Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • jodován

    tag

    Üdvözletem!

    Az asztali gépemet nem igazán használom, mert nem működik a monitora, és hálózati kapcsolata sincs. HD103SJ -n van a rendszer, mellette megy másik partíción a zenéim. WD15EARS -on tartom a filmeket, egyéb adatokat. Laptopon külső USB-s rackbe szoktam beletenni, ha zene kell a Samsungot, ha videó a WD Greent. Viszont mikor egész HDD-nyi adatot szeretnék átpakolni teszem azt új lemezre, elkérem hugom monitorát, és az asztalival csinálom, mert ugye gyorsabb a SATA, meg több vinyó lehet rajta.

    Pár hete, azt veszem észre, hogy a HD103SJ 100% alatti kondíciót ír a HD Sentinel, meg gyenge szektorokat jelez. Először csak 1-2-t. Aztán hirtelen már 9. Gondolom mert másoltam rá cuccokat, még az USB-n. De ugye Sentinel azt mondja, még semmi komoly baj.

    Szerencsére volt nálam egy cimbim 1,5 TB-s Samsungja, gondoltam arra csinálok azért biztonsági másolatot. Úgy is akartam venni egy másik WD15EARS-t.

    Beraktam a HD103SJ-t ugye rendszernek, meg a 1,5 terás (HD154UI) Samsungot. Elkezdtem másolni. A 800 GB-nyi zenéből át is másolt vagy 100-at. És ennyi, mint aki jól végezte dolgát. Nézem, a Total Commander a forrás mappát is csak annyinak látja. Nézem, mi a fene. Hát nincs meg egy csomó mappa a zenék közül. Sentinelben meg megugrott a szektorhibák száma.

    Nyilván garisak, még egy évesek sincsenek. De az adatokat le szeretném menteni vhogyan, ha lehet.

    Mindig óvatosan cseréltem, kezeltem őket. Statikus töltődés ellen leföldeltem magam, ha cseréltem, bár ki tudja előfordulhatott. A 400W-os Corsair táp elméletileg bír 3 HDD-t simán, főleg, hogy integrált VGA van, s a proci sem egy izomagyú. De lehet, hogy gyengécske volt a delej.

    Most nem piszkálom őket amíg nem kapok segítséget.

    XP SP3 van mindkét gépen. Nem használtam Advanced Format-ot.

    A Samsung HD Sentinel-es infóit tudom mutatni.
    A WD úgy tűnik most halt meg teljesen, :( beraktam az USB rack-be hogy screenshot-okat készítsek a Sentinel-es adatokról. De nem látja.

    Köszönöm a rám szánt időt!

    sanszos -> van rá esély, hogy ez a szó ne használódjon többé?

Új hozzászólás Aktív témák