nem is tartom jó ötletnek az erőltetését. Mégpedig azért, mert manapság csak akkor nincs AM egy vinyóban, ha a gyártója valami "jobbat" talált ki helyette.
-
vH
csendes tag
válasz
liksoft #20287 üzenetére
"az usb ezkozt nem lehet felismerni" ez a hiba uzenet jelenik meg az also sarokban, es az eszkozokben irja h ismeretlen eszkoz. Maga a merevlemez ugyanugy mukodik mint azelott, kek led eg folyamatosan es halk hangot ad ki, akarcsak a problema elott. Tehat nem teljesen halott... legalabbis remelem
Amugy koszonom nagyon a segitseget es a probalkozast
-
Topanka
aktív tag
válasz
liksoft #20285 üzenetére
liksoft
Laikus vagyok, ezért kérek segítséget.
A Defrag magyar nyelvezetével írom le:
A 3db vinyó tök üres a részemről, formáztam ezeket, de mindig megmarad rajta 200 blokk, amiben nincsenek fájlok "MFT lefoglalt terület" elnevezés alatt. (lila kockák) Ezeket én nem tudom használni.
Illetve 1 blokk amiben a következő fájlok találhatók:
$UpCase
$MFTMirr
$(Mappa bejegyzés)
$Bitmap
De gondolom, ez az oprendszernek kell. -
Topanka
aktív tag
válasz
liksoft #20279 üzenetére
liksoft
Nincs semmi gond a vinyóval, csak sok rajta az üres MFT fájl.
Sok helyet foglal.
Most kaptam egy tippet, hogy rakjam be az XP boot CD-t, és a boot cd XP-vel particionáljam.
Amúgy az történt, hogy két darab WD4000ABYS és egy db Samsung SP2504C vinyót a Defraggler-rel törezedésmentesítettem, és a több mint 100GB szabad terület helyett (ennyit írt ki) alig volt szabad hely, nehezen is törezedésmentesített és sokáig tartott.
Akkor figyeltem fel arra a jelenségre, hogy majd két sor lila kocka volt, ami az üres MFT fájlokat jelezte az egy helyett.
Na ezt akarom letakarítani. -
-
TAKÍÍ
tag
válasz
liksoft #20262 üzenetére
Oks. Értem
Most megnéztem a Bioszt. Primery Masteron a rendszer Vinyónk van. Utána a sorrendben két db DVD olvasó jön.
Majd végül csak a negyedik a Secondory Slave az a RACKünk. (tudom nem szerencsés kiosztás)
NA most ezen a menüpontnála Bois NONE-t ír ki hiába nyomok entert semmi...
Kiírja hogy detecting azt vége..semmi....nem ismeri fel...
A Rack működik de semmi extra végig, zöld lámapa
Szal semmi jel rá, hogy erőlködne......Ja ebben a Rakcben két vinyó is volt tegnap egy Samsung meg egy Cavier....és ugyan az a Rack(váz...)
Na most nem lehet az, hogy régen nem volt ennyi olvasó hely. Tehát hogy nem lenne érdemes Primary Slaven kipróbálni... -
Atos23
senior tag
válasz
liksoft #20241 üzenetére
Csak azt nem ertem, miert pont munkaszunetben klattyog, es masolas kozben elvileg jobban melegszik, akkor miert nem parkoltat. Meg fura, hogy mas gyarto ezt nem csinalja meg. Megnezem a Sentinelt, bar furcsa lenne, hogy a Sentinel ki tudja kapcsolni, DOS samsung util meg nem
-
mert_csokis
senior tag
-
3.Aragorn
addikt
válasz
liksoft #20179 üzenetére
Köszi a válaszokat liksoft és Fire/SOUL/CD!
Amikor a merevlemez átkerült a másik gépbe, melynek tápellátása sokkal jobb, ott is ugyanúgy a smart-os hibaüzenetet dobta föl bootolás közben. Szóval én a tápellátás problémáját kilőném.
Fire/SOUL/CD:
Köszi a linket, egy kérdés: Ez miben különbözik attól, mint hogy os szinten egyszerűen formázom?liksoft:
smart adatoknak hol tudok utánanézni?
Ha jól veszem ki a szavaidból, nem érdemes még formázgatni, amíg a problémára fény nem derült...
Mellesleg a vinyóról már minden fontos adatot lementettünk, azóta újra is lett particionálva teljesen, csak formázni nem tudta az os. Másik gépben még nem próbáltam, de egy próbát megér szerintem. Szerinted? -
válasz
liksoft #20176 üzenetére
Ha tápellátás miatt lenne bármi probléma, akkor nem csak ezzel a HDD-vel (és nem is csak a hdd-vel) lenne probléma, ergo teljesen felesleges túlbonyolítani a dolgot. (legalábbis a fórumtárs nem tett említést más, egyéb hibajelenségről, kizárólag ezzel a hdd-vel van gondja)
Ilyenkor meg le kell gyalulni, ha hiba megmarad, akkor gariba vissza, ha nem garis már, akkor meg kuka. -
-
pjtr
aktív tag
válasz
liksoft #20099 üzenetére
Szia
A tulaj szerint eddig nem volt jelszó...
Létezik az, hogy esetleg sérült bios, vagy szarakodó vinyó miatt lockolódik?Ha nem, akkor ezek szerint egyértelmű, hogy nem rendes helyről van a gép...
Akkor pedig innentől felejtős a történet.
Mr_Ricsi:
Köszönöm a Linket, le fogjuk ellenőrizni! (persze ha bekerül egyáltalán az adatbázisba..)
Köszönöm a segítségeteket.
-
chungee
addikt
válasz
liksoft #20072 üzenetére
Nem értem mirre gondolsz. Miért kéne titkolnom bármit is
Mert HDD tudásom nem halad meg a HD Sentinel progi nézegetésnél. Azon belül is a sárga háromszögeket látván, hogy valami baj van. Nem értek hozzá. A HDTune-t egy ismerősöm tippje volt. De ő se tudja mit jelent ez a hiba üzi. Viszont Sentinel nem jelzi ezt a hibát.
(C7) Ultra DMA CRC Error Count
-
Mentát
csendes tag
válasz
liksoft #20026 üzenetére
Köszi, sikerült megoldani.
Updatelnem kellett az alaplapi BIOS-t az F8F-es béta firmware-rel.
Innentől már elkezdett bootolni. (Az előző, F7-es rendes BIOS nem volt jó).Aztán még az Adaptec kártya firmware-ét is update-elni kellett, hogy a server 2008 r2 észrevegye az új hardware-t.
-
eziskamu
addikt
válasz
liksoft #19986 üzenetére
Nem másodperc, hanem perc
Amúgy látja a bios a boot-nál, sőt ha arról bootolok, akkor tudja a windows, ha ezalatt a két perc alatt lőttem le a gépet, mert következő indításnál felajálnja a csökkentett módot. Tehát azt feltételezem, hogy már működik valamennyire a vinyó, mert a Windows boot manager be tud tölteni kapásból, csak azután a windows szórakozik. viszont az mindegy a windows-nak, hogy arrol a vinyórol bootol, vagy épp az SSD-ről (átmásoltam SSD-re a partíciót), ugyanúgy meg van a két perc teljes áramtalanítás után. Ha meg eltávolítom, akkor meg 1 SSD-vel, 1 winyóval, 1 ODD-vel (kopp-kopp) indul mindig kapásból. amíg IDE módban használtam a rendszert addig ilyen nem volt.
Turbo/free? Miyen gépen? -
pilsner
aktív tag
válasz
liksoft #19889 üzenetére
Ez így nagyszerű. Mindenesetre nekem 3 usb portom van, ebből egy mindig használatban van a vezeték nélküli egér vevőjéhez, a maradék kettőt nem szeretném feláldozni, valamint ha feltétlenül szükség lenne az Y-kábelre, akkor - gondolom - olyat mellékeltek volna a vinyóhoz, valamint megemlítették volna a manualban, hogy szükség lehet rá (bár egy ábrán mutatják, de nem írják le, mint a hülyegyereknek). Saját tápos usb-hub pedig azért nem jó, mert akkor elveszíti az értelmét az egész: én azért vettem külső hdd-t, mert arra szeretném menteni az adatokat "terepen", tehát ahol nincs konnektor, és működjön már akkor is, ha akkuról használom a gépet. Ha ezt így nem tudja, akkor nincs értelme, ez olyan, mintha a laptop csak hálózati áramellátásról működve, onnantól kezdve az már nem igazi hordozható eszköz.
-
pilsner
aktív tag
válasz
liksoft #19885 üzenetére
Ezek szerint egy külső vinyót "ahogy-van" nem lehet használni egy laptophoz? Direkt ezért vettem, usb portokban nem tobzódom, külső tápos usb hub meg plusz egy kábelt jelent, így vehettem volna akár saját tápos külső hdd-t is. Be van állítva, hogy usb hubokat sose áramtalanítsa/csatlakoztassa le.
-
Meridian
senior tag
válasz
liksoft #19845 üzenetére
Nem, mert hmmm... nem eredeti ez a program, így nincs pofám supportot kérnem tőlük, meg mire fel is?
De időközben az is kiderült hogy mégiscsak elkiabáltam. Nem ez okozta a problémát.
Időközben egy kis szerencsével kiderítettem mi okozza a problémát.
A CPU-n lévő bazi nagy hűtőborda. A baj vele az, hogy (miután leszedtem) enyhén domború a felülete! Erre úgy jöttem rá, hogy miközben teszteltem a gépemet (egyszerre futott már a furmark, prime, aida, és egy flashjáték) és több mint másfél óra alatt semmi jelét nem adta annak, hogy meg akarna fagyni, odaültem a félig szétszedett gépházhoz elkezdtem leállítgatni a programokat (korábban volt úgy hogy ilyenkor fagyott meg) véletlenül beleakadt a lábujjam a gép házába és finoman megrugtam. És bumm, resetet eredményezett! (egész idáig a hétvégén ezzel szenvedtem)Na ekkor kezdtem gyanakodni, hogy valami kontakthiba. Kézzel finoman megremegtettem a házat, és bumm ismét reset...
Sorra próbálgattam végig mindent nyomkodva, hol lehet a kontakthiba, és amikor hozzáértem a proci hűtőbordájához (ez egy terebélyesen nagy borda, a Scythe Grand Kama Cross-a), ismét reset... na ekkor már csak ezt próbálgattam. Már nagyon pici (értsd: ténylegesen csak pici, mert nem az alaplapot akartam elreccsenteni így ;-) ) nyomásra is resetelődött a gép.
Szervízes sráccal közben beszéltem mondta hogy szerinte nem fekszik fel megfelelően a CPUra a borda, szedjem le és tesztljem próbaképpen a gyári hűtővel.
Na így tettem, és mikor leszedtem, a paszta maradványokból azt láttam, hogy olyan az eloszlása, hogy középen semmi, és minden paszta gyűrűbe rendeződött a proci szélei felé egyre vastagabb rétegebe felgyűrődve, és jórész már porzott, szinte szárazra sült, így már nem csoda, hogy csak úgy fagyott mindenre... ezekután egy bankkártyával vizslatni kezdtem a borda talpát és már szemre is látszott mintha hajlott lenne, persze csak nagyon enyhén. Kártyával ez már jobban látszott és összehasonlításképpen a gyári hűtő talpával bizony nem a kártya éle volt a "görbe".
Úgyhogy itt tartok, jelenleg a gyári hűtő vísit - hmmm, 5000 ppm-el - a procimon, de sebaj, legalább megvan a gond.
Ettől függetlenül a winyót nem baj, hogy cseréltem, de legalább tudom, hogy nem annak volt baja.
Jah, meg annak is örülök, hogy nem táp, nem videókártya vagy alaplapcsere,. mert éppen elég volt tavasszal több mint 3 hétig gép nélkül maradva és várni mint mondanak a szervízben... (és lehetséges hogy az előző CPU-m is emiatt égett meg - szép lassan -, mert az bizony annak az FPU része megégett.)
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
liksoft #19841 üzenetére
Szia!
Értem, én is aztán ilyesmit gugliztam ki.
Egy ilyen tisztateres adatmentéses mulataság nagyon hozzávetőleg mibe kerülhet?
Tudom, hogy sok paramétertől függ, csak így nagyságrendre szeretném megtudni, ismerősé a vinyó azt rágják a fülem mennyi lehet az adatmentése ennek kb.
Köszi -
baly_hu
csendes tag
válasz
liksoft #19849 üzenetére
Sorry, lehet hogy nem fogalmaztam világosan. A HDDt egy notiból szedtem ki és tettem bele egy USBs tokba. Az USBs cucc az eset után is jól működik, más vinyóval kipróbáltam. A HDD-t visszatettem a notebookba, de még a BIOSban sem látom, fel sem pörög.
Szóval kuka.
A kérdés, hogy az UBS tok miért nem védte meg a HDDt? Pedig ő volt előrébb a sorban, bíztam benne, hogy az ment tönkre, főleg hogy az még garis.
-
danii14
tag
válasz
liksoft #19848 üzenetére
[link]Ahogy a képen látszik nem megy,csak nem tudom miért
legoogliztam,az volt,amit az előbb írtam Röviden:...
csak 1 gond van vele,hogy elsődleges merevlemez és a win7,ezért erről is bootolúgyhogy még 1 win7 újratelepítés,csak most átírom biosban(az előbb átírtam a samsungot,de akkor hiányzott bootmsg.)..
-
Pazolini
senior tag
válasz
liksoft #19825 üzenetére
Köszi a mindenre kiterjedő választ!
Tényleg nem azért írtam, mintha sajnálkoznod vagy visszakoznod kellene korábbi válaszod miatt. S teljesen igazad van abban is, hogy a teszteket, beleértve a törléssel járó raw tesztet is valóban el kellett volna végeznem előtte, de akkor még nem volt alternatíva, ill. hely a lementésre.
Én is sorryt mondok az idézgetésért és a személyeskedésért, és sokak nevében mondhatom, hogy köszönet a sok szakmai segítségért.
Sok üdv.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #19815 üzenetére
Hát fiúk, azt kell írjam, egyikünk sem emlékezett jól a dolgokra.
Ugyanis a Windows telepítő formázás után, mielőtt újraindulna, elkezdi felmásolni a winfos telepítőfájljait. Ezt persze én megszakítottam egy rezsővel, de ezzel meg azt értem el, hogy felment némi winfos fájl a lemezre, emiatt már az XP-ből nem tudtam megformázni, mert azt írta ki, hogy ez rendszerlemez, ezért nem lehet formázni.
Valamiért a csökkentett módot sem szeresse, amíg be volt kötve ez a vinyó nem engedte még a választómenüt sem.
Végül is sikerült megformázni, némi szépséghibával.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #19810 üzenetére
Szia! Köszi!
De azért pontosítsunk.
Bedugom a HDD-t, majd indítom a gépet, úgy, hogy bent van a Windows telepítő. Szokásos eljárás, számítógép kiépítésének vizsgálata, stb. majd kijelölöm a lemezt, hogy oda telepítse, formázással. Megformázza, eddig oké, és akkor hogy van tovább?
Formázás után újraindítást kér, de én ekkor nem újraindítom, hanem leállítom? Közben nem kezdi még el rárakni a Windowst?
-
Murphistic
aktív tag
válasz
liksoft #19805 üzenetére
Köszönömöm a gyors válaszodat! (valamint whisperitynek is)
A merevlemez egy HP530-as notebookban üzemel. Valószínűleg le lesz cserélve ezek után és marad esetleg hordozós lemeznek külső tokban. Ámde ha a notebook tápellátása okozta a gondot, arra van valami mód, hogy kiderítsem? (Sajnos a BIOS-a nem mutat feszültségértékeket. ) Azt szeretném elkerülni, hogy az új HDD is idő előtt tönkremenjen. Egyébként ez az állóventillátor,amivel elméletileg magamat és a gépet is hűtöttem, egy konnektorba volt csatlakoztatva a notebookkal. Ez nem jelenthet problémát?
Még egy egyszer köszönöm!
-
Hukimoo
csendes tag
válasz
liksoft #19710 üzenetére
előlapról volt bedugva. Akkor jól értelmezem, hogy süthetem az egész tartalmát ,mert aza r... gépem lefagyot ???? Hát szánalmas egy találmány, manapság tök átlagos hogy egy gép lefagy, és erre nem gondolnak hogy valaki pont másol rá, akkor mivan ???
Nem lehet leresetelni a merevlemezst valahogyan? vagy valami gyári firmware repair program ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Honor Magic V2 - Purple - Használt, szép állapot
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Lenovo Legion 5 15ACH6 Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest