- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Sk8erPeter #10251 üzenetére
Adataim rész erre valo. Mármint hogy ne kelljen az embernek a konfigját leírogatni meg megkérdezni. Persze tudom sokan nem használják. Én figyelek rá. Amugy Chifi GPS-450AA.
Már nincs huzva, azaz van de nagyon minimálisan (1,8@2,3). Egy jó fél-1 éve volt 3,2-re. Pont akkor vettem vissza amikor az első gondok jelentkeztek, hátha amiatt, de nem amiatt volt. Aztán már lusta voltam az uj p45-ös lappal is megkeresni a stabil maximumot, meg fölösleges is volt, minden megy gyönyörűen 1680ban így is.
chkdsk most nem volt. Anno a durvább hibáknál volt, hiába javított ki 1x-1x ezt-azt nem mindig talált az se hibát illetve a problémák továbbra is fennálltak. Meg ugye miután a win összeomlott egyértelmű volt számomra hogy HDD csere lesz. Addigra már tudtam hogy a torrent hibák vinyo miatt vannak.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #10252 üzenetére
Elég átláthatatlan az adatlapod, nem volt kedvem kiböngészni, de egyébként talán nem kéne okoskodni akkor, amikor az ember segíteni próbál. Nem tartod kissé pofátlanságnak?
Tuningnál mondták már, hogy fixálni kell a PCI-E frekit? --> [link]
"chkdsk most nem volt" Mi az, hogy "nem volt"? Attól még lehet... Tőled függ.Sk8erPeter
-
tommyx
tag
Sziasztok!
Van egy aggasztó SMART értékeket mutató Samsung vinyóm. Konkrétan a HD Sentinel ezeket írja, a Spin Up Time-nál látható az ijesztő "Meghibásodás várható" üzenet, valamint a hibanaplóban sokszor látom a Spin Retry Count növekedését (a legutóbbi 15->17 volt). A Spin Up Time is utalhat esetleg táphibára, vagy az csak a Spin Retry Countnál kerülhet szóba? Mit tegyek?
Remélem, egy esetleges vinyó-elhalásnál hamarabb választ kapokKöszi: Tamás
1,Raw Read Error Rate,51,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
3,Spin Up Time,11,1,1,Meghibásodás várható,78610,0,Engedélyezve
4,Start/Stop Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),459,0,Engedélyezve
5,Reallocated Sectors Count,10,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
7,Seek Error Rate,51,253,253,OK,0,0,Engedélyezve
8,Seek Time Performance,15,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
9,Power-On Time Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),4584,0,Engedélyezve
10,Spin Retry Count,51,100,100,OK,17,0,Engedélyezve
11,Drive Calibration Retry Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),457,0,Engedélyezve
13,Soft Read Error Rate,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
183,Vendor-specific,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
184,Vendor-specific,99,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
187,Vendor-specific,0,50,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
188,Vendor-specific,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
190,Airflow Temperature,0,78,62,OK (Mindig rendben),5904; 22,0,Engedélyezve
194,HDD Temperature,0,77,62,OK (Mindig rendben),6416; 23,0,Engedélyezve
195,Hardware ECC Recovered,0,100,100,OK (Mindig rendben),3886592,0,Engedélyezve
196,Reallocation Event Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
198,Off-Line Uncorrectable Sector Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
200,Write Error Rate,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
201,Soft Read Error Rate,0,253,253,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve[ Szerkesztve ]
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz Sk8erPeter #10253 üzenetére
Hogy írjam hogy ezen ne sértődj meg...
Azért írtam offba mert nem olyan nagy problem. Legalábbis eddig 1x fordult elő az uj vinyoval (régebben is volt de akkor lehet a szar vinyo miatt), lehet release a szar. De gondoltam ha vki esetleg vmi szerencse folytán ebből tudja pontosan hogy mi a hiba oka az megosztja(tudom naiv vagyok, de hátha bejön alapon).
Persze tisztában vagyok azzal hogy ez egy nehezen átlátható dolog és rengeteg minden okozhatja. Ha nem így lenne valszeg kikövetkeztettem volna én is.
Azzal is tisztában vagyok hogy iszonyú nehéz másnak távolról segíteni. Pláne egy ilyen hibánál ami akármitől lehet. Ezért nem is vártam csodát. HaTuningnál tudom hogy fixálni kell a pcie frekit. Sajnos nem nyilvánvalo hogy minden tuningos így tesz, de én sokat olvastam, tanultam másoktol mietlőtt tuningolásba kezdtem volna. Ha vmit nem értek biztos utánanézek és nem össze-vissza állítgatok.
Tisztában vagyok a chkdsk működésével is, tudom hogy én is kezdeményezhetem, de mivel nem zavart annyira a problem ezért nem indítottam. Így visszaolvasva ez a rész tényleg félreérthető volt.
Részemről nincs harag.[ Szerkesztve ]
-
őstag
Üdv!
Miért van az hogy ha egy 40GBos IDE Samsung vinyón elindítom a HD Sentinelt azt írja a merevlemez állapota ismeretlen. A kondíció és teljesítmény helyében kérdőjelek. Mi lehet a gond? -
redzsi
senior tag
Sziasztok!
A problámám a következő: van egy új TDK Dvd-rw lemezem amire felírtam egy filmet, le viszont már nem törli sem az ashampoo, sem a nero8. Ezután egy régebbi tdk-t simán letörölt, és fel is írt, de ezt az újat már nem tudom sehogyan letörölni. Alkohol, incd stb nincs fönnt. Firmware frissítés 1.02re megtörtént. Az író LG GSA-H54N.
Visszaolvastam a fórumon, de nem találtam megoldást.
Előre is köszi. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz redzsi #10257 üzenetére
Kicsit eltévedtél. Ide írj: Probléma a DVD/CD íróval
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(#10256) dave93:
A driverproblémákról itt ír hdsentinel: [link]Sk8erPeter
-
redzsi
senior tag
válasz Sk8erPeter #10258 üzenetére
Hopp! Elnézést, már át is mentem.
-
törölt tag
Ma festették nálunk a nyilászárókat, a gépet nem pakoltuk ki, a hígitó szaga még érzik, a merevlemezeknek ez ugye nem árt ?
-
Kernel
nagyúr
válasz #41133696 #10260 üzenetére
A merevlemezeken ugyan van hőtágulási légzőnyílás, de néhány molekula oldószer bizonyára nem fog neki ártani (akkor már a tüdőnek hamarabb annyi lenne...).
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Kernel
nagyúr
válasz ez_meg_emaz #10246 üzenetére
Ezt már mindenki maga tudja, mennyit érnek az adatai, netről pótolható, vagy pótolhatatlan családi fotók, könyvelési adatok és akkor mindjárt másképp áll a széna.
Igazság szerint egy megírt optikai lemez pillanatnyi olvashatósága sem elég garancia, én lemezminőségi tesztet szoktam is szoktam futtatni (Nero CD-DVD Speed), valamivel többet elárul.
Konfig meg olyan dolog, hogy segítségkérés esetén valóban nem egy hátrány, de attól eltekintve van némi gyerekes vonzata is (kinek nagyobb a farka, nekem menőbb autóm van stb.), szóval nem lehet elvárás, hogy mindenki foglalkozzon ezzel.
Ettől függetlenül, aki segítséget kér, odateheti a végére, hogy "konfig az adatoknál", szokták így.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz dave93 #10264 üzenetére
A Hard Disk Sentinel DOS változatával is megnézheted, hogy meggyőződj róla.
Sk8erPeter
-
pozsipeti
tag
Sziasztok!
Van egy 2.5"-ös 500Gb-os USB vinyó taft32-re van gyárilag formázva, kérdésem, hogy átformázzam ntfs-re vagy hagyjam így?
Előre is köszi!
TALAJ
-
band1103
őstag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem. Egy P3-as alaplap ami támogat 733-as cpu-t tud-e kezelni 80GB-nál nagyobb HDD-ket? Esetleg ha vennék bele egy pci-os sata karit akkor tudnék-e 500GB-os HDD-t használni, mi több xp-t telepíteni rá?
"A bölény királyul néz ki: tisztára mint egy rasta tehén !" # * Have a Nice Death!* ...powered by vérpistike... #
-
pozsipeti
tag
-
JackRabbit
csendes tag
Sziasztok!
Lenne nekem egy nagy problémám. Adott egy 160 gigás vinyó (Fujitsu, ATA) , és Windows újratelpítés után 104 GB szabad hely van rajta...nos ezt szeretném némileg megnövelni. Laikusként úgy gondolom, hogy a Windows (Vista Home Premium) nem foglalhat 9 gigánál többet semmilyen extrém esetben, tehát a merevlemezen legalább 130 GB helynek kellene lennie (139 a valós kapacitása) . Töredezettségmentesítőt már próbáltam, nem jött be. Valami ötlet?
Válaszokat lőre is köszi! -
Zeratul
addikt
válasz pozsipeti #10272 üzenetére
Le kell választania a formázáshoz a rendszerről azért kéri a hozzájárulásod.
Simán lehet a windows ablakkezelő rendszeréből is formázni vagy a logikai lemezkezelőből is.
Egyszerűbb és biztonságosabb convert g: /fs:ntfs parancs használata. (ha más a meghajtó betűjele akkor azt írd a g: helyére)
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz Sk8erPeter #10273 üzenetére
Mégis NTFSre hogyan formázzon oprendszer nélkül?
-
Zeratul
addikt
válasz JackRabbit #10275 üzenetére
Image file-ok, rendszer helyreállító file-ok nem maradtak a lemezen?
-
-
Zeratul
addikt
válasz JackRabbit #10284 üzenetére
Mármint valami partició kezelővel raktad egybe a particiókat, vagy törölted őket és létrehoztál egy újat?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Zeratul #10277 üzenetére
Ja, bocs, asszem ezt benéztem, én fordítva értettem. Mármint NTFS-ről FAT32-re. Úgy sima ügy lenne mondjuk akármelyik Hiren's Boot CD-s progival.
Sorry.Amúgy FAT32-ről NTFS-re konvertálásra a GParted sem alkalmas? Vagy más külső, bootolható progi?
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
JackRabbit
csendes tag
válasz Zeratul #10286 üzenetére
A Windows particiókezelőjével vagy mi a fenével csináltam. Egy nálam hozzáértőbb haver mondta nekem hogy mit hogy kell, de már elfelejtettem.
A lényeg az, hogy most egy darab partíció van rajta, amin 104 GB a szabad hely. De mikor pár hete újraraktam a rendszrt, akkor 126 volt még. Ja, és a Windows.old mappát töröltem, meg egyébként mindent, aminek köze lehetett a régi windowshoz.Na, közben megtaláltam, itt tüntettem el a másik két partíciót:
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz JackRabbit #10288 üzenetére
Gondolom akkor nem volt formázva a vinyó és az előző windowsból maradt szemét. A rendszer visszaállító --> system volume information könytár mekkora? Memory dump file-ok törölve lettek e? Users mappa mekkora?
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz Sk8erPeter #10287 üzenetére
Nem próbáltam még, oprendszerrel viszont eddig mindig sikerült konvertáltatni a filerendszert.
-
JackRabbit
csendes tag
válasz Zeratul #10289 üzenetére
Ha a "Users" mappa a "Felhasználók" nevű mappával azonos (C:\Felhasználók) akkor az 4,05 GB.
Utóbbi mappához tudnál adni egy elérési utat, mert fogalmam sincs merre találom.
Köszi!SZRK: hát, nem tudom milyen szemét maradt volna a régi Windows után. A telepítő azt mondta, hogy minden cuccot, ami a régi rendszeré volt, átrakja a Windows.old mappába. Na ezt én kitöröltem. Lehet még máshol is szemét?
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz JackRabbit #10291 üzenetére
Rendszer helyreállító file-ok, TMP, program files mappában a régi alkalmazások szemetei.
[ Szerkesztve ]
-
Zeratul
addikt
válasz JackRabbit #10291 üzenetére
system volume information egy rejtett mappa amiben a rendszer helyreállító fileokat tárolja. Minden meghajtón a gyökérben található. Alapesetben nem csak nem látható de nem is nyitható meg.
[ Szerkesztve ]
-
JackRabbit
csendes tag
válasz JackRabbit #10295 üzenetére
Nyehehe, Total Commanderrel beügyeskedtem magam a mappába. Itt van vagy 20 GB adat. Ez mind törölhető? Esetleg még ilysmi mappa?
SZERK: korán voltam boldog, hiába enged be, törölni már nem enged, akárhogy is ügyskedem a felhasználói jogokkal, etc. I love you Vista!
[ Szerkesztve ]
-
JackRabbit
csendes tag
válasz JackRabbit #10296 üzenetére
Na Rendszervisszaállítás kikapcsolva, sok felesleges szemét törölve. Köszönöm szépen a segítséget!
-
Zeratul
addikt
válasz JackRabbit #10296 üzenetére
Igen törölheted nyugodtan mert az az előző oprendszer szemete, de előtte azért kapcsold ki a rendszerhelyreállítót hogy nem sipákoljon.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- 180 Hz-es VA panellel jön az MSI 34 hüvelykes kijelzője
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Samsung 500GB M.2 SSD-k 970 - 980 PRO
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest