- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
Új hozzászólás Aktív témák
-
fausto
addikt
válasz
King Unique #41878 üzenetére
Ilyet sosem tennék
-
pjen
félisten
válasz
King Unique #41878 üzenetére
Milyen igaz,nem mertem irni.
-
fausto
addikt
válasz
King Unique #41876 üzenetére
Okés. Kb. 3 órát ír
Adatokat már lementettem róla, ezt elfelejtettem írni. -
fausto
addikt
válasz
King Unique #41872 üzenetére
Köszi, megpróbálom ezeket!
Ha még mindig jelez valamit a HDS, leadom. Szerinted hogy lenne érdemes, hivatkozzak a HDS teszt eredményekre vagy csak egyszerűen mondjam meg, hogy esetenként nem lehet róla olvasni az adatokat? -
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #41661 üzenetére
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #41657 üzenetére
Nem látja sajnos, azért köszi a segítséget!
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #41655 üzenetére
Na feltettem a HD Sentinelt a gépre, viszont csak a gép saját, belső HDD-jét mutatja, érzékeli, a külső WD-t nem, s ilyenkor meg sem tudom nyitni a programot, amikor eltávolítom a külső HDD-t, nyomban menyílik a Sentinel. Mi lehet a gond?
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #41652 üzenetére
Igen, rendesen használom. Most viszont megpróbáltam még rákötni a médialejátszómra (Xtreamer prodigy), és nagy sokára felismerte és beolvasta a lemez tartalmát. A filmeket rajta viszont már nagyon nehezen vagy egyáltan nem nyitja meg, viszont van amit le is játszott, de borzasztó lassan dolgozik, leválasztani már egyáltalán nem tudtam. Arra lettem még figyelmes, hogy amíg a médialejátszóhoz volt dugva, halk, de folyamatos enyhe zajt adott ki, nehéz leírni, hogy milyen. Most akkor mi lehet a rossz rajta? A számítógép "local disk"-ként ismeri fel, de semmit nem tudok vele kezdeni, sem leválasztani rendesen.
HDS alatt a HD Sentinelre gondolsz? Bocs, de nem nagyon vagyok jártas a dolgokban.
-
junior11
veterán
válasz
King Unique #41645 üzenetére
Köszi mindenkinek. Hát ha rádugom a gépre, a led dióda a HDD-n elkezd gyorsan villogni, ha megérintem a házat hallani benne gyenge zajt mintha dolgozna vagy mi is lenne, kb. ennyi. Igen, sejtettem, hogy szakemberrel lesz vmi esély az adatok megmentésére, ami tényleg drága dolog, gondoltam, hogy házilag is lehet vmit kezdeni vele, de ezek szerint nem. Ezek ilyen keveset bírnak ki (kb 2,5 éves lehet) vagy márkafüggő? Pedig úgy hallottam a WD a legjobbak közé tartozik. Amúgy konkréten egy 2,5" 1TB WD elements a bűnös...
Nagyon úgy néz ki, hogy újat kell majd vennem, hát elgondolkodtam, hogy maradjak a WD-nál vagy esetleg Samsung, Seagate lesz, na de ez már egy másik topicba való téma...
-
laca71
aktív tag
válasz
King Unique #41639 üzenetére
Szia !
Végül mindegyik partíciot töröltem és újra kiosztottam.. és így jó..
Amikor az exfat partícót töröltem akkor kiírta a lemezkezelő hogy biztos törölni akrom
az átnyúló kötetet..
Ez micsoda ? Ez lehetett a hiba. -
laca71
aktív tag
válasz
King Unique #41637 üzenetére
Szia !
Köszönöm megnéztem azokat is...
Azután teszteltem le az alaplapra dugva sebességet...
Mindkettő partició gyakorlatilag üres ,a fájlrendszer különbözik csak
de az irás és olvasási sebesség között az eszközön belül hatalmas a különbség
Nem hiszem , hogy ekkora különbség...
Elnézést , ezek nem linkek csak bemásoltam az adatokat..Sequential Read (Q= 32,T= 1) : 30.569 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 27.524 MB/sSequential Read (Q= 32,T= 1) : 3.224 MB/s
Sequential Write (Q= 32,T= 1) : 1.205 MB/s -
moonguru
őstag
válasz
King Unique #41629 üzenetére
Ez még az "őskorból" maradt meg a tudatban, mikor egy MFM HDD még bizonytalanul "széles sávban" irt és keskenyben olvasott!
Így minden írás kicsit eltolódva történt meg, ekkor még speciális módszerekkel az pl. "oldalsávokból" többszöri felülírás után is volt esély sikeres adatmentésre!
-
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #41626 üzenetére
Az egyszeres felülírás teljesen elég, hogy visszahozhatatlan legyen a tartalom, mivel az adathordozó réteg újra mágneseződik egy új tartalommal, és mivel ez a mágneses réteg annyira gyenge, hogy nem tud "emlékezni" előzetes mágnesességre
mint mondjuk régi audio kazettáknál, ha már gyenge volt a szalag minősége akkor sokadik törlés-felvétel után a számok közötti szünetben hallható volt a régebben törölt zene is
Summa summarum, véleményem szerint a felülírt merevlemezről visszaállítani fizikailag lehetetlen mondom ezt úgy, hogy az én adatmentő hardverem kifejezetten igazságügyi informatikai szakértői bizonyítás eljárásra lett fejlesztve. -
BK87
senior tag
válasz
King Unique #41626 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget.
-
BK87
senior tag
válasz
King Unique #41624 üzenetére
Igen, nekem régebbi van. Jelenleg éppen mentem, ami menthető, és mivel vannak rajta nagyon bizalmas és fontos dolgok is, ezért szeretném utánna törölni, azt hogy csináljam, hogy ne lehessen utánna sehogy hozzáférni? Formázhatom?
-
BK87
senior tag
válasz
King Unique #41619 üzenetére
Milyen Seagate programot kell letölteni hozzá, mert letöltöttem a sea tools nevű programot, az meg fel sem ismeri?
-
syab19
tag
válasz
King Unique #41568 üzenetére
Koszonom, megnezem belsokent felismeri e egy masik gep es akkor ujraformazom.
-
syab19
tag
válasz
King Unique #41566 üzenetére
Koolink külső ház, 2TB-os Samsung HD204UI
A külső ház USB 3.0-ás, 3TB-ig támogatja a winyókat.
NTFS, 2x1TBra van formázva.Remélem minden infót megadtam, de kérlek szólj ha valamit nem írtam, vagy rosszul.
-
syab19
tag
válasz
King Unique #41564 üzenetére
Szétszedhető USB-s tok.
Belső HDD volt.
Szépen működött, egyszer már beletettem ugyanebbe a házba, de nem működött akkor sem.
Van egy másik belső HDD is, az fele akkora, de felismeri gond nélkül.Visszatettem belsőként eredeti helyére és ott tökéletesen működött.
Ezek szerint lehet a formázás vagy az attribútum nem olyan, amit felismerne külsőként vagy tudna kezelni külső adattárolóként?
-
syab19
tag
válasz
King Unique #41561 üzenetére
Szia,
Köszönöm a tippet, megnézem.
A HDDn két partíció van. Igaz HD sentinel is egybe látja....
NTFSre van formázva.Köszönöm mégegyszer!
-
Vesa
veterán
válasz
King Unique #41527 üzenetére
Az lehet, sosem volt defrag...Köszönöm.
-
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #41522 üzenetére
ezt akkor lehetne tudni, ha feltennénk rá egy AIDA64 vagy hasonló progit, na de jobb, ha én látnám, mert a sógor, de a nője sem egy számtekzsenik
egyébként jó az AIDA64 vagy tudsz egyszerűbbet, ami a CPU, és HDD hőmérsékeltét kijelzi? -
tpeter77
addikt
válasz
King Unique #41512 üzenetére
sógrom játszott a barinője laptopján, addig sosem volt a kezében laptop...
mondja, hogy egyszer csak leáll a gép, újraindul.
Azt mondta, hogy a combjára LEFELÉ fújja ki a forrólevegőt a proci ventije, és nem oldalra fúj, hiába van ott szellőző rés.
Mondtam neki, hogy tegye fel 2-3 centis lábakra a gépet és úgy játszon vele, de ne tegye a lábára, mert nem fog szellőzni, túlmelegszik aztán leáll.Elegendő 2-3 centis gumilábakra rakni a laptopot, vagy kellene egy hűtő alá? Mit gondoltok?
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #41514 üzenetére
Ha nem károsodik, mindegy mivel hűtöd. Volt kollégám az erősítőjének végfok tranyóit a teszt idejére nylon zacskóban egy vödör vízbe lógatta.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #41512 üzenetére
Stimmel. Most jön a szezon nekem.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #41504 üzenetére
3mm alatti réseken csak "sugározni" tud a meleg, automatikus légáramlás nem indul be. Így ahol apró pici lyukak vannak, azok elhanyagolható szellőzést biztosítanak csak, ha nincs ventillátor beépítve. Régen a BHG-ben a kollégák ezt mérték is. Igazából csak a fentieket jegyeztem meg mint "ökölszabályt". Ajánlatuk a 4-5mm-es kopoltyúzás volt. Ott már a hideg/meleg levegő fajsúlya közötti különbségtől a légáramlás automatikusan beindul.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #41500 üzenetére
d.) A drive melegedés miatt szinkronhibás lesz, és "eldobja az agyát".
Ez a legrosszabb, mert akkor kuka.
-
patow
senior tag
válasz
King Unique #41451 üzenetére
Köszönöm,mindenképpen kicseréltetem de ha jól értem ez a kikapcsolás állítás csak akkor működik ha pc-vel van összekötve,tv-nél nem.
-
patow
senior tag
válasz
King Unique #41447 üzenetére
Szia most beszéltem az Aqua-val és kitudom cseréltetni My Passportot ultrára és akkor azon van olyan program amin lehet állítani?
-
patow
senior tag
válasz
King Unique #41439 üzenetére
Igen 2,5" Elements Portable, és tv-hez használom és amíg a tv megy addig forog ha kel ha nem kel, a toshiba az okosan és kikapcsol. Azt hittem hogy minden külső hdd kikapcsol egy idő után ha inaktív, hát ez nem. De nem gond ahogy quailstorm koléga mondja csak forogjon nyugodtan.
-
Joker88
őstag
válasz
King Unique #41335 üzenetére
köszönöm..
igen,soksok házi.
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #41291 üzenetére
Nem látszik sehol, de akkor majd a tulaj gépén lecsekkoljuk a WD saját cuccaival is, hátha, bár sok esélyt nem látok rá, hogy feléled. Köszi a segítséget mindenkinek.
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #41289 üzenetére
Gari nincs, illetve van, csak messze külföldön, nem érné meg neki visszaküldeni, így a tulaj megszívta sajnos. Annyira fontos adat valószínűleg nem volt rajta, hogy egy rakás pénzt fizessen adatmentésért vagy javításért, úgyhogy akkor ez ennyi. A műanyag tokból kiszedtem amúgy, az simán megvolt, látom, hogy a csati rá van építve, úgyhogy ja, még cserélni sem lehet másik hdd-re. Annyit tapasztalatot szereztem legalább én is, hogy tudom, hogy WD Passportot nem fogok venni.
Alig múlt fél éves a cucc és már meg is adta magát, ráadásul szerintem nem is volt agyonjáratva, teljesen átlagjúzeré a cucc.
-
spammer
veterán
válasz
King Unique #41283 üzenetére
Nem az enyém a HDD, csak megkértek, hogy nézzek rá. Ha jól emlékszem, akkor a tulaj azt mondta, hogy a HD Sentinel sem ismerte fel. Van hangja és rezonál is, szóval tuti pörög. Hasonló, mint ezen a videón: [link]. Nem teljesen ilyen a csipogás, nem is ennyire hangos, de hasonló és kb. ez is 2-3 másodpercenként ismétlődik. Lehet, hogy szétkapom, talán a fej lesz a baja, bár megjavítani úgysem tudom valószínűleg.
-
Antonio
senior tag
válasz
King Unique #41243 üzenetére
Elképzelhatő hogy nem lett biztonságosan leválasztva
Este még telepítettem és megnéztem a WD Drive utilities el amit te is javasoltál de az se lát sokat: Azonosítja a Passportot de már a smart status futtatásánál is kiírja hogy hiba, a másik kettő diagnosztikai opció meg nem is indul meg tehát semmi nem történik
Próbálkoztam GetDataBack -el is de az se látja a meghajtót :/
maradt még valami opció? vagy javítás sokpénzért ami lehet fölösleges ... ?
-
fradi81
veterán
válasz
King Unique #41240 üzenetére
Köszi a választ
-
fradi81
veterán
válasz
King Unique #41238 üzenetére
Perpill semmi hangot nem ad, led sem világít. Kiszedtem és rákötöttem a gépre, megy, akkor az a kis elektronika romolhatott el. Vajon lehet kapni ehhez való házat/elektronikát? google nem adja.
-
Dupree
csendes tag
válasz
King Unique #41233 üzenetére
A lemezkezelőben a fájlrendszert RAW -nak írja és kifogástalan
partíciónak
-
Aku-Aku
tag
válasz
King Unique #41223 üzenetére
Köszönöm a segítséget, azt hiszem már boldogulni fogok.
-
Aku-Aku
tag
válasz
King Unique #41221 üzenetére
Ismét köszi.
Szét kellett szedjem a gépet a hdd behelyezéséhez. Már összeraktam, de mivel nincs még a helyén, még mindig szűkösen vagyok. Egy már meglévő rendszert bővítettem (tehát + adattár).
Ha nem csak 1 partíciót szeretnék, hanem pl. kettőt, akkor is az új egyszerű kötet létrehozása kell?
Egyáltalán azt nem tudom biztosan, van-e értelme egyetlen nagy kötetben használni mind a három terabájtot?
Van esetleg erre valami tanács, ökölszabály vagy bármi egyéb?
Köszi. -
Aku-Aku
tag
válasz
King Unique #41219 üzenetére
Köszi a választ.
1. Tehát GPT-re van szükség.
2. Van valami advanced format utility meg valami wd align utility említve a western digital oldalain.
Kell azokat használnom?
Örülnék ha szöveges leírást tudnál inkább linkelni, vagy bárki más. Itt állok egy szétszedett gép mellett egy kicsi szobában, kevés a hely és nem nagyon tudok videókat nézegetni.
Előre is köszönet.
Szerk: belső winyó lenne. esetleg 2-3 partícióval... -
quailstorm
félisten
válasz
King Unique #41109 üzenetére
Ilyen LC-t már láttam. Nem volt meggyőző. Djculture leírása illik rá.
(#41108) Doky586: szektorcsoportos dolgot tudtam. XP-sek élménybeszámolója align előttről és utánról nem támasztja alá az 1%-ot.
Még úgy tudok faragni a külső ház árából, ha normálisabbat veszek, de USB2.0-val. Itthon nem találkozok 3.0-val, máshol is még kevés helyen. De azért idővel nem ártana tartani a lépést a technikával.
Linkelt Sharkoon jónak tűnik.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #41052 üzenetére
Ha valakinek nagyon KELL!, és sok sport van vele, az ennyire meg tudja növelni a munkaidőt, és anyagköltséget. Hiszen a legjobb ha nem kell alkatrész, és úgy menthető. Egy szétszedett eleve 1db donort fel fog emészteni, de akár 3-5 is belehalhat mire a legfontosabb lejön. Így ideális esethez képest akár 3-5-szörös is lehet a meló vele. Valamint ilyenkor jobb csak a kérdésessel foglalkozni, és nem több mentést egyszerre végezni. A lehetséges azonnali beavatkozás miatt. Vagyis macerás tud lenni. Persze nem minden esetben, de.....
-
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #41041 üzenetére
"maga a vinyó pedig kb 10szer pittyeg meg felvillan"
Ha hangot ad ki (konkrétan pittyegőt) akkor nem tud felpörögni, ergo a motor kap áramot. Ha a motor kap áramot, és a led villog, akkor a kontroller is működik. Ha a kontroller működik, akkor a loader is lefut tehát az alaplap jó, így biztos hogy nem táp gondja van.
Másik alaplappal sajnos nem fog menni, mert egyedi információkat tartalmaz a merevlemezről az alaplapon csücsülő BIOS chip, ráadásul hiába kerülne rá másik lap az adaptív adatokkal, ha nem ott van a gond. -
válasz
King Unique #40980 üzenetére
Ahogy liksoft leírta érthető miben különbözik a max 2TB kezelése a 2,5TB és nagyobbaktól: 512×2^32, azaz a hagyományos 512e esetén a 32 bit de mi különbözik a 3TB és a 4TB közt vezérlésileg?
33bittel 4TB jön ki, 34 bittel 8TB, ez lenne hogy a vezérlőt CSAK 33 v 34 bitre készítették fel ?
-
válasz
King Unique #40978 üzenetére
Eszerint van olyan ami a 3TB-osat jól kezeli de a 4TB-t vagy nagyobbat NEM kezeli?
-
válasz
King Unique #40966 üzenetére
Jó de nekem még csak USB 2.0 van
De végül kiderült a fórumban később hogy a rackben történő első üzembe helyezés sikeressége 99% garancia arra hogy később nem csinál badarságot. Szerencsére az összes külső HDD-t kint a fiókban particionáltam és formáztam is meg. A Purple 2TB-ra ráment vagy egy nap, féltávon már azon gondolkoztam hogy átrakom a gépbe mert ott tuti gyorsabb lett volna a formázás, de így biztos hogy a racknek nem okoz gondot a 2TB méret kezelése, különösen hogy a Sharkoon 6TB-ig visz
-
válasz
King Unique #40958 üzenetére
Na ezt jó tudni hogy 6TB-ig jó a Sharkoon rack. Nem mintha jelentősége volna mert a régiek már kb. "örökre" úgy maradtak de a Chieftec CEB35S USB rack az meddig jó? 1TB van mindkettőbe, nem vettem volna észre hogy eltűnt volna valami, mondjuk a csúcs 900GB volt rajtuk... Aztán mi van akkor ha pölö 2TB limites házba 4TB HDD kerül és 2×2TB partícióra van osztva?
-
válasz
King Unique #40893 üzenetére
Hát ezt lassan feladom. nem engedi a tulajdonbavételt. Mikor a művelet végére érnék közli, hogy nem lehetséges mert a meghajtó írásvédett.......
-
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #40319 üzenetére
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem csatoló függő az, hogy a merevlemezen lévő firmware milyen beállításokkal kerül feltöltésre.
A gyárakban (a látszat ellenére) nagyon komolyan felkészült mérnökök számítják ki a tervezett elavulás figyelembevételével, hogy melyik típusú merevlemez hogyan és miképp működjön.
Azonban egészen biztos vagyok abban, hogy a felpörgetés-lelassítás (szándékosan nem írtam leállítást) head load-unload funkciók inkább biztonsági és energiamegtakarítási okokból vannak beépítve, mint a merevlemez idő előtti kinyírása végett.
A tervezett elavulást inkább a pontosan méretezett pont időben végképp elgyengülő adathordozó rétegre bízzák.... -
Saltwater
aktív tag
válasz
King Unique #40317 üzenetére
"X-es végő 2,5" WD-nél gyakori"
X-es végű WD=Sata 3 -
Troy.
addikt
válasz
King Unique #40294 üzenetére
Szimpatikus volt a válaszoló, kíváncsi voltam a véleményére.
-
StSanya
senior tag
válasz
King Unique #40185 üzenetére
Nekem ez a MiniTool Partition Recovery segített többször is már ilyen elveszett, raw-os partíció visszaállításában.
-
ggg666
őstag
válasz
King Unique #40187 üzenetére
Azért ilyenbe én se bíznák, hogy utána ilyen winyóra pakoljam a cuccaim, ráadásul nekem a legkisebb is 2,5TB,3TB,4TB és 5TB-os, inkább lementem és újraformázom őket!
-
ggg666
őstag
válasz
King Unique #40185 üzenetére
Akkor én se fogalmaztam pontosan, ezzel a programmal mentettem már sok raw-os winyót de azokat nem rakja vissza ntfs-re!!!
"Legjobb először fullosan lementeni róla mindent, aztán utána nekiállni kísérletezgetni. "
Ha már le van mentve minden, utána már szerintem értelme nincs kisérletezni!
-
ggg666
őstag
válasz
King Unique #40183 üzenetére
Nálam sok esetben RAW-nál elég volt a Handy Recocvery program!!!
-
Atlantisz48
őstag
válasz
King Unique #40063 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
-
Henrico
tag
válasz
King Unique #40033 üzenetére
Köszönöm!!!
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #39953 üzenetére
[link] Fekete, piros, kék.
-
Z_A_P
addikt
válasz
King Unique #39797 üzenetére
Koszi. Akkor ebbol valoszinuleg kuka lesz
-
válasz
King Unique #39804 üzenetére
Kösszencs, de lehet problémák merülnek fel: az éppen akadályozó program leállítása nem ugyanaz mint ha lekapcsolom?
-
válasz
King Unique #39797 üzenetére
Mi van akkor, ha minden műveletet befejeztem és nem engedi leválasztani még 10perc múlva sem? Jellemzően hosszabb másolás után fordul elő, de volt már egyéb helyzetben rövidebb idő alatt is, hogy nem választotta le, pedig minden bezárult ami használhatta.
-
Z_A_P
addikt
válasz
King Unique #39789 üzenetére
Amikor másolt rá, utána megfelelően választotta le az oprendszerből?
Nem. De irja: "ki volt pipalva a quick removal ami lehetove teszi a safety shit nelkuli kihuzast."
-
TeeJay
félisten
válasz
King Unique #39675 üzenetére
igen csak ehhez mindig indulnia kell a HDSentinelnek ugye?
magamnak persze tudom mivel tudnám kinyomni de ez egy hölgy ismerősnek lesz zsír új laptop karácsonyra és ilyen rottyos WD 1TB Blue van benne ami fejet parkol meg rövid idő alatt a motort is leállítja
pár órát ment még csak de már 200+ start/stop countnál jár... jó nagy hülye volt aki a WD-nél ezt nem vette még észre -
Kiskokó
veterán
válasz
King Unique #38563 üzenetére
12% a kondiciója és 360 hibás szektora van.
Adatok már lementve, meg tudtam oldani.A link nem jó látom.
Nem használtan vettem, vadi új volt nem hiába garis még!
Közbe irt a srác elmondta melyik boltba garis.
Holnap hivom őket. -
ndaniel78
újonc
válasz
King Unique #38569 üzenetére
Hello King Unique!
Nagyon köszönöm a javaslatokat.
1. A HD Sentinelt feltelepítettem. Szerinte a HDD hibátlan.
2. Megnéztem a tv-t. Az USB portja valóban 0,5 A-s
Ezen kívül még 2 HDMI portja van. Azt nem átom, hogy azok milyenek...
Gondolod, hogy ha arra kötném a HDD-t, akkor jobb lenne?Biztos van ehhez való átalakító (USB-HDMI), nem?
Köszi
Dani
-
válasz
King Unique #38569 üzenetére
A reklámfotója szerint még 10cm sincs.. Nekem is hasonló nyúlfarknyival adták (igaz más gyártótól) ezért a fiókból túrtam elő egy ~fél méteres kábelt helyette.
Azzal már elérte az asztalt, de neten láttam ötletesebb rögzítést is.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #38537 üzenetére
A gyors teszt minden függő hiba esetén hibával áll le. Pont azért, hogy gyorsan el lehessen dönteni, a drive tökéletes állapotú, vagy bizonytalan. Az átallokált stabilizált szektorok a lefutást nem befolyásolják.
Tápellátás, érintkezés gond dokkolóban lehet.
-
V60
aktív tag
válasz
King Unique #38027 üzenetére
Szia
Köszi a választ. Egyenlőre ennyit tudok róla:maxtor 7L250SO
teljesítmény:98%
kondíció:100%
hard disk sentinel-l tesztelve
működési idö : 889nap 8óra 31
becsült hátralevő élettartalom: több mint 935nap
összes indulás/leállás száma :8277de majd kérek egy képet is.
-
dunkel
őstag
válasz
King Unique #37954 üzenetére
Linuxos nas
-
Morris
veterán
válasz
King Unique #37897 üzenetére
Mondjuk ASUS lapom van, nem tudom mennyire lehet köze hozzá.
1. A legelső próbálkozásom gyári kábel és előlapi usb3 port. Fel sem ismerte a gép.
2. Mellette lévő usb 2.0 felismerte, de állandóan azt szerette volna, hogy formázzam.
3. Alaplapi USB 3.0 gyári kábellel - nagyon ritkán megkérdezte, hogy formázzam e.
4. Alaplapi USB 3.0 hosszabított kábellel - a fenti hibát okozta.2.0-át nem próbáltam az alaplapi (hátsó) verzióból.
Alaplapi USB3 driver van fenn. Semmihez nem kell, illetve csak a külső winchester gyors másolásához kelett. de megleszek nélküle.
LámaZ: Majd ha meghirdeti az aprón, akkor viheted, de szakmai topikban nincs adás-vétel.
-
comag1990
csendes tag
válasz
King Unique #35688 üzenetére
Én ezt hogy tudom meg hogy milyen állapotban van ?
-
comag1990
csendes tag
válasz
King Unique #35685 üzenetére
Hello !
Lejátszásra használtam volna idáig sosem volt vele gond 3 éven keresztül használtam a következő eszközökön ( Mindig TV Box Triax és Wayteq, Műholdas Alma S2300 Combo, Amiko Mini HD, Dreambox 800 HD és LED vagy LCD TV ) arra is gondoltam a Smart TV nem volt leföldelve lehet túlfeszültséget kapott de lehet amire gondoltam az hülyeség. Mivel nem földelt konnektorba dugtam...
Ez a tartó ami képen is van könnyen szétszedhető és össze is rakható és rendes PC házba való HDD kell bele.
Most jelenleg Samsung 80G Sata2 HDD van benne de minimum 1 Terra HDD-t szeretnék bele!
Esetleg valami program nem tudja kijavítani vagy nem érdemes vele foglalkozni dobjam ki és vegyek másikat ?
Itt prohardveren nem tudom hol keressem ki milyen HDD-t árul
Válaszod köszönöm ! -
djculture
félisten
válasz
King Unique #34450 üzenetére
Ja mert a gyors teszt nem mutat ki semmit, a legtöbb ember meg nemér rá azt eliditja és szevasz..
Lori82: Egy nem használt hibás blokra írt a frissités, így kiderült hogy az a rész hibás. Sajnos nem egyedi dolog, egy hibás blokk rész évekig rejtve maradhat ha nincs használatban
-
S. Szabi
őstag
válasz
King Unique #33095 üzenetére
Hát, ezt inkább hanyagolnám, mert a 60másodperces dologért szerintem felesleges, afelett meg inkább ez miatt nem: http://logout.hu/tema/re_kritikus_hiba_a_western_digital_caviar_green_m/hsz_1238-1238.html. Bár lehet ennél nem így működne, de inkább nem próbálom ki
Kár, hogy ezekben a winyó diagnosztika programokban nincs olyan funkció, hogy Windows indulásnál kikapcsolja ezt a hülyeséget...
De akkor sem értem ez miért jó és miért erőltetik a gyártók (ha el tekintünk attól, hogy valóban gyorsabban tönkre megy tőle a merevlemez, és ezért újat kell venni, de ezt meg úgy is garanciaidőn belül csinálja, szóval ez sem valószínű indok) Hát mondjuk az valóban idegesítőbb, mint hogy mindig kicsit várni kell, míg vissza kapcsol, de ha tényleg tönkre megy, akkor meg az még idegesítőbb ugye, vissza hozni az adatokat, ha nem pótolható, pl. fényképek
szóval tényleg nem értem mire jó ez a funkció, mert szerintem nem azon a kevés + áramfelvételen fog múlni
Vagy akkor csináljál kapcsolhatóra, de nem értem miért nem lehet gyárilag kapcsolni, és itt megint vissza értem a gondolatmenet elejére
-
lukaszokni
aktív tag
válasz
King Unique #33050 üzenetére
Igen, ezeket láttam. Köszi!
A házamon hagyományos eSata csatlakozó van, ezzel akartam minél egyszerűbb/olcsóbb módon külső vinyót hajtani, csak hát ez így nem jött be.Venni nem akarok ilyen házba szerelhetőt, inkább ezt megmókolom és jó lesz az nekem úgy. Faragok az esata mellé egy molex mamát és szuper lesz ez nekem.
-
djculture
félisten
válasz
King Unique #31501 üzenetére
Általában ezekhez való táp alul van méretezve plusz az érintkezők is bililemezből vannak és a 10-ik lehuzás után ívet huznak.
-
djculture
félisten
válasz
King Unique #31499 üzenetére
Dokkolót én nem ajánlom tudom ez divat mostanában de rengeteg vinyó döglik be ezek miatt.
-
djculture
félisten
válasz
King Unique #29721 üzenetére
Igazság szerint már mindegy melyiket veszed. Hdd gyártás manapság nem a minőségröl szól.
Van egy két drágább kiemelt termék mindkét gyártónak, a többi jóval rosszabb minőség követelményeknek tesz eleget mint egy 2-3 éve készült ugyanolyan paraméterű hdd.
A gari időt is ezért vágták meg. Csak a drágább szériákra adnak annyi évet mint régen. -
djculture
félisten
válasz
King Unique #29719 üzenetére
A bad sectoron fontos a boothoz szükséges file volt gondolom és ez megsérült. Telepitő lemezzel jó esetben lehet csinálni egy rendszer javítást.
-
D@reeo
aktív tag
válasz
King Unique #29122 üzenetére
Az lesz. Máshol nem találok sehol itt a városomban...
-
D@reeo
aktív tag
válasz
King Unique #29098 üzenetére
Elvileg ilyenkor, ha még garis, kötelességük cserélni, v ilyen esetben az adaptert
ELMÉLETILEG 2 év gari van, szóval szerintem is cserélni kéne, viszont Pix-et gyakori elhúzódó garis ügyintézés miatt sokan szidják...
Volt már garis ügyintézésem velük, kb 2 hét alatt jött-ment a futár, vitte és hozta a cserekészüléket. Ingyen...WD 195$-os cseréje is egy vicc, egy ilyen adapter 15$ (link), lehet kompletten cserélik vinyóval együtt, v +postaköltség ennyi...
Haverom azt mondta, hogy ebben az esetben előbb küldik a cserekészüléket és csak utána kell elpostázni a rosszat és hogy válasszam a másik opciót a honlapjukon, de én nem látok másik opciót (ami elméletileg ingyenes).Tehát 1 megoldás: beadod garis cserére (gondolom egész pakkot bekérik,nem csak szólsz,h kerítsenek egy új adaptert), de rossz esetben heteket ,hónapokat elszöszölnek vele, ami nem a legjobb
, de persze te tudod ;
Igen ezzel tisztában vagyok, de ha az egész packot kérik akkor felejtős. 2 T adatom van rajta, nem fogom postázni...2 megoldás: veszel 2-4k körüli összegért egy új adaptert, figyelve a paraméterekre: 18W, 12V, kb. 1,5-2A (benne Green max elvileg 1,75-1,78A körül eszik), de talán elég neki egy ilyen , v egy erősebb. De gyárira gondolom rá vannak írva paraméterek, mi mennyi,akkor egy olyant.
Igen, holnap az lesz az első dolgom, hogy körbejárom kisvárosom néhány boltját és próbálok keríteni megfelelőt. Csak sokallom a 3-4 ezret ezért. Kínából 3 dollárért rendelek, de arra heteket kell várni+ leégetheti a teljes paneltömböt is ()
Mellesleg sajnos a 12v 1A nem elég neki, pedig olyanom pont van...amúgy WD-nél inkább MyBook széria javasoltabb, Elements-nél gyakoribb a meghibásodás.
Kinőtt 1T-s MyBookomat adtam el és vettem helyette ezt, mert ez volt jó árban (akkoriban 17k... ) -
mtade
aktív tag
válasz
King Unique #29037 üzenetére
Wááá, ezen felsírtam.
Sentinelnek van olyan opciója, hogy összehasonlíthatom másokéval...
Kiírta, hogy az én 99%os health-em jobb, mint az átlag. Az átlag 84%.... Nem tudom, sírjak, vagy nevessek...
-
mtade
aktív tag
válasz
King Unique #29037 üzenetére
Nagyon korrekt volt az eladó, azt igérte, ha tovább romlik az állapot, visszaadja a zsét, így elhoztam.
Nemsoká visszaghostolom a mostani rendszeremet rá, és akkor kiderül, mizu. Dobok föl egy sentinelt én is, és meglátjuk.Köszönöm szépen a segítséget!
-
mtade
aktív tag
válasz
King Unique #29023 üzenetére
A smart értékek a következőek
Az új árának kb a fele, elméletileg áprilisig garis, de Bp-i céghez, ill nem tudom, ezt kicserélik-e.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #27533 üzenetére
Tudtommal van mikor nem tudod beállítani, másnál is gond ez. Leválasztás után várj egy kicsit, és a drive-ot az asztalhoz rögzítve (nehogy elmozduljon, mert hibásan parkolhat) a kábelt húzd ki belőle. A drive áramtalanításakor és utána kb 15 mp-ig ne mozduljon meg, a fejek tudjanak parkoló rámpára futni, pörgés álljon meg.
-
karesz1978
tag
válasz
King Unique #27500 üzenetére
Sajna nincs sentinelem, más ingyenes program?
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
King Unique #27461 üzenetére
Igen, de a képen ez nem ugyanaz a sorozat...
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
King Unique #27457 üzenetére
Köszi. Én is erre gondoltam. Az npvt adatlapján miért 12VDC 1A szerepel?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
King Unique #27444 üzenetére
Biztos, hogy USB 2.0-ba van szánva a másik fele? A szín nem mindig mérvadó ilyen téren.
De egyébként párhuzamos kapcsolás esetén az áramerősség összeadódik, valamint elvi síkon nem szabadna, hogy legyen eltérés a feszültségük között, sem ebből eredő bármiféle probléma.#27447) DarthSun
Honnan veszed ezt...?
Nézd csak [link]
3,3V 24A
5V 24A
12V 33A
Ráadásul a birtokomban van egy ilyen "szörnyeteg" -
szabi__memo
nagyúr
válasz
King Unique #27434 üzenetére
Ez a wd20nmvw miféle jószág, wd oldalán nem találom? Nekem eddig csak a wd20npvt 'volt meg'
-
Wind-Storm
őstag
válasz
King Unique #27442 üzenetére
Bizony, kIszámolható a P=U*I képletből.
Ahol a P a teljesítmény (W) wattban megadva.
U a feszültség, ami USB esetén 5 (V) volt.
és az I az áramerősség (A) amper.Nem árt, mert áramfelvételről beszélünk. Nem fog több áramot felvenni, hiába adott a lehetőség.
Ezért is írtam, hogy a legjobb nem korlátozni a merevlemezek áramfelvételét a felpörgési gondok miatt.
A PC-s tápegységed is legalább le tud adni 10 ampert ha nem többet és közvetlenül rá van dugva a merevlemez, még sem történik semmi baj nemde?Az USB 3-at én valahogy nem kötném össze az USB2 porttal, más-más chip és hátha feszültségkülönbség van köztük, és még az egyik megsínyli.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
King Unique #27440 üzenetére
Tudom, csak példának mutattam. Azért mondtam, hogy gyári oldalon nézz utána ezeknek.
Tehát ami vinyóra van írva,üzemi érték,elvileg az lenne neki a frankó,"egészséges",de egyik-másik egy bizonyos pontig kevesebbel is elmegy,pl. 940-es toshiba is elmegy 1 db 500mA-es portból - arra voltam kíváncsi .
A legjobb ha nem korlátozzuk a merevlemezek áramfelvételét, de az USB portok sajnos nem feltétlen tudnak annyit leadni mint amennyi kell.. Kevesebbel lehet, hogy elindul, de esetlegesen jóval lassabban fog felpörögni és ez gondot is okozhat, így a SMART-ban is látszódni fog, hogy felpörgési gondjai vannak, mint újrapróbálkozás.
Az, hogy korlátolt árammal is elmegy-e, azt csak a gyakorlat fogja megmutatni.
Kár is pontos típusok után kérdezősködni, mert mint olvashattad a másik topikban, adott típusok között is óriási eltérés van. -
Wind-Storm
őstag
válasz
King Unique #27434 üzenetére
Peak értéket nézz, az a maximum (nem ami érheti, hanem) amit felvehet a portból felpörgésnél. Az idle meg az nyugalmi állapotú áramfelvétele.
Hiába nézed az üzemi idle-t, ha képtelen felpörögni mert nem bír akkora áramerősséget leadni a port.
Tehát ha a port nem képes annyit leadni, akkor nagyobb áramerősséget kell biztosítani neki, akár aktív HUB-ról vagy egyéb megoldással.Tehát a gyártói adatlapokon peak-et keress, és úgy viszonyítsd az USB portod maximális áramához amit le tud adni.
-
sznoopy1977
tag
válasz
King Unique #27221 üzenetére
Igen külső Rack-os lett szegénykém, mert a csoda LG TV-m nem kezeli a 2TB-os tesóját...
-
sznoopy1977
tag
válasz
King Unique #27219 üzenetére
Nekem is Black van 500mA körül csipeget, az 1A-os táp is bizonyítja, mert még langyosnak sem langyos...
Más alatt is lassan másol a cucc...
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #27173 üzenetére
Szenzor? Akarod mondani saccográf?
Az hitelesítésre szorul.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #27160 üzenetére
A gyakorlatban az általad jelölt értékhez 2,5" esetén hozzá lehet adni 3-5 fokot, és célszerű azalatt tartani. Vagy azonosan, hiszen a 3,5 is felmehet a gyártó szerint legtöbbször 50-re. Én azt mondom, a gyári spec alatt legyen 5, de inkább 10 fokkal a maximum. A kettő között meg a terhelés függvényében. Vagyis nyúzáskor a max a gyári-5 fok, pihiben meg a gyári-10. Ha sikerül ez alatt tartani, az sokszor években is mérhető lehet. Ehhez persze a tápellátás, érintkezők tisztasága is hozzájön.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #27157 üzenetére
A 7200-at én melegedés miatt sem tenném külső házba.
-
liksoft
nagyúr
válasz
King Unique #27143 üzenetére
Szia!
Ha lehet, nem tenném egyre 7200 esetén. Nem csak az áramot emelte meg, hanem a feszültség esését is jobban engedi, ha emlékezetem nem csal. De ebben nem vagyok biztos. Viszont ha igen, akkor igaz, hogy több áramot kap, de alacsonyabb feszültség mellett. Az sem túl egészséges.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- OLED TV topic
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Interactive Brokers társalgó
- Diablo IV
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Samsung 860 Evo/ 850 Pro 1TB SSD-k állapottól függően 18-28k között
- 120gb Samsung SSD / HDD-k ( 1-1.5 - 2TB )
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- 500GB-os M.2 SSD-k Micron, SanDisk, Samsung Tesztelt, jó állapotban!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest