- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
Norbi 72 #119197 üzenetére
"Az idei kiállításon egy eddig soha, sehol a világon nem látott új márkanevet, a StradiSound-ot kell – de legalább is érdemes – megtanulnia a látogatóknak. A NEON Multimedia, mint a magyarországi forgalmazó, a Lánchíd A teremben mutatja be a StradiSound Set-System 1.3 high-end hangrendszert, amely napjaink legdrágább, zene reprodukálására készült eszközei ellen indul harcba a legigényesebb és legérzékenyebb zenerajongók kegyeiért..... Eredményül egy nettó 1 millió USD árkategóriájú komplett rendszert (hálózati zenelejátszó, tápegység, hangfal, erősítő, Synology NAS mint zenetár, tabletről, vagy okostelefonról vezérelhető), kaptunk......A komplett hangrendszer lehetővé teszi, hogy az élő zenét gyakorlatilag tökéletesen szólaltathassuk meg felvételről is, legyen szó akár az eddigi hangfalak számára mindig kihívást jelentő emberi hangról vagy épp egy komolyzenei koncert számtalan akusztikus hangszerének egyszerre való megszólaltatásáról."
-
PTom81
csendes újonc
válasz
Norbi 72 #119186 üzenetére
Az önálló döntéshez nincs elég tapasztalatom. Ezért gyűjtöm az infókat. Sajnos a H/K-ról nagyon keveset sikerült begyűjtenem.
Sanci: Köszi a tanácsot de az Onkyo az egyetlen olyan márka aminek a belép modelljeinek a hangja nem igazán fogott meg. Lehet rosszul voltak beállítva de nekem túlságosan természetellenes hangokat adott. (gondolok főként a mélyekre)
-
PTom81
csendes újonc
válasz
Norbi 72 #119183 üzenetére
Arra nincs lehetőségem mert ahol H/K171s van ott nincs lehetőség a Dalit rákötni. (meg persze az is lehet hogy a bot fülemmel egy üzletben nem hallanám a különbséget
)
Azért félek a H/K-tól mert itt sosem ajánljátok senkinek. Nem tudom miért nem mert nem értek hozzá. Árban 40ezer árelőnybe lenne a Denonnal szemben ami azért elég sok. -
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #118998 üzenetére
Ezek a fejlett hangzásmódok háttérzenélésre jók (nálam pl a neo music a konyhában "tök jól" szól, meg porszívózás közben.
Aminél viszont kellemesen csalódtam a PLII Movie egész normálisan keveri a TV hangját 6 csatornára.
Na persze nem ezzel tesztel- vagy néz filmet az ember, de "bohóckodásra" jók.
Aki esetleg nem látta, érdemes megnézni.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #118998 üzenetére
Tetszeni tetszik. Akkor ezentúl így használom.
A PCM maradhat stereonál vagy fontos erre a pure directre átállítani? Mert alapból ugye PCM, ha pure directet akarok, ahhoz át is kell állítani.
Közben látom, hogy a pure direct is PCM és megjegyzi, világít a pure direct felirat, akkor hagyom így.
BBéci: Rendben, akkor azon hagyom, meg is jegyzete szerencsére a beállítást.
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #118993 üzenetére
Hát mivel zenét hallgatok általában, ritkábban filmet, nem nézem jó szemmel ha nem szól minden hangfal. Ha már itt állnak, akkor szóljanak is.
De úgy látom, hogy kénytelen leszek a stereot stereoban hallgatni, mint mindenki a világon.
Auto surroundon az erősítő PCM-re állítja automatikusan. Fontos minden zenehallgatás alkalmával átállítanom pure directre vagy maradhat az alap PCM is?
BBéci: Nem tudom melyik beállításokra kell ilyenkor gondolni.
Front small, center és surrond is small, subwoofer yes (van még no és plus állapot is).Szól a mélyláda stereoval is, közben kipróbáltam.
Elég döngetős mélyláda amúgy ez a JBL Northridge, zenéhez nem találom valami jónak, filmhez jó.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118892 üzenetére
Most erre mit írjak!!??
(elégedett leszel annyival, hogy Yamaha-ból volt, az utóbbi időben: A730, A1020, V1073, A2020 és A3030 jelenleg meg sztereóra használók egy A-S1000-et)
Gonoszságból ideírhatom, hogy az A és V "egész jó" mozira, az S meg "nem rossz" zenére!
(#118893) Sanci38
Én is úgy gondolom, hogy dobozokból nem lehet elég jót venni (ésszerű határokon belül), a kapott hangot jobban befolyásolja, mint a vas (persze az sem elhanyagolható). Nálam is volt már úgy cucc, hogy az erősítő 5öde volt a doboznak, mégis jó hangja volt (sztereóban volt)
A Zensor-t nem is te írtad, bocsi!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118858 üzenetére
Nem is a 40 ropi a lényeg, amit előtte írtam. Azért az a + 50% felár nem véletlen a listaárban. Ne a jelenlegi kifutó árát nézd, mert az nem ad valós képet.
(valójában mindegyiket együtt meg kellene hallgatni egy hozzá illő erősítővel a fer vélemény miatt, de pl. a Zensor-t egy Denon 7200-al, a Lektor-t meg egy 1100-al, az minden lenne csak nem valós ....de vélemény
)
Szerk: .... és a nagyobb vassal nem a jobb doboz szólna jobban!!??
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118855 üzenetére
Itt az lenne a lényeg, hogy aki érdeklődött egy kompakt rendszerről váltana és a dobozokkal kezdené.
Szerintem ne a (egyébként még nem létező) erősítőtől függjön az ajánlás, mert jelenleg a "kompakt" van. Úgy lenne fer egy ajánlás, ha "azonos feltételek" mellett hallott hang alapján történne. Ebben az esetben pedig vsz. a Lektor lenne a jobb és nem utolsó sorban az olcsóbb is.
(arról nem is beszélve, hogy bármelyik szett is lenn valszeg jelenleg a "kompakt" hajtaná, de ha nem így van akkor javítson ki már valaki
)
(#118856) blakey
Ha a "mi mennyi" döntő akkor is Lekto győzőtt, 500e listaár helyett 299e. A Zensor 7 5.0 listaára 340e, akciós ár 340e. Szerinted melyik a jobb és melyik éri meg jobban!?
(de persze ízlések és pénztárcák ....)
-
Nemir Ombe
addikt
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118841 üzenetére
De szerintem már azért túlzás lenne. Persze vannak "extreme" példák/esetek is!
Reference 7. A "kínozni"-t úgy értem, hogy a mozi, az legyen mozi, legyen hangos, legyenek egyforma dobozok (lehetőleg monitor "jellegű") és dolgozzanak rendesen a hangszórók. Erre egy kicsit sajnálnám a ref.-eket és nem is szeretnék belőlük 7db-ot venni (plusz a plafonra se tudnám feltenni az Atmos-hoz
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118839 üzenetére
Nem nem elég jó, hanem feleslegesnek tartom. Nem akarom mozival "kínozni".
Mozira kisebb szériás frontok/további dobozok vannak/voltak, most meg a beépített/beépíthető cuccos a következő.
(tudod: mozin az az ideális, ha minden hsz egyforma, én ezt próbálom is betartani, de azért a Ref.-ből egy 7.x vagy egy Atmos már eléggé "túlzás" lenne.
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118837 üzenetére
A sztereó teljesen külön van, külön frontokkal, a Yamaha-t csak végfoknak használom, a mozi dobozok megint teljesen külön, csak az AVR közös (előfoknak is használom a sztereóhoz)
(moziszobát építeni, az nem kihívás.
Egy normál nappalit úgy megcsinálni, hogy jó legyen mozin, zenén, de egyben az élettér és a mindennapi használhatóság is megmaradjon, na az már igen!
)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118788 üzenetére
Jelenleg van nálam dobozokból Chrono SL/CL, Vento és Reference. Mozira egy 7009 van, sztereóra meg egy A-S1000
Jelenleg átépítés alatt áll a cucc, Canton InWall-ból (9xx), akarok összerakni valami Atmos-t, elég volt a "mindeféle" dobozokból, minden megy a falba.
Jelenleg semmi nem végleges, csak az hogy zenére marad a yami + ref.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #118751 üzenetére
JBL-nél LS ráadásul még csak kezdet a jó világba, hol van a 6-25 milliós rendszerekhez.
Ellágyult a topic, nincs elválasztva egymástól a házimozi vagy moziszoba-helyiség fogalma a nappali picsa leánynevelde 5.1 rendszerektől. Egyrészről totál értelmetlen durva általánosítás, másrészt érthető ph-sztendred "mozi" hozzáállás.
Mi köze egy-egy Klipsch vagy JBL alsó kategóriás rendszernek a kifejezett, célzott mozitechnikákhoz. Vagy írjunk levelet az amerikai proci-végfok gyártóknak, hogy hagyják abba a melót, túl mozisan szólnak, nem jó irány. Milyen mozi, ahol nem elég jó a sztereó? Én büszke vagyok rá hogy a helyiségben szar a sztereó, 1 szobával arrébb legyen jó, helyén kezelve a dolgokat.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118757 üzenetére
Korábban (amire válaszoltam) 1000€ összeghatárig volt meghatározva.
Ez szerintem egészen jól és pontosan behatárolja a kategóriát is.
(#118758) Vikthor
"Rt (ez már határeset)" mint látod ezt írtam, és nem írtam, hogy alsó kategória. Azt írtam '"alsóbb" az LSiM, vagy Palladium vagy LS-hez képest. (nem állta szándékomban leminősíteni semmit)
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Norbi 72 #118751 üzenetére
Igen hallottam. Ezért is írtam korábban, hogy ezek közül (JBL, Klipsch, Polk) a komolyabbak már jók zenére.
Az alsóbb kategóriákat jellemeztem azzal, hogy mozira OK, de zenére én nem vennék. (JBL ES, Studio, Klipsch R, RF, RP, Polk TS, Rt (ez már határeset)
Pl. JBL ben is van kivétel anno a Studio 5xx-nek elég jó hangja volt a megfizethető kategóriában (de a Studio 1xx, 2xx már nem ez a kategória és szigorúan zenéről beszélve)
Mellesleg csak arra reagáltam, hogy mozi mellett, zenére is kellett volna doboz (rock, jazz, blues) erre írtam, hogy az "olcsó" amerikaiak mozira esetleg rock-ra, de én jazz-re, blues-ra nem vennék. Ebben az árban van több "mindenes" doboz is.
Pl. HECO Aleva TC, Magnat Music Style, Dali Zenzo/Lektor, Canton GLE/Chrono, Q Acoustics,
(.... és azt sem kellene elfelejteni, hogy egy amerikai doboz (több esetben) vámot és egyéb plusz költséget is tartalmaz, így nem azért drágább (vagy ugyanannyi), mert egy kategória vagy jobb, hanem mert "messziről érkezett" és ez plusz (+25-40%) költséggel is járhat. mindent a helyén kellene kezelni, az árakat és a kategóriákat is)
-
kope0808
csendes tag
válasz
Norbi 72 #118750 üzenetére
Köszi szepen!
Es erösitöt a Denon AVR-X1200W -t mondanäd? Vagy meg van olyan amit ebben a kategoriaban erdemes lenne megneznem ?
Kicsit körül nezegettem es talältam egy Denon AVR-X3100W-at amit olyan 520 euroert meg lehetne venni! Erröl is hasonloan jo velemenyed van mint elödjeröl? -
kope0808
csendes tag
válasz
Norbi 72 #118667 üzenetére
Szia!
Elöször is köszönöm az ajänläst! Ez a JBL annyira nem tetszik ,viszont a häzimozi belepöszinten topikban ajänlottäl egy ilyet ,ez mär annal inkäbb. Talältam itt meg egy hasonlo stilus JBl-t is,ez is tetszik. Gondolom ezek mär jobbak mint amit en neztem!
Kerdesem az lenne hogy szerinted melyik a jobb,es hogy hasonlo dizajnban es arkategoriaban van e mas amit preferalsz?Igazäbol az Blu-Ray lejätszo egyaltalän nem fontos es egy melynyomot kesöbb is tudok hozzä nezni!
Most mär annyian probälnak lebeszelni az ilyen Samsung häzimozikrol ,hogy lehet feljebb tolom az anyagiakat es meg gyüjtögetek inkäbb egy kicsit!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #118623 üzenetére
Igen. A jövőhéten beugrok itt nálunk a lófaránal Szegeden egy hi-fis boltba hallgatózni hogy legyen viszonyítási alapom.
Sanci38: A szoba kb 20 negyzet meteres. En is ugy gondolnám hogy nagyobb nem szükséges, szerintem is
Gazsi00: No ezt is koszonom. Lehet alkudozom kicsit
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #118612 üzenetére
bocsi, rosszat linkeltem, szóval az ultimate-re kérdezek, a canton 200 ezer, annyi nincsen
no most már bele kavarodtam
tehát akkor ez a 25 ezres jó lehet nekem?
Ultimate aktív mélysugárzó, sub, subwoofer 150W-os, titán-szürke színben, szép állapotban eladó.
[link]MasterMark: ja, értem... no akkor nézelődöm és jönnek hála istennek ajánlatok, de akkor eddig a 25 ezres Canton a nyerő ha jól értem
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #118608 üzenetére
köszi a véleményed.
a Jamo link csak tájékoztató, nem pont azt a darabot akarnám megvenni, csak kaptam egy ilyen ajánlatot 25 ezerért
az 50 ezer az már nagyobb falat nekem, és szerinted a CAV mellé az már jó lenne amit linkeltél?
a JAMO meg kevés lenne szerinted? Onkyo sr508-am van, bár gondolom ezt tudjátokszerk: és ez a ulitmate?
ez 25 ezer lenne ha jól olvasom, az ára is megfelelhetne nekemelírtam: Ultimate aktív mélysugárzó, sub, subwoofer 150W-os, titán-szürke színben, szép állapotban eladó.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #118586 üzenetére
& MasterMark: értem és köszönöm a válaszaitok, de akkor tudnátok ajánlani, akár használtat is ami olyan 30-40 ezer közötti és nem SAL
sajnos jelenleg nincsen rá több.
a filmre vissza térve akkor nem az itteni rendszerrel van a baj hanem lehet a túlvezérléssel, ahogy a többiek is mondják. mondjuk cserélni szeretnék valami másik és "jobb" szubra, mert a jelenleginek jó a mélye, meg alapvetően nincsen vele bajom, de azért ilyen mértékű mély hangok esetén néha be szokott "torzítani" -
Lacielvtárs
nagyúr
-
Dave0077
csendes tag
válasz
Norbi 72 #118225 üzenetére
Segitseget szeretnek kerni
Van egy pioneer HTP-073 hazimozim azon belul pioneer vsx324-es erosito es szeretnek nagyobb teljesitmenyu hangfalakat legalabb a ket frontsugarzo helyere ...
Viszon nemigen ertek hozza h milyeneket nezegethetek....ohm fontos csak h egyezzen vagy mik a tudnivalok
Elore is koszonom! -
válasz
Norbi 72 #118206 üzenetére
Kicsit macerás volt, mert imbusz kulcsot nem vittem és a dugókhoz az kellett, de megoldottuk
Zenét kellett csak másikat kapcsolni Norbinak, mert a keményebb rockra nem tudtam koncentrálniilyen gyárilag (ha vettünk volna zsugorcsővet, még inkább hasonló lett volna, a gyári szereléshez):
-
Ear001
addikt
válasz
Norbi 72 #118113 üzenetére
"Polc=Állványos hangsugárzó."
Ezt azért ebben a formában nem mondanám, hiszen vannak olyan minidobozok, amik csak akkor szólnak értelmesen, ha állványon vannak, meg a hátrafelé nyitott reflexnyílás sem minden esetbe bírja a túl közeli falat. Például ez a Jungson 3/5 hiába pici és zárt, rettenetes egy polcon, közel a falhoz, ellenben egy JPW Sonata a sarkaiban egy kis BluTak-kal teljesen jól elzenél.
-
dorika87
őstag
válasz
Norbi 72 #118100 üzenetére
Köszönöm neked és sanci38-nak is. Az erősítők tetszenek. Körül is fogok nézni. A hangfalakkal az a helyzet, hogy se állványos sem pedig földön elhelyezhető nem fér el a szobában. 20 nm-es nappali helyiségről van szó, sajnos nincs sok rendelkezésére álló szabad terület, ezért csak a szekrényen ill. polcon tudjuk elhelyezni majd. Tudnátok ajánlani ilyen hangfalat? Köszi
-
spiky03
veterán
-
Peak
addikt
válasz
Norbi 72 #117885 üzenetére
ez a vicc, hogy sosem volt buzerálva a rendszer.
egyik nap egyszerűen a TV aszonta, hogy nincs jel a HDMI bemenetén.
elment szervizbe.
visszajött, összerak, természetesen tápból kihúzva, és a HMerősitő csikoz.
nem tudom eldönteni, hogy melyik tette tönkre a másikat, illetve hogy mi okozhatta eleve a problémát.
van szép fi-relém is a hálózaton, plusz tulfeszvédős elosztóba vannak bedugva.Nem gondolkodom feltétlen vadonat újban, de azért eléggé vonzóak a szolgáltatások, amiket manapság felvonultatnak a gyártók.
Keret max 3kiló. De az nagyon max, és azért heti 2x furulyázzon is! -
válasz
Norbi 72 #117836 üzenetére
Igen jól, cd bemenet módosítva, pre out kimenet, komolyabb hangsugárzó csatlakozó kimenet és belső kábelezés.
De ez majdnem off, mert sztereó erősítő, de ez van tervben front hajtásra...de még kiderül...
Még van egy 1,2 méteres darab, arra kell egy jobb féle dugót tennem, valószínűleg a Dune kapja meg, de HM erősítőbe is kipróbálom, más-e, mint ami tőled van kábelhajt a kíváncsiság...elrontottál azzal az egy kölcsön kábellel
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #117732 üzenetére
Azokba az erősítőkbe tudják belepakolni "ráfrissíteni" amik 1.4 HDMI csatolóval szereltek. Ugyanis olvasataim alapján az Atmos és a DTS-X minőségben nem feltétlen különbözik a THD és DTS-HD-tól, viszont a ciki az, hogy csak 8 csatona megy át 1.3-as csatolóval a kép mellett -vagy erre van lekorlátozva
Tehát elviekben minden 1.4-es HDMI csatolóval szerelt erősítő Atmos és DTS-X képes "lenne" (lehet az is).
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #117640 üzenetére
"Csak egyszer kell jól beállítani.."
Ez sem teljesen igaz - na mondjuk ez már részletkérdés és a kalibrációs eredmények mozgatása - nálam mostanában az alakul szó hangzik el a legtöbbször
Mert ugye "tanulom" a szoba akusztikáját, egyelőre úgy néz ki a hangfalak a helyükön vannak -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #117511 üzenetére
A uj Terminatortol en is dobtam egy hatast
a latvany egy nagyon picit karpotolhat. A hangkeveres sem nagyszam... Oreg terminator... Ez a film is olyan izzadsag szagu, mint manapsag eleg sok film. Nem vagyok mad max rajongo, de teny az hogy az elegge ossze van rakva. Mint 3d latvany, hang keveres
-
rayoliviero
veterán
válasz
Norbi 72 #117493 üzenetére
Igen, kinek mi fontos, ez lenne a mondandóm lényege is és ebben egyetértünk. Neked nem fontos az autó, csak annyira, hogy elvigyen mondjuk A-ból B-be, de attól még szükséged van rá. Van aki pont így van a házimozival, elég neki még egy 50 ezres rendszer is, de az kell neki, mert szüksége van rá és elégedett is vele, mint Te az autóddal.
De az túlzás, azt akartam mondani a hozászólásaimmal, hogy 180-ért nem lehet hasznáható rendszert venni.Mark: Van különbség, de nem akkora, hogy például megérjen háromszoros árat. De nem is ez a mondandóm lényege, hanem, hogy kinek mi fontos, mi a hobbija.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest