- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Netfone
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Sickboy25 #47590 üzenetére
Ilyenkor valóban célszerű másik hardveren és másik OS alatt is kipróbálni, mert lehet csak abban a bizonyos hardver- és szoftverkörnyezetben van a hiba, mint valószínűleg jelen esetben. Viszont az ilyen hibákat nehéz kibogozni, illetve hogy kinél éppen mi okozza. Pláne úgy, hogy Win10-et én is használok több gépen, ahogyan külső HDD-ket szintén, sőt több My Passport is van köztük, de ilyet szerencsére nem tapasztaltam. De volt akinél akadt példa hasonló formázási probléma, vagy éppen RAW-ra. Amúgy pontosan milyen verzió van fent azon a gépen? Volt akinél csak egy bizonyos build esetében voltak gondok, ellenben másiknál nem.
Ha csatlakoztatáskor nem kap az USB HDD Windows alatt automatikusan betűjelet, arra is van megoldás. Aztán, hogy nálad W10 alatt milyen egyéb gond (pl. driverek, frissítések) van még és ez használ-e, az más dolog. Ha nem, akkor esetleg meg lehet próbálni az eszközillesztő eltávolítását és újratelepítését, valamint a teljes újraparticionálást parancssorban (
diskpart
). -
King Unique
titán
válasz
Sickboy25 #47588 üzenetére
Ha egy partíció szimpla törlése tényleg 4 óráig (!) tartott azon a külső merevlemezen, akkor ott nagyon nem stimmel valami. Lehet tele van szektorhibával a lemez és döglődik, amit nem ártana lecsekkolni pl. a HDS programmal. Illetve, ha adatátviteli hibák is vannak a S.M.A.R.T.-ban, akkor esetleg az USB-kábelt is lecsekkolni, szükség esetén másikkal kipróbálni stb.
Tehát, ha kritikus a külső HDD állapota, akkor nem meglepő, ha már a lemezkezelő sem tudta rendesen újraparticionálni. Csak ugye a mostani infók nem voltak előzőleg említve, illetve jellemzően mindig utólag derülnek ki bizonyos dolgok... Viszont attól még a korábbi válaszokban említett módszerek egy megfelelő állapotú külső meghajtó esetében nyilván működnek. Egy nem megfelelő állapotú drive-nál meg eleve lehetnek problémák particionálás és egyéb téren is.
-
-
King Unique
titán
válasz
Sickboy25 #47584 üzenetére
Ezek nem tippek, hanem tények!
Számtalanszor ki volt már próbálva és Ext fájlrendszer esetében meg lehet oldani a lemezkezelőben is a törlést és az újraparticionálást. De a diskpart segítségével meg pláne, szóval még csak külső program sem feltétlen szükséges hozzá. Ha valakinél esetleg nem működik, akkor ott valószínűleg egyéb probléma lehet...
-
King Unique
titán
válasz
Sickboy25 #47582 üzenetére
A Windows nem kezeli natívan az Ext2/3/4 fájlrendszereket, mármint olvasás és írás szintjén nem. Ellenben olyan külső programokkal már képes erre, mint pl. az Ext2Fsd és a Paragon ExtFS. Illetve pl. a TC-hez is vannak különféle fájlrendszer pluginek ilyen célra.
Az Ext fájlrendszerű partíció egyébként megjelenik a Windows lemezkezelőben "Kifogástalan (Elsődleges partíció)" formájában. Ugyan a jobbklikkes menü legtöbb eleme inaktív lesz és nem lehet betűjelet sem hozzárendelni, de a kötet törlése opció aktív marad. Tehát törlés után már létrehozható a nem lefoglalt területen egy új kötet NTFS fájlrendszerrel. De ezen művelethez Windows alatt akár a diskpart parancssori eszköz is használható. Továbbá külső particionáló programokkal (pl. AOMEI, EaseUS, MiniTool) szintén megoldható az újraformázás / újraparticionálás.
-
-
rgeorge
addikt
válasz
Sickboy25 #36837 üzenetére
Egyrészt valószínűleg nem Linux (ext), hanem más fájlrendszere van, de még fontosabb, hogy tartalomvédelemmel (DRM) szoktak menteni a médiarögzítők, így a TV-k is, még más TV-n sem biztos, hogy megnyithatók a mentett dolgok, nemhogy PC-n.
Persze vannak trükkök, amikkel vissza lehet nyerni ilyen partíciók anyagait is, de attól még a DRM-et nem lehet kijátszani, azaz a kinyert dolgokat lejátszani. -
-
válasz
Sickboy25 #20164 üzenetére
zsír új a HDD vagy esetleg kéz alól vetetted? Ha utóbbi, akkor lehet, hogy a korábbi tulaj pl Linuxot is használt rajta... Mondjuk én mindenképp letakarítanám az összes partíciót róla és újra létrehoznám egyben az egészet és úgy megpróbálni (ha meg így elindul a telepítés, akkor XP telepítővel meg feldarabolhatod)
Mindkét SATA portban ugyanez a szitu? Másik sata kábel esetleg?
Eredeti XP? Nem valami moddolt vacak? Jó az az olvasó? A lemez nics bexarva?Más ötletem már nincs sajna...
-
válasz
Sickboy25 #20159 üzenetére
Megnéztem a doksiját, nincs rajta AHCI mód, úgy hogy az nem lehet a "bűnös"...
A SATA legyen auto-n és próbáld meg átjumperolni SATA1-re a Samsungot (persze, ha olyan a jumper-kiosztása, mint amit adtam képen. (Amúgy a hdd tetején is megtalálható (általában) a jumper beállítás táblázat) -
válasz
Sickboy25 #20157 üzenetére
Nem a SATA-t kell tiltani, hanem (ha van) a SATA mode (vagy hasonló) opciót keress. Olyat kell keresned, amiben (általában) IDE/AHCI/RAID választási lehetőség van.
(Az IDE-t jelölhetik Compatible vagy non-raid-ként is)Ha megadnád az alaplap pontos típusát, akkor könnyebb lenne segíteni, ja és a samsung SATA1-re történő jumperelése [link]
(De ezt csak és kizárólag akkor, ha az IDE-s dolog nem oldja meg a problémát)Sajnos létezhetnek(és léteznek is) olyan deszkák, amikben nem lehet IDE módot beállítani, mert egyszerűen nincs is ilyen opció a BIOS-ban és alapból AHCI üzemmód van csak és kész. (igaz, ezek laptopok szoktak lenni túlnyomó többségükben)
Ilyen esetben XP-t csak úgy lehet telepíteni, ha integrálod az AHCI drivert a telepítőbe, avagy telepítéskor beadagolod floppyról (XP-be sajnos csak és kizárólag floppy-ról lehet és hát ugye már elég rég óta nem jellemző, hogy valakinek legyen floppy meghajtója)Az integráláshoz segítség(ha esetleg valóban erre van/lesz szükség) [link]
-
-
Sickboy25
addikt
válasz
Sickboy25 #18246 üzenetére
nah addig eljutottam, hogy win telepítő F6, de sajnos floppym nincs így betettem a gyártó cd-jét, de akkor ezt írja ki: txtsetup.oem hiba.
Elkezdtem utána olvasni, de kétszáz oldal után feladtam, minden fórumon mást írnak...
Valaki esetleg tudná, hogy mit csináljak? A win xp telepítőjébe integráljak valami fájlokat vagy fájlcsomagokat?
Köszi
-
Sickboy25
addikt
-
rlazol
veterán
válasz
Sickboy25 #12534 üzenetére
Sickboy25:
Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Számítógép kezelés/Tárolás/Lemezkezelés - na, itt tuod partícionálni és formáznibiker:
ha feltételezzük, hogy a használt kábelek/átalakítók jók, és frissek a driverek, firmaware-k és a BIOS akkor sajna csak a "hibás a cucc" marad. -
Csabee.
nagyúr
-
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sickboy25 #10611 üzenetére
ha újratesztelésre rámész, akkor hagyni kell 20-25percet, az újratesztelés gomb mellett van egy kérdőjel és ott is leírja hogy a tesztelés az kb 20perc! tehát az után konkrétan kiírja azt hogy menyit is futott a hdd. a mostani adat amit kiír az valószínüleg egy hozzávetőleges, (de lehet hogy nem)
Ha az iponak szeretnél küldeni képet akkor ha átvizsgálta a sentinel akkor küldj egy iylen képet amit belinkeltél, illetve a Smart fülre kattintva arról is küldj egy képet!
Menteni az adataidat szerintem totalcommanderrel simán áthúzohatod másik particióra
-
Csabee.
nagyúr
válasz
Sickboy25 #10607 üzenetére
igen borítékolható, de menj rá hogy újratesztelés, és hagyd futni 25percet legalább hogy kiírja a valós adatot, hogy hány napja futott a hdd. mert nem hiszem hogy 29 nap.. vagy tényleg ilyen keveset lett volna használva a HDD? 29napot csak?
használni tudod még a hdd-d de erősen NEM ajánlott fontos adatokat tárolnod rajta, mert bármikor beadhatja a kulcsot. Esetleg nem garanciás még?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung 990 Pro 4TB M. 2 2280 NVMe with Heatsink!
- WD RED 8 TB HDD - HD Sentinel: 100%/100%
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- SATA 500GB Bazár (Kingston A400, Crucial MX500, Adata SU800 stb.) frissítve:06.19
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Olcsó Gamer laptop! MSI Cyborg 15 . I5 12450H / RTX 4050/ 16GB DDR5
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest