- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 - prehisztorikus idő
- Poco F7
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Van két 1Tb-os Samsung HD103SJ-m. Annak idején direkt egymást követő sorozatszámúakat kértem, és már úgy saccra 3 éve használom őket RAD-0 tömbben.
Nemrég rosszalkodott picit. Szét akart esni a tömb, de szerencsére mégsem tette meg véglegesen, viszont utána talált hibákat az Intel RST-s ellenőrzés.
HDSentinel szerint az egyikkel 300 alkalommal fordult elő adatátviteli hiba a lemez és a gép közt. (Gondolom ettől szakadt a tömb, de lett mégis jó újraindítás után, mert felírt adat végül nem sérült.)Most volt kéznél másik 2x1Tb winyó, így mindent lementettem a tömbről, és Ubuntu alatt csináltam egy Secure Erase-t, hogy tutira végignyúzza az összes szektort (elvileg a rejtetteket és tartalékokat is beleértve), és megpróbálkoztam egy egy dco-restore paranccsal is, hogy esetleg eltűnjenek a SMART infóból az adatátviteli hibák (igazából nem a winyó bűne, ha megfeszült a SATA kábel, amiket már megigazgattam - vagyis gondolom ez volt a gond, mert épp SSD-t cseréltem mielőtt szakadni kezdett a tömb, melynek során húzgáltam ott a kábeleket...).
A secure erase lefutott, a dco-restore viszont nem (IO error, pedig nem volt locked/frozen).A lényeg, hogy így, amennyire lehet tisztára gyalulva bootoltam Win8-ba, és futtattam rajtuk egy benchmarkot külön-külön kétszer, és az első lemez rendre 307, 302, a második 330, 328 pontot ért el.
-> Na ezt hogy...?Egymás melletti SATA portokra vannak kötve, nyilván mind ugyan arra a vezérlőre, hisz RAID tömbben voltak. És egy ugyan erre a vezérlőre kötött Samsung 840 Pro száguld ebben a benchmark progiban, tehát 90%, hogy a winyókat sem a rendszer többi része fogja vissza, hanem ennyit tudnak.
De mitől lett kimutathatóan lassabb az egyik lemez, mint a másik, ha jelenleg semmi hiba nincs a SMART szerint? (Kivéve a régi "átviteli hiba 300 alkalommal" bejegyzést, amiben nem nő tovább a 300-as szám, mióta megszűnt az anomália kábeligazgatás után.)
Teszteredmények: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Motoros topic
- Merész dizájn és új teleobjektív az iPhone 17 Pro mobilokban
- Battlefield 6
- World of Warships
- Formula-1
- Autós topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- BESZÁMÍTÁS! ASUS PRIME H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Chieftech BD-25B 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3371,100% Akkumulá
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest