- Körvonalazódnak az S26 Edge kamerarészletei
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- iPhone topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Aktív témák
-
x64
aktív tag
válasz
vtechun #9372 üzenetére
Óóó bakkker! Nagyon úgy fest, hogy a 308 már tudja az audio jel leválasztását a HDMI-ről. A 307 meg nem. Legalábbis a manual szerint...
307: HDMI audio is passed through the AV receiver and can only be heard from your TV.
308: Since it takes longer to identify the format of an HDMI signal than it does for other digital audio signals, audio output may not start immediately.Azért így megszívni... Bazzze.
-
dabadab
titán
válasz
vtechun #9341 üzenetére
Kozben sikerult megfejtenem a dolgot
(az ARC arra jo, hogy a hang "visszafele" is tud menni a kabelen, tehat a HTPC -(HDMI)-> erosito -(HDMI)-> TV lancnal immar mukodik az, hogy nem csak a TV kapja az erositotol a HTPC kepet, hanem a TV musorok hangjat vissza tudja kuldeni az erositore (felteve persze, hogy a TV tok uj es szinten ismeri ezt a feature-t), ez a regebbi HDMI verziokkal nem ment, ott kellett egy plusz SPDIF kabel erre)
Az erositonek nem kell tudnia igazan, hogy mi megy a kabelen, a hangot leveszi a tobbit meg valtozatlanul kuldi tovabb.
-
dabadab
titán
válasz
vtechun #9339 üzenetére
"ahogy tudom a 8-as széria mindegyike HDMI 1.4a kompatibilis."
Es ez mit jelent? Ugyanis az 1.4 kb ket ujdonsagot hozott: egyreszt beleraktak a kabelbe egy 100 mbites etherenetet is, masreszt meg a szabvany tamogatja a 3D kepmegjelenitest - nekem ugy tunik, hogy ezek kozul egyik sem erinti az erositot.
szerk: ja, audio return channel, tenyleg, az kimaradt, az valoban jatszik (mondjuk az meg nem akkora nagy feature). -
lean
aktív tag
válasz
vtechun #9264 üzenetére
nah, megrendeltem én is a 608-ast
innen, szvsz egész jó áron van.
de: egy kis negatív reklám: pl. a streamaudio honlapján hetekig 155k-ért volt beharangozva, mire készlet jött belőle lett 165k
drakulálok nekik...egyenlőre még nem tudom milyen hangfalat vegyek hozzá....mission m34i és qln 604 szett illetve Heco victa van még versenyben, kb ebben a sorrendben, sajnos hallani nem hallottam még egyiket sem, de eldöntöttem nem fogok anélkül hangfalat venni, inkább bevállalom az 600km oda-visszaút költségeit stb. ha valakinek van vmi tapasztalata/véleménye a fenti hangsugárzókkal kapcsolatban szívesen venném
addig is a z-5500-at fogom rákötni, persze csak megfelelő frekivágással.
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #9259 üzenetére
Én tavaly 99.900 ért vettem szintén akciósan, de ha van még 89.900 -ért akkor mindenképp megéri! Persze csak ha nem jazz-t meg részletező klasszikust hallgatsz, mert nem eléggé kifinomult ilyen zenére! Én hiphop, Rnb és discot hallgatok rajta, arra tökéletes
Na meg külsőre is gyönyorű...
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #9157 üzenetére
na,olvasgattam review-kat erről a Clatronic LB 796-as hangszóróról, és nagyon jó ár/érték arányt írnak. Megyek is a Metro-ba és asszem megveszem. Úgyse akarok egy audiofil rendszert kiépíteni
Aztán majd beszámolok róla
-
nebulo5
senior tag
válasz
vtechun #9147 üzenetére
Anno, én is szkeptikusan olvastam erről az elméletről... Aztán félretéve a "Gyerekes játék" ítéletet, nekifogtam a "kúszásnak". Miután megtaláltam a legmegfelelőbb helyét a mélynyomónak, még egy ideig kísérleteztem a lehetséges verziókkal, és cibáltam a szobában a mélynyomót, mint Foxi a lábtörlőt...
Elmondhatom, valóban jó elmélet, mert azóta sem találtam megfelelőbb helyet neki. -
need
addikt
válasz
vtechun #9041 üzenetére
nyilván..a xar dologban lehet valami
erröl mindig a 128kb/s nyehere zene amikor ezt valaki felkonvertálja flac 9 ig 1400kb/s
és azt kérdezi hogy mé ilyen xar???én koplex rendszerekben hiszek és gondolkodom melynek a Alfa és Omega az erösítő!
ebbe fut minden a hálózati lejátszó a dvd lejátszó cd lejátszó dvd felvevő
kiválogatja az erösítő ami neki kell majd innen a kép megy a tévébe!
és ezért ötletes a hdmi
vagy akár a tévét is bekábelezhetem optikain keresztül az erösítőbe! -
-
törölt tag
válasz
vtechun #9038 üzenetére
Én 6.1et használok és már az is simán jobb az 5.1nél és akik nézik nálam pl,a rokonság még azok is észreveszik a különbséget.
A felkonvertálás arra jó hogy a tévéd eleve 1920*1080p-jelet kapjon pl a DVDröl vagy a beltériröl és ha jó a felskálázó chip(upscaler),akkor nagyon szép képet tud produkálni. -
snail1981
tag
válasz
vtechun #9010 üzenetére
Ennyiből talán látszik, hogy én sem vagyok gyakorlott ilyen téren.
Be is pánikoltam rendesen, mert ha venni akarok valamit akkor alaposan körüljárom a témát és sosem szoktam melléfogni, most viszont rezgett a léc. Szerencsére most sem lett így mert jól alakult a vége. Így már megfelel zene hallgatásra is meg házimozira is. Mindenképpen felülmúlja az előző rendszert és ez is volt a cél.
Ha próbálkozik az ember akkor a saját kárán megtanulja, hogy hogyan lehet valamit csinálni, vagy hogyan nem. Amúgy a könnyebb bekötés érdekében jutott eszembe az érvég, de hülye ötlet volt, senki meg ne próbálja. -
lean
aktív tag
válasz
vtechun #8894 üzenetére
+1 szavazat a 308-ra. eddig az 507 volt a legkisebb amelyik tudta az "új" HD formátumokat, ez került még jó néhány hónapja kb 90-100k ba. most persze már olcsóbb. 308-asban megkapod ezeket 80k ért + 3D-re a lehetőséget, amit persze nem muszáj egyenlőre kihasználni, de a lehetőség ott lesz ha később olcsóbbak lesznek a 3D megjelenítők meg műsorforrás is lesz..szvsz+ ha később esetleg nagyobbra akarod cserélni azt még el lehet majd adni...
-
x64
aktív tag
válasz
vtechun #8891 üzenetére
Igen, olvastam, amit korábban írtál, csak engem nem győzött meg annyira, hogy plusz 30%-ot dobjak rá csak azért, hogy a még nem létező 3D megjelenítést átvigye, ill. hogy kikapcsolt állapotban is továbbítsa a jelet (ezt nem is értem igazán...).
Egy példa: anno, mikor megjelent (kb 5 éve?) 64 bites architektúrával szerelt lapot és procit vettem, és a mai napig is 32 bites rendszert (win7) használok. Ez a plusz kiadás például nagyon nem térült meg (azóta a lapot és a procit is cseréltem).
-
-
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #8861 üzenetére
Igen, ez már egy jobb darab, teljesen rendben van a tudása. Én személy szerint nem vagyok nagy ismerője, csak futólag halgattam, de vannak itt a fórumon akik igen jó szívvel szokták ajánlani. Ezek alapján hosszú ideig használható kis cuccnak mondható.
Igen "leszedi" a HDMI-ről a hangot (ha jön rajta). Tulajdonképpen mindegyik készülék "leszedi" amin van HDMI. Fontosabb talán, hogy képet és hangot is, sőt 1.3-tól HD hangsávokat is továbbít + ebben a készülékben van HD hangdekóder, tehát "blu-ray kompatibilis". Bizonyos erősítőkben lehet állítani, hogy a bejövő jelet hogyan továbbítsa (pl. TV-nek csak képet küldjön stb).
Csak hogy "házon belül" maradjunk ajánlom ennek a hozzászólásnak az olvasását AVProf tolmácsolásában. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #8858 üzenetére
Érdemes. Első körben amit vegyél számításba választáskor, hogy az "olcsóbbak" még nem rendelkeznek HD dekóderrel. Döntened kell mennyire ruházol be a jővőbe.
Véletlenül sem akarlak lebeszélni a HDMI-ről, mert nagyon kellemes találmány, de az analóg csatlakozóknak sem illene sisteregniük. Vacak, az HDMI-ből is vacak, a jó pedig analógból is jó. Tehát normális kábelek és csatlakozók mindenhova kellenek. Gyanítom a jelenlegin is lehetne javítani egy kis kontakt spray használatával + esetleg jobb kábelekkel (pl. az aranyozott csatikat ezért /is/ találták ki, azaz ne oxidálódjon, de más megoldás is jó lehet)
Ha jól látom először komp akart lenni, de végül nem komplett!
-
osi111
csendes tag
válasz
vtechun #8858 üzenetére
Szia én halottam PIONEER VSX-519 egyik barátomnak ilyen van korrekt darab pár hónapja volt 85eft nekem különben egy régi VSX-415 5.1 esősítőm van hdmi nélkül, de teljesen megvagyok vele elégedve Pioneer ba nem fogsz csalódni ,de vannak jobb cuccok is ott ár fügvénye az egész!Csak egy vélemény volt!
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Prémium felsőkategóriás Gamer PC! X870 / R9 9950X / 9070XT / 64GB DDR5
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest