-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
"Természetesen nem normális a gerjedés."
Akkor mi tévő legyek?
Próbáltam ugyanazon aljzatba dugni az erősítőt és a mélynyomót de ugyan az, ja és kaptam olyan tanácsot is hogy egy kábellal kössem össze az erősítő és a mélynyomó vázát(test).
(#18840) harveszter: a képen is látszik hogy a gyári kábelt használom, de ha a gyári kábel alkalmatlan a feladatra ráadásul egy Harman-nál akkor itt valami nagyon nem stimmel.
-
Joshi
titán
A Bass Boost-ról itt egyszer valaki pont az ellenkezőjét írta, ő szerinte nagyon hasznos funkció és használja is, ez érdekes.
Az mitől van hogy ha a Trigger 3,5-es csatlakózót használom akkor gerjed a cucc, ha kihúzom akkor megszűnik. Ez normális jelenség?
Nálam jelenleg így néz ki a mélynyomó hátulja.
-
Peak
addikt
Nézd, nem én találtam ki.
Nálam sokkal okosabbak is ugyan ezt mondják.
http://www.displaymate.com/LCD_Response_Time_ShootOut.htmA 2009-ben publikált 4-5 éves technológiával szerelt LCD panelekkel demózzák a jelenséget.
Azóta már sokkal fejlettebb a technika.Egy 200Hz-es 5ms-es LCD panel pure native módban 23.98 Hz frissítésen fizikailag nem tud utánhúzni, csak az olyan panelok, amik szarfoshúgy válaszidővel dolgoznak.
-
Peak
addikt
Persze, ez természetes, hogy egy csomó különböző panelnek különböző paraméterei más és más "motion resolutiont" adnak.
A "mozgóképfelbontás" fogalmát az Plazma és LCD TV-k megjelenésekor vezették be, a jól ismert "utánhúzás" effektus analógiájára.Az utánhúzás a PIXEL válaszidőtől függ:
http://netpedia.hu/utanhuzasErgo, egy jó minőségű LCD panel, kis válaszidejű architektúrával bőségesen megoldja ezt a "mozgóképfelbontás" kérdést.
Pl. a HTPC-hez használt AMD GPU meghajtószoftverében van olyan opció, hogy szoftveresen segítse ezt az "utánhúzás" jelenséget bizonyos szinten kompenzálni.Idővel, ahogy az LCD technológia egyre gyorsabb válaszidőt lesz képes megvalósitani, egyre jobban eltűnik vizuálisan ez a "probléma" is.
U.i.: A Plazma pixelei gyakorlatilag a másodperc milliomod része alatt képesek változni, ezért mondják, hogy "mozgóképfelbontása" megegyezik a nativ felbontásával.
Mig egy 2,2 ms-es LCD 1080 nativ sorfelbontással már kb. 900 soros "mozgóképfelbontást" ad, nézőtől függően észrevehető. -
KisApám
addikt
Mint írtam, gyerek van a háznál, és
napi legalább 2-3 óra Minimax fog majd menni a rossz idő miatt 3-4 hónapon keresztül.Most még eszembe sem jutna plazmát venni,
hogy örökre beleégjen az adott adó logója a képernyőbe...
Vagy ilyen-olyan trükköt kell majd minden nap csinálnom a plazma TV-n, hogy ne?Ez cáfolható (mármint a beégés)?
BBéci: erősítőben és TVben is ellentmondtam Neked eddig. Remélem nincs harag
Erősítőre vissza:
a MARANTZ SR 5007-est annyiért vettem, mint az 5006-ost. Szerintem megérte. -
Peak
addikt
A feketeszin és kontrasztban a plazma verhetetlen, ez tény. Más kérdés hogy a minennapi használat "nehézségeit" nehezen viseli, nálam ezért nyert az LCD.
Én nem fogom nézni beégett RTL logot, vagy szarakodni a kiszedésével a fehér képpel.Viszont ezt a 300 soros mosódást nem teljesen értem.
Az én TVm panelja 2,2 ms GTG és 5 ms full pixel response time-mal készül.
1000 ms "osztva" 5 ms (ResponseTime-mal) = 200... azaz 1 pixel másodpercenként 200x képes teljesen kihúnyni maxfényerőről, vagy "kigyúlni" kikapcsolt állapotról.
Ez durván 100 egymástól teljesen független állóképet jelent másodpercenként PC módban,
1920x1080 pixel felbontáson, összemosódás nélkül.
Ha még tovább akarok menni, akkor azt jelenti, hogy a 23.98 FPSen játszott képkockák TELJESEN elkülönülnek egymástól, fizikai lehetetlenség a "mosódás".Ezek tisztán technikai adatok. Nem én találom ki, gyártói specifikáció.
Ezért nem teljesen értem én ezt a 300 soros mozgókép felbontást. -
KisApám
addikt
Melyik plazmát ajánlanád bátran 300 000 Ft alatt?
(ghost, beégés mentes...
gyerek van a háznál és a Minimax pár órát szokott menni folyamatosan rossz idő esetén!
És most főleg ősszel és a közelgő tél esetén méginkább...)Tényleg nincs egy olyan LED-LCD, amelyikre nyugodtan mondanád, hogy talán a Plazma helyett jó lenne?
-
KisApám
addikt
LED-ben gondolkodom leginkább.
Egy másik topikban Te nagy plazma zászlóvívő vagy, ha jól emlékszem.
DE a plazmával még mindig vannak apróbb problémák (van aki szeint nincs), ahogy írják ott.Panelban a nagyszobában bámulom majd, kb. 2,5 méter távolságról a leendő LED TV-t.
A méret a kérdéses, de egy 46 colos lenne minimum jó, ugyanabban a 6800-as SAMSUNG szériában például. De sajna kb. 220 000 Ft-ig tudok elmenni, ebbe meg csak a 40 colos fér most bele.
Várnom kell Karácsonyig, hátha... vagy a szülinapomig (április). -
KisApám
addikt
Köszi!
No meg itt is "elszomorító" a leírás: hazimozienciklopedia.
-
Reno7
senior tag
Nekem a 3k-s megvan, egy profigoldal(ugyanennyi kb) összehasonlítva nem hallottam különbséget.
Tegnap szétszedtem egy Jamo S402 szatelit + S41 center sugárzót, kissé megdöbbentett amit láttam, kb 0,25-0,50mm-es alu vezeték valami Dong Guang Golden City Electric Wire Co. cég terméke, sose hallottam még róluk, és a csatlakozó saruk felé közeledve nincsenek sodorva, hanem mint a TP kébel vége, szétbontva sorban vannak egymás mellett. Emellett a 0 bélés megmagyarázza hogy miért rezonálnak mint a fene.
Egy kábelcsere+kis vatelin javítana valamit ezeken a dobozokon szerintetek? -
spiky03
veterán
Jaja, azt gondoltam, meg ott is mondták.
De sajnos ez a hangfal csak szép álom, mert kb fél millából jönne ki egy szett.Szerinted milyen erősítő tudná megfelelően kiszolgálni?
Mozin, mert zenéhez külön sztereó erősítő kell és abból sem az olcsóbbik.Jim-X
Amelyik a legközelebb van. -
Toobee
veterán
Ha már választani kell, akkor konyakot iszok én is. Metaxa-t nagyon csípem, az 5 csillagost már meg lehet inni, de a 7 az igazi. Egyszer ittam 12 csillagost is, azt el tudnám viselni minden nap.
Egyszer valahol meg kéne kóstolni az Aen-t is, kár, hogy abból ~280ezer, egy 7 decis adag.
"Az Eredeti Görög Ital 2008-ban ünnepelte sikerekben gazdag pályájának 120-ik évfordulóját. Erre a különleges alkalomra a Metaxa, történelme során először 1888 darab olyan kristálypalackot dobott a piacra, amely kizárólag az 1. Számú Hordóban érlelt italt tartalmaz. Az 1. Számú Hordóban lévő ital a Metaxa lelkének tekinthető. A hordó egy olyan italt tartalmaz, amely több, mint 200 különböző borpárlat 80 évig tartó érlelésének eredménye." -
Dorian
félisten
Johnnie Walker-t, Ballantine's-t csak kólával tudom meginni, gondolom pont úgy, mint a nem elég jó rumot, vörösbort is tenném (ha vennék olyant).
De ha már van egy jó viszki, akkor kár elrontani. Jeget sem teszek bele (klóros csapvízzel elrontani, amikor lényeg, hogy milyen tiszta forrásvízből készülnek?), inkább az egész üveget a fagyasztóba. -
foppa
tag
ok!
Akkor inkább úgy kérdezném, hogy az újak közül melyik az a kategória, amivel ki tudnám használni a Marnatz képességeit házimozi terén? Tudnál ajánlani 1-2 típust, hogy jobban utána tudjak nézni a dolgoknak?
Ennek alapján jobban be tudnám lőni a használt piacon is a megfelelőket, bár lehet hogy ez így egy kicsit hülyén hangzik.
Köszi -
-
Gabor970
addikt
-
Toobee
veterán
Érdekelne a Te véleményed! Szerinted ki lehet már hagyni egy átlagos láncból a CD-t, vagy még mindig alappillér? Konkrétan a merevlemezről történő lejátszás, vagy eredeti lemezeim berippelése, majd szintén merevlemezes lejátszós, vagy hálózatos. Tulajdonképpen most is ezt csinálom, csak nem erre való eszközzel. A többieknek is szól a kérdés! Zsákutca, vagy jó az irány?
-
daytonka1
tag
Értem,csak engem az idegesít,hogy a Satunban a 70e.Ft-os Harman hangfalszett egy vacak lejátszóval is jobban szól.Egyszer ráraktam yamaha hangfalat de az még rosszabb lett,tompább.Ami érdekes, hogy nem digitális hanem analóg bemeneten rákötöttem egy yamada lejátszót és láss csodát szépen szólt ahogy kell.De az nem az enyém volt, kísérletnek jó volt.Tehát valahogy a digitális jelfeldolgozásnál tompul le.
-
daytonka1
tag
Megvezettek a saturnban. De ott a hangfalak tényleg jól szóltak. Azt mondták ezek jók filmhez és zenéhez is. Az a durva, hogy egyik barátom is vett ui.hangfalszettet és simán rárakta egy sony házimozi lejátszóra ezekkel a kábelekkel és neki kristálytisza hangzása van.Egy 40e sony h.lejátszó.
-
daytonka1
tag
2 utasok a hangfalak,Az elhelyezés jó, rajz szerint. A kábel vastag réz hangfalkábel.Már minden beállítást próbáltam, de nem sok javulást tapasztaltam.Próbáltam media lejátszóval Blue-ray formátummal de a hangzás maradt.Tompa hangzás, elvesznek a beszéd közben a háttérhangok.pl.fegyver töltése amikor felhúzzák csilingelni kellene.Más renszeren még a légzést is hallani.
-
törölt tag
BBéci. Mindenben, ami a környezetedben előfordul, tudod és akarod tartani azt a színvonalat, amit sound/vision területen tartasz?
Értem ezalatt lakás, autó, hobbikert, meg istentuggya, úgy általában, ami az életedben előfordul!
Ideértve természetesen az étkészletet a konyhában, a porcelánokat, a nyaralásod, a számítógépedet, ugyanígy az élelmiszereket ... stb. Sztem érted mire akarod kilyukadni -
Mikisys
őstag
Jó, legyen, elfogadom.
( nyilván öregszem, régen a Surround volt az "Effect", ma a 7.1 már nem is tudom mit takar házimozi szakmában? Van egyáltalán erre műsoranyag?)Pontosítok: Házi mozi Audio processzort keresek, tehát ami csak hangot kezel, nem pedig olyat, ami a videojelet is kapcsolgatja.
Üdv!
-
törölt tag
Norwich 130 ezres nagyjából, amennyire én tudom legalábbis, viszont nagy kiterjedésű, lévén nincsenek emeletes házak, vagy csak nagyon kevés, itt a városban 10 alatt van a toronyházak száma.
Ez miatt elég nagy a kiterjedése, szóval gyalog, vagy busszual reménytelen. Ráadásul a város szélén lakunk egy nyugisabb lakókörnyezetben, szóval elérhető távon belül nincs semmi.
Kocsival persze megoldható, de az esténként van csak itthon.Sanci38
Az a megoldás sem működik, de rajta vagyok a bayen egy távirányítón, fél éve keresem, és most pont van egy, szóval probléma: megoldva, legalábbis azt gondolom.
-
törölt tag
Nem!
Olyan vidéken élek, ahol autó nélkül mozdulni sem tudsz, mikor meg az asszony hazajön vele, már nem akarok ezzel foglalkozni
no meg hát kényelmes vagyok, a posta meg kihozza, aztán az ebay kb fele áron van a high street üzleteihez képest, és ami a lényeg, kibaszott lusta vagyok
-
Tamoo
nagyúr
-
törölt tag
na igen, két lehetséges variáció maradt, ami valószínűsíthető.
Az egyik, hogy nem jó a koax digital bemenetem
A másik, hogy távirányító nélkül nem konfigolható, az ugyanis nincs.Ennek némileg ellentmond, hogy optikain működött a dolog az eladónál.
Szerintem tartsunk kis szünetet, köszönöm a segítségeket, de nem hiszem, hogy továbbjutunk, amíg több mindent ki nem tudunk zárni
-
Csabroncka
addikt
Ebben igazad van, de a legtöbb netbook vagy laptopnál felsorolja az"integrált" alaplapi Spdif-et ami elérhetetlen, hacsak nem valóban van 3,5-es Spdif (amit kétlek ebben az esetben)
Vagyis ha nincsen felsorolva, akkor van egy sztereó kimenet, egy mikrofon bemenet és kész!Már miért ne menne ki 5.1 a sztereó kimeneten 6 kanóc, blankolás, összesodor azt kész
-
KisApám
addikt
Én kábelt mindenhová (front+rear+center sugárzók) EZT raktam + banándugók.
Holnap kiderül (ekkor rakom össze a rendszert), mennyire szól... bár mint kezdő, viszonyítási alapom nincs túl sok.
Házhoz jön profi, aki megmondja a tutit?
Panelproli vagyok és elég rosszak a hangfalak elhelyezési opciói...
-
Tibiajax
nagyúr
BBéci,
tapasztalataidat hívnám segítségül. TAG sokcsatornás proc+végfok, most még kicsi hangsugárzók, később elac dobozok érkeznének, most a kimber hero és kisebb hangfalkábeljei vannak.
tudnál esetleg valami mást ajánlani a rendszerbe? akár próba erejéig is?.. kimberekkel egyébként elégedett vagyok, de sosem nyugszik az ember. transparentet esetleg én is próbálhatnék?..
köszi előre is -
tdd587
őstag
Kár, érdekelt volna. Megnéztem a Flux kábelek árait és annyiért már elég tisztességes gyártók árulnak elég tisztességes drótokat. A Furutech az én fejemben még mindig csatlakozó- és elosztógyártóként él. Régen pl. a Harmonic Tech is tőlük vett csatikat.
Tényleg HT kábeleket nem teszteltél mostanában?
-
Tamoo
nagyúr
Vesz a frontokhoz, nem pénz. Kipróbálja milyen. Ha nem tetszik, lényegében nem bukott "semmit". Egy inakustik starhoz képest, ami mondjuk itt ajánlva volt régebben nem kifejezetten rosszabb. Hetekig használtam most mkh kábelt. Alap kategória mellett szvsz megfér.
Toobee: LSW25 nekem elég sokáig jó volt a frontokhoz. Jobban bejött mint a gotham meg inakustik star. Aztán jött a bartfay, cat7, most meg néhai. És itt most valszeg meg is álltam amíg ez a cucc van.
-
őszinte leszek: az egri korona borháztól olyan bort, amit én szívesen innék, még soha életemben nem kóstoltam. fogalmam sincs, hogy évekkel ezelőttig, amikor végleg elástam őket, pont ezt a turánt kóstoltam-e. de, mivel ennyiszer szóbakerült, lövök majd egyet valahonnan, ránézek, és ha finom, jó bor, elsőnek írom majd meg. addig az általam kóstolt megszámlálhatatlan palack bor ismeretének birtokában maradok erősen szkeptikus. pláne azzal kapcsolatban, hogy az idézett bort mustsűrítményezés, cukrozás, töklevezés és egyéb, ugyan a remekül szabályozott magyarországon jogszerű, de igazán borszerető ember által mélyen megvetett módon kémiázzák-e. persze 659 ft-ért édes bort a fentiek nélkül nem is lehet megcsinálni.
sőt, ha legközelebb beszélek szecskő tamással, vagy losonci bálinttal (ez egy héten belül megtörténik, mert szedni kell már az olaszrizlinget is), rákérdezek az édes turánra, mint műfajra. mindketten termelnek turánt, ráadásul az egri borvidékhez sokban hasonlatos mátrában. abban azonban addig is egészen biztos vagyok, hogy természetes módon készítve, 659 ft-os (vagy 1100 ft-os) polci áron nem létezhet 0,75 literes édes vörösbor.
-
bbéci: így van, ezek érzékszervek, érzékelés, van, aki erre érzékeny, van, aki arra. én például nagyon nem szívesen innám azt a turánt, mert borra nagyon háklis vagyok.
érdekes amúgy, hogy ott sem igaz minden esetben, hogy drágább = jobb, de nagy vonalakban persze nem véletlenül kerül többe egy komolyabb bor (alacsony tőketerhelés, válogatás, éveken át érlelés stb.). pont az attila cuvéénél mondjuk lehet töredék áron is jobb/hasonló bort találni.
egy szó mint száz, a különbséget én sem objektíve vitattam, azt mondtam, hogy én bizony nem hallottam ilyet. már sokszor leírtam, hogy azért, mert xy érzékel valamit, még nem biztos, hogy az úgy is van. így jobb híján arra érdemes költeni, amit fontosnak tart az ember. valakinek ez egy kábel, másnak egy kávé, a harmadiknak egy tál étel stb.
pityu: így van, a lényeg a zene, amit hallgatsz rajta. egy szint fölött, és főleg egy idő (pár év útkeresés) után szerintem arra juthat az ember, hogy nem érdemes az egyes rendszerek közötti "nüansznyi" (amik persze erre kihegyezve figyelve "gigantikusak") különbségeket keresni, azzal kell foglalkozni, amire az egész cucc született: zenét hallgatni. ezért írtam a fotózást, igen sok variálás után mostanra ott tartok, hogy persze, van sokkal jobb és rosszabb cucc is, de igazából a rosszabb cuccok is elég jók már ahhoz, hogy megcsináljam azt a képet, úgy, ahogy érdemes.
xt: szívesen, úgy sem hallgattam még igazán high-end cuccokat. ráadásul ami annyiba kerül, hogy úgy sem alternatíva nekem, ott nem zavar, ha valami extrém
jót hallok. de amúgy sincs összehasonlítási alapom, az igazi teszt az lenne, ha együtt hallgatnám meg az én holmijaimmal is, ám arra nem fog sor kerülni.
-
ic-ket nézegettünk nálad, és én például semmi, de semmi különbséget nem hallottam a valhalla-féle, meg a méregdrága izé (gondolom az volt xt-é) között. se a tápkábelek bármelyike között, beleértve az elosztóba dugott 300 ft-os tápkábelt. egyedül a te olcsó ic-d lógott ki a sorból.
de amúgy sem azt mondtam, hogy egyáltalán nincs különbség kábelek között, csak azt, hogy szkeptikus vagyok a dolog fontosságát illetően. nehezen hiszem, hogy a kalmi-féle habia meg a supra ply hangját meg tudnám különböztetni vakon.
-
Ed Parker
nagyúr
Itt nincs média markt.
Ez anno történt,amikor még otthon laktam.Geri788:nekem volt egy olyan esetem,mikor egy mp3 játszóm elromlott 10 hónap után és mikor kaptam egy újat,arra már csak 2 hónap garit kaptam.
Azt mondta ember hogy nem indul ujra,én meg mondtam nem a frászt nem,ezt meg is erősítette fogyasztóvédelmis ismerős.
Erre az eladó,perelj be, 5000Ft volt annak idején 2005-be a cucc.
Sok buzi van ezek között is,ott vernek át ahol akarnak. -
nebulo5
senior tag
csipsz... pepsi... az éppen annyira egészségtelen, mintha magyar parizert, vagy baromfi virslit ennél...
Nem mondhatom, hogy a legegészségesebben táplálkozom, de jó lenne annyi évvel fiatalabbnak lenni, mint mikor utoljára fogyasztottam ilyen népbetegséget hatványozó förmedvényeket
(akkor, már inkább zsíros kenyér lila hagymával... persze, nem a moziban! Ott sem voltam már, vagy 20 éve!
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest