- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis "problémám" az egyik vinyómmal(Western Digital WD5000AAKS). Azért az idézőjel, mert tulajdonképp megjavult a jószág, viszont nekem ez kissé fura, de nyugtassatok meg, hogy ez normális.
A történet egyszerű, egy hibás tápkábel toldás miatt különféle problémák lettek a lemezzel, pl. a S.M.A.R.T. 198 Off-Line Uncorrectable Sector Count felment 2-re vagy a 200 Write Error Rate felment 1-re, de még más attribútumok is változtak, az 1-es felment 293-ra és a 199-es 446-ra, ezek több lépésben történtek, de azután, amint meg lett szüntetve a hibás kábelrész, többet nem romlottak az értékek. Ettől persze a kondíció is lement 98%-ra, ez kb. egy éve történt, de azóta, ahogy az előbb is írtam, nem romlott tovább. Így nem is izgatott a kérdés, egészen tegnapig, mikor is két attribútum, a 198-as meg a 200-as, lement 0-ra, azaz megjavult. Ami végül is jó hír, de(nekem) kissé gyanús. Semmilyen regeneráló programot(HDD Regenerator, HD Sentinel felület teszt, stb.) nem futtattam, így nem igazán tudom mi történt.
A kérdésem az lenne, hogy ez normális, vagy esetleg valami elektronika probléma lehet(elfelejtette a S.M.A.R.T. értékek egy részét valamitől), vagy bármi egyéb?
Kezdjem kimenteni (az amúgy nem igazán lényeges) adatokat a lemezről?
Előre is kösz az infókat!
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Remélem nem téveszettem nagyon el a topikot.
Van egy 500 gigás WD vinyóm és kezdenek problémák lenni vele, pedig csak két éves, de valószínű egy hibás tápkábel az oka. Az lenne az kérdésem, hogy nem tud valaki egy olyan progit amivel meg tudnám nézni, hogy egy bizonyos fájl(vagy darabjai ha töredezett netán) hol van a lemezen? Észrevettem, hogy egy bizonyos állomány olvasásánál teljesen kiakad a vinyó, szinte megfagy a rendszer, csak az egér mozog, resetelni kell, hogy újraéledjen. A HD Sentinel szerint van 3 gyenge szektor, illetve Raw Read Error Rate eléggé megyet felfelé, még nem kritikus, de idegesítő, összességében 98%-osnak mondja. A lényeg, hogy mielőtt az egész vinyót tesztelném előbb csak azt a területet szeretném ahol épp az a fájl van, erre kéne a progi ami megmutatja nekem hol is van.
Előre is kösz a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest