Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
espeke
tag
sziasztok, a problémám a következő lenne:
adott volt egy satas meg egy ide vinyom. utobbin volt a windows. felraktam egy partition magicet, közvetlenül defrag progi megszakítása után (nem tudom, ez számít -e), rákérdezett javitsa e a disk1 és kettőt. oke, javítja, majd hibaüzenet és nem indult a magic.
ez még haggyán, de a windows se. villogo kis kurzor a helyén. bios látja a vinyot, mármint a vindozost. közbe sata is benntvolt persze, azon nincsen os
tehát vindoz nem indul vele, be se bootol vindozba, nem csinal gyakorlatilag semmit
szokásos, mit gondolnék, persze, újra kell telepíteni a winfost! ez tünik kézenfekvő megoldásnak. de semmi. nem reagál a telepítő cédére, be se tölt, (csak bootol), ha benntvan az a bizonyos idés vinyo.
közbe odáig sikerült eljutnom, hogy a satasra egy vindozt telepítset, amit 5 windoz (köztük a vista sem ismert fel), és igen, mikor már azthinnék a 7 igen, na az se. ez is gikszeres. de driverrel valahogy felcsuszott rá, bár diag dosos progi erre is hibát ír ki: biztosan az a baja mind a másiknak.
a lényeg, hogy az idés vinyot vindozbol, másik gépen se látja, de annyit sikerült elérni rajta, hogy dosos boot discel, lefutattam egy diagot és azon megfelelt. azonban a szektorokba belépni már nem tudtam! és hibát is írt ki rá. egy masikkal már a fájlrendszert is sikerült elérnem, sőt egy boot manager progival be is bootol arrol a vinyorol (!), vindoz kék képernyő üzenettel persze.
a kérdésem a következő lenne. milyen progival lehet innentől megjavítani, ha lehet mindkét vinyot, van rá valami jókis dosos alkalmazás? azthittem az fdisk gyógyír a bajaimra, de sajnos csak particionalni tud. talan egy olyan progi kéne neki (mivel legalabbis boot managerrel bebootol róla), ami újra írja a boot sectorát (?), vagy vmi recovery cucc dos alá, de a legjobb vmi dosos scandisk féleség lenne, vagy vmi javító cuccc.
ezeket probáltam eddig, többé kevésbé sikerültelenül:
Active@ dosos boot disc: sajnos mikor a javításhoz érnénk, megfagy, akárcsak a vindoz és megáll. sokat nem sikerült vele elérni.
Ultimate Boot Disc: ezen számtalan progi van, egyébként ajánlom, én most akadtam rá. Többeközt ezen a Smart Boot Managerrel be bootol róla (-> majd kék vindoz képernyő, tudjátok, aztán reset)
BootMaster Recovery Disc: szintén dosos, megbízható jó proginak tűnik, de erre a vinyora, idesre, errort is ki indulás előtt (megnéztem satával, arra nem, csak hogy azzal is valami van, de elindul vele).
Van valami lehetőség dos alatt, és ha igen mi? Talán egy boot sec ujrairó vagy egy scandisc-like program segíthetne neki(k)
Előny, hogy boot managerrel bebútolt róla, mintha sima vinfos baja lenne. MBR-el vagy ilyesmi, nem kell szórakozni? Köszi szépen a segítségetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Milyen monitort vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- Dell Latitude 5320 i3-1125G4 16GB 512GB magyarbill. 1 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest