- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bővebb Google-támogatást kap sok Garmin óra
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
Aktív témák
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18386 üzenetére
Nem feltétlen, többek szerint éppen a digitális koax a jobb, mert nincs plusz jelátalakítás. Szvsz bármelyik jó (leginkább akkor, ha van már valamelyikhez kábeled, feleslegesen ne vegyél újat, ha januárban lesz Dune lejátszód).
Hihi, látom senki nem fog dönteni helyetted. Onkyo vs. Pio / Optikai vs. Koax. Nehéz az élet
-
törölt tag
válasz
Palapo #18384 üzenetére
Erre a lejátszóra optikait vegyél 1-1.5 méterest,amekkora kell. Hangfalkábel kb 2.5 mm2 annak a hosszát te tudhatod csak.. A lejátszó maradhat Scart RGB módban a tévébe kötve .Dune-hoz kb 5-10 ezer értékben aranyozott,jobb HDMI-t vegyél kettőt.egy a tévébe,egy a Dune-hez az erősitőből mindkettőt Mélynyomóhoz pedig megfelelő RCA-t vegyél,vastagot,árnyékoltat.
-
törölt tag
válasz
Palapo #18366 üzenetére
Sokkal jobb legalábbis az általam hallgattak.
Ne fogadj olyantól tanácsot aki két márka közt csak azért ajánlja a másikat mert nem hallott az előzőről. Pedig a Polknak ismert neve van és minőségileg magasabban van a vödörfedélnél...Magyarul tegyél magasról ilyen kérdésben a kollégáid ajánlatára...
-
Vidala
senior tag
válasz
Palapo #18318 üzenetére
Megint vacakol a PH!, de azért remélem tudok válaszolni!
A H/K AVR 142-es egy régebbi belépő kategória. Teljesítményben jó, de a másik kettő már jóval többet tud, hogy csak épp a HD hangok dekódolását említsem, úgyhogy a másik kettő közül válassz.
Nekem tetszik a Pio is, sőt az egy picit még modernebb is (pl. HDMI 1.4), viszont az Onkyo-nak mindegyik hangfalszorítója csavaros, szemben a Pio-val, ahol mindössze a 2 front, ami csak látszólag tűnhet egy kevésbé fontos részletnek. Sőt az éppen mostanában tárgyalt lejátszó oldali támogatás miatt ez még fontosabb talán SZVSZ. -
válasz
Palapo #18212 üzenetére
Azokkal a Jamo hangfalakkal kezdtem anno én is az érdeklődést, de megmondom őszintén, hogy nem egy jó választás, mozira még csak csak elmegy, de a zene sehogyan sem szól jól azokon. Pláne most, hogy a gyártása Kínában történik és nem Dániában. Szóval azokat inkább kerüld.
-
KTTech
veterán
válasz
Palapo #18011 üzenetére
Én megnézném a helyedben a Marantz NR1501 + Mission Mv Cinemapack - Mv8 front, Mv-Ds háttér és Mv-C center - + KEF C4 sub triót
245E + kábelek (netdepo.hu-ról vettem ennyiért). Nekem bevált a 15m2-es szobába, sok is
A Marantz meglehetősen jól szól, hallgattam mellette egy H/K AVR260-at, hát, azt lemosta hangzásban (azonos hangfalszetten). Viszont a menüje igen puritán, és nincs benne DCDi sem (már, ha ez fontos), viszont digitalizálja a rákötött kompozit/komponens cuccokat a HDMI fele.
-
BBéci
legenda
válasz
Palapo #18008 üzenetére
Elméletileg bárhová helyezheted a szubládát, 80 Hz alatt használva nem lehet a hangja alapján megmondani, hogy hol van. Múlt pénteken moziztam egy szobában, melyben két Velodyne brummogott a kanapé mögött, kissé oldalt, és minden hang a képnek megfelelő helyről érkezett.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Palapo #18008 üzenetére
KEF IQ 70 szettben már alkalmas rá.És a JBL ES sorozata is.Onkyo 608 Denon 2311, H/K 260,Pioneer Vsx 1020 ,de sztem a 920 is alkalmas rá. 300 feletti rendszereknél jelenik meg tapasztalatok szerint. Mélnyomó ár nélkül értendő. Ezt nekem több boltban is megerősitették.
17 nm-re 150-200 wattos mélynyomó kell. Ez nem függ HD-től. -
törölt tag
válasz
Palapo #17921 üzenetére
Ha tellene akkor Pioneer 920 vagy Onkyo 608 hozná ki a HD hangokat. De ezek is dekódolják és kiadják csak van egyfajta minőségi ugrás és az fölött már kijön a HD előnye természetesen megfelelő hangfalakkal.
150 wattos mélynyomó elég neked. Kb fél fölé kell állitanod. Azt mindenképp venned kell! Ki ne hagyd!!! Annyit esetleg hogy ne lefelé sugárzót vegyél és tüskékre tedd. -
BBéci
legenda
válasz
Palapo #17842 üzenetére
Blu-ray(így kell írni)-játszó nélkül már össze lehet hozni valami hallgatható rendszert a megadott összegből, de szerintem óriási butaság, szemellenzősség ragaszkodni az új cuccokhoz.
Inkább veszel ugyanannyi pénzből új Trabantot, mint kiváló állapotú, 2-3 éves Opelt???
Ugye nem?
Kérdéseidből egyértelmű, hogy egyáltalán nem vagy járatos a házimozi és hifi világban, ezért különösen fontos, hogy hallgass a tapasztaltabbakra! -
törölt tag
válasz
Palapo #17840 üzenetére
Éppen azért kellene használtpiacon nézni,mivel ott ugyanannyi pénzért nagyobb kategóriát vehetsz.
A mélynyomó nem csak kifejezetten a mélyhangok erősitése miatt kell hanem az adja le a .1 hanginformációkat,Így muszáj megvenned,sőt,ha hallásod már nem az igazi,akkor méginkább. Mivel először a magas frekvenciák romlanak el utána az alacsonyabbak. Másik ok pedig a hangfal bass reflee valóban jó dolog,de akkor ha nem veszel mélynyomót akkor a jobban hallható basszushangok miatt feljebb csavarod a hangerőt,ami viszont a megnövekedett hangnyomás miatt méginkább rontja a hallásod, ezért még feljebb nyomod a hangerőt....Míg mélynyomót külön emelheted feljebb kicsit.(Mondjuk akkor jó a mélynyomó beállitása, ha nem hallod ki,de lekapcsolva viszont hiányzik.) Igaz, azon nem "érthető" hangok jönnek ki de javitják a hangélményt.
Bassreflexről amit mondtak az sztereóban állja meg a helyét. -
törölt tag
válasz
Palapo #17834 üzenetére
Én is bátortalanul adok tanácsot.
200 ezer is karcsú sajna jobb turbóhoz,de belépőszintet futja.Mélynyomóval meg pláne karcsú,használtból is kiindulhatsz.
Viszont dicsérendő,hogy nem egybeszettet szeretnél.
Olyan Blu-ray lejátszóról még nem hallottam (attól létezhet!) amelyik fel is venne,de lejátszani már annál több tud USB-n.Sőt: egyes tipusok még az NTSC fájlrendszert is ismerik.
Erősitő márkáid támogatom.JBL-t melyiket gondoltad? Sokan használnak itt SCS 178-at,ami szatelit/polcsugárzó. Nagyobb esetleg Warfi diamond vagy Vardus jöhet szóba.
Mélynyomót ugy 150-200 Wattra tervezd.
Aktív témák
Hirdetés
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Autós topik
- Tőzsde és gazdaság
- War Thunder - MMO Combat Game
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Magisk
- Formula-1
- További aktív témák...
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest