Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

Üdv!
    Adott ismerősömnek egy egy Toshiba laptop Seagate 320 gigás vinyója.
    Egyszer leállt a gép, többet nem töltött be a Win -> szereljem meg...
    Újratelepítésnél a telepítő megállt egy bizonyos százaléknál és hibát jelzett. (Ameddig folyt a telepítés, addig is nagyon lassú volt minden, még egy 5400rpm-es noti vinyóhoz képest is, már ez gyanús volt...) Ekkor a vinyó egy furcsa, recsegő hangot kezdett kiadni.
    Az adatok kimentésére kikaptam a vinyót a Laptopból és rácsatlakoztattam a gépemre. Átmásoltam a cuccokat, közben a HDSentinel 15%-os kondíciót írt a vinyóra, megfűszerezve 302 hibás szektorral.
    Lementettem a cuccokat sikeresen, majd formázni szerettem volna vinyót. Formázás (nem gyorsformázás) közben ismét elkezdte a recsegést, ezúttal még hangosabban. Lecsatlakoztattam gyorsan, kikapcsoltam a sz.gépet, visszakötöttem a vinyót és bekapcsoltam újra a gépet. A recsegés megszűnt. Ekkor már 582 hibás szektort írt és 12%-os kondíciót. Ergo a vinyó kuka.
    (2 SATA kábellel és 2 tápkábellel is volt csatlakoztatva a géphez, tehát nem a kábelek hibája.)

A laptop amiben van, kb. 1 hónapja lett vásárolva, egy Toshiba Satellite C660D-17J az, szóval garanciális.
    A garanciális csere ekkor ugye érvényes? Ha nem veszem ki a HDD-t a laptoból, akkor sosem tudom meg biztosan, mi a kínja... és ugye tudtommal a HDD kiszerelése nem jár garivesztéssel.
    A választ előre is köszönöm. :R

Új hozzászólás Aktív témák