- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Xiaomi 12X – kicsi a bors és hűvös
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
liksoft
nagyúr
válasz Wind-Storm #28047 üzenetére
Újraírhatóságban. Nagyon kérlek, ne gyere azzal a folyton ismételt szöveggel, hogy "de ezerszer írható a felület, és a wearleveling miatt ez legalább 30 év használatot takar". Sajnos a gyakorlat nem ez. Így rendszernek a gyors működéshez jó, de az adatok tárolása még HDD-n biztonságosabb. Ráadásul az SSD titkosítási funkciója miatt chip hiba esetén (akár vezérlő akár flash) menthetetlen még. A HDD meg igen.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Wind-Storm #28047 üzenetére
GB/forint.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Wind-Storm #28038 üzenetére
"Az elavult merevlemezek rendszernek való használata már leáldozott, helyette ott az SSD."
Bocs ez azért elég sarkos túlzás.
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #28041 üzenetére
Nem oda szoktam menteni de az átmeneti könyvtár helyét nem lehet megváltoztatni csak a mentési helyet. Így minden egyes módosítás írással jár. Egyébként elég sok pogi van amire ez jellemző.
[ Szerkesztve ]
-
dodopek
addikt
válasz Wind-Storm #28038 üzenetére
Igen, most jutott eszembe, hogy a legfontosabbat nem írtam... Samsung Sata2 330gb 7200rpm... Tudom, hogy jobb lenne az SSD, de arra még nem futotta...
-
Pityu.
nagyúr
válasz Wind-Storm #28021 üzenetére
Okés köszi azért a választ,lehet azért bántja most a fülem mert olvastam róla és el kezdtem rá figyelni.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
baboss
őstag
válasz Wind-Storm #28017 üzenetére
Köszönöm szépen.Sikerült nekem is megtalálni nagy nehezen.Már fel is telepítettem és el lett indítva, de le kellet állítanom a programot és legnagyobb meglepetésemre a kondíció 16%-ra már beállt.Lehet,hogy ha lefut a teljes program akkor visszaáll 100%-ra.Majd jelentkezem a végeredménnyel.
-
baboss
őstag
válasz Wind-Storm #28012 üzenetére
A garancia lejárt 4 hónapja.de a gyártói garancia 2014-ig jó.Betudnád linkelni a programot.Az angol tudásom egyenlő a 0-val.Köszönöm.
-
z123456789
addikt
válasz Wind-Storm #27904 üzenetére
Èrtem.Ès azt futtattás parancsorba kell beírnom?
-
z123456789
addikt
válasz Wind-Storm #27895 üzenetére
Köszönöm.Beállítottam.Akkor most elvileg kevesebb lesz a elállás/elindulás igaz?
Mást nem nagyon tudok csinálni ugye?
Ès amit (#27832) cozmo
írt hogy a hibás szektrorokat tegyem írásvédetté?Azt hogyan kell?(#27868) cozmo
Kösz neked is!
Nem fogyasztok alkoholt, de egy bambit iszom az egészségedre. -
McDog
aktív tag
válasz Wind-Storm #27895 üzenetére
Az merült fel bennem, hogy az itt leírtaknál illetve a fórumában leírják, hogy a wdidle3 /S300 értéket ki lehet tolni kb 1 órára a másodpercek növelésével, illetve említik, illetve itt is azt írják, hogy a a wdidle3 /d paranccsal ki lehet kapcsolni. Vagy ez nem mindig működik?
[ Szerkesztve ]
-
cozmo
őstag
válasz Wind-Storm #27873 üzenetére
Igazad lehet. Akkor még nem érdekelt a dolog mikor a csamcsung green-em megmakkant, lehet hogy valóban nem tudtam volna állítani. Milyen fizetős programot kéne megvenni hozzá? Valami link? (Rájöttem a Sentinelt )
Az utolsó állításoddal viszont maximálisan egyetértek, (bár nekem ez sem működött.)
Viszont ahogy javasoltad az AHCI driver csere után már tudom az energiagazdálkodást szabályozni.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
hoffman_
nagyúr
válasz Wind-Storm #27854 üzenetére
Értem, köszönöm. Általában ha újrahúzok egy rendszert, akkor a játékok is mennek a levesbe, nagyon ritka volt, hogy megtartottam a játékos partíciót úgy, ahogy volt. Akkor átütemezem a dolgot szerintem, két logikai meghajtó is elég lesz, köszi a választ
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
Levwi
aktív tag
válasz Wind-Storm #27732 üzenetére
Köszi a segítséget szerintem kábel lesz, ma is rengeteg olvasási hiba volt nála remélem segít köszi
Xiaomi 14
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27750 üzenetére
Hát igen samsungnál már csak akkor észre valaki hogy baj van, ha maga a gép is úgy indul hogy smart hiba ...
Ilyenkor lehet mentegetni ha egyáltalán a partíció nem tűnik el hirtelen mert az a legvége.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27748 üzenetére
Samsungnál sajnos mint írtam már elég sokszor a smart mahinálva van, sokkal kevesebbet mutat mint a valós érték. Gyakorlatilag 100+ feletti tartalék van de jóval több is van már meghibásodva ennél a vinyónál.
[ Szerkesztve ]
-
Levwi
aktív tag
válasz Wind-Storm #27675 üzenetére
Itt a kép amit kértél remélem tudsz mondani valami okosságot mert én a számokból nem sok mindent látok ki [link]
Xiaomi 14
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27720 üzenetére
Nem csak a parkolás van az egy dolog, 24/7 tervezésű hdd-k ben rengeteg optimalizáció található direkt azért hogy bírja kiképzést. Még a mechanika is egy két részen eltérő. Elég arra gondolni hogy egy sima asztali merevlemeznél a megengedhető vibrációs szint is nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27717 üzenetére
Ezt majd kifejti neked liksoft kolléga ha ráér, ő a mechanikákhoz ért nagyon és kb ezen bukik az egész.
Nem hiába garantálnak egy direkt folyamatos működésre tervezett lemeznél dupla annyi load/unload ciklust meg 35%-al magasabb MTBF értéket. Elektronika szintjén annyi van hogy a fejmozgást egy külön elektronika be építésével optimalizálják. Emiatt a fejnek kevesebbet kell üres járásban mozogni. Evvel csökken a fogyasztás és a mechanika is tovább bírja. Ezt se tartalmazza a sima merevlemez, mert költség kímélés. Nem erre tervezik.[ Szerkesztve ]
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27675 üzenetére
Úgy értem hogy óriási botrány volt belőle hogy maga a gyártó is rányomtatta a hdd-re hogy nem folyamatos üzemre van tervezve. Persze a botrány után nagyon gyorsan eltűnt ez a felirat, de ugyanazt csinálják tovább.
Extra editionos hdd-k amelyek 24/7 re vannak tervezve meg wd-nél ezek
wd red ami 24/7 re van tervezve akár nas-ban is [link]
wd re: Raid edition 24/7 -re tervezve szerverkörnyezetben is [link][ Szerkesztve ]
-
Levwi
aktív tag
válasz Wind-Storm #27608 üzenetére
Bocsi hogy csak most írok de eddig nem voltam gépközelben!
A seek hangot már megoldottam hdtune-al lentebb vettem a winchester hangerejét igaz nőtt az elérési idő de nem vettem észre lassulást, de a hangja sokkal kissebb lett.
A kattanás pedig néha töltés közben kattan egyet eddig nem vettem észre ilyet ennél a vinyónál azért kérdeztem rá hogy mi lehet az oka szerintetek tudom így látatlanba nem lehet igazán megmondani.Xiaomi 14
-
liksoft
nagyúr
válasz Wind-Storm #27650 üzenetére
Bár ennyi idő alatt az összeöregedett alkatrészek szerintem semmilyen plusz terhelést nem viselnek el. 5 évnél idősebb (eredetileg 3-at akartam írni) "olcsó" tápegység időzített bomba! Nálam középkategóriás tápok vannak (alaplapi VGA miatt alacsony a terhelésük), 1-2 év után ha hibátlanok akkor is cserélődnek, és plusz MAXX tápvédő van rajtuk. Nem engedhetem meg, hogy az ügyfél winyója elpukkanjon. De az, hogy milyet vegyek, és mennyit bírnak, nagyon meg kellett néznem. Nem vakon mondom, az a táp cserére szorul.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27648 üzenetére
2003-4 p4-es gépekbe volt, legtöbbe beraktak egy agp-s vga-t és vége is lett.
-
djculture
félisten
válasz Wind-Storm #27646 üzenetére
Túl igen végül is csak ebben az évben csak 100 db láttam szétpukkanva, mindbe elszáll a scottky dióda egy nagy csattanással.De biztos én vagyok a hülye hogy elektroműszerész létemre lebeszélek bárkit is hogy ilyen tápnak nevezett valamivel hajtson meg egy gépet.
-
cozmo
őstag
válasz Wind-Storm #27619 üzenetére
Megtörtén az Intel AHCI Driver cseréje microsoft-ra, és most már engedi állítani a lemez fejlett energiagazdálkodási beállításait.
Most maximális teljesítményre és fogyasztásra kapcsoltam a problémás HDD-t.Levonva a konzekvenciákat:
1. Minden általam problémás alaplap driver gyártója az INTEL volt, és úgy írta meg azt, hogy ne lehessen állítani a HDD-k fejlett energiagazdálkodási beállításait.
2. Több gyártó (seagate, toshiba) meg szándékosan vagy nem, de gyilkos beállításokkal szállítja HDD-it.Nehéz lenne eldönteni, hogy ki ebben a hibás, de különös egybeesés, véletlen ez. A 2-5év ig terjedő idő alatt meghalasztják az így beállított merevlemezeket.
A garancia idő meg újabban mindre 1 ÉV! No comment...Még egyszer, kösz a tippet BEVÁLT!
Olybá tűnik, hogy nem csak a fejparkolgatás szűnt meg, hanem a lemez cicergő, karcoló hangja is!
Csak a normál alig hallható menetzaj maradt meg.Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
ígyvanferi
addikt
válasz Wind-Storm #27605 üzenetére
Ja, nem, nem húzom le őket, működnek folyamatosan.
Fix, egy darabot nem tett hozzá azóta. Ez bizakodásra adhat okot? Vagy majd ha hosszabb időn keresztül nem történik változás? Hozzáteszem, megnyitni is félve nyitom meg azóta a meghajtót, semmit nem másoltam rá pl., csak a lényegesebb adatokat mentettem le másik meghajtóra.
-
ígyvanferi
addikt
válasz Wind-Storm #27575 üzenetére
A prociét vettem lejjebb 0,01-0,02 V-tal (pontosan nem emlékszem, csak egy gyors próba volt).
Hogy érted, hogy állandóak? Az SSD került bele egy hete, a többi már meg van régóta, a 320-as RE WD több, mint 5 éves, az 1 terás fejparkoltatós WD másfél, a hibás samu meg kettő.
Viszont az elmúlt két napban nem változott a spin up time értéke. Semmi furcsa hangot nem hallat egyébként.
-
cozmo
őstag
válasz Wind-Storm #27587 üzenetére
Igen jót jót írtam be "*" biztosra mentem, mégis tojt rá. Most ezzel kísérletezek.
-
cozmo
őstag
válasz Wind-Storm #27582 üzenetére
A lemez leállás akadályozást trükk nem jött be, ma is több százat parkolt a fej dél óta.
Az APM esetében mire gondolsz?
Igen AHCI driverrel megy ez a problémás winyó meg az SSD is. Ha lesz kedvem megpróbálok régebbi drivert alá tolni.
Vajon a Win7 sajátja ez a fejparkolgatás forszírozása?Eladó dolgaim: https://hardverapro.hu/tag/cozmo
-
törölt tag
válasz Wind-Storm #27582 üzenetére
Nekem WD2500BEKT (Scorpio Black) van..
Nem is Green, ami alapból elrontott széria, mert parkoltatja folyamat.. -
cozmo
őstag
válasz Wind-Storm #27578 üzenetére
Igen ez konkrétan egy notebook hdd. A Sentinel-ben állítva a fejlett energiagazdálkodás csúszkáját majd az engedélyezés és végül a bezár gombra való kattintás után, az ablakot újra behívva, ugyanaz a kép fogad.
Nem enged ez a világon semmit állítani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Wind-Storm #27578 üzenetére
Nekem notebookom van, és hiába állítom be hd sentinelben, 254-re, újraindítás után megint 128on áll...
-
ígyvanferi
addikt
válasz Wind-Storm #27567 üzenetére
Most már nekem is gyanús lett így a táp (egy 400-as FSP APN btw), pár napja néhány napon keresztül időnként valami halk, ütemes magas, furcsa hangot hallatott magából. De ez megszűnt azóta, és a HDD-t leszámítva semmi rendelleneset nem tapasztalok (ha nem vesszük ide a fesz. bizgerálást programból, ami kis galibát okozott tegnap. Persze lehet, hogy épp ez erősíti meg a táp gondot ).
-
DarthSun
nagyúr
válasz Wind-Storm #27505 üzenetére
Ok! Hétfőn megyek csak melózni, most szabin vagyok , majd megírom, már én is kíváncsi vagyok - az itthoni 16A- es kismegszakítómról hegeszteni is tudok, elképzelem hogy világítanak az alaplapi miniatűr nyákvezetékek
A 3 test probléma nem megoldható.
-
DarthSun
nagyúr
válasz Wind-Storm #27480 üzenetére
A tápra magára a típus van feltüntetve természetesen, ez a Delta akárhány, vagy FSP akármilyen, de a gépeken van egy un info címke és egy táphoz tartozó figyelemfelhívó címke, mindegyik a gép más-más részén, azokon szerepel a max Amper.Linkelni nem tudom, lefényképezhetném esetleg a cégnél, de kiküldeni nem küldhetem mert mindenféle belső adat kiszolgáltatása szabályellenes, bár ez sztem nem nagy ipari titok, de jobb betartani a szabályt.
-
DarthSun
nagyúr
válasz Wind-Storm #27475 üzenetére
Áramerősség az biztos, a tápcímkéken és az infocímkéken is ez van, meg az is biztos hogy nem értek a tápokhoz tehát neked van igazad. A típus valamilyen Deltaxxx, nem emlékszem pontosan, többféle is van, majd utánaérdeklődök mit takar ez a feltüntetett Amper érték
-
DarthSun
nagyúr
válasz Wind-Storm #27473 üzenetére
Persze, értem csak poénból írtam. A szervertápok címkéit látom általában ( munkahelyi ártalom ), ott a 900W- os tápokra 10A van rávésve
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #27449 üzenetére
Nem tudom hova szánták,de maga Y +táp vonala vékonyabb is jóval,pereme is fehér,szal 2.0-ás,mert usb pereme mindig kék - de nem lényeges annyira...
(#27445) szabi__memo: az a wd20npvt,csak mivel külsőbe gyártották,meg amúgy is integrált usb csatis,ill lehet kezdet alkalmazás miatt (mivel külön vinyókénr később került forgalomba) kapott más sorazatszámot. -
DarthSun
nagyúr
válasz Wind-Storm #27449 üzenetére
Tök jó, akkor ennek meg sem kottyan a rövidzár
-
DarthSun
nagyúr
válasz Wind-Storm #27443 üzenetére
Hát 10 A- t inkább csak a 900W- os modern tápok tudnak, a sima 500W- osak csak max 5-7 A leadására képesek
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #27443 üzenetére
Aha értem és köszönöm
Az Iomegához adott usb30. Y kábel fő vonala 3.0 (kék perem),a kiegészítő sima 2.0 (fehér),ha fő mellett bedugom azt sima 2.0 portba,v akár 3.0,akkor mi van...de vsz lehet csak szabadon lengetemmha feszeltérés lehet , 900mA-nek elégnek kell lennie... -
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #27441 üzenetére
Oyártói oldalakon soknál nem adják meg felpörgésit.v ahol igen ott W-ban.(bár kiszámolható nagyjából)
Nagyrészt 2,5" külsőbe WD-im vannak,SMART tökéletes,de azok amúgy is 500mA környékére vannak belőve.
Toshibát meg biztos,ami biztos Y-al használom
Másik véglet,ha olyannak,aminek pl.500 elég,mint WD,annak Y nem árt,olyankor 2x500=1A lesz,v ha usb3-ba a fő vonal 900mA mellé a mellék (sima 2.0) vonalat is bedugom +500,az 1400mA lesz,v nem[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Wind-Storm #27438 üzenetére
WD-re Sentinel 500mA-t ír,de az is néha össze-vissza írja ki,nem mindig pontos az adatbázisa,másoké pl. Hita ,samsung "feltöltés alatt"stb....Toshibákra 940mA-t ír,ahhoz gyárilag is Y-t adtak,usb2-be úgy is használom.
Tehát ami vinyóra van írva,üzemi érték,elvileg az lenne neki a frankó,"egészséges",de egyik-másik egy bizonyos pontig kevesebbel is elmegy (v nem ),pl. 940-es toshiba is elmegy 1 db 500mA-es portból - arra voltam kíváncsi,ill ez mennyire jó neki,vsz nem nagyon.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- Home server / házi szerver építése
- Külpolitika
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Anime filmek és sorozatok
- iPhone topik
- CES 2025: idén sem lesz hiány MSI notebookokból
- További aktív témák...
- Samsung 980 PRO NVMe 2TB M.2 PCIe SSD
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Garanciális! Samsung 990 PRO 1TB M.2 NVMe SSD
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -